11 Beste pelletrokers van [Camp Chef, Ozark, Traeger, Pit Boss]

Pelletrokers bieden een ongelooflijke veelzijdigheid in combinatie met elk ander type barbecue. Met houtgestookt vuur en gemotoriseerde controle bieden ze BBQ-ventilatoren gemak en veelzijdigheid in gelijke mate. Deze beste pelletrokers zullen uw buitenkoken naar een hoger niveau tillen.

beste pelletroker

Inhoudsopgave


 1. Kampchef SmokePro PG24 Deluxe
 2. Traeger Grills Pro Serie 34
 3. Z GRILLS ZPG-7002E
 4. Green Mountain Grills Davy Crockett
 5. Grote hoorn buiten
 6. Kampchef SmokePro LUX
 7. Z Grills 7-in-1
 8. Kamp chef-kok Houtblazers
 9. Pit Boss 700FB
 10. Ozark Grills Bizon
 11. Z Grills ZPG-7002B
 12. Wat is een pelletroker?
 13. Hoe werken pelletrokers?
 14. Wat zijn de voordelen?
 15. Hoe een pelletroker te gebruiken
 16. Functies om op te letten
 17. FAQ

Pelletgrills en rokers bieden veel van dezelfde voordelen en functies als houtskool roken of gas grillen. Het cruciale verschil is dat ze geen houtskool of propaangas gebruiken. Pelletkokers gebruiken houtpellets om hun mooie en unieke aroma’s en smaken te krijgen. Met behulp van een automatische feed en vijzel om de vuurhaard te voeden, zijn ze gemakkelijk te bedienen en te gebruiken om heerlijke barbecuesmaken te bereiken.

In één oogopslag: onze top 3 keuzes

 • Beste pelletroker: Kampchef SmokePro PG24
  Het perfecte allround fornuis in de achtertuin. Een heavy-duty unit die alles inpakt wat je nodig zou kunnen hebben voor het koken van houtpellets.
 • Runner-up: Traeger Pro Serie 34
  Een serieus krachtige eenheid die de perfecte volgende stap vormt voor ’s werelds beroemdste houtkokermerk. Uitstekende warmteretentie en een heavy duty build maken dit een elite level model.
 • Beste budgetoptie: Pit Boss 700FB
  Budgetvriendelijk met een zijschroeiende plaat en automatische voeding maken dit een geweldige optie voor nieuwkomers.

Kampchef SmokePro PG24 Deluxe

Kampchef SmokePro PG24 Deluxe

Prijzen bekijken op Amazon

De Camp Chef SmokePro is een middelgrote roker die de perfecte balans vindt tussen uitstekende kwaliteit en waar voor je geld. Niets wordt gecompromitteerd, waardoor u een goede waar voor uw geld krijgt die de investering waard is.

De gelaagde kookrekken van de Camp Chef SmokePro geven je een royale hoeveelheid extra ruimte om mee te koken. Onder het deksel biedt de SmokePro 560 vierkante centimeter kookoppervlak, wat kan wedijveren met de meeste industrienormen voor fornuizen in de achtertuin van deze kwaliteit.

Het is meer dan genoeg ruimte voor de meeste barbecueliefhebbers en kan koken voor een menigte. Camp Chef heeft zijn schoorsteen naar de achterkant van de kamer verplaatst, waardoor je zoveel meer ruimte hebt om mee te werken.

De verwarmingsrekken van de SmokePro zitten net boven de hoofdroosters, bieden extra ruimte om voedsel op te warmen en te laten rusten, of bieden extra ruimte voor het roken van voedsel. Met deze rekken inbegrepen biedt het een enorm totaal kookoppervlak van 811 vierkante inch.

Met elke pelletroker willen we hetzelfde niveau van temperatuurregeling kunnen hebben als op een gasgrill of keukenoven. De temperatuurregelaar die Camp Chef PG24 ons precies dat geeft. Het is gemakkelijk te gebruiken en de temperatuur regelt voldoende bereik en flexibiliteit om u in staat te stellen alles te roken wat u maar wilt.

Zoals steeds meer standaard wordt, kunt u met de digitale thermostaatregeling programmeren in uw gewenste temperatuur. Hierdoor kunt u gemakkelijk het temperatuurbereik van 225 ° F-250 ° F bereiken waarnaar we vaak proberen te streven. Als je dingen een tandje hoger wilt zetten om te grillen of te schroeien, dan kun je het gemakkelijk tot 500 ° F brengen.

