11 Beste Kamado Grills van (Beoordeeld & Beoordeeld)

Keramische grills bieden ongelooflijke kooktemperaturen voor elke patio of achtertuinkeuken. Hun unieke ei-achtige bouw is anders dan elk ander soort fornuis, wat zorgt voor een ongelooflijke ervaring en uitstekende resultaten. Van Kamado Joe, tot Weber, tot de Big Green Egg, hier zijn 11 van de beste Kamado-grills om je buiten koken naar een hoger niveau te tillen.

kamado joe classic ii recensie

Inhoudsopgave


 1. In één oogopslag: onze top 3 keuzes
 2. Kamado Joe Klassiek
 3. Primo Ovaal XL
 4. Weber Summit Houtskool Centrum
 5. Vleeskuiken King Keg 5000
 6. Char-Griller E16620 Akorn
 7. Char-Griller E06614 AKORN Jr
 8. Char-Griller E56720 AKORN Kamado
 9. Pit Boss 71220
 10. Viemoi Mini
 11. Wat is een Kamado grill?
 12. Hoe werkt een Kamado grill?
 13. Wat zijn de voordelen van Kamado grills?
 14. Zijn er beperkingen aan Kamado grills?

Wil je een compacte grill met waanzinnige kooktemperaturen?

Keramische Kamado grills geven je maximale warmte in een kleine ruimte. Ze zijn een van de beste manieren om je buiten koken en barbecueën naar een hoger niveau te tillen.

Hier is onze uitsplitsing van de beste Kamado-grills die er vandaag zijn, evenals waar je op moet letten, zodat je de beste voor je behoeften kunt krijgen.

In één oogopslag: onze top 3 keuzes

 • Kamado Joe
 • Primo Ovaal XL
 • Weber Summit Houtskool Centrum

Deze gids is bij de hand om u te helpen de best mogelijke kamado-grill te krijgen. We geven je een overzicht van alles waar je op moet letten, wat je moet vermijden en enkele tips om je BBQ van de grond te krijgen.

Laten we er eens op ingaan.

kamado joe grill beoordeling
Foto: Schiiiinken

Kamado Joe Klassiek

Bekijk het op Amazon

We trappen onze lijst af met het beste van het beste. Er is hier genoeg om uit te pakken, met veel opvallende functies die laten zien waarom het onze keuze van het stel is.

Dit is niet de eerste release van Kamado Joe, maar een indrukwekkende upgrade op een van hun populairste grills met de Classic II.

In de kern is het gebouwd met een dikke hittebestendige keramische schaal. Dit doet geweldig werk bij het vergrendelen van rook, vocht en, nog belangrijker, warmte.

Deze uitstekende warmteretentie betekent dat het een enorm indrukwekkend kookbereik tot 750 ° F biedt.

Een van de grootste klachten bij Kamado’s is dat ze zo zwaar zijn dat ze te zwaar zijn om te bewegen. Zelfs tot het openen van hun (belachelijk) zware deksels.

Niet zo met de Kamado Joe Classic. Ze hebben een deksel gemaakt dat ze het Air Lift Hinge hebben genoemd. Dit hydraulische systeem betekent dat het deksel veel gemakkelijker op te tillen en te sluiten is. Niet alleen dit, maar het blijft precies waar je het hebt achtergelaten … zelfs half dicht.

Dit hydraulische systeem betekent dat het deksel in feite 96% lichter is geworden. Dit betekent geen dichtslaan en geen pijnlijke ongelukken.

Het heeft een indrukwekkende 406 vierkante centimeter totale kookruimte. Dit is uitstekend voor een kamado.

Rokers van alle soorten zijn vatbaar voor blootstelling aan de elementen, maar de Kamado Joe heeft een fantastische bovenste ventilatieopening die helpt om een deel van dit risico te elimineren. Het heeft een wind- en regenbestendig ontwerp dat helpt uw ventilatie-instellingen precies zo te houden als u wilt.

