4 Beste lichtere vloeistofvervangers [Easy Grill Fuel Alternatives]

Eenvoudige vervangers voor aanstekervloeistof om uw houtskoolgrill te starten. Van houtskoolschoorstenen tot kranten, deze alternatieven hebben uw achtertuingrill in een mum van tijd op gang.

beste lichtere vloeistofvervangers

Inhoudsopgave


  1. Houtskool Schoorsteen
  2. Krant
  3. Whisky
  4. Kartonnen eierkratten

Een houtskoolgrill aansteken kan zwaar werk zijn en kan des te moeilijker worden gemaakt als je geen aanstekervloeistof bij de hand hebt.

Hoewel ik altijd zou voorstellen om je houtskoolgrill aan te steken met zoiets als een schoorsteenstarter, zijn snelheid en gemak soms van essentieel belang. Daarom aanstekervloeistof kan een geweldige back-up zijn om te hebben.

Het gebruik van aanstekervloeistof is een snelle en eenvoudige manier om uw houtskoolgrill te ontsteken. Maar wat moet je doen als je brandstofvoorraad op is? Hier zijn de beste alternatieven voor aanstekervloeistof om je uit de problemen te halen.

kolenroels in houtskoolschoorsteen

Houtskool Schoorsteen

Een houtskoolschoorsteen is altijd mijn go-to methode van grillontsteking. Het elimineert de noodzaak om chemicaliƫn op uw grill te gebruiken en houdt de geuren en smaken die uit uw kolen komen schoner dan lichtere vloeistof.

Bekijk hier mijn volledige gids voor het gebruik van een houtskoolschoorsteen.

Als je er geen hebt, raad ik je ten zeerste aan er een te kopen. Het is een van de beste investeringen die je kunt doen voor je houtskoolgrill.

houtskool schoorsteen verlicht op grill

Krant

Als u geen houtskoolschoorsteen kunt krijgen, is vertrouwde oude krant een geweldige (zij het niet ideale) terugvaloptie.

Bescherm de grill tegen mogelijke interferentie (wind, regen, enz.) en open de ventilatieopeningen van uw grill volledig en verwijder alle as of vuil dat zich op de bodem van de kamer van uw grill heeft verzameld.

Een goede en stabiele luchtstroom is de sleutel tot het succes van uw grill, en dit zal vooral het geval zijn met het gebruik van een meer fragiele ontstekingsmethode zoals krantenpapier. We hebben zoveel mogelijk zuurstof nodig om in de grill te komen, en gesloten roosters of restas staan dit in de weg.

Knijp vier of vijf vellen tot balletjes en leg ze onder de roosters van je grill. Probeer ze in de buurt van het midden van je grillkamer te plaatsen.

Plaats je kolen op de papieren ballen en zorg ervoor dat een deel van het papier zichtbaar is.

Papier kan heel snel verbranden, waardoor je kolen misschien niet genoeg tijd hebben om vlam te vatten. Als u dit probleem tegenkomt, probeer dan de helft van elke papieren bal in plantaardige olie te weken. De olie helpt de snelheid waarmee uw papier verbrandt te vertragen, waardoor de houtskool meer tijd heeft om op gang te komen.

Hier is nog een aanwijzing: als je problemen hebt, is het om kleine, droge stokjes aanmaakhout op elke bal krantenpapier te plaatsen. Aanmaakhout heeft een hoger vlampunt dan papier, waardoor het veel gemakkelijker wordt om je kolen aan te steken.

Het is niet nodig om het aanmaakhout direct aan te steken: het papier zorgt daarvoor. Ze zullen dan tegelijkertijd de kolen opstarten.

aanstekervloeistof houtskool
Lichtere vloeistof is misschien gemakkelijk te gebruiken, maar het kan de aroma’s en smaken van uw gegrilde voedsel verpesten

Whisky

Elke sterke drank met een hoog alcoholgehalte is voldoende, maar whisky komt zo dicht bij authentiek BBQ-grillen als je met deze methode kunt krijgen.

Het heeft ook een relatief hoog suikergehalte, wat geweldig is omdat suiker op zichzelf houtskoolverlichting kan helpen. Suiker ontleedt snel bij blootstelling aan vlammen, maar geeft daarbij een vuurvriendelijke chemische stof af. Dit zal helpen houtskool te ontsteken.

Gebruik het met opgewaade papieren handdoeken. Gebruik de handdoeken in whisky en leg ze vervolgens tussen de kolen voordat je ze aansteekt.

Ik raad aan om hier uiterst voorzichtig mee te zijn (bron), dus steek het papier niet direct aan met een aansteker, omdat de whisky extreem snel zal opvlammen. Laat in plaats daarvan voorzichtig een verlichte lucifer in of verkrampte krant vallen.

Kartonnen eierkratten

Ik heb het gevoel dat eierkratten voor zoveel situaties van pas komen, dus het is bijna geen verrassing om ze ook op deze lijst te zien.

Neem de onderste helft van de krat en verwijder het deksel. Plaats de kolen in de onderste helft van de kist en steek elke hoek van de kist aan. Hierdoor kan het karton langzaam rond de kolen branden en ontsteken.