11 Beste gasgrills van [Propane & Natural Gas]

Buiten gas grillen is een geweldige manier om de schoonheid van barbecue thuis te krijgen, snel en gemakkelijk. Dit zijn de beste gasgrills op de markt voor alle budgetten, smaken en behoeften.

beste propaangasgrill op terrasterras

Inhoudsopgave


 1. Weber Genesis II E-310
 2. Weber Spirit II E-310
 3. Char-Broil Prestaties 300
 4. Weber Spirit II E-210
 5. Royal Gourmet GG2101 2-pits
 6. Napoleon Prestige 500
 7. Char-Broil Signature TRU-Infrarood
 8. Char-Broil Performance 4-brander
 9. Weber Genesis II S-435
 10. Dyna-Glo Smart Space 3-brander
 11. Vleeskuiken King Regal S590
 12. Wat zijn BTU’s?
 13. Wat zijn infraroodbranders?
 14. Bruikbaarheid
 15. Propaan brandstofkosten
 16. Nauwkeurige temperatuurregeling
 17. Propaan vs. Aardgas
 18. Hoe een gasgrill te gebruiken

Propaangasgrills zijn het perfecte startpunt voor barbecuegrillfans. Het fornuis in de achtertuin biedt snelle ontsteking, eenvoudige temperatuurregeling en veel ruimte om te koken voor een menigte.

Ze zijn de perfecte aanvulling op elke patio of achtertuin en zijn verkrijgbaar in draagbare modellen voor kamperen en bumperkleven. Merken zoals Weber, Napoleon en Royal Gourmet hebben hoogwaardige gasgrills geproduceerd met een reeks BTU’s, branders en kookruimte.

We hebben elf van de beste gasgrills gekozen die vandaag beschikbaar zijn, zodat u de juiste keuze kunt maken. We hebben alle functies en add-ons die u moet weten voor het kopen van uw volgende grill opgesplitst. Laten we er eens op ingaan.

Weber Genesis II E-310

weber genesis propaan grill assortiment
Het Weber Genesis-assortiment is een van de beste op de propaanmarkt van vandaag. Foto: Weber

Prijzen bekijken op Amazon

De Weber Genesis II E-310 is een schoonheid. Het is groot, het is slank en het is stevig. Deze glorieuze gasgrill wordt geleverd als propaan of aardgas. Als u wilt overstappen van propaan naar aardgas, kunt u de conversiekit van Weber gebruiken.

De Genesis heeft drie branders, waardoor je een behoorlijk temperatuurbereik hebt om te koken. Dit geeft je veel flexibiliteit in één station. Of het nu gaat om geavanceerde technieken zoals 2-zone koken, of gewoon of op hoog vuur schroeien.

Weber’s handtekening smaakmaker repen helpen bij het verdampen van elke afvloeiing, wat helpt om je gekookte vlees met meer sap te laten trekken. Ze trechter druppels die niet zijn verdampt in de lekbak voor u om te verwijderen na het koken.

De warmtegeleiders van de E-310 helpen flare-ups te verminderen en zorgen voor consistente kooktemperaturen. Ondertussen is de grill smaakmaker staven en met porselein beklede roosters zorgen voor een uitstekende warmteretentie. Al deze functies vormen samen een krachtige grill die geen last heeft van hotspots of warmtelekkage zoals zijn concurrenten. Propaankosten kunnen op de lange termijn hoog zijn, maar deze grill is brandstofefficiënt genoeg om u aanzienlijke besparingen te bieden.

Weber Genesis II E-310

Weber Genesis II E-310

 • Dit product is een aardgaseenheid en u moet aardgas naar uw terras of…
 • Uitgerust met het GS4 high performance grillsysteem met oneindige ontsteking,…
 • Porselein geëmailleerde, gietijzeren kookroosters zorgen voor een superieure warmteretentie

Weber Spirit II E-310

Weber Spirit II E 310 in rood

Prijzen bekijken op Amazon

Weber’s Geest bereik is bedoeld om vergelijkbare functies te bieden als Genesis maar tegen een meer betaalbare prijs. Het goede nieuws is dat de prestaties en kwaliteit van de Weber Spirit E-310-grill indrukwekkend goed standhouden.

