15 Beste soorten biefstuk [Meat Cut Guide]

Is er vlees beter dan barbecue biefstuk? Van ribeye tot New York strip, de verscheidenheid aan steak cuts geeft je eindeloze opties tijdens het grillen. Ontdek alles wat u moet weten over de verschillende stukken biefstuk en hoe u ze kunt bereiden.

Twee t-bone Florentijnse biefstukjes op de grill met vlammen

Inhoudsopgave


 1. Tomahawk
 2. Flank
 3. Rok
 4. T-bone
 5. Porterhouse Biefstuk
 6. Strip
 7. Ribeye
 8. Entrecote
 9. Ronde biefstuk
 10. Denver Biefstuk
 11. Flap Biefstuk
 12. Biefstuk
 13. Hanger Biefstuk
 14. Stijltang
 15. Blokjes biefstuk
 16. Filet Mignon
 17. Londen Broil

Biefstuk is koning als het gaat om grillen, en het is niet moeilijk om te zien waarom. Of het nu gaat om medium-rare entrecote of een tomahawk middelpunt, een biefstuk van hoge kwaliteit zal altijd de show stelen.

Dus waar begin je met het kiezen van je volgende stuk rundvlees? In deze vleesgids laten we je de beste biefstuksoorten zien die je dit jaar op de grill kunt gooien. Laten we er eens op ingaan.

Tomahawk

tomahawk steak gids

Is er vlees iconischer dan Tomahawk steak? Dit middelpunt van vlees is een schoonheid en biedt veel meer dan alleen een groot stuk bot en vormt een uitstekende uitdaging voor iedereen die zijn grillvaardigheden wil aanscherpen.

De tomahawk steak is een prachtige snee van ribeye met been die zijn naam dankt aan het grote bot dat uitsteekt uit het grote deel van het vlees dat uit de ribben van de koe is gehaald.

De meeste tomahawk steak cuts zijn minstens twee centimeter dik en het bot is ongeveer zeven centimeter lang. Het ziet er ongelooflijk uit, vooral wanneer het aan de binnenkant tot in de perfectie wordt gekookt met een verkoolde korst buiten.

Tomahawk steaks zijn frans – een stadium van vleesbereiding dat wordt gebruikt voor lamsvlees, varkensvlees en runderribben, waarbij het vlees en het vet worden gescheiden van het uiteinde van elk bot. Het is een tijdrovend proces, maar wel een dat een elegante presentatie oplevert.

Hoe het te koken

Een van de beste manieren om tomahawk steaks te koken, is door hybride grillen te gebruiken. Dit houdt in dat je het rundvlees langzaam rookt tot net onder je gewenste gaarheid voordat je het op hoog vuur schroeit om het af te maken. Dit kan het beste worden gedaan met behulp van een houtskool- of pelletroker voordat u deze overbrengt naar een grill om te schroeien. Je kunt het echter ook doen door het in de oven te roosteren voordat je het grillt of in de pan schroeit.

Bereid de tomahawk met een eenvoudige kruiden- en kruidenwrijving en een vleugje boter. Rook bij 225 °F (107 °C) totdat de interne temperatuur 125 °F (50 °C) bereikt voor medium-rare. Dit duurt meestal 45-60 minuten, maar kan langer duren.

Breng de biefstuk over op een voorverwarmde grill op hoog vuur en draai elke 2-3 minuten om totdat de buitenkant uw gewenste hoeveelheid korst heeft ontwikkeld. Haal van het vuur en laat rusten. Bekijk ons volledige recept voor omgekeerde gebakken tomahawk steak voor meer informatie.

Flank

biefstuk

Flank steak is een mooie magere en taaie steak cut die een rijke vlezige smaak heeft. Veel mensen gaan misschien voor entrecote of strip als hun go-to gegrilde biefstukkeuze, maar flank steak is veel veelzijdiger en smaakvoller.

