17 Beste kerst BBQ-ideeën &Recepten (grillen, roken & meer)

Bekijk deze enorme lijst met enkele van de beste kerst-BBQ-ideeën die er op internet zijn. Van klassieke kerstrecepten tot ideeën die perfect zijn voor het bbq-feest voor de feestdagen van dit jaar, we hebben het allemaal gedekt.

beste kerst bbq ideeën en recepten

Inhoudsopgave


  1. Gegrild Prime Rib Roast
  2. Dubbel gerookte spiraalham
  3. Seitan Negimaki
  4. Gegrilde Asperge plaat &Cilantro Pepita Pesto
  5. Gegrilde Maïs &Cheddar Quinoa
  6. Rotisserie Turkije
  7. Appel Pecan Gerookte Kalkoen Borst
  8. Gerookte lamskoteletjes
  9. Gerookte kreeftenstaarten
  10. Pork Crown Roast op de grill
  11. Gegrilde varkenshaas
  12. Gerookt Prime Rib Roast
  13. Gerookte hele ham
  14. Gerookte varkensschouder
  15. Gegrilde gemarineerde lamskoteletjes
  16. Gegrilde ham met Appel Cola Jalapeño Glazuur
  17. Gerookte Brisket
  18. 17 Beste Kerst BBQ &Grillen Recepten

De kerstmaaltijd is een van de grootste van het jaar, en hoewel we allemaal instant klassiekers hebben waar we allemaal op terugvallen, is er ook veel ruimte voor experimenten en nieuwe ideeën.

De BBQ grill is een van de beste plekken om te beginnen. Je zou het kunnen zien als slechts een hulpmiddel voor de zomer, maar het kan het hele jaar door werken en recepten voor gegrilde gerechten die veel beter zijn dan uw binnenkeuken.

Gooi de oven weg en laten we grillen met deze 17 kerstgrillideeën die je dit jaar kunt proberen.

Wil je meer vakantie BBQ ideeën? Bekijk onze gids voor de beste Thanksgiving BBQ recepten en ideeën.

Gegrild Prime Rib Roast

Gegrild Prime Rib Roast

Waar kun je beter beginnen dan met een mooi stuk rundvlees?

Prime rib en ribeye kan allebei lastig zijn omdat je net aan de goede kant van teder en zeldzaam moet komen, maar, oh boy, is het de moeite waard.

En met dit knoflookboterkruid op het vlees, is het gemakkelijk te zien waarom.

Het recept van Alyssa vraagt om het een uur in de oven te roosteren, maar als je het wilt roken, raad ik 3-4 uur aan op 225 ° F (107 ° C) voor het beste resultaat.

Welke kant je ook opgaat, je krijgt een heerlijk en mals stuk eersteklas rundvlees.

Bekijk het hier

Dubbel gerookte spiraalham

tweemaal gerookte ham recept

Geen lijst met gegrilde of gerookte kerstrecepten zou compleet zijn zonder een geglazuurde ham erop.

Bereid met een zoet en kruidig glazuur, worden de natuurlijke smaken van de ham naar een geheel nieuw niveau getild met deze gerookte spiraalham recept.

Gerookt op 250 ° F gedurende 4 uur boven appelhout, wordt de ham langzaam op temperatuur gebracht terwijl hij in zijn sappen rust. Overheerlijk lekker.

Seitan Negimaki

Seitan Negimaki

Nu voor iets heel anders. Deze veganistische fingerfood is het perfecte voorgerecht voor het seizoen, zelfs voor mensen die niet de meest vleesvrije levensstijl hebben. Seitan gewikkeld rond lente-uitjes maakt dit eenvoudig, gemakkelijk, maar oh zo lekker. Gegarneerd met hoisin en sriracha, zitten ze boordevol smaak.

Bekijk het hier

Gegrilde Asperge plaat &Cilantro Pepita Pesto

Gegrilde Asperge plaat &Cilantro Pepita Pesto

Als je ooit het gevoel hebt gehad dat groenten rond de feestdagen saai zijn, zoek dan niet verder dan dit gegrilde aspergebord.

Gegrild op middelhoog vuur gedurende minder dan 10 minuten, worden ze in een mum van tijd geritseld voordat ze worden overgoten met een prachtige koriander pepita pesto.

Bekijk het hier

Gegrilde Maïs &Cheddar Quinoa

Gegrilde Maïs &Cheddar Quino

Dit is veel meer dan alleen je verplichte gegrilde maïs bijgerecht. Geserveerd met quinoa en witte kaas, is dit een gerecht dat crunch en room biedt, allemaal in goede mate.

Het is gemaakt met slechts een handvol ingrediënten, maar verpakt in zoveel meer smaak dan je standaard maïskost.

Bekijk het hier

Rotisserie Turkije

Rotisserie Turkije

Rotisserie add-ons zijn een geweldige manier om te openen laag en langzaam koken op gasgrills, waardoor het veel gemakkelijker wordt om het plezier te repliceren dat houtskool- of rokersgebruikers krijgen.

Deze gerookte kalkoen wordt gevuld met appel en knoflook, gemarineerd in kruidenboter en vervolgens drie uur gekookt op de rotisserie.

Een met kruiden doordrenkte, langzaam geroosterde gegrilde kalkoen die elke kersttafel waardig is.

Bekijk het hier

Appel Pecan Gerookte Kalkoen Borst

Appel Pecan Gerookte Kalkoen Borst

Pecan en appel zijn twee van de beste houtsoorten voor het roken van kalkoen, dus het zou geen verrassing moeten zijn om hun smaken gemengd te zien in deze prachtige saus.