De Weber Spirit heeft 30.000 BTU’s over het kookoppervlak, waardoor je meer dan genoeg kracht hebt om mee te werken. Het is gebouwd op drie hoogwaardige branders om u een uitstekende grillflexibiliteit te bieden, terwijl het ook hetzelfde heeft smaakmaker repen om uw voedsel te verbeteren en de kamer schoon te houden.

De Spirit E-310 voelt net zo robuust aan als elitemodellen, dankzij de roestvrijstalen frameconstructie. Weber staat altijd al bekend om duurzame constructies, en deze betaalbare grill is niet anders.

De meer recente modellen zijn ook iGrill3-compatibel, wat Weber’s eigen merk slimme thermometersysteem is.

Het heeft geen zijbrander om te schroeien, wat jammer is omdat zijbranders steeds gebruikelijker worden voor veel moderne gasgrills. U kunt echter eenvoudig uw hoofdgrill instellen voor schroeien als een tijdelijke oplossing, dus het is geen enorm verlies.

Weber Spirit II E-310

4.248 beoordelingen

Weber Spirit II E-310

 • Beschikt over het GS4 grillsysteem met verbeterde oneindige ontsteking, branders, porselein-geëmailleerde…
 • Geëmailleerde, gietijzeren kookroosters
 • 529 vierkante centimeter kookruimte over drie branders. Linker tafel naar beneden breedte – 42 inch

Char-Broil Prestaties 300

Char-Broil Professional Serie 2200 S

Prijzen bekijken op Amazon

Char-Broil trekt al jaren perfect de grens tussen betaalbaar en kwalitatief hoogstaand. Het is waar ze hun succes op hebben gebouwd, en er zijn niet veel merken die het zo goed doen als zij. Als u met een beperkt budget winkelt, kan de Char-Broil Performance 300 de perfecte pasvorm zijn.

Ondanks de prijs is de grillkap gebouwd met roestvrij staal en het kookoppervlak is voorzien van prachtige porselein-geëmailleerde gietijzeren roosters. Het kookoppervlak is gebouwd voor uitstekende prestaties en maximale duurzaamheid.

Er is ook veel te zeggen voor de plaatsing van de contactknop, die perfect tussen de bedieningsknoppen van de brander zit. Er gaat niets boven een beetje symmetrie om mijn obsessieve behoefte aan esthetiek te bevredigen.

De grill heeft slechts twee branders, wat het budgetinvoerpunt verklaart. Twee branders zijn echter nog steeds werkbaar voor het creëren van dubbele warmtezones en zouden meer dan geschikt moeten zijn voor nieuwkomers of casual grillers.

Het beschikt over een verwijderbare druppelkom om te helpen bij het eenvoudig schoonmaken, en het heeft opberg- en rustruimte door de emmerlading.

Verkoop

Char-Broil Prestaties 300

Char-Broil Prestaties 300

 • 2-pits, 24.000-BTU Kabinet Gas Grill
 • 300 vierkante centimeter primair koken op porselein gecoate gietijzeren roosters, plus 100 vierkante inch…
 • Roestvrijstalen deksel en UFC bieden stijlvolle duurzaamheid en zijn voorzien van een op het deksel gemonteerde temperatuur…

Weber Spirit II E-210

Weber Spirit II E-210 grill beoordeling

Prijzen bekijken op Amazon

De vraag naar grote tuinruimte is enorm, maar de realiteit is dat velen van ons een kleine buitenruimte hebben om mee te werken. In sommige gevallen gaat dit alleen zo ver als een balkon van een appartement.

Gelukkig bieden grillfabrikanten kleinere opties waarmee je het meeste uit de buitenruimte kunt halen die je hebt.

Compacte 2-pits grills zijn hier perfect voor. Ze passen gemakkelijk in kleinere ruimtes, maar geven je toch genoeg om mee te werken voor goed grillen. De Weber Spirit E-210 is hiervoor een van de beste.

Het is een no-nonsense, gestript fornuis dat je gewoon precies geeft wat je nodig hebt: een sterke gasgrill die je leefruimte niet domineert.

