11 beste kanten voor biefstuk [Potatoes, Grilled Vegetables, Green Beans & More]

Heerlijke bijgerecht recepten ideeën voor uw gegrilde biefstuk. Van zoete aardappelen tot gerookte mac en kaas, deze kanten tillen uw BBQ-diner naar een hoger niveau.

steak medium rare met eieren sunny side up aardappel hasj bijgerecht

Inhoudsopgave


 1. Geschulpte aardappelen
 2. Gegrilde Asperges
 3. Zoete aardappel friet
 4. Gegrilde bloemkoolsteaks
 5. Sperziebonen &Aardappelen
 6. Geroosterde aardappelen
 7. Geroosterde wortelen
 8. Gerookte Mac & Kaas
 9. Knoflook boter Toscaanse champignons
 10. Gegrilde maïskolf
 11. Bloemkool Gratin
 12. 11 beste kanten voor biefstuk [Potatoes, Grilled Vegetables, Green Beans & More]

Biefstuk is de perfecte maaltijd om iets speciaals te vieren of wanneer je je heerlijk wilt voelen voor het diner. Het vlees dat u serveert, zal zich concentreren op uw maaltijd, maar het juiste bijgerecht kan de biefstuk in evenwicht brengen en de smaak ervan verbeteren.

Hier zijn de beste ideeën voor het serveren samen met biefstuk, van traditionele kanten tot moderne groentegerechten. Elk van deze combinaties kan van uw steakdiner een zeer speciale gelegenheid maken.

Geschulpte aardappelen

geschulpte aardappelen in een rustieke ijzeren koekenpan

Aardappelen zijn niet voor niets een van de meest voorkomende bijgerechten die bij biefstuk worden geserveerd. Vlees en aardappelen zijn een vullende maaltijd en er zijn aanwijzingen dat de combinatie ook goed kan zijn voor je darmgezondheid. Aardappelpuree is misschien een klassieker, maar geschulpte aardappelen tillen barbecuerundvlees naar een heel nieuw niveau.

Om geschulpte aardappelen te maken, parboil je je spuds voordat je ze in dunne halve maanschijfjes snijdt. Leg ze vervolgens in een bakplaat, bedek ze met een romige saus en kaas en bak ze.

Gegrilde Asperges

verkoolde barbecue gegrilde asperges

Asperges combineren prachtig, niet alleen met biefstuk, maar werken ook als een van onze favoriete gegrilde kanten voor elk vlees. En het is gemakkelijk waarom.

Groenten helpen de heerlijke vettigheid van een goed stuk biefstuk te doorbreken en de umami-smaken in evenwicht te brengen. Met zijn vleugje bitterheid is asperges een van de beste combinaties voor biefstuk in het seizoen. De frisse lente in het vroege voorjaar fleurt op wat een zware maaltijd zou zijn.

Je kunt asperges op verschillende manieren bereiden, maar grillen is een van de gemakkelijkste. Gegrilde asperges voegen ook een vleugje char toe aan het gerecht voor meer complexiteit.

Zoete aardappel friet

zoete aardappel friet met zeezout in een metalen emmer

Zoete aardappelen passen goed bij biefstuk om vergelijkbare redenen als gewone aardappelen. Zoete aardappelen voegen echter wat meer smaak en zoetheid toe. Voor een variatie op traditionele steak friet, die je in de meeste steakhouses kunt vinden, maak je zoete aardappelfrietjes.

Je kunt zoete aardappelfrietjes bakken in de oven voor een gezonder alternatief of ze frituren zoals je gewone friet zou doen. Bestrooi de frietjes met peper en zout, of voeg een snufje komijn of chili toe voor een extra punch. Zoete aardappelfrietjes zijn een uitstekende basis voor eventuele extra smaken die u aan uw maaltijd wilt toevoegen.

Gegrilde bloemkoolsteaks

gegrilde bloemkoolsteaks recept

Een populair vegetarisch alternatief voor biefstuk als hoofdgerecht, gegrilde bloemkoolsteaks zijn een uitstekend bijgerecht voor een traditioneel stuk biefstuk.

Bloemkoolsteak is een plak bloemkool geroosterd of gegrild net als een biefstuk. Het wordt een biefstuk genoemd omdat het stuk bloemkool lijkt op een stuk biefstuk met een centraal bot en omdat de meeste gebruikte smaakmakers erg op elkaar lijken.

