11 Beste kleine grills van 2022 (voor appartementen, balkons en daken)

De beste dingen komen in kleine verpakkingen. Van draagbare houtskoolfornuizen tot propaangasmodellen, hier zijn de beste kleine grills voor uw achtertuin.

beste kleine grills beoordelingen

Inhoudsopgave


 1. In één oogopslag: onze top 3 keuzes
 2. Weber Genesis II E-210
 3. Weber Q-1400
 4. Weber Smokey Joe
 5. Weber Q 3200
 6. Char-Griller E3001
 7. Solaire Anywhere Draagbaar Infrarood
 8. Char-Broil Patio Bistro Infrarood
 9. KitchenAid 2-pits
 10. Char-Broil Classic 280 2-pits
 11. Weber Originele Waterkoker
 12. Fuego F21C-H
 13. Brandstof types
 14. Werkruimte plannen
 15. Brandveiligheid
 16. Handige add-ons en accessoires

Niet iedereen is gezegend met de luxe van een grote tuin of patio, en de afwezigheid van goede buitenruimte kan voor veel mensen frustrerend zijn.

Kleine ruimtes betekenen echter niet per se geen grillen. Kleine compacte grills worden steeds populairder en bieden fantastische opties voor zowel stedelingen, bumperklevenden als kampeerders.

In één oogopslag: onze top 3 keuzes

 • Beste kleine grill: Weber Genesis II E-210
  Weber’s klassieke, gestripte compacte propaangrill. Geweldig voor alle patio’s, balkons en campings.
 • Tweede: Weber Smokey Joe
  Deze iconische houtskoolgrill is het bewijs dat de klassiekers nooit uit de mode raken. Perfect voor zowel grillen als roken.
 • Beste budgetkoker: Char-Griller E3001
  Betrouwbare 2-pits propaangrill die alles levert wat u nodig heeft van een gasfornuis. Wordt geleverd in een roestvrijstalen constructie en met 40.800 BTU’s kookkracht.

Hier zijn 11 van de beste kleine grills die er zijn. Sommige zijn geweldig voor balkons, sommige voor garages, sommige zelfs voor binnenshuis. Hopelijk staat er iets voor jou in deze lijst.

Weber Genesis II E-210

Weber Genesis E210

Prijzen bekijken op Amazon

Weber is een van de beste BBQ-merken die er zijn, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat een van hun grills in deze lijst is terechtgekomen. Ze hebben in de loop der jaren consequent geweldige gas- en houtskoolkookspullen geproduceerd, en dit model is niet anders.

Deze grill is een van Weber’s kleinste tot nu toe, waardoor hij perfect is voor thuisgebruik.

Dit compromis in grootte betekent echter geen compromis in functies. Het heeft eigenlijk een aantal van exact dezelfde functies als zijn grotere tegenhangers.

Gezien zijn grootte biedt het nog steeds een indrukwekkende 380 vierkante centimeter kookruimte. Het heeft ook een opvouwbaar kookrek aan de zijkant en biedt 114 vierkante centimeter ruimte.

Onder de kookroosters heeft het twee roestvrijstalen branders, die zijn bekleed met ‘flavourizer bars’. Deze helpen je te beschermen tegen opflakkeringen, maar helpen ook ongelooflijk om rooksmaken en mooie grillsporen op je eten te geven.

Het is gemakkelijk om te beginnen, heeft slechts een draai aan een knop nodig en heeft ook een iGrill digitale thermometer om de temperatuur van uw grill of zelfs de interne temperatuur van uw voedsel te controleren. Dit is gekoppeld aan de Weber iGrill-app voor uw telefoon, zodat u de warmteniveaus op afstand kunt controleren.

