5 Beste houtpellets om te roken [Camp Chef, Traeger & Pit Boss Competition Blends]

Barbecuehoutpellets tillen voedsel en vlees naar een nieuw niveau en doordrenken ze met een reeks delicate smaken. Van hickory tot appel, leer welke BBQ-rookkorrels welke soorten voedsel zullen aanvullen. Maak uw pelletrokeropstelling compleet met onze gids voor de beste houtpellets om te roken.

eiken rook pellets

Inhoudsopgave


 1. Camp Chef Competitie Blend
 2. CookinPellets Perfecte Mix
 3. Kampchef Premium Applewood
 4. Pit Boss BBQ Competitie Blend
 5. Traeger Barbecue Hickory
 6. Belangrijke functies
 7. Wat zijn roken houtpellets?
 8. Welke smaken zijn er voor houtpellets?
 9. Welke soorten houtpellets zijn er?
 10. Wat te vermijden

Rokende houtpellets zijn een schoner en efficiënt alternatief voor traditionele gas- of houtskoolbrandstoffen. Toch is het essentieel om te weten wat je moet krijgen voor de juiste omstandigheden. Sommige branden langer, sommige branden heter en sommige bieden verschillende soorten smaak. Afhankelijk van welk vlees je rookt, wil je misschien verschillende pellets.

Je kunt de juiste pelletrokeropstelling hebben, maar als je niet de juiste houtsoort gebruikt, loop je het risico je voedsel te verpesten. U wilt niet investeren in een grote partij pellets om erachter te komen dat deze niet compatibel is met uw grill of van slechte kwaliteit.

Mijn gids voor de beste houtpellets om te roken maakt het gebruik van je pelletgrill een fluitje van een cent. Ik zal je mijn top 5-keuzes laten zien voordat ik je door de belangrijkste dingen leid om op te letten in barbecuehout. Laten we er eens op ingaan.

Camp Chef Competitie Blend

Camp Chef Competitie Blend

Prijzen bekijken op Amazon

Camp Chef zit al heel lang in het houtbrandstofspel en deze rookkorrels zijn het perfecte voorbeeld. Het is een prachtige mix van 100% natuurlijke pellets die schoon en soepel branden.

In de mix zit een mix van premium hardhout met kersen, esdoorn en hickory. Deze combineren prachtig om een uitgebalanceerde en subtiele smaak te geven die past bij de meeste barbecue gerookt vlees.

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om hun eigen hardhout te mengen, maar Camp Chef heeft er goed aan gedaan om deze te mengen voor een natuurlijke smaak.

Een van de beste tekenen van goede houtpellets is dat ze na gebruik weinig as of stof achterlaten. Deze pellets van Camp Chef zijn niet anders. Hun reputatie als uitstekende allround brandstof is welverdiend.

CookinPellets Perfecte Mix

CookinPellets Perfect Mix Roken Pellets

Prijzen bekijken op Amazon

Dit is weer een houtpelletmix, maar deze keer met een mix van vier verschillende houtsoorten om een genuanceerd en gelaagd smaakprofiel te geven. Het combineert esdoorn, appel, kers en hickory om een rokend hout te bieden dat een reeks barbecuevlees aanvult.

CookinPellets is een premium merk en deze rookkorrels stellen niet teleur. Ze zijn vrij van elke vorm van vulmiddel, dus geen olie of hout van lage kwaliteit (zoals els). Het is niets anders dan houtbrandstof van goede kwaliteit voor uw roker.

Het wordt de perfecte mix genoemd en het is moeilijk om het oneens te zijn.

CookinPellets Perfecte Mix

CookinPellets Perfecte Mix

 • Alleen top 4 hardhout
 • 100% van wat we zeggen is GEEN eiken- of elzenvuller
 • 100% hardhout

Kampchef Premium Applewood

Prijzen bekijken op Amazon

Nog een Camp Chef houtpellet, maar dit keer is het geen mix. In plaats daarvan hebben we pure appelhoutgrillpellets die perfect passen bij elk merk van de grill. Gemaakt van puur appelhout, dit verpakt in een beetje meer smaak dan elk combinatiepakket dat je zou kunnen krijgen. Toch, als je iets wilt met een rokerig appelaroma, dan is dit degene voor jou. Het is de perfecte keuze voor varkensvlees en gevogelte, en ook gerookte kaas. Het kan worden gemengd met elzenhout voor een rokeriger en uitgebalanceerd aroma.