Niets van dit alles gaat ten koste van zelfs rooktemperaturen dankzij de convectieventilator, die helpt koude plekken en opflakkeringen te verminderen.

Met deze programma-instelling kunt u instellen en vergeten in de ware zin van het woord. Met de temperatuur ingesteld kun je de roker zijn gang laten gaan.

Cruciaal voor het beginnersvriendelijke gebruik is de opstarttijd. In tegenstelling tot traditionele houtskoolgrills, hoeft u niet het beste deel van 30 minuten te wachten voordat het uw doeltemperatuur bereikt. In plaats daarvan ben je goed om in niet meer dan 10 minuten te gaan.

Het asreinigingssysteem van de SmokePro maakt het gemakkelijk om as uit de kamer te legen. Eenvoudig opschonen is een veel voorkomend kenmerk van pelletkokers en de SmokePro blijft hier trouw aan het typen. Het heeft een eenvoudige opruimsysteemdeur op de basis, zodat u snel as kunt legen die zich ophoopt bij de bottom van de rookkamer.

smokepro ash deur

De SmokePro is voornamelijk gebouwd van zwaar roestvrij staal, waardoor hij extreem duurzaam is en fantastisch in het vasthouden van warmte tijdens het hele kookproces. Dit maakt het op zijn beurt ongelooflijk energiezuinig, waardoor u op de lange termijn op brandstofkosten kunt besparen.

De SmokePro heeft de optie van een toegevoegde sear box die een ongelooflijke 900 ° F kan bereiken, en waarmee je steaks of hamburgers kunt schroeien, evenals geavanceerde kookmethoden zoals omgekeerd schroeien.

Een andere mid-range prijsroker, deze beschikt over een kookrek met twee niveaus dat ongeveer 430 vierkante centimeter kookruimte beslaat. Het heeft ook een asreinigingssysteem voor eenvoudige reiniging en een ingebouwde temperatuursonde. Nooit meer een draad onder het deksel laten lopen!

De hoofdkamer heeft een valdeur, waardoor het schoonmaken veel gemakkelijker wordt. Deze roker heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en zal lang meegaan met zijn (weliswaar slechte) garantie van een jaar. Als je een campchef wilt, maar niet kunt uitrekken tot $ 900, zou dit een geweldig alternatief zijn.

Eindoordeel: De Camp Chef SmokePro kan alles. Als je het budget hebt en serieus bent over het krijgen van een pellet hout koken, is dit degene voor jou.

Kampchef SmokePro SG

Kampchef SmokePro SG

 • Camp Chef SG Hout Pellet Grill en Roker, Zwart (PG24SG)
 • Grilling Area Volume: 4850 Cubic Inches, 811 sq-inch Rack Surface Area
 • Elektrische automatische ontsteker, automatische vijzel en eenvoudig temp select-systeem

Traeger Grills Pro Serie 34

Traeger Grills Pro Serie 34

Prijzen bekijken op Amazon

Traeger is het originele pelletkokermerk, dus het spreekt voor zich dat ze nog steeds een van de beste houtpelletgrills maken die momenteel op de markt zijn. We hebben het gezien met hun Tailgater- en Renegade Elite-modellen, en hier zien we het met hun Pro-serie.

De Traeger Pro Serie 34 is een van de grootste, krachtigste eenheden die er zijn, en deze nieuwe versie in de vorm van de Pro-serie is een ander teken van de vooruitgang van de pelletgrill.

Weg zijn problemen uit het verleden met opwarmsnelheden en warmteretentie, allemaal ten gunste van een betrouwbare, studie, roker die rooktemperaturen vasthoudt.

Wat is er veranderd? De nieuwe Traeger-motor is ontwikkeld om de pelletvijzel sneller te laten draaien, wat betekent dat er sneller meer brandstof in de vuurhaard kan komen. Dit betekent een snelle opwarmtijd en meer responsieve bedieningselementen.

Het bevat een ingebouwde temperatuurmeter waarmee u eenvoudig temperatuurmetingen kunt doen voor uw rokersoppervlak en omgevingstemperatuur. Ik zou echter altijd aanraden om te investeren in uw eigen gespecialiseerde temperatuurvleessonde voor betrouwbare nauwkeurige metingen.

Met de digitale controller van de roker kunt u de temperaturen in stappen van 5 ° F aanpassen, waardoor het streven naar die ideale 225 ° F relatief eenvoudig is.

Een recente toevoeging aan veel barbecue-apparatuur is WiFi-connectiviteit. Dit is echter veel meer dan alleen een gimmick, omdat u met uw handheld-apparaat of smartphone de roker op afstand kunt bedienen. Niet alleen dat, maar met de app op je smartphone kun je ook je koken afstemmen op de ingebouwde en vooraf ingestelde opties in de app.

Of u denkt dat u deze extra connectiviteit nodig hebt of niet, is aan u, maar zelfs met dit terzijde geschoven valt niet te ontkennen dat het een uiterst efficiënte en krachtige pelletkoker is.

Verkoop

Traeger Grills Pro Serie 34

Traeger Grills Pro Serie 34

 • Gebruik nooit meer gas of houtskool: koken met hout smaakt gewoon beter. Traeger creëerde de…
 • Veelzijdig barbecue koken: warm en snel, of laag en langzaam, de Traeger Pro Series 34 pellet…
 • Nauwkeurige temperatuurregeling: De Digital Pro Controller rockt Advanced Grilling Logic, die …

Z GRILLS ZPG-7002E

Z GRILLS ZPG-7002E

Prijzen bekijken op Amazon

Z Grills hebben de afgelopen jaren achter sommige van de budgetvriendelijke grillseries gezeten, en het is geweldig om te zien dat deze traditie wordt voortgezet in pellets grills ook.

De Z Grills 7002E is een fantastische BBQ-roker voor iedereen die nieuw is in het spel. Het snelstartontstekingssysteem werkt feilloos en combineert perfect met het pellettoevoersysteem om het opstarten snel en gemakkelijk te maken voor beginners.

Het temperatuurregelbereik ligt binnen het bereik van 180 ° F-475 ° F, wat eigenlijk een beetje lager is dan veel rokers die we zien, maar het is prima voor een eenheid voor algemeen gebruik.

Het feit dat ze in 2017 in China zijn opgericht, kan argwaan wekken over de bouwkwaliteit van de 7002E, maar je hoeft je geen zorgen te maken: dit is een prima roker.

De Z Grill biedt eigenlijk een grotere pellettrechter dan veel van zijn concurrenten, waardoor u een aanzienlijk langere gebruikstijd krijgt. Je hoeft de roker niet zo vaak te vullen met houtbrandstof en je roker doet meer met minder. Om dit tegen lagere kosten te doen is indrukwekkend.

Het heeft alle gebruikelijke kleine add-ons die leuke functies maken, zoals gebruiksvoorwerpenhaken en warmhoudrekken, maar de echte ster van de show is de prestaties.

Nadelen? Mijn grootste probleem is de afwezigheid van een goede temperatuursonde, wat betekent dat je je eigen moet krijgen om de voortgang van je vlees te volgen. Ik raad vaak aan om er zelf een te kopen, maar voor een beginnersvriendelijke grill lijkt dit een grote vergissing.

Verkoop

Z GRILLS ZPG-7002E

Z GRILLS ZPG-7002E

 • ULTIEME 8-IN-1 HOUT PELLET GRILL & ROKERS -…
 • PELLET GRILL TECHNOLOGIE – Het is de beste en gemakkelijkste manier om houtgerookte smaken te krijgen. Iemand…
 • MAAKT JE EEN GOEDE CHEF – Eén knop start op, deze pelletgrill behoudt de preset …

Green Mountain Grills Davy Crockett

Deze inzending van Greenhouse Mountain Grills is een betaalbare roker die geweldig is om mee op pad te nemen. En ja, je leest het goed. Dit ding heeft WiFi.

Het is een van de beste draagbare pelletrokers die we hebben getest en bevat een indrukwekkend aantal functies voor zijn grootte. Als u een pelletkoker wilt voor kamperen of bumperkleven, is dit misschien iets voor u.

Green Mountain Grills Davy Crockett

Prijzen bekijken op Amazon

Je moet dit ding echter voorbereiden voordat je op pad gaat, en ik raad zeker aan om het eerst een oefenrun te geven, omdat het onhandig is om uit de doos te gebruiken.

De met Wi-Fi verbonden app maakt het gemakkelijk om de roker te gebruiken, te bedienen en te controleren.

Ondanks zijn kleine bouw is de rookkamer dik en goed geïsoleerd. Hoewel draagbaarheid duidelijk een belangrijke zorg is geweest voor GMG, ben ik blij te kunnen zeggen dat dit niet ten koste is gegaan van een goede isolatie.

Mijn probleem met andere achterkleproosters of rokers is dat ondanks dat ze licht en draagbaar zijn, als het gaat om daadwerkelijk gebruik, ze vaak te zwak zijn om praktisch te zijn.

Ik ben blij te kunnen zeggen dat dit niet het geval is met de Davy Crockett. Het heeft een gewone stekkeroptie, een automatische stekker en een 12v-batterij allemaal aanwezig. In feite wordt de laatste geleverd met wat in wezen jumperkabels zijn om u te helpen het uit de batterij van uw auto te laten lopen. Hoewel het in het begin een beetje intimiderend is om te gebruiken, biedt het een zeer goede back-upoptie.

De temperatuurregeling die door de app wordt aangeboden, is solide genoeg, hoewel in het begin een beetje verwarrend om grip op te krijgen.

Wat het belangrijkste is, is echter het eten, en hier stelt het niet teleur. Het biedt uitstekende rooksmaken aan gekookt vlees, geholpen door de houtpelletfunctie en uitstekende warmteretentie in de Davy Crockett.

De Davy Crockett is gewapend met zijn Sense-Mate interne thermische sensoren, die u een meting geven van de omgevingstemperatuur in de rokerskamer.

Daarnaast wordt het geleverd met een stevige vleesthermometer, zodat u metingen van de interne temperatuur van uw vlees kunt meten. Dat laatste is best handig, zeker als je deze mee op pad neemt.

Beide worden ingevoerd in het LED-controllerdisplay van de pelletroker, evenals een smartphone-app die compatibel is met elk iOS- of Android-apparaat.

Green Mountain Grills heeft hun oude tweedelige ‘Open Flame Technology’ druppelpansysteem afgeschaft en vervangen door een eenvoudige pan uit één stuk en warmteschijfolie. Met het verstelbare schild kun je het instellen voor indirect koken, maar vervolgens terugschuiven om je vlees bloot te stellen aan de vlammen, zodat je het kunt afmaken met een sear.

Al met al een zeer solide performer aan de meer betaalbare kant van de schaal. Het is beperkter in omvang, maar als je iets mee wilt nemen op de weg, is den dit is degene om voor te gaan.

Big Horn Grill roosters Kookruimte

Grote hoorn buiten

Prijzen bekijken op Amazon

Dit uitgeklede pelletroker van Big Horn Outdoors bewijst dat je geen heleboel add-on-functies nodig hebt om een geweldige BBQ-roker te maken.

Het is perfect voor rokers nieuwkomers die de overgang van propaan naar pellet willen maken.

Het kookgedeelte is ruim 700 vierkante centimeter groot en de digitale controle op de trechter zorgt voor strak gecontroleerde rooktemperaturen.

Het kan ook gemakkelijk worden verdubbeld als een grill, waardoor de hoge kookniveaus worden gecreëerd die je nodig hebt om te schroeien.

Grote hoorn buiten

Grote hoorn buiten

 • 【 WAAROM EEN HOUTGESTOOKTE GRILL KOPEN 】Smaak, 6-in-1 veelzijdigheid, gebruiksgemak, gemak om schoon te maken,…
 • 【 GROTE KOOKGERECHTEN 】Geniet van onze Pellet Grill met een groot kookoppervlak van 700 vierkante centimeter,…
 • 【 VERSATIL BARBECUE KOKEN 】Laag en langzaam, of heet en snel, de Big Horn Pellet Grill…

Kampchef SmokePro LUX

Kampchef SmokePro LUX Pellet Grill

Prijzen bekijken op Amazon

Een van de meest indrukwekkende dingen aan deze roker is de brandstof-naar-energie-efficiëntie. Hoewel de trechter een relatief bescheiden 18 inch hoog is, kan hij eenmaal vol een goede 12 uur branden. Nog langer als je het gebruikt bij warm weer.

Wat dit nog opmerkelijker maakt, is dat het kookgedeelte royaal van formaat is. Deze roker kan Heel veel van voedsel.

Deze roker wordt ook geleverd met de optie van een extra sear box, waardoor je wat meer vrijheid hebt bij het barbecueën. Voor een meerprijs kunt u een 16,00 BTU-searbox erin laten installeren, die tot meer dan 800 ° F moet kunnen reiken om u te helpen met omgekeerd schroeien.

Het wordt geleverd met zijn eigen ingebouwde temperatuur- en vleessonde, maar ik zou aanraden om er zelf een te kopen. Het is een beetje dun, en in alle eerlijkheid geef ik er de voorkeur aan om mijn eigen modellen te kopen, omdat modellen van derden de neiging hebben om veel betrouwbaarder en nauwkeuriger te zijn in hun temperatuurmeting.

We hebben ontdekt dat de temperatuurkalibratie een beetje breed van het merk kan zijn, meestal met ongeveer 30 ° F. We willen altijd zorgen voor consistente kookniveaus, dus dit kan frustrerend zijn. Het zou niet genoeg moeten zijn om iemand te ontmoedigen om deze grill te overwegen, maar je hoeft de roker gewoon om de paar keer opnieuw te kalibreren.

Kampchef SmokePro LUX

Kampchef SmokePro LUX

 • Digital Controls – Elektronische auto-start ontsteking
 • Dubbele LED-temperatuuruitlezing: interne kooktemperaturen en interne voedseltemperaturen
 • Roestvrijstalen sonde meet de interne voedseltemperatuur

Z Grills 7-in-1

Char Broil Oklahoma Joe

Prijzen bekijken op Amazon

De Z Grills beschrijft zichzelf als 700 vierkante meter in. kookruimte, maar het is eigenlijk 684, over twee rekken. Een kleine klacht, maar de moeite waard om op te nemen voor de nauwkeurigheid. Dat gezegd hebbende, dit is nog steeds een geweldige roker. Het heeft een inductieventilator om gelijkmatig te koken en een afvaloliecollector voor eenvoudige reiniging.

De meeste mensen vinden het heel gemakkelijk om in minder dan een uur te monteren, ook al is het redelijk zwaar. Het wordt zelfs geleverd met de tools die je nodig hebt om het samen te stellen!

Het houdt zijn temperatuur heel goed vast, zelfs in luchtige omstandigheden, iets dat niet elke roker doet. De temperatuurregelaars en rookinstellingen zijn ook erg handig.

Dit is een geweldige, solide roker die consequent mals vlees met een geweldige smaak zal produceren.

Kamp chef-kok Houtblazers

Kamp chef-kok Houtblazers
Foto: Outdoorlife.com

Prijzen bekijken op Amazon

De Kamp chef-kok Houtblazers is een beetje forser in de prijsafdeling, maar als je ceen plons uit het is elke cent waard. Het is een andere multi-tasker, maar het doet het een stuk beter dan de Dyna-Glo.

De propaan-run sear box betekent dat je tegelijkertijd kunt roken of grillen en schroeien, en de smaak is ongelooflijk.

Als uw budget het toelaat, zouden we deze roker ten zeerste aanbevelen, omdat deze vrij uitgebreid is met veel handige functies zoals het gepatenteerde Ash Cleanout-systeem, waardoor het schoonmaken van het rooster net zo eenvoudig is als het trekken aan een hendel.

Het is uitgerust met een pid-controller van hoge kwaliteit die het een van de gemakkelijkste en efficiënte BBQ-rokers maakt om te gebruiken.

Kamp chef-kok Houtblazers

40 beoordelingen

Kamp chef-kok Houtblazers

 • SMART SMOKE TECHNOLOGY- De digitale temperatuurregeling en automatische vijzel voeren pellets in…
 • EINDELOZE VEELZIJDIGHEID – Grill, rook, bak, rooster, stoof en barbecue al je favoriete voedsel …
 • ENORME KOOKGEBIED- 570 vierkante centimeter kookoppervlak en een verwijderbaar bovenste verwarmingsrek…

Pit Boss 700FB

Pit Boss 700FB

Prijzen bekijken op Amazon

Als een van de toonaangevende pelletgrillmerken biedt Pit Boss een hele reeks pelletrokergrills die betaalbaar zijn en uiterst uitstekend presteren. Maar de 700FB is met enige afstand hun beste.

Bekijk onze volledige Pit Boss 700FB review

Het komt tegen een veel betaalbare prijs dan de meeste pelleteenheden van vergelijkbare grootte, met zeer weinig gecompromitteerd als gevolg. Het zit in een zware roestvrijstalen constructie en is gebouwd om jarenlang mee te gaan.

Het beschikt ook over een glijdende schroeiplaat zodat u uw voedsel snel kunt schroeien na het roken. Deze methode staat bekend als reverse searing en is geweldig met voedsel zoals tri-tip en steak.

De automatische voertechnologie voldoet niet helemaal aan de standaard van het assortiment van Traeger, maar als je op zoek bent naar een instapmodel dat je nog steeds veel grillruimte en rookkracht geeft, dan is dit een van de beste die er zijn.

Pit Boss van naam, pit boss van nature. Dit is een krachtige roker die kracht, uitstekende warmteretentie en royale kookruimte bevat.

De kooktemperaturen variëren van 180 ° F tot 500 ° F. Hoewel dit misschien laag lijkt in vergelijking met houtskool​​grill, in vergelijking met rokers is dit uitstekend en meer dan genoeg om u in staat te stellen elk stuk vlees van uw keuze te roken.

Allemaal verpakt in meer dan een indrukwekkende 820 vierkante centimeter glorieuze kookruimte, aangeboden met porseleinen gecoate kookroosters. Geen koude plekken, geen opflakkeringen. Gewoon consequent roken wanneer je het nodig hebt.​​​

Het eindigt echter niet alleen als een uitstekende roker. Het heeft ook een vlamkuiken om u in staat te stellen open vuur schroeien te gebruiken.

Deze grill van Dansons is weer een stap in de goede richting na hun succes van het fantastische Louisiana Grills assortiment. Pellet- en offsetrokers worden misschien grotendeels gedomineerd door merken als Traeger en Char Broil, maar Dansons heeft een opvallend model gemaakt dat zeker laat zien dat ze serieus moeten worden genomen.

Dit is bedoeld als een budgetmodel van meer bekende rokers, maar verwar dat niet met goedkoop. Dit is een zeer goede roker.

De Pit Boss-serie is er eigenlijk in verschillende maten, variërend van de kleine 340 tot 820. Het mag geen verrassing zijn dat ik naar de 820 kijk.

Het maakt niet uit voor welk model je gaat in het assortiment, ze zijn allemaal gebouwd met 16 gauge zwart gepoedercoat staal, dus zijn gebouwd om lang mee te gaan.

Pit Boss 700FB

762 beoordelingen

Pit Boss 700FB

 • 700 sq. in. totaal kookoppervlak.
 • Porseleinen gecoate draadroosters met bovenste kookrek
 • Digitaal gestuurd brandsysteem.

Ozark Grills Bizon

Ozark Grills Bizon

Prijzen bekijken op Amazon

De Ozark Bison is een geweldige rook-grill combo die een indrukwekkende 720 vierkante centimeter kookruimte biedt.

Het digitale bedieningspaneel maakt eenvoudige temperatuurregeling binnen 20 ° F nauwkeurigheid mogelijk, wat vrij standaard is voor de industrie.

Ozark’s pelletroker is gemakkelijk te gebruiken, gemakkelijk schoon te maken en gebouwd om lang mee te gaan.

De sleutel tot het eenvoudige gebruik is het one-touch ontstekingssysteem (een function zien we normaal op gasgrills), waardoor je vrijwel direct aan de slag kunt.

Het slimme kooksysteem maakt het mogelijk om dit een instellen en vergeten systeem in de meest ware zin van het woord. Het presteert goed bij het bewaken van temperaturen en het aanpassen van pelletverbranding dienovereenkomstig.

Ozark Grills Bizon

25 beoordelingen

Ozark Grills Bizon

Z Grills ZPG-7002B

Z Grills ZPG-7002B

Prijzen bekijken op Amazon

Net als bij gevestigde pelletroker grillmerken zoals Pit Boss en Traeger, heeft Z Grills een efficiënt pelletverbrandingssysteem ontwikkeld om rook- en grillwarmte te creëren.

Veruit hun beste is de 7002B.

Het functioneert net zo goed als een grill als een roker, waardoor je ultieme barbecueflexibiliteit hebt.

Het heeft een automatisch elektrisch voedingssysteem om u te helpen meer hand-off te zijn met uw koken, en stelt u in staat om alle ay tot 450 graden fahrenheit te koken.

Het belangrijkste kookgedeelte is reusachtig op 700 vierkante centimeter, waardoor je meer dan genoeg ruimte hebt om mee te werken.

Verkoop

Z Grills ZPG-7002B

4.897 beoordelingen

Z Grills ZPG-7002B

 • ULTIEME 8-IN-1 HOUT PELLET GRILL & ROKERS -…
 • PELLET GRILL TECHNOLOGIE – Het is de beste en gemakkelijkste manier om houtgerookte smaken te krijgen. Iemand…
 • MAAKT JE EEN GOEDE CHEF – Eén knop start op, deze pelletgrill behoudt de preset …

Wat is een pelletroker?

Pelletrokers (ook wel pelletgrills genoemd) zijn buitenkokers die grillen en roken combineren in één barbecue-eenheid. In plaats van te worden gevoed door steenkool of propaan, worden ze gevoed door houtpellets. Deze pellets worden in de vuurhaard gevoerd door een gemotoriseerde vijzel, die wordt beheerd door een besturingseenheid aan de zijkant van het fornuis.

Hun houtpellets zijn afkomstig van 100% natuurlijk hardhout, wat betekent dat ze schoner verbranden dan steenkoolbriketten of propaan, en ook heet kunnen branden. Dit maakt pelletrokers extreem brandstofefficiënt, wat betekent dat u uren kooktijd uit uw pellettrechter kunt halen en tegelijkertijd op de lange termijn brandstofkosten kunt besparen.

Pellet smoker grills zijn ook zeer veelzijdig. Hun temperatuurbereik is enorm, wat betekent dat ze hoge hitte kunnen bereiken, evenals de lage en langzame niveaus die nodig zijn voor het roken van de barbecue.

Hoe werken pelletrokers?

Een typische pelletroker grill opstelling zal bestaan uit de hoofdgrill kamer met een Hopper aan één kant gebouwd.

Deze trechter is waar de houtpellets worden opgeslagen en deze worden in de kamer gevoerd om te verbranden door een voedingsmechanisme. Meestal neemt dit de vorm aan van een vijzel.

houtpellet hopper vijzel diagram
Het proces dat helpt om pelletrokergrills zo energiezuinig te maken. Diagram: Traeger Grills

U bestuurt de rookgrill met behulp van de digitale bedieningselementen om de snelheid aan te passen waarmee pellets in de kamer worden gevoerd. Pellets worden vervolgens verbrand en omgezet in rook en warmte.

Net als bij traditioneel BBQ-roken, is temperatuurregeling absoluut de sleutel, en pelletgrills zijn fantastisch in het handhaven van goede, gelijkmatige temperaturen gedurende uren.

Wat zijn de voordelen?

Pelletrokers zijn veel gemakkelijker te gebruiken dan traditionele offset- of houtskoolroken, terwijl ze een authentieker smaak- en aromaprofiel op houtbasis bieden dat propaan of elektrisch roken niet kan bieden.

Roken wordt beschouwd als een instellen en vergeten vorm van koken, waarbij je je roker enkele uren achter elkaar zijn ding kunt laten doen.

Dit gemak wordt vervolgens naar een nieuw niveau getild met pelletrokers. Hun temperatuurregeling is veel betrouwbaarder dan offsetfornuizen op houtskool, waardoor ze veel gemakkelijker op te warmen zijn tot uw beoogde kooktemperatuur.

Hun besturingssystemen zijn vaak digitaal en kunnen nauwkeurig de temperaturen controleren en erop reageren, waardoor ze veel gemakkelijker te gebruiken zijn dan houtskool BBQ-rokers.

Ze zijn ook extreem zuinig en verbranden alleen brandstof wanneer dat nodig is. Hierdoor kunt u enorm besparen op de kosten van houtpellets.

Natuurlijke hardhouten BBQ pellets zijn ook veiliger en schoner dan houtskool om mee te koken. Zorg ervoor dat u alles vermijdt dat chemicaliën of additieven bevat. We willen alleen natuurlijk, goed, hardhout.

houtpellet trechter

Ten slotte zijn ze veel gemakkelijker op te ruimen na gebruik. Houtskoolgrills laten na gebruik een hoop as achter, maar gebruikte hardhoutpellets zijn snel en gemakkelijk op te vegen als je klaar bent met koken. Sommige modellen hebben zelfs ingebouwde reinigingssystemen, zoals een asstortfunctie, om meer van het werk op zich te nemen.

Hoe een pelletroker te gebruiken

Pelletkokers lopen op elektriciteit, dus het eerste wat u moet doen, is het aansluiten op de meest geschikte stroombron op uw terras of achtertuin. Zorg ervoor dat het apparaat is opgezet met voldoende ruimte eromheen en geen veiligheidsrisico vormt, of waar de rook een verstoring zal zijn.

Lees onze beste tips en trucs met onze gids voor het gebruik van een pelletrokergrill.

Laad de trechter met de door u gekozen houtpellets. Dit is de brandstofbron van je fornuis, dus zorg ervoor dat je het royaal vult en houd het in de gaten tijdens het roken voor het geval je het moet bijvullen.

Stel de temperatuur in op uw wijzerplaat. Traditioneel barbecue roken wordt gedaan op ongeveer 225 ° F – 250 ° F, terwijl direct grillen wordt gedaan op meer dan 400 ° F. Het instellen van uw temperatuur activeert de vijzel, die de vuurkamer begint te voeden met pellets uit de trechter. Dit zal het vuur doen ontbranden en je zou een dof brullend geluid uit de kamer moeten horen komen. Laat je roker zich aanpassen en wacht tot hij opwarmt tot de door jou gekozen temperatuur.

Voeg je vlees toe. Zodra de temperatuurknop op je rook op het gewenste niveau is, ben je klaar om te beginnen met roken. Voeg je vlees toe aan de roosters, sluit het deksel en je bent aan het koken.

Functies om op te letten

Niet alle rokers zijn gelijk, maar er zijn enkele gemeenschappelijke kenmerken om op te letten om ervoor te zorgen dat u een eenheid krijgt die u door de jaren heen goed van dienst zal zijn. Besteed aandacht aan deze componenten, zodat u weet dat u het juiste fornuis voor uw achtertuin krijgt.

Besturingssysteem

Pelletrokercontroles zijn over het algemeen in een van de drie vormen: 3-plaats, Meerdere positiesen PID-bediening.

3-Place Controls bestaan uit slechts drie temperatuurinstellingen:

 • 225°F (laag)
 • 325°F (gemiddeld)
 • 425°F (hoog)

Het voordeel hiervan is dat de eenvoudige instellingen de enige drie temperatuurbereiken zijn die u normaal gesproken nodig zou hebben. 225 ° F wordt bijvoorbeeld gezien als de standaard kooktemperatuur voor de meeste vleesrook.

Het nadeel hiervan is dat je niet veel flexibiliteit hebt voor meer genuanceerde vormen van roken. Je hebt ook niet de kans om vlees te schroeien.

Met multi-position controls kunt u daarentegen de warmteniveaus in stappen aanpassen. Deze bedieningselementen bieden veel meer flexibiliteit, maar omdat hun voedingscyclus stijf is, kunnen ze slechts 20 ° F per keer extra bieden. Dit kan een beetje vervelend zijn om te gebruiken, maar biedt veel meer variatie in hoe je pellet roken benadert.

PID Controls worden algemeen beschouwd als het toppunt van pellet controls. Deze gebruiken een ingebouwd algoritme om kooktemperaturen te voorspellen en te regelen, zodat u binnen een paar graden nauwkeurig kunt zijn. PID Controls past de vijzeltoevoer voortdurend aan om de temperatuur bijna perfect te handhaven.

Bouw en materialen

Misschien wel de meest integrale factor voor een goede warmteretentie is de bouwkwaliteit van rokers, en het materiaal waarmee uw roker is gebouwd, staat daarbij centraal.

De meeste pelletgrills zijn gemaakt van een soort geverfd roestvrij staal, hoewel high-end grills vaak zijn gemaakt met 304 roestvrij staal voor een maximale levensduur.

Kijk uit voor roestvrij staal van maritieme kwaliteit. Het kost misschien een beetje extra, maar gaat bijna gegarandeerd levenslang mee (of totdat je je verveelt en een nieuwe roker wilt!).

Wees voorzichtig met gepoedercoat staal. Hoewel het nog steeds redelijk duurzaam is, kan het, zodra de verf barst, je grill snel daarna gemakkelijk laten corroderen.

Hopper maat

De trechter herbergt je pellets voordat ze worden verbrand. Het is duidelijk dat hoe groter de capaciteit van de trechter, hoe meer kilo’s pellets het kan bevatten. Dit betekent op zijn beurt dat uw grill langer kan koken zonder dat u hoeft te worden bijgevuld.

houtpellets vultrechter

Uw rooktrechter is in wezen de brandstoftank voor uw grill

Probeer jezelf niet te kort te doen door een eenheid met een kleine trechter te kopen. Als richtlijn kan een trechter van 40 pond meestal ongeveer 40 uur kooktijd bieden bij standaard rooktemperatuurures. Vergeet niet dat een grotere trechter niet meer vermogen betekent.

Het is mogelijk om hopperextensies te kopen om capaciteit aan uw trechter toe te voegen, maar deze zijn over het algemeen specifiek voor het merk. Zorg ervoor dat u er een krijgt die compatibel is met uw merk en model.

WiFi-capaciteit

Nieuwere modellen pelletrokers hebben geweldig werk geleverd met het gebruik van WiFi-mogelijkheden om hun eenheden gemakkelijker op afstand te bedienen.

Dit betekent dat u niet constant op uw eten hoeft te letten, maar eerder een telefoon-app hoeft te gebruiken om het te controleren, of een waarschuwing hoeft in te stellen om u op de hoogte te stellen zodra uw vlees is gekookt, of als uw trechter meer pellets nodig heeft.

FAQ

Laatste update op -12-15 / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API