Weber Genesis II E-210

Weber Genesis II E-210

 • Dit product is een aardgaseenheid en u moet aardgas naar uw terras of…
 • GS4 Grilling System bevat twee hoogwaardige roestvrijstalen branders met porseleinen…
 • Porselein geëmailleerde gietijzeren kookroosters bieden 380 vierkante centimeter kookruimte met 114…

Weber Q-1400

Weber Q-1400 Elektrische Grill

Prijzen bekijken op Amazon

Deze elektrische grill is perfect voor appartementen omdat het een gemakkelijke brandloze optie biedt voor gegarandeerde veiligheid in huis. Geen behoefte aan kolen, hout of gas. Het hoeft alleen maar te worden aangesloten en je bent klaar om te gaan.

Deze grill heeft een vrij bescheiden kookgedeelte van 189 vierkante inch. Dit wordt echter ondersteund door een verwarmingselement van 1560 watt dat zorgt voor een goede kooktemperatuur en zelfs de mogelijkheid om uw voedsel te schroeien.

De porseleinen gietijzeren kookroosters van de Q-1400 bieden prachtige schroeiplekken op uw eten, wat misschien als een verrassing komt, aangezien het een elektrische grill is. Ze zorgen ook voor gelijkmatig koken, waardoor het risico op hotspots of koude zones over uw grill wordt verminderd. Het heeft een eenvoudige temperatuurregeling, waardoor u een goed scala aan warmteopties krijgt terwijl u kookt. Het heeft een druppelpan om elke runo te vangenff van vlees als je het kookt.

Sommige grills die klein van formaat zijn, hebben last van zwaar en moeilijk te manouvreeren, met alle functies strak verpakt in de kleine ruimte. Niet zo met deze Weber grill. Het frame is gemaakt van met glas versterkt nylon, waardoor het extreem gemakkelijk is om op te tillen en te verplaatsen als je het moet inpakken.

Verkoop

Weber Q-1400

Weber Q-1400

 • 1560 watt elektrisch verwarmingselement om het totale kookoppervlak van 189 vierkante inch te verwarmen
 • Porselein-geëmailleerde gietijzeren kookroosters en gegoten aluminium deksel en behuizing
 • Volledig uit de doos gemonteerd

Weber Smokey Joe

weber smokey joe kleine houtskoolgrill

Prijzen bekijken op Amazon

Een van de beste dingen van houtskoolgrills is hoe gestript ze zijn. Ze hebben geen gasflessen of elektriciteit nodig, alleen een vat om uw brandstof te huisvesten. Dit is de reden waarom houtskool vaak geweldige kleine, draagbare grills maakt.

Deze kleine houtskoolgrill is gebouwd in de iconische Weber-ketelstijl. Ondanks dat het klein en compact is, is de Weber Smokey Joe heeft voldoende grillruimte om voor een groep te koken.

De ketelkom en deksel zijn gemaakt van porselein geëmailleerd staal en zijn dus duurzaam en sterk genoeg om lang mee te gaan.

Weber Smokey Joe

6.452 beoordelingen

Weber Smokey Joe

 • Laad de auto en ga op pad met je Smokey Joe draagbare houtskoolgrill. Het is duurzaam,…
 • Geschikt voor maximaal vijf hamburgers gemaakt met een Weber hamburgerpers
 • Compact en lichtgewicht voor onderweg grillen

Weber Q 3200

Weber Q 3200 Gas Grill

Prijzen bekijken op Amazon

Weber heeft dit gemaakt met compact formaat in het achterhoofd in plaats van draagbaarheid, dus dit is een veel betere huis- of balkongrill dan een bumperklevende of kamperende grill. Het gewicht van 83 pond maakt het te onpraktisch om te proberen rond te vervoeren.

Een bijgewerkte versie van de Weber Q 320, wat deze grill mist aan mobiliteit, maakt het goed in veelzijdigheid. Dankzij de grootte van het kookrooster kunt u indirect grillen, net zoals u zou doen op een groot gas- of houtskoolmodel. Dit geeft je een veel authentiekere barbecue-ervaring, terwijl je iets compacts hebt dat je huis niet domineert.