Het bevat geen vulstoffen en is strikt hoogwaardig appelhardhout. Het laat bijna geen as of stof achter en de hardhoutsamenstelling zorgt ervoor dat de rook minimaal en schoon zal zijn.

Pit Boss BBQ Competitie Blend

Pit Boss BBQ Competitie Blend

Prijzen bekijken op Amazon

Met een naam als ‘Pit Boss’ zul je opvallen. Zeker, ze zijn een grote naam in de rokerswereld en zijn verantwoordelijk voor enkele van ’s werelds beste grillhoutpellets.

Hun mix BBQ houtpellets zijn er in twee soorten: Hickory of appel. Er is geen verschil tussen de twee in termen van kwaliteit, alleen wat uw persoonlijke voorkeuren zijn voor smaak.

Hun Noord-Amerikaanse hout is volledig vrij van vulstoffen of chemicaliën, waardoor u superieure pellets krijgt die heet en schoon branden. Dit geeft je een uitstekende aromakwaliteit en bijna geen overgebleven as om mee om te gaan na het roken.

De competitiemix is een mix van hickory, kersen en esdoorn hardhout, waardoor het een geweldig alternatief is als je niet kunt kiezen tussen hickory of appel.

Pit Boss BBQ Competitie Blend

272 beoordelingen

Pit Boss BBQ Competitie Blend

Traeger Barbecue Hickory

Traeger Barbecue Hickory

Prijzen bekijken op Amazon

Traeger is het merk achter een van mijn favoriete houtpelletgrills, dus het spreekt voor zich dat ze achter enkele van mijn favoriete BBQ-houtpellets zitten.

Deze pellets zijn enkele van de zuiverste die je kunt krijgen. Ze bevatten geen vulstoffen en zijn 100% hardhout. Ze branden schoon terwijl ze nog steeds een prachtige rooksmaak aan je eten geven.

Ze zijn pure hickory in plaats van een mix, maar gaan nog steeds goed samen met rundvlees, varkensvlees en wild.

Traeger Barbecue Hickory

Traeger Barbecue Hickory

 • HICKORY HOUT GESTOOKTE SMAAK: Traeger Hickory Hardwood Pellets zijn geweldig voor het natuurlijk verbeteren van …
 • NIET ALLE PELLETS ZIJN GELIJK: De beste houtgestookte grill op de markt vraagt om de beste…
 • TRAEGER IS AL JAREN BEZIG MET HET ONTWIKKELEN VAN DE PERFECTE PELLET: De unieke compacte cel van ons hardhout…

Belangrijke functies

Weet u niet zeker waar u moet beginnen bij het kiezen van uw pelletrokerbrandstof? Dit is waar u op moet letten bij het kiezen van uw hout.

Hardhout

Kies bij het kiezen van je pellets iets dat 100% hardhout is. Dit betekent dat het vrij is van vulstoffen en chemicaliën, en dat het schoon zal verbranden en een minimale impact heeft op het milieu of uw voedsel.

Smaken

Een van de beste dingen van barbecue is de mogelijkheid om houtpellets of chips te gebruiken om het door u gekozen vlees extra smaak te geven. Toegevoegd aan de rokerigheid kunnen bossen zoals appel, esdoorn en hickory zijn, die kunnen worden gecombineerd om uw vlees naar een hoger niveau te tillen.

Oplichtingstijd

De populariteit van houtpellets is deels te danken aan hoe snel ze oplichten en opwarmen in vergelijking met houtskool. In feite is de tijd dat ze optimale temperaturen bereiken bijna gelijk aan gas. Dit is verbazingwekkend gezien het feit dat het veel meer een ‘organische’ brandstofbron is.

Wat zijn roken houtpellets?

Wat ik zo leuk vind aan houtpellets is de smaak die ze op je grill geven. Dat aanbod krijg je simpelweg niet met gas- of houtskoolgrills.