Ondanks dat het bescheidener van bouw is, maakt het nog steeds het beste van wat het heeft om je een echt goede BBQ-grill te geven.

De grillroosters houden de warmte heel goed vast en dragen deze over en hebben het temperatuurbereik om steaks en hamburgers naar wens te kunnen schroeien.

De hoofdbehuizing is geëmailleerd staal, dat niet zo robuust is als roestvrij staal, maar nog steeds opgewassen is tegen de klus.

Verkoop

Weber Spirit II E-210

Weber Spirit II E-210

 • Uw aankoop is inclusief One Weber Spirit II E-210 2-Burner Liquid Propane Grill in zwarte kleur
 • Grill afmetingen: Deksel Open – 57 “H x 48” B x 26 “D. Deksel gesloten – 44,5 “H x 48” B x 27 “D. Elke…
 • Propaangasgrill werkt met standaard 20 lb LP-tank.

Royal Gourmet GG2101 2-pits

Royal Gourmet GG2101 2-pits review

Prijzen bekijken op Amazon

Dit is een van de beste prijs-kwaliteitverhouding grills die er op dit moment zijn. Het is een andere uitgeklede 2-pits gasgrill die helpt ruimte te besparen, maar met 24.000 BTU’s biedt het een beetje meer kick.

In tegenstelling tot veel andere vergelijkbare modellen, heeft het ook een 96-vierkante-inch warmhoudrek om u meer kookruimte te bieden om mee te werken.

Het gecoate gietijzer is opmerkelijk sterk, waardoor het niet alleen duurzaam is, maar ook belachelijk gemakkelijk schoon te maken.

Royal Gourmet GG2101 2-pits

10 beoordelingen

Royal Gourmet GG2101 2-pits

 • 2 – duurzame in-line roestvrijstalen buisbranders, totaal 24.000 BTU output met 12.000 BTU…
 • Totaal 405 sq. In. Kookoppervlak, met 300 sq. In. Van primaire kookroosters op…
 • Elektronisch ontstekingssysteem biedt snelle en betrouwbare opstart voor elke keer gebruik. 2 zijkant metalen…

Napoleon Prestige 500

Napoleon Prestige 500 beoordelen

Prijzen bekijken op Amazon

De Napoleon Prestige 500 is een geweldig fornuis voor mensen die een high-end Noord-Amerikaans product willen dat is gebouwd om lang mee te gaan en boordevol rauwe grillkracht zit.

Ik hou van bijna alles wat Napoleon produceert. Ze sijpelen gewoon klasse uit, maar zijn duurzaam en krachtig genoeg om te laten zien dat ze niet alleen stijl boven inhoud zijn.

Het is een fantastische 4-pits grill die wordt geleverd met infraroodbranders, een zijbrander en rotisserie om u tal van opties te geven wanneer het tijd is om te koken.

De verlichte bedieningselementen op de Napoleon Prestige laten u weten welke branders er op zitten, waardoor de grill zowel gemakkelijker als veiliger te gebruiken is

Wat Napoleon echt onderscheidt, is het unieke golfachtige roosterontwerp. Deze zijn ontworpen om de kooktemperaturen effectiever te spreiden en het uiterlijk van ongewenste schroeiplekken te verminderen (maak je geen zorgen als je van deze markeringen houdt – dat is waar de zijbrander voor is).

Het bedieningsdashboard is verlicht, zodat u te allen tijde weet welke branders in gebruik zijn.

De roosters van de Napoleon Prestige bevinden zich in een golfpatroon om de warmteverdeling en kookefficiëntie te helpen verbeteren.

Napoleon-grills zijn gebouwd om lang mee te gaan, en dit wordt bewezen met de ongelooflijke 10-jarige garantie die het merk biedt. Als het merk zo zeker is van de Prestige, moet jij dat ook zijn.

Napoleon Prestige 500

28 beoordelingen

Napoleon Prestige 500

 • Dit product is een aardgaseenheid en u moet aardgas naar uw terras of…
 • Roestvrijstalen WAVE kookroosters
 • Heavy Duty Rotisserie Kit inbegrepen

Char-Broil Signature TRU-Infrarood

Char-Broil Signature TRU-Infrarood

Prijzen bekijken op Amazon

Ook verkrijgbaar als 4-pits model en ook verkrijgbaar met een toegevoegde zijbrander. Oude fans van Char-Broil herinneren zich misschien de Quantum-serie, waar dit een broodnodige update over is.