Dit recept maakt gebruik van prachtige ahornsiroop en bruine suikerpekel om de kalkoen te bereiden, voordat je het bedekt met een paprika en mosterdwrijven. Het wordt vervolgens 12 uur gerookt om het langzaam op temperatuur te brengen.

Het is veel werk, maar ik beloof dat het het meer dan waard is.

Bekijk het hier

Gerookte lamskoteletjes

gerookte lamskoteletjes lolly's recept

Er zijn niet veel BBQ-stukken vlees die zo ondergewaardeerd zijn als lamsvlees. Of het nu een gegrilde lamsbout of deze gerookte lamskoteletjes, het is een unieke vleessoort.

Dit recept maakt gebruik van een kruidenwrijspasta om het vlees een beetje een kick te geven en combineert ingrediënten zoals mosterd, Worcestershire-saus en tijm. Het is een mooie, rijke, aardse mix van smaken. Als je nog nooit een lamsrack hebt gemaakt, dan is dit geweldige recept zeker de juiste plek om te beginnen.

Gerookte kreeftenstaarten

gerookte kreeftenstaart recept

Gerookte kreeftenstaarten klinkt misschien ontmoedigend, maar ze zijn veel gemakkelijker dan ze lijken. Niet alleen dat, maar ze zijn veel goedkoper om thuis te koken dan ze zouden zijn om in een restaurant te hebben.

Deze prachtige stukken kreeftenstaart zijn sappig, mals en heerlijk. Geserveerd met een mix van knoflook, citroen en boter, zul je nog nooit zoiets hebben gehad.

Pork Crown Roast op de grill

Pork Crown Roast op de grill

Deze varkenskroon is vorstelijk van naam en vorstelijk van aard. Gesneden uit de varkenslende en geserveerd met de ribben, is het geheel gerangschikt in een kroon om u het perfecte vakantiegrilling middelpunt te geven.

Bekijk het hier

Gegrilde varkenshaas

Gegrilde varkenshaas

Het is misschien niet ieders go-to-stuk varkensvlees, maar ossenhaas is een mals stuk vlees dat zijn plaats verdient aan elke vakantiedinertafel.

Varkenshaas kan tussen de twee en drie uur nodig hebben om te roken, maar de resultaten zijn het wachten meer dan waard.

Dit recept maakt gebruik van een bier en mosterdmarinade om het varkensvlees het perfecte smaakprofiel te geven voordat het op de roker wordt gegooid en in sappig en mals varkensvlees wordt veranderd.

Bekijk het hier

Gerookt Prime Rib Roast

gerookt prime rib recept

Deze heerlijke barbecue gerookte prime rib heeft een donkere en rokerige korst en intense smaken binnenin die diep in elke hap wegzinken. Bereid met een eenvoudige BBQ dry rub voordat het laag en langzaam over hickory rook wordt gekookt, is dit malse barbecuevlees een prachtig middelpunt voor weekenden of feesten.

Gerookte hele ham

gerookte hele ham rustend op bakpapier en houten aanrecht

Dit gerookte deel van varkenspoot of dij wordt ’s nachts gepekeld voordat het wordt gerookt over pecanhoutsnippers voor een heerlijk zoete, rokerige smaak.

Alsof dat nog niet genoeg was, wordt het geserveerd met een honing- en boterglazuur om de natuurlijke zoutheid van het varkensvlees te snijden.

Klaar om aan de slag te gaan? Hier is hoe een rauwe ham te roken.

Gerookte varkensschouder

Gerookte varkensschouder

Deze gerookte varkensschouder is geweldig voor het roken laag en langzaam over appelhout, voordat het vervolgens wordt geserveerd om te worden gebruikt voor je favoriete pulled pork schotel.

Pro tip: Een van de grote verschillen tussen varkenspeuk en varkensschouder is het lage vetgehalte in de laatste, waardoor het belangrijk is dat je pekel je varkensschouder voordat je het rookt.

Bekijk het hier

Gegrilde gemarineerde lamskoteletjes

Gegrilde gemarineerde lamskoteletjes

Als je ooit hebt getwijfeld aan de kracht van een goede marinade, dan is dit recept het perfecte voorbeeld van waarom je ze vandaag nog moet gaan gebruiken.

Gemarineerd met knoflook, rozemarijn en oregano een nacht, wordt dit lam geweekt met smaak voordat het op hoog vuur wordt gegrild om het een mooie aangebraden afwerking te geven.

Bekijk het hier

Gegrilde ham met Appel Cola Jalapeño Glazuur

Gegrilde Ham appel cola

Niets schreeuwt vakantie grillen evenveel als een geglazuurde gerookte ham.

Dit recept creëert een appel cola jalapeño glazuur (geloof me, het is zo lekker als het eruit ziet!), En wordt langzaam gegoten over een langzaam gekookte ham die praktisch druipt van smaak.

Bekijk het hier

Gerookte Brisket

hoe brisket recept te roken

Er zijn niet veel soorten gerookt vlees die zo iconisch zijn als gerookte runderborst.

Het vereist alles wat geweldig is aan barbecue roken. Goede voorbereiding bij het snijden en trimmen van brisket, het goed pekelen en het gebruik van een goede rub. Dit wordt gevolgd door het kiezen van een goed briskethout en het koken ervan laag en langzaam urenlang tot het perfect doorgerookt is.

Er gaat niets boven. Leren hoe brisket te roken in onze gids.

Klik om vast te pinnen