Flank komt uit de onderste buikstreek van de koe, waardoor deze mager en rijk aan taaie spiervezels is. Deze samenstelling is wat het laadt met een uniek intense smaak.

Flank is een van de meest vertrouwde stukken rundvlees voor het maken van schokkerig. Net als entrecote is het echter ook een beetje duurder dan rond of schacht, dus de prijs kan een beetje oogverblindend zijn voor nieuwkomers.

Hoe het te koken

Warm en snel koken is de beste manier om het meeste uit de flank te halen. Het gaat goed gegrild of dichtgeschroeid en zelfs bereid als omgekeerde gebakken flanksteak.

Voor eenvoudig grillen hoeft het slechts 5 minuten per kant op hoog vuur te worden gegrild totdat u de gewenste gaarheid hebt bereikt.

Voor omgekeerd schroeien, rook het op 225 ° F (107 ° C) totdat de interne temperatuur 120 ° F (50 ° C) is voor medium-rare. Dit duurt slechts ongeveer 40 minuten, maar kan iets langer duren. Breng over naar een voorverwarmde grill op hoog vuur en draai elke 2-3 minuten totdat het aan de buitenkant een mooie knapperigheid heeft ontwikkeld.

Rok

Grasgevoerde roksteak

Rokbiefstuk is een notoir taai stuk vlees dat taaie spiervezels draagt, waardoor het moeilijk te snijden is en vaak moeilijk te kauwen.

Terwijl sommige andere biefstukstukken kunnen worden gerookt of omgekeerd kunnen worden geschroeid, is de rok zo taai dat het kan alleen zeldzaam of medium-zeldzaam worden genoten. Daarom moet het in de pan worden gebakken of op hoog vuur worden gegrild.

Het is misschien minder mals dan andere biefstuksneden, maar deze robuuste en taaie constructie is wat rok zo uniek maakt. Het barst van de smaak en hoewel het alleen kan worden geserveerd, is het een ideale vulling voor BBQ-sandwiches, fajitas en taco’s.

Rok steak komt van de rundvleesplaat oer en heeft twee vormen: ‘Inside’ rok en ‘buiten’ rok. ‘Inside’ rok komt van het onderste uiteinde van de ribben en wordt gesneden vanuit de binnenkant van het rundvlees. Het heeft een meer consistente vorm en textuur, maar kan beginnen te krimpen terwijl je het kookt.

‘Buiten’ rok loopt over de middenrifspier en borstwand van het rundvlees, van de 6e tot de 12e ribben. Het heeft de neiging om een betere smaak, dikte en consistentie te dragen dan binnenrok.

Wat je ook kiest, roksteak heeft de neiging om dunner te zijn dan de meeste andere steaks, dus het zal veel sneller koken. Het hoeft slechts twee tot drie minuten aan elke kant te worden gegrild.

Hoe het te koken

Marineer de biefstuk minstens een uur om hem mals te maken en de taaie spiervezels af te breken. Steek je grill te hoog aan en met de rekken direct boven het vuur geplaatst. Terwijl het voorverwarmt, dep je de biefstuk droog (dit zal helpen met de Maillard-reactie, waardoor we een geweldige smaak krijgen).

Gril twee tot drie minuten per kant, totdat er charlijnen ontstaan en je medium-rare gaarheid hebt bereikt. Haal van het vuur en laat vijf minuten rusten voor het serveren.

T-bone

Dry Aged Barbecue T-Bone Steak

De T-Bone steak is een andere snit waarbij de naam je een goede indicatie geeft van de vorm. T-bone steak wordt gesneden uit de korte lendenen van de koe, maar bevat nog steeds een strook van zowel de bovenste lendenen als een deel van de ossenhaas.

Beide stukken zijn op zichzelf lekker en gewild, maar voeg ze samen met een klein t-vormig stukje bot aan de bovenkant, en je hebt een van de meest populaire (en prijzige) door restaurants geserveerde steaks.

