11 Beste rokers voor beginners (Beoordeeld & Beoordeeld)

Barbecuerokers zijn de perfecte toegangspoort tot traditionele barbecue. Kook vandaag nog het perfecte BBQ-vlees met een houtskool-, propaan- of pelletroker. Of je nu een totale newbie bent of met een beperkt budget werkt, hier is de definitieve gids voor ’s werelds beste rokers voor beginners om je te helpen de juiste keuze te maken.

beste rokers voor beginners

Inhoudsopgave


 1. Mastergebouwde MES 35B
 2. Meestergebouwde 20071117
 3. Dyna-Glo DGU732BDE-D 30″ Digitaal
 4. Masterbuilt 20072115 Bluetooth Smart Digital
 5. Char-Broil De Grote Easy TRU-Infrarood
 6. Rook Hollow 26142E
 7. Rook Hollow SH19079518
 8. Masterbuilt 20077515 Front Controller
 9. Meestergebouwde 20078715
 10. ​​Cuisinart COS-330
 11. Dyna-Glo DGX780BDC-D
 12. Functies om op te letten
 13. Het laatste woord

Het krijgen van een roker is de perfecte manier om je barbecuespel te verbeteren. Hoewel grills al jaren steunpilaren zijn in de achtertuinen van veel mensen, zijn rokers een beetje unieker.

Rokers zorgen voor de perfecte laag en langzaam kookomgeving. Een kookkamer herbergt het vlees, terwijl zeer lage hitte het vlees langzaam op temperatuur brengt. Of u nu een houtskool-, propaan- of pelletmodel gebruikt, het basisconcept is hetzelfde.

En de resultaten zijn verbluffend. Gerookt vlees biedt een smaakprofiel dat veel andere vormen van koken niet kunnen evenaren. Er is iets met de smaak van vlees gekookt op een subtiel lage temperatuur gedurende enkele uren dat net ter plaatse is geraakt.

Maar waar moet je beginnen met zoeken? Mijn gids voor de beste rokers voor beginners is hier om te helpen. Laten we er eens op ingaan.

Mastergebouwde MES 35B

Mastergebouwde MES 35B

Bekijk het op Amazon

Aan het hoofd van deze lijst staat een van de beste rokers die er zijn, punt. Je zult zien dat Masterbuilt veel wordt genoemd in deze lijst, en dat is niet voor niets. Het BBQ-merk heeft een uitstekende staat van dienst in het consequent produceren van sterke en gebruiksvriendelijke rokers.

De MES 35B is daar het perfecte voorbeeld van. Allereerst is deze roker reusachtig. Het kan tot ongeveer 80 pond voedsel bevatten, wat perfect is als je op mij lijkt en graag alles in één batch kookt. Het heeft een motor van 800 watt, wat erg sterk is in vergelijking met de industrienormen.

De warmtecapaciteit maakt kooktemperaturen tot 275 ° F mogelijk, maar is gemakkelijk instelbaar om perfecte lage en langzame warmteniveaus te bereiken. Wat nog belangrijker is, de warmteverdeling is fantastisch, zonder warme of koude plekken duidelijk wanneer getest.

Het is een extreem duurzame roker. Het binnenste van de kamer en de verstelbare kookrekken hebben een chromen afwerking die helpt beschermen tegen de langetermijneffecten van overgebleven vet en brandplekken.

De Masterbuilt wordt geleverd met een ingebouwde thermometer met een vleessonde, zodat u eenvoudig de temperaturen van de kookomgeving en de interne temperatuur van uw vlees kunt controleren.

Er is een afstandsbediening aanwezig, waarmee u timers kunt instellen en de kooktemperatuur van de roker kunt instellen. Bonussen zoals deze zijn een zekere manier om me aan boord te hebben, dus Masterbuilt weet wat ze doen. Tot slot, als je kieskeurig bent over kleuren (en daar is geen schande in!) dan heb je de keuze uit zwart, blauw, groen, roestvrij of zelfs kaneel.

