17 Beste Veganistische BBQ &Grill recepten

Bekijk deze beste veganistische BBQ-recepten en ideeën voor de perfecte vleesvrije cook-off. Ideeën zoals klassieke kanten, hamburgers, veganistische ribben, vegetarische kebobs en meer!

beste veganistische bbq grillen recepten en ideeën

Inhoudsopgave


  1. Bieten en Quinoa Burger
  2. Bloemkool Steaks
  3. Gegrilde Vegan Kabob Spiesjes
  4. Champignon BBQ Ribben
  5. Portobello Paddenstoel Fajitas
  6. Vegan Chick’n Saté met Pittige Pinda Dip
  7. Kool Aziatische Koolsla met Limoen Dressing
  8. Buffalo Bloemkool Vleugels
  9. Champignon Burger
  10. Gegrilde krieltjes
  11. Hawaian Seitan Spiesjes
  12. Mexicaanse Straat Corn
  13. Zoete en pittige zwarte bonenburgers
  14. Veganistische en glutenvrije tofusaté
  15. Pinda Wortel Witte Bonen Burgers
  16. Linzenburger
  17. Mini Koriander en Limoenburger
  18. Seitan Saté met Pittige Pindasaus
  19. Tofu spiesjes
  20. 17 Beste Veganistische BBQ &Grill recepten

Barbecues kunnen intimiderend zijn voor mensen die proberen een plantaardige levensstijl te leiden.

Hoe navigeer je rond een evenement dat zo diep verankerd is in het koken van vlees?

Gelukkig is het antwoord niet om stapels dure vleesvervangers te kopen. Er zijn veel mooie ideeën die tot leven kunnen worden gebracht met gewone, alledaagse groenten.

Dus hier zijn 17 van de beste veganistische BBQ-ideeën om te bewijzen dat barbecues voor iedereen zijn!

Bieten en Quinoa Burger

Veggie bieten- en quinoaburger met avocado

Waar zouden we anders kunnen beginnen? Dit bieten en quinoa vegan burger is al jaren een van onze standaardrecepten en het is niet moeilijk te zien waarom.

Het heeft biet, quinoa, ui en chili, allemaal verpakt in één dik pasteitje. Als het vullen van je hamburgerbroodje tot het uiterste je doel is, zoek dan niet verder. Bovendien is die kleur iets om te aanschouwen.

Bloemkool Steaks

gegrilde bloemkoolsteaks recept

Deze pittige en rokerige gegrilde bloemkoolsteaks worden bereid in paprika en komijn dry rub en gekookt tot ze gaar zijn. Pittig en rokerig, dit vleesvrije recept levert perfect klassieke barbecuesmaken op een groentebord.

Gegrilde Vegan Kabob Spiesjes

Vegan gegrilde groentespiesjes

Groentespiesjes schreeuwen bijna zomer. Gelukkig voor iemand die zo lui is als ik, nemen deze bijna geen tijd in beslag om samen te stellen. Ze worden gemarineerd in een romige pinda- en misosaus voordat ze slechts 5 of 10 minuten op de grill worden gegooid.

De marinade is wat het voor mij doet, en alles wat pinda bevat, heeft mijn aandacht. Een geweldige optie voor alle veggie-sceptici op uw feest!

Champignon BBQ Ribben

Vegan BBQ ribben

Krijg een lading van deze kwijlwaardige veganistische ribben. Ik heb deze dubbel genomen om er zeker van te zijn dat ze geen vlees waren, en ik ben blij om te zeggen dat ze de echte deal zijn! Deze kwijlwaardige vleesvrije ribben hebben een geweldige textuur die eruitziet als het echte werk. Seitan slaagt erin om niet papperig of zacht te worden zoals de meeste andere vleesalternatieven, terwijl de hickory-gearomatiseerde vloeibare rook van het recept een onmiskenbare barbecuesmaak biedt.

Champignondoppen worden gebruikt om de vleestextuur te vormen, terwijl een mashup van kruiden, kruiden en rook wordt gebruikt om je iets te geven dat zo dicht bij het echte werk ligt als je ooit zult krijgen. Past perfect bij krokant gegrilde aardappelpartjes, of een veganistische ranchdressing. Probeer het eens!

Portobello Paddenstoel Fajitas

Portobello paddenstoel vegan fajitas

Je kunt niet fout gaan met fajitas, en ze zijn een van de beste en gemakkelijkste voedingsmiddelen die er zijn om ‘veganistisch te worden’. Dit recept is gemaakt met een prachtige combinatie van zoete aardappel, portobello champignon en cashewnoten om je een warme, stevige vulling te geven. Ze worden dan afgewerkt met jalapeños en limoen voor een beetje pit en kick. Een serieus verslavende combinatie.

Vegan Chick’n Saté met Pittige Pinda Dip

Vegan Chick'n Saté met Pittige Pinda Dip

Deze saté en pindasaus is de perfecte fingerfood. Het combineert een prachtige mix van groenten en tofu en heeft een kokosmarinade die een mooie zoete afdronk aan het geheel toevoegt.

Met uien, babymaïs en champignons ook in de mix, zijn er hier genoeg smaken en texturen gaande om je terug te laten komen!

Kool Aziatische Koolsla met Limoen Dressing

Aziatische cole slaw met sesam en pindakaasdressing

Sommige van de beste recepten zijn de meest eenvoudige, net als deze gegrilde Aziatische koolsla met sesam en pindakaasdressing. Het snelle groentegerecht kan in slechts een paar stappen worden samengesteld. Gegarneerd met een Aziatische dressing met limoensmaak, voegt het een aantal mooie toe Crunch en scherpe zest aan je tafel.