Net als de Tomahawk is het t-bot een andere bot-in snee van biefstuk – niet alleen helpt het bot om beide zijden van de snede bij elkaar te houden, maar het kan ook helpen bij het koken van het vlees omdat het de warmteverdeling vertraagt, dus je hebt minder kans om een te gaar biefstuk te krijgen.

Qua smaak krijg je het beste van twee werelden met een t-bone steak – je hebt de vlezige smaak van strip lendenen aan de ene kant en de malse filet aan de andere kant.

Hoe het te koken

Het koken van een T-bone steak tot in de perfectie kan lastig lijken, maar het is gewoon een kwestie van weten hoe de biefstuk is gemaakt en waar je hem op je vuur moet plaatsen.

Langzaam gerookt op laag vuur voordat het over hoge temperaturen wordt geschroeid, is dit omgekeerde T-bone recept de perfecte manier om te genieten van deze premium rundvleessnede.

Het langzaamste kookgedeelte van de biefstuk is de stripzijde, met name het deel dat in de bocht van het bot aan de basis van de snede zit. Deze kant moet op directe warmte worden geplaatst om te schroeien en te koken, terwijl de filetzijde verder van de directe hitte moet zitten.

Porterhouse Biefstuk

De Porterhouse steak wordt gesneden uit de korte lendenen van de koe, maar op een manier dat het een strook van zowel de bovenste lendenen als een stuk ossenhaas bevat… heb je deja vu? Dat klinkt precies als een T-bone steak, toch?

Steak grootte is belangrijk

Als we het hebben over dingen vanuit het oogpunt van vleessneden, is een Porterhouse-biefstuk precies hetzelfde gesneden als een T-bone steak. Het is een bone-in cut bestaande uit een ossenhaas biefstuk aan de ene kant en een strip steak aan de andere kant. Het verschil is dat T-bones uit de voorkant van de korte lendenen worden gesneden, terwijl porterhouse van achteren komt. Dit maakt het Porterhouse minstens 1,25 centimeter breed, terwijl T-bones slanker zijn.

Om een Porterhouse steak te maken, moet de ossenhaas portie minstens 1,25 ” breed zijn op het dikste deel. Elk kleiner dan dat, en het is gedegradeerd tot de even smakelijke maar iets kleinere T-bone-status.

Strip

gegrilde new york strip steak rustend op houten snijplank

Strip steaks zijn een rijke, smaakvolle en malse snit dankzij een goede hoeveelheid marmering en een vetdop langs één rand. Vaak aangeduid als de New York Strip Steak, deze snee komt van de lenden sub-oer en kan er bekend uitzien als je een fan bent van T-Bone steak. Strip steak is de snee die samen met de ossenhaas de helft van een T-Bone steak vormt; de snit kan soms worden achtergelaten als een ‘bone-in’ steak en worden omgedoopt tot een Club of Shell Steak.

Strip steak is een goede middenweg voor zowel smaak als textuur tussen de vlezige Ribeye en boterachtige Filet Mignon. De mate van intramusculaire marmering die een Strip steak heeft, helpt het sappig te houden wanneer het wordt gekookt en draagt bij aan waarom het een van de hogere prijsverlagingen van biefstuk is.

Hoe het te koken

Strip steaks moeten goed worden bijgesneden, dus er is waarschijnlijk niet veel voorbereiding nodig voor het koken, behalve een dep met een papieren handdoek en kruiden met zout.

Strip steak wordt idealiter medium-rare geserveerd, dus je wilt een snelle kok op hoog vuur. Schroei en kook de reepjes biefstuk een paar minuten aan elke kant en laat rusten voordat je snijdt of serveert.

Bekijk onze gegrilde New Yorkse strip steak om te zien hoe het het beste kan worden genoten. Met slechts een klein beetje kruiden en boter laat dit recept dit prachtige stuk rundvlees al het woord doen.