Deze kleine pellets zijn gemaakt van gerecycled hout en zaagsel, meestal afkomstig van het overgebleven hout dat in houtmolens wordt gevonden. Het hout wordt in kleine stukjes afgebroken voordat het wordt omgevormd tot kleine, droge stukjes.

Zorg ervoor dat u geen verwarmingspellets koopt en verwar ze met houtgrillpellets. Deze zijn ontworpen voor het verwarmen van huizen en niet om in uw grill te worden gegooid.

Welke smaken zijn er voor houtpellets?

Hier kun je echt experimenteren. Het vinden van de juiste smaakpellet voor u zal moeten betekenen dat u moet experimenteren en verschillende moet proberen totdat u landt op wat u leuk vindt.

Dat gezegd hebbende, sommige vullen ongetwijfeld verschillende soorten vlees beter aan dan andere.

Als je bijvoorbeeld kalkoen met houtpellets rookt, dan wil je iets veel lichters dan wanneer je brisket kookt.

Hier zijn enkele combinaties die u misschien wilt proberen.

Hout Beste combinaties
Els rundvlees, varkensvlees, zalm, gevogelte, vis, wild
Appel gevogelte, varkensvlees, lamsvlees, zeevruchten, groenten
Kers varkensvlees, gevogelte, rundvlees
Hickory varkensvlees, rundvlees, wild
Esdoorn gevogelte, rundvlees, varkensvlees, groenten, kaas
Mesquite rundvlees, vrij wild, gevogelte, vis
Eik alle vleeswaren; vaak gemengd met ander hout
Pecan gevogelte
Walnoot rundvlees, wild
Eik rundvlees, vis

Welke soorten houtpellets zijn er?

De keuze stopt niet alleen bij het kiezen tussen verschillende aroma’s van hout. Er zijn ook drie brede soorten pellets:

Gearomatiseerd hout

Naar mijn mening de beste houtsoort. Ik heb hierboven de verschillende smaken geschetst, en deze houtsoort leent zich er het beste voor.

Met een 100% samenstelling komen de smaken in de pellets echt tot bloei tijdens het koken. Het nadeel is dat dit soort pellets iets duurder zijn. Mijn tegenargument is dat BBQ draait om de smaken en het aroma, en gearomatiseerd hout geeft je de beste ervaring.

Blended

Dit is een ‘zuinig’ niveau van houtpellets dat gearomatiseerd hout combineert met een vulmiddel om het goedkoper te maken. Helaas is deze verhouding meer in het voordeel van vulmiddel dan van hout. We hebben vulmiddel gezien dat wordt gebruikt in brandstof zoals briketten voor houtskoolgrills of rokers, en helaas is het ook niet ongewoon met houtpellets.

In het geval van pellets bestaat het vulmiddel meestal uit eikenhout. Dit komt omdat het heel goed brandt. Het geeft echter niet echt smaak aan de barbecue.

Ik lijkt misschien erg down op blended pellets, maar ik ben een purist in hart en nieren en zou veel liever iets puurs gebruiken. Om te genieten van een schone, authentieke smaak van je BBQ, raad ik je aan hetzelfde te doen.

Standaard

Deze pellets hebben helemaal geen smaak en zijn over het algemeen gemaakt van eikenhout. Ze branden goed, maar geven geen smaak aan je eten. Als gevolg hiervan kunnen ze het beste worden gebruikt voor verwarming in plaats van koken.

Wat te vermijden

Houd stof in de gaten. Goedkope pellets hebben de neiging om zeer snel te ontbinden en uit elkaar te vallen, en een duidelijke indicator hiervan is als een hoop stof zich op de bodem van de zak heeft verzameld. Probeer bij het kiezen van uw pellets te zien hoeveel stof zich in de zak nestelt.

Vermijd alles wat chemicaliën of additieven bevat. De overgrote meerderheid van hardhoutpellets is veilig en schoon, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van chemisch verbeterde pellets.

Vermijd schors. Hoewel we graag schors op onze brisket zien, houden we er niet van in onze brandstof. Deze houtsoort brandt niet op dezelfde manier als pellets en kan een ravage aanrichten bij de kooktemperatuur en warmteconsistentie in je grill. Het zorgt voor veel as, waardoor je grill een puinhoop kan worden.

Laatste update op -12-16 / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API