Char-Griller E3001

Char-Griller E3001

Prijzen bekijken op Amazon

Gebouwd met 250 vierkante inch gietijzeren kookroosters, de Char-Griller E3001 biedt een behoorlijke hoeveelheid kookruimte en geeft u ook een model dat hit efficiënt behoudt en verspreidt. Het weegt slechts 50 pond, waardoor het geweldig is om te bewegen wanneer en wanneer je het nodig hebt. Ondanks dat het lichtgewicht is, garandeert de gepoedercoate stalen schaal duurzaamheid.

Char-Griller E3001

1.773 beoordelingen

Char-Griller E3001

 • PREMIUM VLOEIBARE PROPAAN GAS GRILL – 40.800 BTU 3 Pits Gas BBQ Grill met een 12.000 BTU kant…
 • CONSTANTE EN GELIJKMATIGE WARMTE – Drie branders met onafhankelijke bedieningsknoppen leveren continue en…
 • GROOT KOOKGEBIED – 630 vierkante inch totale kookhoek levert geweldige smaak en bbq-smaak:…

Solaire Anywhere Draagbaar Infrarood

Solaire Anywhere Draagbaar Infrarood

Prijzen bekijken op Amazon

Het komt niet vaak voor dat de vermogenscapaciteit van een infrarood grill is zo efficiënt verpakt in een kleine BBQ-grill. Solaire heeft het op bewonderenswaardige wijze voor elkaar gekregen. Met een vermogen van 14.000 BTU is deze grill de krachtigste op deze lijst en bewapent hij met indrukwekkende warmteniveaus. Nog opmerkelijker is dat het allemaal is verpakt in een frame van 20 pond en een roestvrijstalen schaal, waardoor het licht maar robuust is.

De grootte van het grillrooster is een bescheiden 155 vierkante inch, dus de kookruimte is beperkt. Als je echter iets nodig hebt dat snel hoge temperaturen kan bereiken, dan is dit de grill voor jou.

Solaire Anywhere Draagbaar Infrarood

Solaire Anywhere Draagbaar Infrarood

 • Echte infrarood keramische en roestvrijstalen brander met elektronische drukknopontsteking
 • 140 vierkante inch grilling gebied dat past zes 4-inch hamburgers op speciale v-rooster dat…
 • Gebruik gemaakt door meer dan 100 jaar oud familiebedrijf

Char-Broil Patio Bistro Infrarood

Char-Broil Patio Bistro Infrarood Elektrische Grill

Prijzen bekijken op Amazon

Elektrische grills zijn een geweldig grillalternatief als je geen gas- of houtskoolgrill kunt hebben. Ze stoten geen rook of gas uit in dezelfde mate als meer traditionele modellen, waardoor ze veel schoner en veiliger zijn voor gebruik in krappere ruimtes, zoals op een balkon of in een geventileerde keuken.

Het compacte formaat betekent echter niet dat het te beperkt is in wat het u kan bieden. Het is gemakkelijk geschikt voor een groep van 3-5 personen en het verwarmingselement van 1.750 watt betekent dat u nog steeds een goed rendement op warmte krijgt. Zolang het onder de motorkap van de grill past, kan de Char-Broil ervoor zorgen.

Verkoop

Char-Broil Patio Bistro Infrarood

Char-Broil Patio Bistro Infrarood

 • Hoogwaardig elektrisch grillen voor gemak zonder het gedoe van gas of houtskool
 • TRU-Infrarood kooktechnologie voorkomt opflakkeringen, levert gelijkmatige warmte en kookt sappiger voedsel
 • Geïntegreerde bedieningsknop om de temperatuur eenvoudig aan te passen

KitchenAid 2-pits

kitchenaid 2 pits propaangrill

Prijzen bekijken op Amazon

KitchenAid staat veel bekender om hun keukenapparatuur dan om iets anders, maar ze bieden ook een groot assortiment buitengrills.