Ribeye

Twee ribeye biefstukjes op de houtskoolgrill

Ribeye steak is een oerstuk van rundvlees uit het bovenste ribgedeelte van de koe. Het heeft een zware hoeveelheid vetmarmering die het zijn smaak en sappigheid geeft, en een laag vet rond het ‘oog’, dat de twee spieren scheidt die dit stuk rundvlees maken.

Ribeye is een biefstuk zonder been als algemene regel, maar je kunt het als een bot-in snee hebben. Wanneer het bot intact blijft, wordt het een ‘rib steak’ genoemd.

Twee veel voorkomende vormen van rib steak zijn de cowboy steak, een grote ribeye met een frans getrimd bot erin, en een tomahawk steak, een grote ribeye steak met het bot er nog in en uitstekend op een bijlhandvat.

De belangrijkste dingen waar je op let bij het kiezen van een ribeye steak zijn een goede verdeling van marmering en een mooi ‘oog’ van vet dat de twee spieren scheidt. Dit ‘oog’ helpt om de ribeye zijn karakteristieke rundersmaak te geven.

Hoe het te koken

Ribeye steak zal geweldig smaken als het op de grill wordt gekookt, maar vanwege het hoge vetgehalte moet je ervoor zorgen dat opflakkeringen van vet op open vuur druppelen voorkomen. Een betere manier om een ribeye steak te koken is door een koekenpan te gebruiken:

 1. Zet je koekenpan op hoog vuur en laat hem zinderend heet worden.
 2. Kruid je biefstuk met een scheutje zout en doe in de koekenpan zodat deze aan elke kant minstens 5 minuten gaar is (of tot hij bijna gaar is)
 3. Haal van het vuur en laat het rusten in folie met een klontje boter.
 4. Zodra het minimaal 10 minuten heeft gerust, is het klaar om tegen het graan te snijden en te serveren.

Entrecote

runderentrecote

We kennen en houden allemaal van de entrecote – het is sappig, heerlijk en geweldig om te grillen. Van de entrecote-oer staat het eigenlijke deel dat we gebruiken voor entrecote bekend als de bovenste entrecote-kont, terwijl de onderste entrecote-kont wordt gebruikt om gehakt, stoofschotels of braden te maken.

Entrecote is een magere en sappige snit met een matig vlezige smaak. Er loopt niet veel vetmarmering doorheen. Dus om het optimale niveau van malsheid te krijgen, moet het worden gekookt tot medium-rare gaarheid.

Entrecote is een geweldig ‘steakdiner’ gesneden van rundvlees – het past goed bij een kant van chips of groenten en wordt vaak als zodanig geserveerd in restaurants. Omdat het een mager en relatief betaalbaar stuk vlees is, wordt het ook vaak gebruikt in roerbakgerechten of als aanvulling op pastagerechten.

Hoe het te koken

Entrecote is een ideale snit om op de grill te bereiden met een opstelling met twee zones. Eerst wil je je steaks aan de heetste kant van de grill 1-2 minuten aan elke kant schroeien. Vervolgens kunnen ze worden verplaatst naar de indirecte warmtekant van de grill om het koken af te ronden. Voor een 1-inch dikke entrecote heeft hij ongeveer 10 minuten nodig om medium-rare te bereiken, maar zoals altijd is de beste manier om gaarheid te meten met behulp van een vleesthermometer.

Ronde biefstuk

Ronde biefstuk, ook bekend als Biefstuk voor onze Britse en Australische lezers, is een magere maar smakelijke snee die afkomstig is van de ronde oer aan de achterkant van de koe. Omdat het als taai vlees wordt beschouwd, wordt het vaak gebruikt voor ‘laag en langzaam’ koken zoals gebraad en stoofschotels. Het kan worden gebruikt voor steaks, maar ze hebben er baat bij om mals of gemarineerd te worden voor het koken.