Een speciale vermelding moet gaan naar zijn Verdeel en heers systeem. Deze opstelling creëert tegelijkertijd twee verschillende kookomgevingen, waardoor u direct en indirect koken in één keer kunt combineren. Dit geeft je zoveel meer flexibiliteit terwijl je rookt en is een indrukwekkende toevoeging.

Al met al is dit een uitzonderlijk stuk uitrusting dat iedereen van elk vaardigheidsniveau graag zou willen bezitten. Het is betrouwbaar, duurzaam en effectief in het koken van voedsel op de traditionele kamado-manier. Een uitstekende kamado grill.

Kamado Joe KJ23RHC Classic Joe II 18-inch Houtskool...

903 beoordelingen

Kamado Joe KJ23RHC Classic Joe II 18-inch Houtskool…

 • Premium 18 “Keramische Grill met Gietijzeren Kar &sluizen Wielen – De Kamado Joe Classic II…
 • 2-Tier Divide &Conquer – Divide &Conquer Flexibel kooksysteem transformeert de bescheiden grill…
 • Kontrol Tower Top Vent – Handhaaft een consistente luchtinstelling voor nauwkeurige luchtflow management tijdens…
Primo Ovaal XL

Primo Ovaal XL

Bekijk het op Amazon

Kookgebied is een grote zorg voor mensen die de sprong willen maken van traditionele gas- of houtskoolbarbecue. Gelukkig heeft Primo een fantastisch compromis bedacht.

In plaats van vast te houden aan een traditioneel cirkelvormig oppervlak, heeft Primo een ovaal kookrooster gemaakt. Dit geeft u een grotere breedte over het kookoppervlak, waardoor u veel meer ruimte hebt om mee te werken.

Natuurlijk betekent het dat je veel meer voedsel kunt inpassen. Maar wat ik echt geweldig vind, is dat je er ook grip op kunt krijgen met verschillende kookzones. Koken met twee zones is de sleutel tot een goede BBQ, en hoe groter de zones, hoe beter.

U kunt uw kolen onder de ene helft van uw grillroosters plaatsen om directe warmte te leveren en vervolgens geen onder de andere hebben om niet-directe warmte te creëren. Dit is fantastisch voor het gebruik van de omgevingstemperatuur van de grill om vlees te koken zoals je zou doen met een oven, voordat je het vervolgens boven directe hitte schroeit om het die onmiskenbare barbecueafwerking en smaak te geven.

Als het ovale kookrooster nog niet genoeg was, zijn de ingebouwde rekken van Primo gestapeld om je nog meer ruimte te geven om mee te spelen. Dit eenvoudige extra rek brengt uw kookruimte van slechts 300 vierkante inch naar een indrukwekkende 495.

Het gaat echter niet alleen om de kookruimte. De grill is gemaakt van heavy-duty keramiek, waardoor u een rookkamer heeft die uitstekende warmteretentie biedt. Het nadeel hiervan is dat het de grill wel zwaar maakt. Maar hé, als we iets lichtgewicht wilden, dan zouden we geen kamado krijgen.

De Primo Oval XL is een waardige runner-up. Het biedt een hoeveelheid ruimte die grenst aan krankzinnig, en een zware schaal om u een uitstekende isolatie te geven. Het is een serieus stukje kookgerei dat zelfs de meest doorgewinterde koks graag zullen gebruiken.

Primo 775 Oval Grill, Groot

Primo 775 Oval Grill, Groot

 • Unieke ovale vorm opent de deur naar diverse kookopties
 • SuperCeramic wordt beschermd door een loodvrij en krasbestendig glazuur
 • Keramische technologie en met porselein beklede kookroosters zorgen voor een gelijkmatige verwarming over de gehele…

Weber Summit Houtskool Centrum

Bekijk het op Amazon

Weber wordt al lang beschouwd als de gouden standaard voor houtskoolgrillen. Ze hebben keer op keer betrouwbare en hoogwaardige grills gemaakt. Dus we zijn blij om te zeggen dat een van hun eerste pogingen tot kamado-koken niet teleurstelt.