De Tru-Infrared-serie heeft de zwakke branders en onbetrouwbare kookroosters verwijderd en in plaats daarvan vervangen door slanke infraroodbalken en een veel robuuster met porselein beklede grillruimte.

Alleen al tussen de twee updates door brandt de grill veel efficiënter en gelijkmatiger. De staven hebben de koude plekken die we zagen met de Quantum praktisch geëlimineerd en het porseleinen glazuur houdt warmte vast en draagt deze met een veel hoger tempo over.

Dus wat biedt deze propaaneenheid precies? Het heeft drie hoofdbranders van 8.500 BTU, wat een totaal van 25.500 BTU’s met maximaal hoofdgrillvermogen oplevert.

Als dit zwak klinkt, is het misschien in vergelijking met meer elitemodellen, maar ik zou me niet al te veel zorgen maken. In een afgesloten grillomgeving en in de vorm van infraroodbranders creëren deze eigenlijk een uitstekend warmteniveau.

Deze zitten onder een kookoppervlak van 525 vierkante inch, dat, in combinatie met de zijbrander, in totaal ongeveer 725 vierkante centimeter totale kookruimte bedraagt.

Dit alles is ondergebracht in een roestvrijstalen en gelakt stalen hybride constructie.

Door de manier waarop infraroodbranders zijn ingesteld, heeft de grill iets meer onderhoud nodig dan andere.

Nog een frustrerend punt is dat het even kan duren om voor te verwarmen, gezien de meer timide branderkracht. Het is zeker een efficiëntere grill dan eerdere modellen, maar misschien niet een die heter brandt.

Char-Broil Signature TRU-Infrarood

Char-Broil Signature TRU-Infrarood

 • 420 vierkante centimeter primair koken over met porselein beklede gietijzeren roosters
 • 155 vierkante inch porseleinen gecoat warmhoudrek, 13.000 BTU zijbrander
 • Drie top-ported 443 roestvrijstalen buisbranders voor duurzame prestaties en betere…

Char-Broil Performance 4-brander

Char-Broil Performance 4-brander

Prijzen bekijken op Amazon

Een andere inzending van Char-Broil, deze 4-pits propaangrill biedt een solide hoeveelheid kracht binnen zijn bescheiden frame. Dus hoe werkt deze budgetvriendelijke grill in vergelijking met de anderen op deze lijst?

De Char-Broil Performance heeft 36.000 BTU’s aan vermogen over de vier hoofdbranders, die allemaal onder een kookruimte van 425 vierkante inch zitten.

Voor mij persoonlijk is deze kookruimte een beetje teleurstellend. We zien grotere ruimtes voor grills met minder branders (zie Char Broil’s eigen Tru Infrared 3-Burner als voorbeeld).

Dit wil geenszins zeggen dat je ruimte tekort komt, maar het is moeilijk om het gevoel van je af te schudden dat dit een gemiste kans was voor Char-Broil.

De constructie voelt ook een beetje goedkoop aan. Terwijl de hoofdbehuizing van de grill is gebouwd in roestvrij staal, kan de rest van de grill op de beste momenten dun aanvoelen.

Dat gezegd hebbende, de werkelijke prestaties zijn uitstekend. En dit is misschien wat zijn kleinere bouw rechtvaardigt, omdat het zijn kookwarmte in zijn frame kan concentreren met een groter effect. Het slaagt erin om kooktemperaturen op indrukwekkende wijze te genereren en te handhaven. Niet alleen dit, maar het vermogen om opflakkeringen tot een minimum te beperken is even indrukwekkend.

Eventuele bonussen? Het wordt geleverd met een 10.000 BTU zijbrander, wat een leuke touch is voor een budget propaangrill.

Weber Genesis II S-435

Weber Genesis II S-435

Prijzen bekijken op Amazon

Weber’s Genesis II is perfect voor mensen die een stijlvolle, klassieke grill van een iconisch BBQ-merk willen.