Omdat de ronde biefstuk afkomstig is uit het heup- en beengebied van de koe (de spiergroep omringt het dijbeen), is het een goed bewerkt gebied, waardoor de snit slanker en minder mals is dan sommige andere, maar het heeft nog steeds een goede vlezige smaak. Het is een van de meer betaalbare stukken vlees en is zeer veelzijdig als je eenmaal leert hoe je het moet bereiden en koken.

Hoe het te koken

Ronde biefstuk kan op verschillende manieren worden gegeten en is een zeer veelzijdig stuk rundvlees. Omdat het een magere snit is, als je rond wilt gebruiken voor het grillen van steaks, is het het beste om ze te marineren voordat je ze kookt om te helpennderize het vlees.

Zorg er ook voor dat je ronde biefstuk op de grill niet te gaar maakt – het graan op ronde biefstuk is erg strak en stevig, dus als het te lang wordt gekookt, krimpt dat graan ineen met het vochtverlies en kan het taai worden.

Om ronde biefstuk te grillen, leg je het op een grill op middelhoog tot hoog vuur gedurende ongeveer 6 minuten per kant. Het hoeft maar één keer te worden omgedraaid en is klaar om te eten wanneer het een interne temperatuur van 145 ° F bereikt. Eenmaal verwijderd van de grill, kan het tegen het graan worden gesneden om smakelijke ronde biefstukreepjes te produceren.

Ronde biefstuk is een uitstekende snit voor een heerlijke lage en langzame bereiding, zoals gebraden of stoofschotels. Geroosterd rundvlees rond kan dun worden gesneden om rosbief plakjes perfect te maken voor sandwiches of geserveerd als een koude snee. Rond rundvlees in blokjes werkt geweldig in stoofschotels of gerechten op vloeibare basis, omdat ze helpen het vlees vochtig te houden.

Denver Biefstuk

denver gesneden biefstuk

Denver steak is misschien geen stuk rundvlees waar je overdreven bekend mee bent, omdat het pas de laatste jaren is ontdekt en gepopulariseerd.

Het is een smakelijke en budgetvriendelijke snit die afkomstig is van het primaire gebied van de koe in een gebied dat het best kan worden omschreven als de bovenkant van de schouder.

Nu weet ik wat je denkt, top van de schouder? Dat is een deel van de koe dat vrij goed wordt gebruikt om te wandelen en te grazen; het wordt toch een taaie en pezige snee vol bindweefsel?

Nou, je zou het niet mis hebben! De chuck primal staat bekend als een moeilijk gebied en is een van de lagere waarde oersneden op een koe, MAAR de Denver steak cut heeft zich eigenlijk al die tijd in het volle zicht voor ons verborgen gehouden.

De Denver Steak werd ontdekt door Dale Woerner in de vroege jaren 2000. Dale was een vleeswetenschapper en professor aan de Colorado State University die belast was met het vinden van manieren om stukken vlees met een lagere waarde aantrekkelijker en waardevoller te maken. Tijdens het verkennen van de stoere klauwplaat kwam hij de Serratus Ventralis-spier tegen, die in de klauwplaatpriem zit, onder het schouderblad. Omdat deze spier achter het schouderblad zit, wordt hij helemaal niet veel gebruikt, waardoor het een van de meest malse stukken vlees van die oer is!

De Denver steak wordt gesneden uit een van de zwaarst gemarmerde spieren in de koe, waardoor het een rijke vlezige smaak krijgt. Die marmering geeft het ook een heerlijk malse textuur (het is eigenlijk gerangschikt als het 4e meest malse stuk rundvlees!) en blijft sappig zolang het goed is gekookt.

Omdat het een relatief nieuw stuk rundvlees is, is het niet waarschijnlijk dat je het in supermarkten zult vinden en misschien een gespecialiseerde slager moet vinden om het te kunnen kopen.