Een van de eerste dingen die u zal opvallen, is het verschijnen van de Top. Het lijkt veel meer op een Weber’s eigen gasgrills dan op een eivormige keramische.

Dit verpakt echter meer dan genoeg om een plaats tussen kamado-grills te rechtvaardigen.

Weber heeft de Summit gebouwd met gemak in het achterhoofd, en als zodanig een gasgestookte ontsteker geleverd. In plaats van te zwoegen om te proberen je kolen te ontsteken, druk je gewoon op de ontstekingsknop en de Summit gaat onmiddellijk aan de slag.

Sommige mensen houden misschien van de authenticiteit van de strijd van het vechten met schoorsteenstarters, brandaanstekers of zelfs vloeistof, maar voor degenen onder ons die gewoon de ophef willen wegnemen, is dit een welkome functie.

Qua kookruimte steekt de Weber Summit goed af. Het heeft een uitstekende 452 vierkante centimeter ruimte om mee te werken, wat betekent dat je veel meer kunt inpakken dan alleen een paar hamburgers.

Wat nog indrukwekkender is, is dat Weber dit slechts 110 pond in gewicht heeft gemaakt. Hoewel traditionalisten misschien de voorkeur geven aan een heavy duty tank in de hoek van hun grill, is het voor meer casual fans geweldig dat een draagbare optie als deze bestaat.

Wat is het addertje onder het gras? Welnu, in plaats van gemaakt van keramiek is de Weber Summit gemaakt met porselein geëmailleerd roestvrij staal. Hoewel het nog steeds een solide genoeg materiaal is, is dit niet zo zwaar als dee keramiek zien we bij andere kamado’s.

Het compromis hier is dan: bent u bereid om een goede grillgrootte en draagbaarheid te nemen ten opzichte van zwaardere materialen?

Ongeacht het bouwmateriaal is dit een uitstekend fornuis. Het gasvuurontstekingssysteem kan puristen afschrikken, maar voor de rest van ons is er hier genoeg om van te houden. Als u iets handigs en gebruiksvriendelijks wilt, kan dit de juiste grill voor u zijn.

Weber 18501001 Summit Houtskool Grilling Center,...

Weber 18501001 Summit Houtskool Grilling Center,…

 • Ervaar de evolutie van de iconische Kettle waar houtskool grillen en langzaam roken elkaar ontmoeten….
 • Kookhoek = 452 vierkante inch. Gourmet BBQ systeem Rvs scharnierend kookrooster….
 • Brandstofrooster met twee posities. Snap-jet gasontstekingssysteem

Vleeskuiken King Keg 5000

Bekijk het op Amazon

Kiezen tussen bouwmateriaal is belangrijk. Je kunt gaan voor heavy-duty keramiek of lichtgewicht staal. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Maar wat als u iets duurzaams en draagbaars wilt?

Broil King is erin geslaagd om de twee aan elkaar te lassen. Ze hebben de binnenkant van hun kamer bedekt met keramiek en de buitenkant van de schaal van staal gebouwd.

Door deze twee samen te voegen, wordt de Vleeskuiken King Keg 5000 geeft ons het beste van twee werelden. De binnenschaal garandeert een uitstekende warmteretentie, terwijl de lichte buitenkant u een grote mobiliteit geeft.

Dit betekent dat je een grill krijgt die slechts 126 pond (ca. 57 kg) in gewicht is, zonder concessies te doen aan het vasthouden van warmte.

Broil King heeft van draagbaarheid hun prioriteit gemaakt, dus de grootte van het kookgebied lijdt eronder. Het biedt 280 vierkante centimeter kookruimte. Maar omdat bumperkleven en kamperen zo’n voor de hand liggende primaire focus van deze grill zijn, denk ik dat deze oppervlaktegrootte meer dan voldoende is.

Wat het ook te bieden heeft, is de prijs. Het is veel betaalbaarder dan van de meer gevestigde kamado’s op deze lijst, waardoor het een perfect toegangspunt is voor beginners of nieuwkomers tot kamado-koken.

Vleeskuiken Koning 911470 Vat 5000 Kamado Grill, 18.5-IN...

75 beoordelingen

Vleeskuiken Koning 911470 Vat 5000 Kamado Grill, 18.5-IN…

 • ONTWORPEN VOOR DUURZAAMHEID EN PRESTATIES – de Keg is voorzien van een geïsoleerde dubbelwandige stalen…
 • KOOK MEER, GEBRUIK MINDER HOUTSKOOL – met zijn geïsoleerde stalen ontwerp, gietijzeren bovendemper, aluminium…
 • SNEL &EASY CLEAN UP – een verwijderbare stalen asvanger maakt het snel en gemakkelijk schoon te maken…

Char-Griller E16620 Akorn

Char-Griller E06614 AKORN Jr

Bekijk het op Amazon

Een andere instapgrill met nieuwkomers in gedachten, de Kamado Kooker streeft ernaar om alle geneugten van kamado-koken tegen een betaalbare prijs te bieden.

Een deel van de besparingen is te zien in de bouw. Char-Griller heeft een schaal gemaakt die in plaats van keramiek is gemaakt van dubbelwandig geïsoleerd staal. Dit maakt het wel lichter en goedkoper dan keramiek, maar het houdt nog steeds goed stand.

Ik heb in de loop der jaren een grappige relatie gehad met Char-Griller. Ze zijn ongetwijfeld een merk dat grills wil maken die goedkoop te kopen zijn voor nieuwkomers of mensen die zich aan een budget houden. Soms doen ze dit en maken ze iets uitstekends, en soms maken ze iets dat net zo goedkoop is in zijn toepassing als in zijn prijs.

Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik niet zulke twijfels heb over de Kamado Kooker.

Ja, het is niet keramisch, maar desondanks is de duurzaamheid en warmteretentie vergelijkbaar met zoveel meer traditionele soorten keramische kamado-grill.

En dat allemaal tegen een fractie van de kosten.

Met een lichter materiaal komt gemakkelijker draagbaarheid, waardoor dit een andere uitstekende optie is voor bumperkleven of kamperen.

Wat ik echter erg leuk vind aan deze grill in vergelijking met andere lichtere opties, is dat hij eruitziet als een kamado.

Andere low budget modellen hebben geprobeerd het wiel opnieuw uit te vinden, bijna als een middel om gebruikers af te leiden van het feit dat het geen keramische grill is. Char-Griller heeft dat afgeschaft en een oprechte grill gemaakt die er net zo authentiek uitziet als hij kookt.

Het heeft 314 vierkante centimeter primaire kookruimte die, nogmaals, echt indrukwekkend is voorr een budget grill van dit soort. Dit betekent dat je een goede hoeveelheid ruimte hebt om 2-zone koken in te stellen

De kamer heeft een inch dikke isolatie, waardoor het bijna ongeëvenaard is in vergelijking met andere goedkopere soorten kamado. Dit helpt de grill zijn maximale temperatuur van 700 ° F te bereiken, die, hoewel niet zo hoog als echte keramische modellen, nog steeds erg sterk is en meer dan heet genoeg om uw voedselkeuze mee te koken.

Het beschikt ook over gekalibreerde dempers voor een efficiënte warmtestroom, evenals een verwijderbare aslade voor eenvoudig opruimen (de vloek van het leven van elke BBQ-gebruiker).

Nadelen? Het heeft een paar extra functies waarvan ik denk dat ze een beetje goedkoop zijn. Zo goedkoop dat ze effectief waardeloos zijn. Het heeft bijvoorbeeld een thermometer ingebouwd in het deksel. Het is echter afval, dus ik zou aanraden om het weg te doen en te investeren in je eigen grillthermometer.

Het belang van een goede warmtemeting kan niet worden overschat, dus doe jezelf een plezier en koop een goede grillthermometer met twee sondes.

Al met al is deze kamado een verrassende toevoeging aan de kamadowereld, maar wel eentje waarvan ik denk dat die er groter voor is. Voor een instapgrill is dit een uitstekende waarde voor de prijs en zeker de aandacht van elke beginner waard.

Char-Griller E6714 AKORN Jr Draagbare Kamado...

Char-Griller E6714 AKORN Jr Draagbare Kamado…

 • DRAAGBARE HOUTSKOOL GRILL – Kamado stijl Portable Grill &Smoker perfect voor zowel hoge…
 • BEST IN CLASS KENMERKEN – Geïsoleerd ontwerp met vergrendelend deksel vangt rook, warmte en vocht zoals …
 • HEAVY-DUTY CONSTRUCTIE – Gemaakt van zwaar gepoedercoat staal met dikke gietijzeren…

Char-Griller E06614 AKORN Jr

Char-Griller E56720 AKORN Kamado

Bekijk het op Amazon

Het Akorn Junior-assortiment van Char Griller biedt alle voordelen van het kamado-grillen, maar dan op een veel kleiner formaat. Dit maakt het een geweldige beginnersgrill, evenals een geweldige grill om mee te nemen op de weg, om te bumperkleven of op balkons van appartementen.

Char-Griller E06614 AKORN Jr Draagbare Kamado...

Char-Griller E06614 AKORN Jr Draagbare Kamado…

 • DRAAGBARE HOUTSKOOL GRILL – Kamado stijl Draagbare BBQ Grill &Smoker perfect voor zowel hoge…
 • GRILL ANYWHERE – Onderweg grillen is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de handige handgrepen en…
 • BEST IN CLASS KENMERKEN – Geïsoleerd ontwerp met vergrendelend deksel vangt rook, warmte en vocht zoals …

Char-Griller E56720 AKORN Kamado

Bekijk het op Amazon

Deze budget kamado grill is een geweldige beginners instapkoker, maar sommige mensen vinden het misschien niet zo leuk.

Je kunt er niet omheen dat het kookoppervlak van 314 vierkante inch aan de kleine kant is, maar er is zeker meer dan op het eerste gezicht lijkt met deze grill van bescheiden formaat.

Als je de grootte aan de kant zet, is de werkelijke bouw behoorlijk indrukwekkend. Gehuld in zijn 22 gauge stalen frame, heeft het. een porseleinen gecoat interieur en gepoedercoate buitenkant. Deze zijn aan elkaar gelast om dubbele isolatie te vormen, wat helpt om de grillkamer bijna luchtdicht te houden en lucht mooi vast te houden en te verplaatsen.

Het is ook gemakkelijk te gebruiken. Een deel hiervan is te danken aan het feit dat het vrij klein is, maar Char Griller heeft het ook gebouwd met opvouwbare planken om ervoor te zorgen dat je niet over jezelf valt wanneer je kolen of voedsel probeert te herschikken. Het is een kleinigheidje, maar daar zijn we grote fans van.

Het heeft ook een gemakkelijk te verwijderen asbak (het is crimineel hoe weinig kamado-grills dit daadwerkelijk bieden) en een temperatuurmeter.

Het beperkte kookgebied kan sommige mensen frustreren, maar als instapgrill zijn er niet veel betere opties dan de Char Griller Akorn Kamado.

Char-Griller E56720 AKORN Kamado Houtskool Grill &...

976 beoordelingen

Char-Griller E56720 AKORN Kamado Houtskool Grill &…

 • Driewandige stalen constructie maakt deze grill brandstofefficiënt | Groot 8″ Vergrendelen Caster…
 • Product afmetingen | 45″ L x 31″ B x 47″ H | Gewicht – 97 lbs. | Temperatuurbereik –…
 • Geïsoleerd ontwerp betekent dat meer warmte minder houtskool verbruikt en minder luchtstroom betekent isolerened warmte voor…

Pit Boss 71220

Pit Boss 71220 Kamado

Bekijk het op Amazon

Pit Boss heeft zijn stempel gedrukt op de rookwereld en een van hun eerste ondernemingen in Kamado-grillen is een doorslaand succes geweest.

Deze grill is een geweldige optie voor gebruikers die iets vriendelijker op hun portemonnee willen, en biedt meer dan genoeg voor mensen die de kosten die nodig zijn voor een Kamado Joe niet helemaal kunnen rechtvaardigen.

De Pit Boss heeft alles wat je zou willen van een kwaliteits kamado. Een stevige heavy-duty keramische bouw en uitstekende warmteretentie maken het een meer dan geschikte performer. Het temperatuurbereik kan comfortabel de 700 ° F-markering bereiken, waardoor het geweldig is voor alle soorten koken, van laag en langzaam tot hoge temperatuur schroeien.

Warmteregeling via de ventilatieopeningen wordt gemakkelijk gemaakt met de ijzeren sabotage van de katten aan de bovenkant van de kamer. Het heeft een gelaagde grillbouw, die samen ongeveer 662 vierkante centimeter kookruimte bieden.

Verkoop

PIT BOSS 71220 Kamado BBQ Keramisch Grill Fornuis, 22...

PIT BOSS 71220 Kamado BBQ Keramisch Grill Fornuis, 22…

 • Met een zware keramische body is de kamado de ideale omgeving voor het efficiënt verbranden van…
 • De gietijzeren top tamper geeft u volledige controle over de luchtstroom, zodat u de perfecte…
 • De massieve bamboe zijplanken zijn stevig en neerklapbaar voor eenvoudige opslag

Viemoi Mini

Viemoi Kamado Grill Mini

Bekijk het op Amazon

Klein in grootte, maar een sterke performer, dit is een geweldige tafelgrill die geschikt is voor diners in de buitenlucht of kleine bijeenkomsten.

Ondanks zijn bescheiden formaat heeft de Viemoi-grill nog steeds uitzonderlijk dikke muren en een fantastische luchtstroom.

Soms kan grill van deze grootte moeite hebben om voldoende warmte te genereren om een solide en consistente sear op gang te krijgen, maar deze grill lijkt dat probleem niet te hebben. Het kan gemakkelijk worden gedraaid tot een temperatuur die sterk genoeg is voor een sear. Op dezelfde manier kan het worden ingebeld voor een goede, langzame rook.

Nadelen? Het kan een beetje onhandig zijn om te gebruiken. De roestvrijstalen roosters zijn berucht omdat er voedsel aan kleeft en het bedrieglijk zwaar is om te verplaatsen. Wees dus voorzichtig met het optillen naar of van tafelbladen!

Viemoi Kamado Grill Mini Kamado Houtskool Grill...

Viemoi Kamado Grill Mini Kamado Houtskool Grill…

 • Seizoen 2019 Nieuwe collectie Kamado Ceramic Charcoal Grill
 • Met Prime Quality 300x300D Oxford Water Proof Cover en Rvs Grid Grip voor…
 • Bijzettafel/Handvat: Bamboehout van topkwaliteit

Wat is een Kamado grill?

Kamado grills zijn echt uniek. Het is een merkwaardige eigenaardigheid dat ze worden gezien als een recente innovatie, maar kamado koken is in feite een van ’s werelds oudste vormen van barbecue.

Kamado-achtige ovens bestaan al duizenden jaren en zijn terug te voeren op het oude China en Japan. Ze werden niet alleen gebruikt om vlees te koken, maar ook traditionele nietjes zoals rijst.

beste kamado grill fornuis

Japan is waar het begon met het aannemen van de naam die we nu herkennen, genaamd ‘mushikamado’. Kamado in het Japans vertaald naar ‘kachel’.

Het is niet te verschillend van een Tandoor, die zijn wortels vindt in Centraal- en West-Azië, en zeer waarschijnlijk zelfs een vergelijkbare oorsprong zou kunnen hebben.

Het Japanse ontwerp trok de aandacht van de Amerikanen in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog en is in het Westen aangepast. Het is in de loop der jaren geëvolueerd om deksels en ventilatieopeningen op te nemen om de barbecueprestaties te verbeteren

Het is geëvolueerd naar keramiek in plaats van klei en heeft plaatsgemaakt voor de beroemdste kamado-grill die er is: The Big Green Egg.

Hoe werkt een Kamado grill?

De onderste helft van de eivormige kamer is waar de kolen zitten, brandend onder de grzieke roosters in de kamer. Een inlaatopening aan de onderkant neemt lucht op om de kolen te voeden. Het koepelvormige deksel heeft een uitlaatopening in het deksel om lucht naar buiten te laten.

De inlaat- en uitlaatopeningen (ook wel dempers genoemd) werken samen om de luchtstroom door de grill te regelen. Hierdoor krijg je een regelmatige toevoer van zuurstof zolang je nodig hebt.

Bekijk onze gids voor de beste kamado grill accessoires

Kamado grills staan bekend om het vasthouden van warmte. Wanneer het deksel gesloten is, zijn ze perfect ontworpen om warmte binnen te houden, terwijl hun reflecterende binnenkant is ontworpen om de temperaturen gelijkmatig door de kamer te verdelen.

Een veelgehoorde klacht bij houtskoolgrills is dat het gemakkelijk is dat er hotspots over het kookoppervlak ontstaan, zelfs bij gebruik van indirect grillen. Dit is meestal niet het geval met kamado’s omdat ze zijn gebouwd met distributie in gedachten.

Kamado werkt het beste met houtskool. Ik zou altijd het gebruik van briketten vermijden, ongeacht het type grill dat je gebruikt, maar voor mij geldt dit vooral voor kamado’s. Briketten branden te snel en vies, waardoor je een vervelende kookomgeving krijgt die je eten alleen maar schaadt. Houtskool verbrandt veel efficiënter en schoner en is geweldig voor het ovenachtige koken dat kamado-grills kunnen genereren.

Als je je grill wilt gebruiken om te roken, dan is het net zo eenvoudig om hem hiervoor in te stellen door hout aan de houtskool toe te voegen. Het roken van hout komt vaak in verschillende smaken en aroma’s. Populaire houtsoorten zijn eiken, hickory en mesquite, terwijl variëteiten zoals cider en appelhout geweldig zijn als je je avontuurlijker voelt en hints van fruit aan je gebarbecuede vlees wilt toevoegen.

Wat zijn de voordelen van Kamado grills?

Kamado’s gaan over zoveel meer dan alleen een eivormige oven in je tuin. Hoewel ze misschien veredelde dure vuurkorven lijken, rechtvaardigt wat je ervoor terugkrijgt de extra kosten.

Het zijn zeer goed in elkaar gezette machines die duurzaam genoeg zijn om jarenlang mee te gaan, waardoor ze een uitstekende investering zijn.

Maar een van de grootste troeven van de kamado is hoe veelzijdig hij is. Hoewel grills meestal het beste zijn om te schroeien en rokers het beste voor langer koken, kan een kamado beide gemakkelijk doen. Het kan verzengende temperaturen genereren om snel vlees te grillen, terwijl het ook de stabiele temperaturen beheerst die je nodig hebt voor het roken van vlees gedurende meerdere uren.

Dit maakt het net zo goed in staat om pizza en vis te koken als hamburgers of steaks. Ja, zelfs pizza.

Zijn er beperkingen aan Kamado grills?

Er zijn misschien een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de sprong naar kamado maakt.

Een daarvan is dat kamado’s de neiging hebben om beperkter te zijn in grootte dan andere soorten grills of rokers. Dit is niet altijd een groot probleem, maar als je een grote partij voedsel wilt koken, kan de beperkte grillruimte je dwingen om voedsel in rondes of fasen te koken, wat niet ideaal is, vooral bij koken in lange vorm.

Beperkte warmtezones

Een groot deel van grillen voor veel mensen is het creëren van twee warmtezones over het kookoppervlak, een waarmee je op een stabiele temperatuur kunt koken, terwijl je met de andere direct op hoog vuur kunt schroeien en die iconische grillmarkeringen kunt krijgen die we allemaal kennen en waar we van houden.

Kamado’s kracht ligt vooral in het creëren van één warmtezone, niet twee. Het kan beide heel goed doen, maar beide.

Wat wel gezegd moet worden, is dat sommige kamado’s nu speciale inzetstukken hebben die je kunt gebruiken om indirect grillen te doen, wat betekent dat je in theorie beide kunt doen, maar het zal iets meer werk zijn.

Het gewicht

Je kunt er niet omheen dat kamado-grills zwaar zijn. Helaas hebben de duurzame en robuuste builds een prijs, waarbij ze het beste deel van 150 pond wegen.

Dit is echter niet per se een slechte zaak en zorgt er gewoon voor dat het een duurzame en stevige constructie is.

Als wendbaarheid belangrijk voor je is, raad ik aan om te kijken naar het krijgen van een standaard met studiewielen. Deze zullen u helpen het door uw tuin te vervoeren als dat nodig is.

Ze oefenen

Leren hoe Kamado-grills te gebruiken kan moeilijk zijn en er is een steile leercurve bij betrokken. Dit kan veel gebruikers afschrikken.

Het beheersen van de temperatuurregeling in niet-gasgrills kan erg wennen zijn, waarbij de inlaat- en uitlaatdempers vaak moeilijk onder de knie te krijgen zijn.

Op welke functies moet je letten? Waar zou je op uit willen om te weten wat het allerbeste uit de rest haalt?

Bouwkwaliteit

Ik heb duurzaamheid tot nu toe veel genoemd in deze gids, dus het is logisch om het belang van bouwkwaliteit als eerste op deze lijst met functies te vermelden.

Als er geen kamado is gebouwd nou dan heeft het absoluut geen zin om er iets aan uit te geven. Zodra een kamado goedkoop blijkt te zijn, verliest hij al zijn vermogen om warmte vast te houden of te genereren, wat in tegenspraak is met alles wat een goede grill zou moeten kunnen doen.

Hoewel goedkope prijzen verleidelijk kunnen zijn, als het binnen een paar maanden breekt in vergelijking met een paar jaar, dan zou die extra paar honderd een verstandige uitgave zijn geweest.

Let op het vermogen van een bepaalde grill om een stabiele en constante kooktemperatuur te behouden, evenals potentiële gebieden voor luchtlekkage en goedkope metalen fittingen.

Binnen de bouwkwaliteit is het bouwmateriaal echt een belangrijke overweging. De meeste Kamado’s zijn gemaakt van keramiek, hoewel een groot aantal ook geëmailleerd roestvrij staal heeft.

Persoonlijk zou ik altijd voor keramiek kiezen. Het houdt de warmte uitstekend vast, en dat is waar kamado-grills om draaien.

Roestvrij staal is op zich geen slechte keuze, maar het heeft gewoon niet dezelfde garantie voor warmteretentie. Het is echter geëmailleerd gecoat helpt wel om de warmte heerlijk te verdelen, wat fantastisch is om te zorgen voor een gelijkmatige, lage en langzame kookbeurt.

Grootte

Ik weet zeker dat we allemaal dol zouden zijn op een fors groot fornuis in onze tuin als geld geen object was. Er zijn veel kleinere grills die bewijzen dat goede dingen in kleine verpakkingen komen.

Kamado-grills zijn standaard klein in vergelijking met gewone gas- of houtskoolvariëteiten. Hierdoor hebben ze al een beperktere kookmaat.

Dus als je kiest voor een kleine kamado grill dan beperk je jezelf misschien nog verder. Let goed op het kookoppervlak bij het kiezen van je grill.

Laatste update op -12-18 / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API