5 Beste houtsoorten voor rokende kip [Pecan, Hickory, Applewood]

Gebarbecuede kip is mooi als het over de juiste houtsnippers wordt gerookt. Het is de beste techniek om het smaakprofiel van je gerookte vlees te verbeteren. Appelhout, pecan en hickory kunnen allemaal een heel nieuw niveau van aroma toevoegen aan uw gevogelte. Leer welke je moet gebruiken en wanneer in onze gids voor de beste bossen voor het roken van kip.

kippenpootkwartier gekookt en rustend op houten aanrecht

Inhoudsopgave


  1. Appelhout
  2. Maplewood
  3. Kersenhout
  4. Pecan
  5. Hickory
  6. Krijg het vuur goed
  7. Let op temperatuur

Geen lijst met het beste vlees om te roken zou compleet zijn zonder kip erop.

Er zijn een hele verscheidenheid aan verschillende delen van de pluimveeklassieker die je zou kunnen roken, van prachtige gerookte kippendijen tot heerlijke BBQ-kwartjes.

Verschillende kipdelen hebben verschillende samenstellingen, vleesdichtheid en vetgehalte. Dit betekent dat de houtsoorten die hen aanvullen van snede tot snede zullen veranderen.

In deze gids leg ik de beste houtsnippers voor het roken van kip neer en maak ik een lijst van welk deel van de vogel het beste bij welke past.

Dus laten we er eens op ingaan.

Over het algemeen hebben veel mensen de neiging om zoetere houtsoorten van fruitbomen te matchen, zoals esdoorn, kers of appelhout. Dus waar kun je beter beginnen dan met een van ’s werelds meest geliefde rookhouten?

Appelhout

Het aftrappen van deze lijst is een van de meest populaire houtsnippersoorten voor het roken van kip, en dat is niet voor niets.

Appelhout heeft een subtiel zoete en fruitige smaak die een beetje zachter is dan sommige andere op fruit gebaseerde rookhoutsoorten (bijv. kers, esdoorn, pecan).

De subtiele smaak is misschien te delicaat voor pitmasters die misschien iets sterkers willen, maar het delicate smaakprofiel maakt het perfect om te matchen met een goede kip BBQ rub.

Aanbevolen appelhout:
Weber Hout Appel Chips

Alles van Weber is altijd het proberen waard, en deze appelhoutbrokken stellen niet teleur. Ik heb ze eerder aanbevolen voor het matchen met gerookte kalkoen en het is geen wonder waarom. Deze zijn zoet en subtiel zoals elk goed appelhout, en de zak is groot genoeg om het beste deel van het BBQ-seizoen mee te gaan.

KOOP OP AMAZON
Weber Hout Appel Chips

Maplewood

Denk dat ‘esdoorn’ en varkensvlees in je op kunnen komen, dus het zou je vergeven zijn als je aanneemt dat het esdoornhout dik of ziekelijk van smaak is. Ik ben blij te kunnen zeggen dat dit niet het geval is, en het combineert prachtig met gerookte kip.

Esdoorn is een favoriet onder BBQ-fans die iets sterkers en zoeters willen dan appelhout, maar niet zoiets rijks of zwaars als pecan of kers willen. Het voegt een licht en zoet aroma toe aan kip dat erin slaagt om de natuurlijke smaken van de kip niet te overweldigen.

Aanbevolen esdoornhout:
Camerons Roken Maple Wood Chips

Camerons zijn een vertrouwd merk onder rokende fans en ze staan bekend om het consequent produceren van hout van hoge kwaliteit dat de klus klaart. Dit hout is puur natuurlijk hardhout, zonder toevoeging van vervelende of gevaarlijke chemische toevoegingen. Het is een schoner brandend vuur dat je kip alleen kookt met het goede spul.

KOOP OP AMAZON
Camerons Roken Maple Wood Chips

Kersenhout

Cherry bereikt een vergelijkbare hoeveelheid zoetheid als andere fruitsoorten op deze lijst, maar wat het echt onderscheidt van de rest is de prachtige kleur die het je gevogelte verft. Een paar uur koken over kersenhout zal je kip helpen een mooie dieprode afdronk te ontwikkelen.