Hoe het te koken

Omdat de Denver steak zo’n nieuwe snit is, is er niet veel informatie over verschillende manieren om het te koken. Omdat het wordt geassocieerd met de taaie oerpijl waaruit het is gesneden, gaan mensen er vaak van uit dat het laag en langzaam moet worden gekookt, maar dat is niet het geval!

Op advies van de man die het ontdekte, moet de geweldige smaak van de Denver worden doorschijnen en niet te veel worden bereid.

 1. Dep je Denver steak droog en breng lichtjes op smaak met zout voordat je hem toevoegt aan een zinderende hete bakplaat.
 2. Kook op hoog vuur tot het begint te korsten en draai de biefstuk dan om. Zodra de andere kant ook een korstrand heeft ontwikkeld, verlaagt u tot middelhoog vuur en voegt u een grote klonter boter toe.
 3. Laat de biefstuk even in de boter staan voordat je hem van het vuur haalt en 3-4 minuten laat rusten.

Denver steak wordt het best geserveerd als zeldzaam tot medium-zeldzaam en gesneden over het graan.

Flap Biefstuk

Runderflapsteak is een soort biefstuk die meestal taaier is dan andere. Het wordt van onder de buik van de koe gesneden en kan het beste worden gekookt in een slowcooker of op laag vuur in een koekenpan. Runderentrecote tip is een klein, driehoekig stuk rundvlees met lange korrel en een immense, intense smaak. Het is een uitstekende snit om te roerbakken en een geweldige biefstuk om te schroeien of grillen.

Biefstuk

Runderbout is een stuk rundvlees uit het hoogste deel van de romp van het dier. Het wordt vaak over het hoofd gezien omdat het magerder is dan andere stukken rundvlees, maar het is vrij zacht en smaakvol. Het is een winterhard stuk vlees dat goed bestand is tegen het feit dat het in verschillende gerechten wordt geserveerd. Als je een fan bent van rundvlees, maar op zoek bent naar een meer betaalbare snit, moet je rundvleesbutp beef overwegen. De snit is mals en sappig en zorgt voor een heerlijk gerecht.

Hanger Biefstuk

Hanger steak is geen snit die de meesten kennen in Noord-Amerika. Hoewel het al lang een favoriet is in Europa, verschijnt het pas onlangs in steakrestaurants in de VS en Canada.

Het is een veelzijdige snit met een intense smaak dankzij de aanzienlijke marmering en het feit dat het doet niet te veel werk als spier. Het is het bordpriemgebied onder de koe dat van het middenrif naar de buik loopt en letterlijk onder de koe ‘hangt’ (vandaar de naam!).

Hanger steak wordt vaak beschouwd als de tweede meest malse snede op de koe (de eerste is de ossenhaas). De rijke nerf is vergelijkbaar met rok, maar de intense vlezige smaak van hanger ligt dichter bij die van ribeye.

Steakhouses serveren meestal hanger steak als een gerecht met friet of groenten, maar in Zuid-Amerika en Mexico kun je het vaak gebruiken als rundvleesreepjes voor taco’s of fajitas.

Hoe het te koken

Hanger steaks kunnen taai worden als ze verkeerd worden gekookt. Hoewel het veel vetmarmering heeft, heeft het nog steeds baat bij het worden gemarineerd in iets met een zure component (een marinade met azijn of citrussap, bijvoorbeeld) om het vlees malser te maken en vocht toe te voegen voordat het wordt gekookt. Hanger steak smaakt het best geserveerd medium-rare en snijdt over het graan.

Het is een ‘hoog en droog’ soort biefstuk, dus je wilt het koken op een gloeiend hete grill, en het zou slechts 3-4 minuten aan elke kant nodig moeten hebben.