Onder dit assortiment is hun 2-pits gasgrill. Met 26.000 BTU’s zit hij boordevol kracht zonder zo groot te zijn dat hij je kookgedeelte domineert.

Het heeft roestvrijstalen kookroosters, waardoor het duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is, terwijl het ook de warmte efficiënt verspreidt. Het heeft ook vlammentemmers om voorkom opflakkeringen van de grill, waardoor het veilig te gebruiken is.

Het heeft een ingebouwde thermometer, wat een functie is die ik niet vaak genoeg zie op BBQ-grills. Dit zal u helpen niet alleen de temperatuur van de grill te controleren, maar ook, veel belangrijker, de interne temperatuur van uw vlees.

KitchenAid 2-pits

KitchenAid 2-pits

 • KitchenAid (Uitgever)

Char-Broil Classic 280 2-pits

Char-Broil Classic 280 2-pits

Prijzen bekijken op Amazon

Wat ik hier het leukst aan vind, is dat het een flinke grillruimte heeft, terwijl er ook veel kookkracht achter zit. Het heeft 280 vierkante centimeter kookruimte en biedt veel ruimte om mee te spelen. Achter deze roosters komt 20.000 BTU’s aan vermogen.

De kookruimte komt bovenop porselein gecoate gietijzeren grills, wat een teken is van zeer goede kwaliteit.

Dit type coating werkt op twee manieren goed: een daarvan is dat het helpt zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling over het roosteroppervlak, waardoor het ontstaan van warme of koude plekken wordt voorkomen; de andere is dat het helpt de grill duurzamer te maken en te beschermen tegen roest en algemene slijtage.

Het heeft een eenvoudig ontstekingssysteem, waardoor u met slechts een druk op de knop dingen op gang kunt krijgen, en het met porselein beklede deksel zorgt ervoor dat deze grill lang meegaat.

Verkoop

Char-Broil Classic 280 2-pits

2.384 beoordelingen

Char-Broil Classic 280 2-pits

 • 280 vierkante centimeter kookruimte over met porselein beklede roosters
 • Twee roestvrijstalen in-line branders voor kookprestaties; Montage vereist
 • Porseleinen gecoat stalen deksel en vuurhaard zijn bestand tegen weersinvloeden en de elementen

Weber Originele Waterkoker

weber originele waterkoker houtskool grill

Prijzen bekijken op Amazon

De Ketel is niet chique en probeert de dingen niet te ingewikkeld te maken. Weber heeft alles gestript om een compacte grill te creëren die teruggaat naar de pure basis van barbecueën.

De Waterkoker draait helemaal om het gebruik van ruwe kracht uit hout en houtskool om mee te koken, en het is een puur genot.

Met een breedte van 22 inch is hij compact genoeg voor de meeste kleine huizen of balkons. Ondanks dit compacte formaat biedt het een royaal kookoppervlak van 363 vierkante centimeter om mee te spelen.

Het wordt geleverd met een asvanger, waardoor het netjes houden van dingen eenvoudig is, terwijl het hitteschild ervoor zorgt dat u veilig blijft tijdens het gebruik ervan. Het wordt ook vermeld als roestbestendig, dus is gebouwd om lang mee te gaan.

Een grill die klein van formaat is, maar groot van karakter.

Verkoop

Weber Originele Waterkoker

9.506 beoordelingen

Weber Originele Waterkoker

 • Blijf trouw aan de moderne versie van de waterkoker waarmee het allemaal begon – de originele waterkoker,…
 • Geschikt voor maximaal 13 burgers gemaakt met een Weber hamburgerpers
 • One-Touch reinigingssysteem zorgt voor probleemloze asreiniging. Verwijderbare, aluminium asvanger

Fuego F21C-H

Fuego F21C-H

Prijzen bekijken op Amazon

Vreemd van uiterlijk, de Fuego laat je compact blijven zonder concessies te doen aan echte BBQ-vlammen.