Met Genesis II hebben ze het assortiment geüpgraded en gebouwd om compatibel te zijn met hun iGrill-serie temperatuurregeling.

Weber’s vlammentemmers helpen de kooktemperatuur gelijkmatig te verdelen en beschermen uw voedsel tegen geconcentreerde hotspots.

Net als al hun huidige woede van propaangrills, heeft de Weber Genesis II S-435 het vertrouwde Weber Cooking System van het merk, dat werkt om de warmte gelijkmatig over het kookoppervlak te verdelen en tegelijkertijd het risico op opflakkeringen te minimaliseren.

De branders zijn dunner aan de achterkant van het kookoppervlak, wat een ontwerp is dat helpt om een consistentere warmte over de grill te garanderen, omdat hogere temperaturen van nature aan de achterkant van het kookgedeelte van uw grill blijven hangen.

De kookroosters zijn geëmailleerd met porselein, wat altijd de afwerking is die ik zoek op grillroosters. Het garandeert praktisch een mooie gelijkmatige kok zonder rare koude plekken. De flavorizerrepen helpen bij het opvangen van afvloeiing van uw voedsel en recyclen het tot rook, wat een briljant, genuanceerd smaakniveau aan uw vlees toevoegt.

Weber Genesis II heeft de keuze uit 3 of 4 branders, elk met een BTU van 12.000 BTU’s

De Genesis wordt geleverd in een 3-pits model en ook een 4-pits aanbod. Elke brander heeft ongeveer 12.000 BTU’s aan kookkracht.

Iets dat ik zorgwekkend heb gevonden, en een veel voorkomend probleem is met Weber’s propaanroosters voor buiten, is dat de maximale BTU-output lager is dan veel van zijn rivalen. Als gevolg hiervan zijn de maximale temperatuurniveaus vrij laag voor een gasgrill.

Dit zou in de meeste scenario’s geen probleem moeten zijn, maar je kunt het frustrerend vinden als je begint te experimenteren met het schroeien van je voedsel.

En maak je geen zorgen als de zilveren afwerking niet naar wens is. De grill is ook verkrijgbaar in zwarte, karmozijnrode en koperkleur.

Weber Genesis II S-435

Weber Genesis II S-435

 • Dit product is een aardgaseenheid en u moet aardgas naar uw terras of…
 • GS4 high performance grillsysteem met oneindige ontsteking, high-performance branders,…
 • 4 roestvrijstalen high-performance branders, 1 side burner en 1 sear station brander leveren…

Dyna-Glo Smart Space 3-brander

Dyna-Glo Smart Space Living 3 Brander

Prijzen bekijken op Amazon

Deze grill is geweldig voor iedereen die het meeste uit het balkon of de kleine tuin van zijn appartement wil halen. Het is bescheiden van formaat, maar biedt nog steeds uitstekende prestaties en flexibiliteit voor de meeste soorten grillen.

Het heeft drie 12.000 BTU-branders, waardoor je een totale rauwe kookkracht van 36.000 BTU’s hebt. Deze zitten onder 390 inch grillruimte, met een 117-inch warmhoudrek erboven.

Hoewel dit niet enorm is, is de kookkracht die dit boven zit indrukwekkend, gezien het compacte formaat van de grill.

Dyna-Glo’s 390 vierkante inch grillroosters zijn gietijzer en porselein gecoat voor uitstekende prestaties en duurzaamheid.

Dyna-Glo Smart Space 3-brander

Dyna-Glo Smart Space 3-brander

 • Eenvoudig drukknop elektronisch pulsontstekingssysteem zorgt voor een snelle opstart; 390 sq in van primaire…
 • (2) Zware porselein geëmailleerde gietijzeren kookroosters houden warmte vast om voedsel te schroeien en…
 • (3) Roestvrij staal commerciële kwaliteit rechte branders voor prestaties en duurzaamheid (3) Stalen…

Vleeskuiken King Regal S590

vleeskuiken koning regal s590

Prijzen bekijken op Amazon

Het Regal-assortiment van Broil King is geweldig voor iedereen die grills van Amerikaanse makelij wil die boordevol extra functies zitten, maar allemaal tegen een betaalbare prijs.