Stijltang

Runderslepen platte biefstuk wordt gesneden uit het schouderblad oersnit. Het is een snee die vaak wordt gebruikt om blokjes biefstuk of dun gesneden gebakken biefstuk te maken. Deze vleesstukken staan bekend om hun malsheid en zijn een populaire keuze om voor een groot aantal mensen te koken. Beef chuck steak staat vooral bekend als relatief betaalbaar en mals, en het komt vaak voor in gerechten zoals rundvlees Stroganoff. De chuck primal cut wordt ook wel de schouder genoemd.

Blokjes biefstuk

Beef cube steak is een stuk rundvlees dat meestal kubusvormig is om het gemakkelijk te koken. Het heeft een kleiner oppervlak dan een biefstuk gesneden uit hetzelfde vleesstuk, waardoor het gemakkelijker te schroeien en te koken is. Rundvleesblokjes steaks worden meestal beoordeeld als Select, Choice of Prime, waarbij Prime de duurste is. Blokjes biefstuk wordt vaak gekruid met zout, peper en knoflook en vervolgens gebakken met boter in een pan. Het rundvlees is meestal mals en sappig en heeft een mooie vlezige smaak. De biefstuk is een van de meest populaire soorten biefstuk op de markt van vandaag en wordt vaak geserveerd in steakhouses en restaurants.

Filet Mignon

filet mignon

Je weet dat je een duur stuk vlees hebt als het een mooie Franse naam heeft, maar geloof het of niet, ‘mignon’ vertaalt zich letterlijk naar schattig of klein.

De filet mignon is een snee uit de ossenhaasspier (een naam die voor deze snit door elkaar wordt gebruikt). De ossenhaas is een spier die niet door de koe wordt gebruikt om te grazen of te wandelen, dus hij blijft lekker mals, waardoor deze snit een van de lekkerste en duurste steaks is.

Filet mignon is een fijnkorrelige biefstuk zonder bindweefsel en heel weinig vetmarmering. Hierdoor heeft het een delicate, boterachtige textuur in plaats van een vlezige smaak. Het gebrek aan vetmarmering betekent dat het kan uitdrogen als het te gaar is. Combineer dat met zijn mildere smaak, en je zult vaak filet mignon zien gekookt met een reepje spek eromheen gewikkeld – dit is om wat extra pit toe te voegen en vocht vast te houden.

Een goed gekookte filet mignon is een showstopper stuk, dus het wordt niet vaak gebruikt als onderdeel van een gerecht – het is het gerecht.

De enige echte uitzondering hierop is wanneer het wordt gebruikt in Beef Wellington.

Hoe het te koken

Er is heel weinig voorbereiding nodig voor een filet mignon steak omdat de snee is bijgesneden van al het omringende vet. Het enige dat nodig is, is een beetje zout en peper en wikkelen in spek als dat je voorkeur heeft.

Het belangrijkste om goed te krijgen bij het koken van ossenhaasbiefstuk is de temperatuur. Ze worden het best geserveerd medium tot medium-rare (net zo min als dat en je kunt de tederheid verliezen).

Om een filet mignon steak op de grill te koken:

 1. Plaats het op middelhoog tot hoog direct vuur, sluit het deksel en laat het 3 minuten koken
 2. Open het meisje, draai de biefstuk 90 graden (om de karakteristieke diamantgrillmarkeringen te krijgen) en kook nog eens 2-3 minuten
 3. Draai de steaks om en doe hetzelfde aan de andere kant
 4. Zodra de interne temperatuur 125-130 ° F bereikt, kan de biefstuk worden verwijderd en 5 minuten worden laten rusten. Dit moet resulteren in een medium tot medium-rare gaarheid

Londen Broil

London Broil is een verzamelnaam voor verschillende stukken rundvlees op basis van de romp, die taaier is en meer bindweefsel heeft. Een Londense braadpan wordt traditioneel gemaakt met rundvlees gesneden uit de klauwplaat, een stuk vlees van de schouder. Het wordt meestal gesneden en ongekruid geserveerd en geserveerd in een kom. Dit gerecht is het populairst in de Verenigde Staten, maar is in veel andere landen te vinden.