Mastergebouwde MES 35B

Mastergebouwde MES 35B

 • Ingebouwde temperatuurmeter
 • Temperatuurregeling is eenvoudig met analoge draaiknop
 • Houtsnipperbak schuift uit voor eenvoudige asverwijdering

Meestergebouwde 20071117

Masterbuilt 20071117 elektrische digitale roker

Prijzen bekijken op Amazon

Hoewel het een iets kleinere roker is dan het 4-rack model, heeft de 20071117 nog steeds veel te bieden. Ondanks het kleinere formaat is er geen ander echt compromis in kracht of kwaliteit. Het beschikt ook over de 800 watt motor die de kern vormt van de duurdere fornuizen van Masterbuilt.

Het is een meer budgetvriendelijke optie, waardoor het toegankelijker wordt voor nieuwkomers in de rookwereld.

Rooktemperatuurregeling kan een intimiderende plek zijn om te beginnen, zelfs voor meer ervaren grillfans. Gelukkig verlicht deze elektrische roker de last aanzienlijk met dit model. Het wordt geleverd met fantastische middelen voor temperatuurregelingen heeft een bedieningsdashboard aan de bovenkant.

Een houtsnippercompartiment aan de zijkant helpt om het tanken eenvoudig te maken, terwijl de verwijderbare onderdelen, rekken en lekbak van de roker het opruimen aanzienlijk gemakkelijker maken.

 • Digitale paneelbedieningen aan/ uit, temperatuur en tijd
 • Vier verchroomde rookrekken. Instelbare luchtklep voor rookbeheersing
 • Gepatenteerd zijhoutsnipperlaadsysteem – voeg houtsnippers toe zonder de rookdeur te openen
 • Geïntegreerde thermostaat temperatuurregeling voor gelijkmatig, consistent roken
 • Volledig geïsoleerd rokerslichaam

Masterbuilt 20071117 Digital

2.851 beoordelingen

Masterbuilt 20071117 Digital

 • Bluetooth Smart-technologie stelt u in staat om temperatuur, verlichting, vlees te controleren …
 • Vier met chroom beklede rookrekken
 • Gepatenteerd zijhoutsnipper laadsysteem om houtsnippers toe te voegen zonder de rookdeur te openen en…

Dyna-Glo DGU732BDE-D 30″ Digitaal

Dyna-Glo DGU732BDE-D 30

Prijzen bekijken op Amazon

Dyna-Glo’s digitale elektrische rookboten grootte en kracht in overvloed hier. Deze enorme eenheid heeft een ongelooflijke capaciteit van 100 pond vlees, die alleen wordt overschaduwd door zijn 1200 watt kookvermogen.

Dus heb je al die ruimte echt nodig? Zoals altijd is het saaie antwoord “nou, het hangt ervan af hoeveel je wilt koken …” maar ik wil je ook het goede antwoord geven: Als je plezier wilt hebben met je roker, dan absoluut.

Voor mij gaat roken over experimenteren met vleessneden zoals een rek met ribben en hele vogels, en deze roker zal je die ruimte veel meer bieden dan enig ander.

Net als bij andere modellen heeft het een ingebouwde thermometer en een bedieningspaneel, dus de uitgave aan stroom betekent zeker niet dat je iets moet toegeven in termen van gebruiksgemak.

 • Vier verchroomde stalen kookroosters bieden in totaal 732 vierkante inch in kookruimte
 • 800 watt brander biedt overvloedige kookkracht, zelfs in koudere klimaten
 • Digitale thermostaat met drukknopbediening voor het instellen en bewaken van de kooktijd en temperatuur
 • Geïntegreerde vleesthermometer geeft de interne temperatuur weer met een druk op de knop
 • Houtsnipperlader aan de zijkant minimaliseert rook- en warmteverlies wanneer er meer houtsnippers nodig zijn
 • Geïsoleerde, dubbelwandige vuurhaard en hoge temperatuur deurafdichting houden warmte en rook vast tijdens het kookproces

Dyna-Glo DGU732BDE-D

Dyna-Glo DGU732BDE-D

 • Vier verchroomde stalen kookroosters bieden in totaal 732 vierkante inch in kookruimte
 • 800 watt brander biedt overvloedige kookkracht, zelfs in koudere klimaten
 • Digitale thermostaat met drukknopbediening voor het instellen en bewaken van de kooktijd en…

Masterbuilt 20072115 Bluetooth Smart Digital

Masterbuilt 20072115 Bluetooth Smart Digital

Prijzen bekijken op Amazon

OK, inmiddels rol je misschien met je ogen bij de aanwezigheid van nog een andere Masterbuilt-roker in deze lijst, maar hoor me uit: dit product rechtvaardigt zijn plaats in mijn lijst meer dan. Het vermogen is heel goed te vergelijken met de anderen in deze lijst en kan interne temperaturen van ongeveer 275 ° F bereiken.

Lees mijn volledige review voor de Masterbuilt 40″ Bluetooth Electric Smoker

In mijn ervaring bieden de afmetingen voldoende ruimte voor tussen de 25-30 hamburgers, wat zich vertaalt in een behoorlijke hele vogel om te roken. Het wordt geleverd met Bluetooth, wat een functie is die ik erg leuk vind. Dit betekent dat je het via een app kunt integreren met je telefoon, zodat je van daaruit je roker kunt bedienen. Technologie en ik zijn niet altijd met elkaar overweg gegaan, maar ik ben dol op deze functie.

Net als veel van de andere rokers in deze lijst heeft het een ingebouwde vleesthermometer, maar cruciaal is dat het ook een luchtdemper heeft. Dit helpt u om een goede rookstroom te behouden tijdens het gebruik, wat u op zijn beurt helpt de temperatuur zo goed mogelijk te regelen.

 • Geïntegreerde Bluetooth-technologie – bedien uw roker met uw smartapparaat
 • 721 vierkante inch kookruimte met vier verchroomde rookrekken
 • 800 watt verwarmingselement voor gelijkmatig, consistent roken tot 275 graden

Masterbuilt 20072115 Bluetooth Smart Digital

Meestergebouwde 20072115 Bluetooth Smart Digitaal

 • Geïntegreerde Bluetooth-technologie – bedien uw roker met uw smartapparaat
 • 721 vierkante inch kookruimte met vier verchroomde rookrekken
 • 800 watt verwarmingselement voor gelijkmatig, consistent roken tot 275 graden

Char-Broil De Grote Easy TRU-Infrarood

Char-Broil De Grote Easy TRU-Infrarood

Prijzen bekijken op Amazon

“Wat is dat?” Ik hoor je zeggen: “een niet-Masterbuilt roker?”. Dat klopt, en deze prachtige kleine machine verdient zijn plaats in deze lijst meer dan verdiend. Ik heb Char-Broil vaak alleen geassocieerd met grills, maar dit uitstapje van hen naar de wereld is roken is zeer welkom.

Ten eerste heeft het op 725 vierkante centimeter een goede hoeveelheid capaciteit om een sterke rooksessie aan te nemen. Persoonlijk is dit het soort roker waar ik graag voor ga. Eentje die voldoende ruimte biedt om mee te experimenteren, maar zonder je tuinruimte te domineren.

Een van de opvallende kenmerken is de dubbelwandige constructie en rook isolatie. Dit helpt duidelijk de warmteretentie op een manier die niet veel andere modellen doen. Of het nu gaat om roken of grillen, ik heb vaak problemen gehad met de temperatuurregeling als gevolg van warmteverlies, dus dit is echt een welkome functie. Niet alleen dat, maar deze isolatie betekent dat de energie-efficiëntie uitstekend is, wat betekent dat u een fortuin bespaart op houtsnippers en brandstof.

 • 505 vierkante inch kookoppervlak op 3 verstelbare verchroomde kookroosters
 • Geïsoleerde, dubbelwandige constructie voor het handhaven van een gelijkmatige temperatuur
 • Houtsnipper en waterpan
 • Verchroomde handgreep
 • Op het deksel gemonteerde temperatuurmeter met bezel

Char-Broil De Grote Easy TRU-Infrarood

2.794 beoordelingen

Char-Broil De Grote Easy TRU-Infrarood

 • Met de Big Easy Smoker Roaster &Grill kunt u roken, braden en grillen – alles in één
 • TRU-Infrarood technologie kookt voedsel gelijkmatig en sappig zonder opflakkeringen
 • Geschikt voor maximaal 25 lbs voor roosteren en heeft 180 vierkante inch kookhoek om te grillen

Rook Hollow 26142E

Rook Hollow 26142E

Prijzen bekijken op Amazon

Deze is gebouwd met een monsterlijke 1500 watt aan energie, wat des te verrassender is gezien de relatief lage prijs. Ondanks deze kracht is het een lichte eenheid met een gewicht van slechts 33 pond. Met 250 vierkante centimeter is het vrij klein in vergelijking met sommige van de andere eenheden op deze lijst, dus als u van plan bent om voedsel in grote hoeveelheden te roken, wilt u misschien iets met een grotere capaciteit overwegen. Het wordt geleverd met rookbenodigdheden zoals een waterpan, temperatuurregeling en warmte-indicator. De kookroosters aan de binnenkant zijn verchroomd, waardoor dit een stevige en duurzame eenheid is.

 • Inclusief 1500 watt verwarmingselement met volledig instelbare temperatuurregeling
 • Twee (2) verchroomde kookroosters zijn inbegrepen en kunnen worden aangepast aan variabele hoogten
 • Warmte-indicator voor volledig bereik
 • Zijgrepen en cool-touch veerdraad deurklink met vergrendelingssysteem
 • Porseleinen gecoate waterpan en spaanbak

Rook Hollow 26142E

Rook Hollow 26142E

 • Inclusief 1500 watt verwarmingselement met volledig instelbare temperatuurregeling
 • Twee (2) verchroomde kookroosters zijn inbegrepen en kunnen worden aangepast aan variabele hoogten
 • Warmte-indicator voor volledig bereik

Rook Hollow SH19079518

Rook Hollow SH19079518

Prijzen bekijken op Amazon

De Smoke Hollow verpakt in 800 watt kookvermogen en biedt drie kookrekken, die veel kookruimte mogelijk maken (meer dan de andere Smoke Hollow-roker op deze lijst).

Het is dubbel geïsoleerd, waardoor het extreem energiezuinig en betrouwbaar is. Dit helpt bij het handhaven van uitstekend consistente rooktemperaturen tijdens het gebruik. Het bewijs hiervan is te zien in het vlees waarop we het hebben getest. Ze zijn allemaal gelijkmatig gekookt, met een prachtige textuur.

Moet je het kopen? Ik denk dat het neerkomt op wat je wilt van een roker. Is het goed voor eenvoudig roken? Absoluut! Het is gebruiksvriendelijk voor zowel beginners als gevorderden en presteert geweldig voor het ongecompliceerd roken van vlees.

Meer ervaren gebruikers vinden somet misschien leukhing met een beetje meer controle over lucht- en temperatuurstroom, maar als je een gevorderde gebruiker bent, zou ik je aanraden om toch naar houtskoolrokers te kijken.

 • Digitale paneelbedieningen aan/ uit, temperatuur en tijd
 • Drie met chroom beklede rookrekken
 • Geïntegreerde thermostaat temperatuurregeling voor gelijkmatig, consistent roken
 • Volledig geïsoleerd rokerslichaam
 • Verwarmingselement van 800 watt voor gelijkmatig, consistent roken

Masterbuilt Smoke Hollow SH19079518

1.243 beoordelingen

Masterbuilt Smoke Hollow SH19079518

 • Exterieur: 33,5 in. (H) x 18,2 in. (B) x 18,7 in. (L) Interieur: 26,2 in. (H) x 14,8 in. (B) x…
 • Digitale paneelbedieningen aan/ uit, temperatuur en tijd
 • Drie met chroom beklede rookrekken

Masterbuilt 20077515 Front Controller

Masterbuilt 20077515 Front Controller

Prijzen bekijken op Amazon

Een van de grootste troeven van dit model is de enorme omvang. Het beschikt over een ongelooflijke 730 vierkante centimeter koken verspreid over 4 verchroomde kookrekken. Het wordt geleverd met een afstandsbediening voor eenvoudige temperatuurregeling en een LED-temperatuurweergave. Het heeft een geweldig laadsysteem voor houtsnippers, wat betekent dat u de voordeur van de roker niet hoeft te openen om houtsnippers opnieuw te laden. Het heeft ook een druppelpan die gemakkelijk toegankelijk is vanaf de voorkant.

Het komt in twee maten: een 30-inch model met een vermogen van 800 watt en een enorm 40-inch model met een indrukwekkende 1.200 watt. Beide zijn briljant energiezuinig en behouden een sterke temperatuurstroom tijdens het koken.

 • 730 vierkante centimeter kookruimte met 4 verchroomde rekken en 800 watt verwarmingselement met volledige schuimisolatie
 • Blauw led-display maakt het lezen van temperaturen en kooktijd in direct zonlicht eenvoudig
 • RF-afstandsbediening regelt temperatuur, tijd, voedsellicht, aan / uit en bewaakt de vleestemperatuur
 • Opnieuw ontworpen voor toegang tot de lekbak aan de voorzijde, soepeler werkend laadsysteem voor houtsnippers en luchtklep aan de zijkant/ bovenkant
 • Handgreep en achterwielen maken bewegen gemakkelijk

Masterbuilt 20077515 Front Controller

Masterbuilt 20077515 Front Controller

 • 730 vierkante centimeter kookruimte met 4 verchroomde rekken en 800 watt verwarmingselement met…
 • Blauw led-display maakt het lezen van temperaturen en kooktijd in direct zonlicht eenvoudig
 • Rf afstandsbedieningen en monitoren temperatuur, tijd, intern licht, aan/uit en vleestemperatuur

Meestergebouwde 20078715

Meestergebouwde 20078715

Prijzen bekijken op Amazon

Deze Masterbuilt biedt ook 721 vierkante inch verdeeld over 4 kookrekken. Deze rekken zijn verchroomd, waardoor ze duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Het heeft een fantastisch temperatuurbereik, van 100 tot 275 ° F, die allemaal gemakkelijk kunnen worden bediend met een afstandsbediening of via het LED-display. Het heeft ook een druppelpan die gemakkelijk kan worden verwijderd voor reiniging.

Gebruiksgemak is de kern van wat Masterbuilt probeert te doen met hun rokers. Het houtsnipperlaadsysteem op dit model maakt het gemakkelijk om chips opnieuw te laden terwijl u aan het koken bent. Dit betekent dat u niet via de voordeur hoeft te herladen, wat gevaarlijk kan zijn en ook de temperatuurniveaus in de roker kan verstoren.

Nadelen? Frustrerend genoeg levert het geen eigen interne temperatuursonde voor het vlees, waardoor het moeilijk is om te zien of voedsel goed gekookt is zonder de roker te openen en handmatig te controleren.

Al met al is het een hoogwaardige, stevige roker die (bijna) alles biedt wat je nodig hebt.

Bekijk mijn volledige recensie voor de Masterbuilt 20078715 elektrische roker

 • 721 m² Inch kookruimte met vier verchroomde rekken
 • 800 watt verwarmingselement
 • Blauw LED-display voor gemakkelijk lezen, zelfs in direct zonlicht
 • Thermostaat temperatuurregeling voor gelijkmatig koken van 100 tot 275 graden F
 • Opnieuw ontworpen druppelpan met toegang aan de voorzijde

Masterbuilt 20070411 30-inch topcontroller

2.602 beoordelingen

Masterbuilt 20070411 30-inch topcontroller

 • 721 m² Inch kookruimte met vier verchroomde rekken
 • 800 watt verwarmingselement
 • Blauw LED-display voor gemakkelijk lezen, zelfs in direct zonlicht

​​Cuisinart COS-330

​​Cuisinart COS-330

Prijzen bekijken op Amazon

Gezien de bescheiden prijs blijft deze roker populair onder BBQ-fans over de hele wereld.

Het heeft een aanzienlijk temperatuurbereik, maximaal bijna 400 graden fahrenheit.

Het heeft niet dezelfde digitale bedieningselementen van andere elektrische rokers, maar het heeft wel een eenvoudig te gebruiken draaiknop en analoge thermometer om temperatuurniveaus te regelen en te bewaken.

Het heeft 548 vierkante centimeter kookruimte gedeeld door vier kookrekken, waardoor het meer dan groot genoeg is om voor de meeste gebruikers te zorgen.

Ondanks het indrukwekkende temperatuurbereik voelt het apparaat een aanraking aan de lichte kant, met name de ventilatieopeningen.

 • Deze roker is handig en gemakkelijk te gebruiken, geweldig voor beginners en doorgewinterde rokers.
 • Sluit hem gewoon aan, leg je vlees op de rekken, stel de temperatuur in en laat de roker zijn werk doen
 • Voorzien van een gemakkelijk afleesbare thermometer op de voordeur die helpt bij het bewaken van de interne temperatuur
 • Lichtgewicht frame en twee handgrepen aan de zijkant voor eenvoudige mobiliteit
 • 1500 watt verwarmingselement produceert een temperatuur van 100 ° F tot 400 ° F

Cuisinart COS-330

Cuisinart COS-330

 • 548 VIERKANTE CENTIMETER INTERIEUR: Het ruime interieur van 548 vierkante inch betekent dat er veel…
 • DRIE VERWIJDERBARE ROOKPLANKEN: Drie verchroomde stalen rekken kunnen eenvoudig worden verwijderd voor…
 • INGEBOUWDE THERMOMETER: Beschikt over gemakkelijk afleesbare thermometer op de voordeur voor toegankelijke…

Dyna-Glo DGX780BDC-D

Dyna-Glo DGX780BDC-D

Prijzen bekijken op Amazon

De 785 vierkante centimeter kookruimte wordt gedeeld door vier kookroosters, waardoor je een goede hoeveelheid ruimte hebt om mee te werken.

Deze roker is echt goed geïsoleerd, vooral met zijn dubbele deurontwerp. Dit werkt om warmteverlies te verminderen terwijl u uw voedsel en houtsnippers verzorgt. Dit helpt op zijn beurt om constante rooktemperaturen te handhaven en maakt de roker veel energiezuiniger.

 • 4 kookroosters
 • 784 vierkante centimeter van het totale kookoppervlak
 • Bescherm uw roker met een op maat gemaakte Dyna-Glo premium cover – Model DG784GSC (apart verkrijgbaar)
 • Houtskool &as management systeem omvat een houtskool kamer, houtskool rooster &amper verwijderbare as pan
 • Roestvrijstalen temperatuurmeter met rookzone geeft de ideale temperatuur aan voor het infuseren van rooksmaak

Dyna-Glo DGX780BDC-D 36

2.695 beoordelingen

Dyna-Glo DGX780BDC-D 36

 • 4 kookroosters
 • 784 vierkante inch van het totale kookoppervlak
 • Houtskool & as management systeem omvat houtskool kamer, houtskool rooster &amper verwijderbare as pan

Functies om op te letten

Weet je niet waar je moet beginnen? Hier zijn de belangrijkste kenmerken om op te letten bij het kiezen van uw nieuwe fornuis.

Temperatuurregeling

Voor mij is dit de belangrijkste eigenschap die een roker kan hebben. Vermogen en capaciteit zijn allemaal geweldig, maar het doel van elektrische rokers is om nieuwkomervriendelijk te zijn, dus als het geen goed besturingssysteem heeft, is het gewoon niet de moeite waard om te kopen.

Over het algemeen hebben traditionele hout- en houtskoolmodellen verzorging nodig (zie hoe moeilijk dat hier kan zijn) en soms zelfs interventie voor temperatuurregeling. Ik heb soms mijn toevlucht moeten nemen tot het in de buurt houden van een pan water om de temperatuur te regelen als ze uit de hand lopen. Elektrische modellen zijn veel beter gereguleerd, dus dit ongemak of gebrek aan controle is meestal geen probleem.

Ideale vleestemperaturen om te roken hebben de neiging om ergens rond de 225-275 graden fahrenheit te zitten (bekijk deze vlees-voor-vleesgids voor rooktemperaturen), dus het is belangrijk dat de door u gekozen roker comfortabel in dat bereik kan zitten. De 5 die ik voor deze lijst heb gekozen, doen dit allemaal, dus het houden van een goede kooktemperatuur zou geen probleem moeten zijn.

Interne lay-out en build

Ik denk dat het een beetje een over het hoofd geziene functie is voor roken, en zelfs grillen in het algemeen, maar de opstelling van het interieur van de roker is echt de sleutel tot zijn prestaties. De interne opstelling van de roker is een grote factor die bijdraagt aan zijn prestaties, waarbij de verspreiding van de rekken cruciaal is voor hoe goed (of niet) je vlees kookt.

Het is duidelijk dat grootte hier een grote rol kan spelen, waarbij grote modellen meerdere rekken met vlees kunnen herbergen. Modellen wIth verwijderbare rekken zijn ideaal omdat het u de flexibiliteit geeft om uw voedsel dichter bij of verder weg van de warmteplaten aan de onderkant van de roker te plaatsen. Ze maken het ook veel gemakkelijker om uw elektrische roker schoon te maken.

Hoewel grotere rokers je natuurlijk in staat stellen om meer vlees te koken, geven ze je ook de mogelijkheid om het vlees erin te hangen, in plaats van het gewoon op het rek te leggen.

Geïnstalleerde caveats

Ik heb het niet over kanttekeningen zoals in de taalkundige of literaire term, maar eerder over de term die in de barbecuewereld wordt gebruikt. Geïnstalleerde kanttekeningen bij een roker verwijzen naar het ventilatiesysteem in de verbrandingskamer van een roker, waardoor warmte en rook kunnen worden afgegeven. Je hebt deze nodig in je roker, omdat ze een goede rookstroom in je roker mogelijk maken.

Toevoeging van houtsnippers

Hoewel het kiezen voor elektrisch misschien lijkt alsof je de voordelen van hout- of houtskool roken verspeelt, kun je nog steeds trouw blijven aan de authentieke rokerige smaken van BBQ. Veel elektrische rokers laten je er houtpellets of chips aan toevoegen (en lees hier waarom je ze zou moeten gebruiken), die je vlees helpen om je vlees te voorzien van authentieke barbecuesmaak.

Ik hou van dit over elektrische rokers. Bij veel ‘automatische’ BBQ-producten, zoals gasgrills, is de afweging voor gebruiksgemak en gemak vaak authenticiteit. Maar de kans om houtsnippers aan je roker toe te voegen, neemt een deel van de romantiek rond hout koken.

Slechts één waarschuwing: probeer ervoor te zorgen dat de houtpelletlade diep genoeg is om een goede hoeveelheid chips te bevatten. Ze kunnen anders gemakkelijk te overbelasten zijn, wat kan leiden tot vlammen of overtollige as, waardoor uw roken wordt verpest en zelfs mogelijk een veiligheidsrisico vormt.

Rook isolatie

Dit is mijn laatste criterium, maar niet minder belangrijk dan alle andere. De sleutel tot roken is het handhaven van een uitstekende temperatuurregeling gedurende het hele proces, maar als uw roker niet goed geïsoleerd is, zal het moeite hebben om deze temperatuur lang genoeg te behouden.

Industriestandaard is dat rokers een uitstekende isolatie moeten hebben, maar voor de zekerheid raad ik aan om uit te kijken naar dubbelwandige constructie. Deze modellen zijn uitstekend in het vasthouden van warmte en zijn energiezuinig.

Het laatste woord

Als het gaat om het kiezen van uw nieuwe eenheid, zorg er dan voor dat u verder kijkt dan alleen pure kracht. Hoewel het geweldig is om een machine te hebben die hoge temperaturen kan bereiken, is het ook net zo belangrijk om iets te hebben dat u ruimte, betrouwbaarheid en goede prestaties biedt. Ik hoop dat dit overzicht helpt bij het schetsen van waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je nieuwe elektrische roker.

Laatste update op -12-17 / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API