Bloemkoolsteak combineert goed met vlees omdat het vergelijkbare smaakmakers gebruikt, maar de hoofdact, het stuk biefstuk, niet overweldigt. Het biedt ook een vullend alternatief voor vegetariërs die aan uw maaltijd deelnemen.

Sperziebonen &Aardappelen

Sperziebonen en aardappelen

Sperziebonen en aardappelen zijn een uitstekend bijgerecht voor biefstuk dat traditionele bijgerechten (groene groenten en aardappelen) op een nieuwe manier presenteert. Om dit gerecht te maken, snijdt u aardappelen in blokjes, kruidt u ze en de sperziebonen en bakt u ze vervolgens.

Het serveren van sperziebonen &aardappelen als één gerecht is een unieke combinatie die u ook tijd bespaart. Het geeft je ook het voordeel van een vullend zetmeel en gezonde groente om naast biefstuk te serveren.

Geroosterde aardappelen

geroosterde aardappelen

Soms zijn traditionele bijgerechten de best keuze. Je kunt niet fout gaan met geroosterde aardappelen, een hoofdbestanddeel in veel steakhouses en populaire restaurants.

Om aardappelen te roosteren, snijd je ze in kleine stukjes, parboil ze en rooster je ze vervolgens in een oven met vet en je smaakmaker naar keuze. Geroosterde aardappelen kunnen zo gewoon of smaakvol zijn als je wilt, waardoor dit een uitstekend bijgerecht is om je creativiteit te uiten. Beleg ze met kaas, of blijf bij meer traditionele kruiden.

Geroosterde wortelen

Geroosterde gekarameliseerde wortelen

Geroosterde wortelen zijn de perfecte aanvulling op biefstuk, dankzij hun zoete en rokerige smaak. Geroosterde wortels zijn ook de perfecte groente om te serveren als je mensen aan je tafel hebt die niet van groenten houden omdat ze niets van de bitterheid van andere groenten hebben.

Om geroosterde wortels te maken, gooi je wortels in olijfolie en kruiden en leg je ze vervolgens op een bakplaat. Rooster ze iets meer dan een half uur. Net als geroosterde aardappelen kunnen geroosterde wortels een voertuig zijn voor elke smaakmaker die u wilt benadrukken.

Gerookte Mac & Kaas

gerookte macaroni en kaas recept

Mac &cheese is een andere steakhouse favoriet die je thuis kunt serveren. Het past goed bij biefstuk omdat het contrast van de rijke saus en scherpe kaassmaak het hartige stuk vlees in evenwicht brengt.

Voor extra complexiteit van smaak, maak gerookte mac en kaas. Voeg een gerookte kaas toe zoals gouda en spekstukjes. De verkoolde ondertonen maken deze mac &cheese ver verwijderd van de verpakte versies die een hoofdbestanddeel van je jeugd waren.

Knoflook boter Toscaanse champignons

huisgemaakte romige Toscaanse champignons en kip in een gietijzeren pan

Knoflookboter Toscaanse champignons vormen een romig bijgerecht dat dient als een rijke aanvulling op biefstuk. Het gerecht combineert knoflook en boter, twee veel voorkomende toppings voor biefstuk, met hartige champignons die dienen als een voertuig voor de saus zonder de biefstuk te overweldigen.

Om knoflookboter Toscaanse champignons te maken, bak je Italiaanse champignons zoals cremini of portobello in boter en knoflook en maak je het gerecht af met smaakmakers en kruiden naar keuze.

Gegrilde maïskolf

gegrilde maïskolf zonder kaf recept

Samen vormen biefstuk en gegrilde maïskolf de perfecte zomerbarbecue, ongeacht de tijd van het jaar dat je ze bereidt.

Leg de kolven op de grill en werk af met boter. Voor een extra twist kun je zure room, mayonaise, smaakmakers en een kneepje limoensap toevoegen om Mexicaanse straatmaïs te maken.

Bloemkool Gratin

bloemkool gegratineerd met kaas

Vervang je favoriete aardappelbijgerecht door bloemkoolgratin voor een kaasachtig, geruststellend gerecht dat het koolhydraatgehalte nog steeds laag houdt. Bloemkoolgratin is net zo geruststellend als je favoriete aardappelgerecht, maar gezonder.

Om bloemkoolgratin te maken, snijd je gekookte bloemkool in stukken en doe je het in een ovenschaal met kaasachtige bechamelsaus.

Of u nu een feest plant of een maaltijd speciaal wilt maken, deze bijgerechten tillen uw biefstuk naar een hoger niveau.

Klik om vast te pinnen