Het futuristische ontwerp van de cilinder kan sommige mensen afschrikken, maar er is hier genoeg te bewonderen en te genieten.

Slechts 21 inch breed, deze grill is gemakkelijk op te bergen en komt nergens in de buurt van het domineren van uw huisruimte.

Hoewel klein van gestalte, biedt het nog steeds een echt indrukwekkende 346 vierkante centimeter kookruimte, die meer dan genoeg ruimte biedt om voor meerdere mensen tegelijk te koken.

Het is ook een krachtige machine, in staat om 500 ° F (260 ° C) te bereiken in slechts een paar minuten. Niet alleen dit, maar je kunt ook twee temperatuurzones op de grill instellen, zodat je op de ene kunt koken en op de andere kunt schroeien.

Fuego F21C-H

Fuego F21C-H

 • Ontworpen in Californië door voormalig Apple Chief Designer Robert Brunner en winnaar van Vesta’s Best…
 • Het bereiken van temperaturen van 500F in slechts 5 minuten , tot 650F met een 15lb porselein-email gietijzeren rooster …
 • Compacte 21 “x 21” voetafdruk perfect voor kleine patio / balkon en 346 sq. in. kookoppervlak …

Brandstof types

Moderne buitengrills hebben een reeks verschillende brandstoffen nodig, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Zorg ervoor dat u het juiste type krijgt met onze grillbrandstofgids.

Aardgas

Het type brandstof dat u gebruikt is van cruciaal belang, vooral wanneer u op zoek bent naar brandstof om in een kleine ruimte te gebruiken. U moet overwegen hoe veilig de dampen van het grillgebied zijn en hoeveel rook de brandstof produceert. Aardgasgrills gebruik op hydro-gebaseerde koolstofbrandstof. Ze zijn kosteneffectiever dan hun naaste concurrent, propaangas.

Het is een betaalbare brandstof om te gebruiken. Het kost je ongeveer een derde van het bedrag dat je zou uitgeven aan een propaangasvulling. Het is in eerste instantie duurder; om het te installeren, hebt u een professional nodig. Dit is waar de cijfers de neiging hebben om op te lopen. Zodra het echter is ingesteld, wordt het handig en gemakkelijk te gebruiken.

Aardgas is ook milieuvriendelijk en schaadt het milieu niet. Aardgas verbrandt schoner dan andere brandstofbronnen en is als zodanig geweldig voor gebruik in een kleine ruimte. Het nadeel is dat het niet voor draagbare grills is en een aardgasleiding nodig heeft.

Propaangas

Propaangas is een van de meest voorkomende brandstoffen die worden gebruikt voor grills. Ze zijn gemakkelijk te vinden en ook gemakkelijk te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is om een klep te draaien en de grill aan te zetten. U moet echter voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat u het niet laat lekken en brand veroorzaakt. Propaan is niet alleen handig, maar is ook draagbaar en gemakkelijk mee te nemen. Je kunt tanks in verschillende maten krijgen, waardoor ze erg draagbaar zijn.

Het zorgt ook voor een goede hoeveelheid warmte, wat betekent dat het vrij snel heet brandt. Als zodanig is het effectiever voor grillen. Een van de nadelen van propaan is dat het op de lange termijn duurder is. Propaangas helpt wanneer u in twee verschillende warmtezones wilt koken, omdat u de warmteafgifte gemakkelijk kunt regelen.

Ook is propaangas gemakkelijker schoon te maken van een grill. Het werkt goed in kleine ruimtes zoals terrasjes van appartementen.

Houtskool

Houtskool brandt heet en zal meestal hogere temperaturen bereiken dan wat u kunt verwachten van een gasgrill. Ook is het betaalbaar. Houtskool helpt ook om een rooksmaak in voedsel te geven. Aan de andere kant is het behoorlijk rommelig. Het doet het niet goed in kleine ruimtes. Het produceert veel rook die ook een puinhoop kan maken op nabijgelegen muren en meubels. Het kost ook enige tijd om te verwarmen omhoog en creëert as die over het voedsel heen kan komen.

Elektrisch

Elektriciteit is een gemakkelijke en betaalbare brandstofbron. Dit is de schoonste optie, vooral voor een kleine ruimte. Ze zijn ook gezonder voor het milieu, zonder rookuitstoot. Het nadeel is dat je geen elektrische grill kunt gebruiken, weg van een stroombron of wanneer je gaat kamperen, misschien. Ook zal het voedsel geen rooksmaak hebben.

Balletje

Pelletgrills zijn geweldig omdat ze je vlees de smaak van de pellets geven, die je met de hand kunt plukken. Het heeft een lage rookuitstoot. Vandaar dat het in een kleine ruimte kan worden gebruikt. Pellets geven ook minder zure rook af. Het zorgt ook voor een gestage warmtestroom die helpt om voedsel gelijkmatig te koken. Het nadeel is dat pellets niet zo heet worden als andere brandstofbronnen, dus schroeien zal voor u van de kaart zijn.

Werkruimte plannen

Omdat een grill wat warmte en kookemissies zal afgeven, moet je je bewust zijn van waar je hem plaatst. Als u in een appartement of gemeenschapshuisvestingsproject woont, wilt u misschien uitkijken naar de brandvoorschriften van het gebouw. U wilt het op een plaats plaatsen die ver verwijderd is van potentiële brandgevaar zoals meubels of planten. Een balkon met een hoog plafond is een uitstekende plek om op te zetten of een open ruimte.

Als u kampeert of bumperklevend bent, zoek dan naar ruimte uit de buurt van bomen of iets dat mogelijk vlam kan vatten. Zet de grill op een onafhankelijke standaard, bij voorkeur gemaakt van een brandwerend materiaal zoals gietijzer of staal. Als u op een campingtafel kookt, zorg er dan voor dat u een tafelstandaard gebruikt om het hete oppervlak uit de buurt van het hout te houden. Campings hebben meestal ook voorschriften en als zodanig moet u weten wat deze zijn en de relevante toestemming vragen.

Het plannen van de werkruimte betekent ook nadenken over het type brandstof dat u zult gebruiken en de noodzaak om leidingen uit te breiden, zoals in het geval van aardgas en propaan. Plan hoe u de brandstof binnenkrijgt en zorg ervoor dat deze op een veilige plaats staat. Zorg er ook voor dat de omgeving voldoende ruimte heeft rond het grillgebied om mogelijke branden te voorkomen.

Brandveiligheid

U wilt er ook zeker van zijn dat de ruimte veilig is voor mogelijke schade zoals regen en vocht. Denk na over waar u het zult opslaan en ook hoe veilig het is wanneer het wordt opgeslagen. Propaantanks moeten bijvoorbeeld veilig worden opgeslagen omdat ze brandbaar zijn. Om veilig te zijn, moet u ervoor zorgen dat u uw brandblusser in de buurt houdt (wat specifiek is voor het blussen van branden veroorzaakt door uw brandstof naar keuze).

Handige add-ons en accessoires

Voor extra brandveiligheid kan een blusdeken of grillhoes erg handig zijn om in de buurt te houden. Het houdt je veilig en stelt je in staat om een brand te blussen als deze snel uitbreekt. Het is een snelle oplossing die u niet als expert hoeft te gebruiken.

Een standaard of beugel voor een grill helpt uw grill op een veilige hoogte te houden, uit de buurt van mogelijke brandrisico’s, zoals het verbranden van een tafel waarop deze is geplaatst.

Misschien vindt u het ook handig om een propaantankmeter te hebben om uw propaangasniveau te kennen.

Laatste update op 2022-12-15 / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API