Kers is heerlijk wanneer gemengd met diepere en zwaardere soorten hardhout. Probeer het te mengen met een beetje hickory om een vleugje extra rokerigheid toe te voegen.

Aanbevolen kersenhout:
Traeger Cherry Houtsnippers

Deze houtsnippers van Traeger laten alles zien wat geweldig is aan kersenrook. Ze hebben een diepe, rijke smaak en zijn 100% natuurlijk hardhout. Geen kunstmatige toevoegingen of bindmiddelen. Gewoon de goede dingen!

KOOP OP AMAZON
Traeger Cherry Houtsnippers

Pecan

Als je je rokende hout wat rijker vindt, is pecan iets voor jou. Wat het onderscheidt, is niet alleen de sterke smaak, maar ook de verschillende nootachtige aroma’s die achter het zoete smaakprofiel zitten. Het hout is populair bij kalkoen, maar voor mijn geld is het net zo goed met kip.

Een waarschuwing: veel fruithout kan worden gecombineerd met een vleugje hickory of eikenhout om het een beetje meer een aardse kwaliteit te geven. Ik raad aan om dit te vermijden met pecan. Het heeft een veel meer uitgesproken smaak dan enig ander fruithout, dus heeft het niet echt nodig. Het mengen met iets sterks als hickory kan resulteren in vlees dat onaangenaam van smaak is.

Aanbevolen pecanhout:
Weber Houten Pecan Spaanders

Weber weet wat ze doen met het roken van houtsnippers en hun assortiment pecans vinkt elk vakje aan. Het heeft een uitgesproken smokey-sweet kwaliteit die de lijn perfect aantrekt zonder het risico te lopen de natuurlijke smaken van je kip te overweldigen.

KOOP OP AMAZON
Weber Houten Pecan Spaanders

Hickory

Als zoetheid niet naar je zin is, zal een oud traditioneel hout het werk doen. Hickory is altijd een van de meest vertrouwde barbecue-rookhouten ter wereld geweest. Het heeft een nootachtige smaak die goed past bij zoveel soorten vlees, en kip is niet anders.

Hickory is overal verkrijgbaar en is een geweldig voorgerecht hout als je nieuw bent in het barbecue roken. Het is misschien niet zo sterk als andere aardse houtsoorten zoals mesquite, maar het kan nog steeds overweldigend zijn als je te veel gebruikt. Dit kan betekenen dat er een laag bittere rook op je kip wordt geplakt. Nee dank je.

Als dit de eerste keer is dat je met hickory rookt, dan zou ik voorzichtig zijn en beginnen met het gebruik van slechts één of twee brokken. Als je de smaak onderschrijdt, voeg dan de volgende keer gewoon een beetje extra toe.

Aanbevolen hickory hout:
Weber Hickory Houten Brokken

Weber’s hickory chips bevatten veel aroma en zijn geweldig als ze worden gemengd met een beetje appelhout om hun impact te helpen verdunnen. Deze zijn verkrijgbaar in zowel kleine als grote tassen, zodat je klein kunt beginnen of groot kunt gaan.

KOOP OP AMAZON
Weber 17148 Hickory Hout brokken

Krijg het vuur goed

Je kunt het beste stuk kip ter wereld hebben en de perfecte keuze aan houtsnippers, maar als je je BBQ niet goed kunt laten roken, gaat het allemaal verloren.

Voor barbecue moet je ervoor zorgen dat je vlees lang genoeg wordt blootgesteld aan de rook om de smaken en geuren die uit het hout komen vast te houden.

Dit kan een uitdaging zijn bij het roken met houtskool, omdat de rook van de kolen het hout kan overweldigen. Als je echter de juiste balans kunt vinden, heb je de perfecte gerookte kip.

Let op temperatuur

De principes van laag en langzaam zijn cruciaal voor een goede barbecue. