12 Bakplaat ontbijt ideeën [Easy Blackstone Recipes]

Eenvoudige bakplaat ontbijt ideeën om uw ochtend een vliegende start te geven. Heerlijke outdoor kookinspiratie, waaronder pannenkoeken, spek en eierhachee en ontbijtpannen.

warm ontbijt op een platte grill buiten met spek en worst

Inhoudsopgave


 1. Chorizo Ontbijt Hasj
 2. Mexicaans ontbijt Molletes
 3. Pannenkoeken
 4. Roerei
 5. Huevos Rancheros
 6. Ontbijt Burrito’s
 7. Wentelteefjes
 8. Ei &Spek Ontbijt Hasj
 9. Italiaanse Worst
 10. Hash Bruinen
 11. Kwark Bakplaat Cakes
 12. Bakplaat Maïs Cakes
 13. 12 Bakplaat ontbijt ideeën [Easy Blackstone Recipes]

De bakplaat is een hoofdbestanddeel van veel restaurants en diners, maar zelfs in uw eigen keuken kunt u het gebruiken om snelle, heerlijke ontbijten te serveren. Als je vastzit in een ontbijtsleur, zijn hier een paar ideeën om het meeste uit je bakplaat te halen.

Chorizo Ontbijt Hasj

chorizo worst zoete aardappel hasj gebakken eieren

Een chorizo ontbijthachee combineert heerlijke ontbijtproducten zoals aardappelen en eieren met ingrediënten die een beetje kick hebben, zoals chorizo en salsa. Hoewel je dit gerecht, net als elke ontbijthachee, in een koekenpan kunt maken, zal het maken op een bakplaat de aardappelen helpen sneller op te knappen en het gemakkelijker maken om een grote partij op te kloppen.

Om een chorizo ontbijthachee te maken, hak je chorizoworst, paprika en uien. Kook in blokjes gesneden aardappelen en voeg toe aan het frituurmengsel. Top met eieren als je meer eiwitten wilt.

Probeer dit recept: Chorizo Ontbijt Hasj. In deze twist op een ontbijtklassieker worden rode aardappelen gecombineerd met Mexicaanse chorizo, zure room en bekroond met gebakken eieren.

Mexicaans ontbijt Molletes

molletes vegetarische Mexicaanse met bonen en kaas

Een mollete is een soort open sandwich die populair is in Mexico. Traditionele toppings zijn bonen en kaas. Terwijl je dit broodje in een koekenpan kunt bereiden, kun je met een bakplaat meerdere molletes tegelijk opkloppen en het brood gelijkmatig roosteren.

Om een traditionele ontbijtweeket te maken, snijdt u broodjes (meestal bolillobroodjes) doormidden en smeert u ze in met boter. Beleg met gebakken bonen en geraspte kaas en leg vervolgens op de bakplaat tot de kaas smelt.

Probeer dit recept: Mexicaans ontbijt Molletes. Geserveerd op traditionele bolillo’s, is deze mix van gefrituurde bonen en chorizo een heerlijke draai aan gegrilde sandwiches en is het een vullende manier om de dag te beginnen wanneer je onderweg bent.

Pannenkoeken

het maken van dikke pannenkoeken op een donker bakplaatoppervlak

Heb je je ooit afgevraagd waarom dit ontbijt nietje zoveel beter smaakt bij een diner dan wanneer je het thuis opklopt? Dat komt omdat de meeste restaurants hun pannenkoeken op een bakplaat maken, waar ze gelijkmatig koken.

Koop een pannenkoekenmix of maak je eigen beslag met bloem, bakpoeder, eieren en andere ingrediënten om pannenkoeken te maken. Giet één pollepel beslag per pannenkoek uit en kook aan beide kanten.

Roerei

Roerei

Roerei is een ander klassiek Amerikaans ontbijtvoedsel dat beter smaakt bij het maken van dit gerecht op een bakplaat. Met een bakplaat kunt u grote partijen eieren tegelijkertijd koken en ervoor zorgen dat elk stukje gelijkmatig wordt gekookt. Het is ook gemakkelijker om de eieren op een bakplaat te roeren in plaats van in een pan met zijkanten.

Klop de eieren met melk en zout tot de dooiers en witten zijn gecombineerd om roerei te maken. Vet het grilloppervlak in met boter en leg de eieren, roerend met een spatel om zachte plooien te vormen.

Huevos Rancheros

eieren huevos rancheros klassieke tex mex

Huevos rancheros zijn een ander traditioneel Mexicaans ontbijt. Letterlijk vertaald naar “rancher’s eggs”, is dit stevige ontbijtgerecht van gepocheerde eieren en salsa geserveerd op een tortilla lekker en vullend. Door dit gerecht op de bakplaat te koken, kunt u meerdere eieren tegelijk gelijkmatig koken.

Om huevos rancheros te maken, bak of pocheer je zoveel eieren die je nodig hebt. Maak salsa of koop je eigen salsa en leg het dan allemaal op een verwarmde tortilla.

Ontbijt Burrito’s

ontbijt burrito spek eieren uien paprika's gebakken gewikkeld een bloem tortilla

Ontbijt burrito’s zijn een basisvoedsel van het Amerikaanse zuidwesten. Veel regionale variations bestaan, maar de meeste ontbijtburrito’s bestaan uit roerei, worst en kaas gewikkeld in een tortilla. U kunt uw bakplaat gebruiken om meerdere componenten van de burrito te bereiden en het eindproduct te bakken.

Om een ontbijtburrito te maken, begin je met het bereiden van de afzonderlijke componenten zoals gebakken ontbijtworst, eieren en gesmolten kaas. Doe alles in een grote tortilla en wrap. Leg ten slotte de afgewerkte burrito een paar minuten op de bakplaat om de ingrediënten samen te laten komen.

Wentelteefjes

bakplaat wentelteefjes

Wentelteefjes, of sneetjes brood gedoopt in een eimengsel en gebakken tot ze goudbruin zijn, is een andere Amerikaanse ontbijtklassieker die beter is gemaakt op de bakplaat. Het platte oppervlak maakt het gemakkelijker om de sneetjes brood om te draaien zonder een puinhoop te veroorzaken.

Om wentelteefjes te maken, klop je eieren, suiker, kaneel en een scheutje melk samen. Bestrijk het brood in het ei en bak het op een beboterde bakplaat aan elke kant goudbruin.

Ei &Spek Ontbijt Hasj

Huisgemaakte ei- en aardappelontbijtkom met spek

Dit ontbijtgerecht combineert drie van de meest populaire ontbijtingrediënten: eieren, spek en aardappelen. Het maken van de hasj op de bakplaat zorgt ervoor dat alle ingrediënten gelijkmatig worden verwerkt.

Om een ei en spek ontbijthachee te maken, begin je met het in blokjes snijden van aardappelen en bak je ze vervolgens tot ze zacht zijn. Voeg stukjes spek en smaakmakers naar keuze toe. Maak ten slotte putjes op de bakplaat met het handvat van je houten kooklepel en kraak je eieren in de opening.

Italiaanse Worst

gegrilde Italiaanse worsten salsiccia in gietijzeren pan

Voor een twist op traditionele ontbijtworst die nog steeds heerlijk en vullend is, maak je wat Italiaanse worst. Italiaanse worst is een varkensvleesproduct gekruid met venkel, wat een beetje een kick aan het gerecht toevoegt. Je kunt het kopen in milde, zoete en hete variëteiten. Wanneer u een worst, inclusief Italiaanse worst, op een bakplaat kookt, kunt u het ontbijt in bulk maken terwijl u zorgt voor een gelijkmatige kok, daarom is dit een geweldig ontbijtidee.

Serveer je Italiaanse worst in een scramble of eierbak voor een heerlijk hartig ontbijt. Je kunt deze worst bij de meeste supermarkten krijgen of thuis je eigen worst maken door venkel toe te voegen aan gehakt.

Hash Bruinen

Hash Bruinen

Een volledig Amerikaans ontbijt is niet compleet zonder hash browns, of geraspte aardappelen gebakken tot ze bruin zijn. Hoewel je hash browns in een koekenpan kunt maken, zorgt het maken ervan op een bakplaat ervoor dat de aardappelen beter knapperen en voorkomt sogginess.

Om hash browns te maken, begin je met het fijnhakken van aardappelen of het versnipperen ervan op een doosrasp. Spoel af om van het zetmeel af te komen en meng vervolgens met bloem, ui en ei. Vorm de geraspte aardappelen tot pannenkoekvormen en bak tot ze goudbruin zijn.

Kwark Bakplaat Cakes

Kwark Bakplaat Cakes

Kwark bakplaat cakes zijn platte cirkels van gebakken deeg die vergelijkbaar zijn met pannenkoeken. Het significante verschil is dat het beslag veel minder bloem bevat en in plaats daarvan vertrouwt op kwark en ei om het beslag bij elkaar te houden. Door deze cakes op een bakplaat te maken, kan het beslag samenkomen, zelfs met een laag bloemgehalte.

Om kwark bakplaat cakes te maken, combineer gesmolten boter, kwark, eieren en melk met een beetje bloem en schep het beslag uit om cakes te vormen. Bak tot ze aan elke kant goudbruin zijn.

Bakplaat Maïs Cakes

Huisgemaakte maïsmeel Johnny cakes met boter op een wit bord

Bakplaat maïscakes zijn vergelijkbaar met pannenkoeken, behalve dat ze zijn gemaakt met maïsmeel in plaats van tarwebloem. Dit resulteert in een meer hartige, robuuste ontbijtpannenkoek. Het koken van maïskoeken op de bakplaat helpt het deeg gelijkmatig te garen.

Om bakplaat maïskoeken te maken, meng je maïsmeel met eieren en bakpoeder om een beslag te vormen. Kook ze op dezelfde manier als je pannenkoeken zou maken.

Klik om vast te pinnen