Het Regal-assortiment voegt zich bij de Imperial-serie van Broil King als het meest topaanbod van het merk.

Broil King’s Regal heeft dubbele branders die helpen de kookwarmte gelijkmatig en efficiënt te verdelen.

Desondanks zijn beide reeksen binnen een betaalbare prijsklasse blijven zitten.

De Broil King Regal past hier heel erg in. Van zijbranders en extra rotisseries tot bedieningsknopverlichting en uittrekbare tanklades, de grill heeft het gevoel van een nutsgordel in barbecuevorm.

Maar centraal in het succes van de grill staan de prestaties. Het heeft hoge BTU dual-tube branders onder zijn kookroosters. Het delen van de warmtekracht over twee lijnen van branders helpt de grill gelijkmatiger en efficiënter te koken en helpt de aanwezigheid van hotspots of opflakkeringen te verminderen.

De Regal heeft Broil King’s Flav-R-Wave vlamtemmers die helpen de grillroosters te beschermen tegen de rauwe vlam van de branders en tegelijkertijd helpen om de kooktemperaturen gelijkmatig te verdelen.

De grill wordt geleverd in de keuze uit vier-, vijf- of zespitsopties.

Vleeskuiken King Regal S590

Vleeskuiken King Regal S590

 • MAAK DE PERFECTE STEAK – met gepatenteerde roestvrijstalen Dual-Tube? branders en de innovatieve…
 • DUURZAME KOOKROOSTERS – massieve staaf 9mm roestvrijstalen kookroosters zijn tot 56% zwaarder dan…
 • KOKEN VEELZIJDIGHEID – 55.000 BTU hoofdbrander output en 625 sq. in. van primaire kookhoek…

Wat zijn BTU’s?

propaan grill kookhoek en infrarood branders

British Thermal Units (BTU) worden gebruikt om warmtekracht uit te drukken. In de context van grillen geven ze het maximale vermogen van een BBQ-grill aan. Elke propaanbrander in een grill heeft een BTU-nummer en het totale vermogen van een gasgrill wordt uitgedrukt als het totaal van de BTU-output van elke brander. Dus in grote lijnen geldt: hoe hoger de BTU op een grill, hoe krachtiger hij is.

Dit betekent echter niet altijd betere prestaties. Het vermogen van een grill om te behouden en te verdelen is net zo belangrijk.

Een hoge BTU is immers waardeloos als je grill geen warmte kan vasthouden.

Het is ook absoluut noodzakelijk dat de warmteniveaus consistent worden gehandhaafd. Een hoog BTU-aantal is niet goed als je grill praktisch warmte bloedt.

Een goede vuistregel voor het zoeken naar een BTU-eenheid voor u is om te gaan met 80-100 BTU’s per vierkante inch ruimte. Alles daarboven is een verspilling van energie en geld en kan zelfs je eten verpesten.

Alles minder dan dit betekent dat je grill veel langer zal duren verwarm en droog je eten uit door het voor langere periodes te koken.

Wat zijn infraroodbranders?

grote grillplaats

Infraroodbranders worden steeds gebruikelijker onder propaangasgrills dankzij hun verschroeiende capaciteit en warmteverdeling.

Ze worden algemeen erkend als helpend om de Maillard-reactie aan te moedigen, een proces dat de suikers en eiwitten op het oppervlak van vleesbruin helpt en een grotere smaak en aroma creëert. Ze kunnen ook snel opstarten en soms zelfs 600 ° F registreren in slechts 4 minuten.

Infraroodbranders creëren meer stralingswarmte, waarbij ze in plaats van de lucht te verwarmen, hittegolven door de grillkamer creëren. Dit helpt de temperaturen constanter te houden, maar helpt ook om het vlees zijn vocht vast te houden.

Waar ‘hot spots’ een veelgehoorde klacht waren bij oudere modellen van de grill, helpen infraroodbranders deze te verminderen door veel gelijkmatiger te koken.

Oudere modellen hebben vlekken die tot 50 ° F in temperatuur verschillen, infraroodbranders hebben dit geminimaliseerd tot een variantie van bijna 10 ° F.