Buffalo Bloemkool Vleugels

Veganistische bloemkoolbuffelvleugels op witte houten plank

Deze veganistische vleugels zijn zo dicht als je kunt komen bij kip, en de smaak is ook niet ver achter. Ze verpakken in prachtige buffelwarmte en kunnen worden gekookt laag en langzaam op de grill of roker. Ze zijn het perfecte grill BBQ-feest voorgerecht.

Champignon Burger

Veganistische champignonburger

De grote uitdaging met eiervrije burgers is om ze bij elkaar te laten blijven, vooral terwijl ze worden gegrild. Zodra het vocht begint te verdampen, kunnen er snel problemen ontstaan.

Niet met deze bad boys. Met champignons en kikkererwten zit er genoeg in zijn vegan burger om alles bij elkaar te houden. Alles gecombineerd om een heerlijk en gezond vleesvrij BBQ-diner te maken.

Bekijk het hier

Gegrilde krieltjes

Gegrilde krieltjes

Ik heb in de loop der jaren een haat-liefdeverhouding met aardappelen gehad, maar toen ik ze eenmaal van de grill had, wist ik dat ik verliefd was.

Wat dit recept onderscheidt is de verkoolde schil op de aardappelen. Het geeft ze een frisse buitenkant die perfect past bij de zachte en romige binnenkant.

Bekijk het hier

Hawaian Seitan Spiesjes

Hawaiaanse seitan spiesjes

Seitan komt vaak op de beste veganistische BBQ-receptenlijsten, en het is geen wonder waarom.

De veelzijdige eiwitbron kan worden gebruikt in zoveel BBQ-recepten, zoals vleesvrije buffelvleugels, maar hier gebruiken we het met deze prachtige veganistische spiesjes.

Bekijk het hier

Mexicaanse Straat Corn

Gegrilde Mexicaanse straatmaïs

Geen BBQ-feest zou compleet zijn zonder wat gegrilde maïs. De zoete, verkoolde smaak is precies waar ik aan denk als ik dagdroom over zomerse grillgerechten en hapjes.

Deze Mexicaanse versie van de klassieker is opgewaardeerd met een marinade met amandelmelk, koriander, paprika en komijn. Het is totale barbecuehemel en het is volledig mea-vrij.

Bekijk het hier

Zoete en pittige zwarte bonenburgers

Grillbare zoete en pittige zwarte bonenburgers

Veel van mijn vleesetende vrienden geven de voorkeur aan vegetarische burgers boven vlees, en het is dit soort recepten dat precies laat zien waarom.

Zwarte bonen zijn het perfecte vegetarische pasteitje, met hun vlezige textuur en vochtige bindmiddelen.

Dit recept wordt geserveerd met een heerlijke mango habenero crème om je een uitbarsting van pittige en pittige smaak te geven.

Bekijk het hier

Veganistische en glutenvrije tofusaté

Veganistische en glutenvrije tofu saté

Als het goed wordt gedaan, is tofu de perfecte kipvervanger. Het is niet gemakkelijk om te bemachtigen recepten die zowel veganistisch als glutenvrij zijn, maar dit past perfect in het plaatje. Deze tofu spiesjes laten precies zien waarom. Geserveerd met heerlijke pindasaté, wordt de tofu gemarineerd in een tamari- en pindakaasmix om lagen van toegevoegde smaak vast te houden. Geloof me, dit is het echte werk.

Bekijk het hier

Pinda Wortel Witte Bonen Burgers

Pinda wortel witte bonen burgers

Als je niet zeker weet welke topping of relish je bij je vegetarische burger moet opnemen, dan is dit het recept voor jou.

Richa’s witte bonenburgers worden geserveerd met een wortel- en pindatopping, waardoor je in elke hap een rijke laag smaak krijgt.

Bekijk het hier

Linzenburger

Veganistische linzenburger

Geen lijst zou compleet zijn zonder een linzeningrediënt, en wat is een betere manier om het te serveren dan in een hamburger?

Wil je wat meer een kruidentopping, dan is de basilicummayonaise misschien wel de perfect geschikt voor u.

Bekijk het hier

Mini Koriander en Limoenburger

Mini koriander en limoenburger

Niet veel mensen houden van koriander (koriander), maar degenen die dat wel doen… Tjonge, vinden ze het leuk.

Dit recept combineert het kruid met limoen voor de perfecte smaakbalans. Combineer in een blender met kikkererwten en hazelnoot, er zit hier veel smaak in verpakt.

Bekijk het hier

Seitan Saté met Pittige Pindasaus

Seitan saté met pittige pindasaus

Deze spiesjes schaffen de tofu af en ruilen in plaats daarvan heerlijke seitan in.

Dit recept is rijk aan umami-smaken en wordt geserveerd met een van mijn favoriete recepten voor pindadippensaus die er zijn.

Bekijk het hier

Tofu spiesjes

Gegrilde barbecue tofu spiesjes

Bekijk het hier

Tofu krijgt soms een beetje een oneerlijke rep, maar ik merk dat mensen snel van gedachten veranderen als ze het eenmaal hebben gegrild.

Als je ooit de textuur van vlees mist, is de droge, stevige textuur van tofu de perfecte vervanger. Deze tofu spiesjes laten precies zien waarom.

Bedekt met slechts een vleugje bbq-saus, konden ze niet gemakkelijker bij elkaar worden gegooid. Gemakkelijk en heeft slechts enkele minuten nodig om te maken. Perfect.

Klik om vast te pinnen