Ze verbruiken ook veel minder energie en kunnen de kooktijden tot 50% verkorten, met slechts een derde van dezelfde hoeveelheid propaanbrandstof.

Bruikbaarheid

Het ding dat houtskool grillen zo ontmoedigend maakt voor nieuwkomers is ongetwijfeld de vaardigheid die nodig is om het te doen.

Er is een zeer steile leercurve van luchtstroomregeling tot het omgaan met temperatuurschommelingen tot het gelijkmatig verlichten van het ding.

Hoewel veel gebruikers dol zijn op de uitdaging die erbij komt kijken (en meer kracht voor jou), is het begrijpelijk dat veel mensen daar doorheen willen snijden en doorgaan met grillen.

Gasgrills bieden een gemakkelijke manier om binnen te komen. Met one-touch ontstekingssystemen kunt u meteen aan de slag en branders maken het veel gemakkelijker om de temperatuur aan te passen aan uw behoeften.

Propaan brandstofkosten

De lopende kosten van propaangrills zijn op de lange termijn meestal goedkoper dan houtskool. Hoewel je nog steeds nieuwe brandstof moet kopen, gaat een propaantank van 20 pond veel langer mee dan een zak houtskool.

Nauwkeurige temperatuurregeling

Bij een goede barbecue draait alles om een goede temperatuurregeling. Veel mensen gaan de fout in door niet op de hoogte te blijven van factoren die de warmteniveaus in hun grillkamer kunnen verstoren.

Het is een belangrijke factor in wat houtskool grillen zo lastig maakt.

Gasgrills maken deze uitdaging echter overbodig en stellen u in staat om de temperaturen van de grill eenvoudig aan te passen aan wat u wilt.

U drukt gewoon op de contactknop en stelt deze vervolgens in om op uw doeltemperatuur te koken.

Dit responsieve en nauwkeurige ontwerp maakt het veel gemakkelijker om zich aan te passen aan eventuele temperatuurschommelingen en uw grill op dezelfde manier te bedienen als een conventionele oven.

Propaan vs. Aardgas

Hoewel gasgrills vaak in één brede categorie worden gegooid, hebben ze de neiging om eigenlijk onder twee subcategorieën te vallen: propaan en aardgas.

Propaangrills hebben de neiging om uit een gasfles van 20 pond te lopen die regelmatig moet worden vervangen of bijgevuld.

Aardgas is gekoppeld aan een gasbron en loopt daar vanaf. Dit maakt aardgas op de lange termijn veel kostenefficiënter.

Het is mogelijk om propaangrills om te zetten in aardgas met een conversiekit, maar voor de gemoedsrust raad ik altijd aan om een speciaal gebouwde aardgasgrill te kopen.

Hoe een gasgrill te gebruiken

Hoewel het belangrijkste voordeel van propaangrills hun gemak is, zijn er nog steeds enkele best practices waaraan u zich moet houden bij het gebruik van uw gasgrill.

Begin met het instellen van de verbinding van uw propaantank naar uw grill. Zorg ervoor dat u de slang goed op de tank bevestigt en draai de knop vervolgens met de hand vast.

Grillbranders zullen niet altijd op het juiste vuur branden en in sommige gevallen moet u ze mogelijk aanpassen. Zoek de luchtregelaar op de driehoekige door de plaat iets te bewegen nadat de schroef is losgemaakt. Zorg ervoor dat u altijd een onderhouden brandblusser dicht bij de grill hebt wanneer u kookt. Als je kunt, reinig dan de grill, het deksel en de roosters na elke kookbeurt om de ophoping van vuil en roosterresten te voorkomen. Neem de tijd om ervoor te zorgen dat uw voedsel geen overtollige marinade of vet bevat dat op de grill kan druppelen.

Door de grill voor te verwarmen, voorkomt u dat voedsel aan de grill blijft plakken en voorkomt u lelijke grillsporen. Het is raadzaam om de grill ongeveer 10 tot 15 minuten voor te verwarmen op de hoogste stand. De vlam zal ontbranden omdat het gas vrijkomt nadat het gas door de leidingen stroomt.

Laatste update op -12-17 / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API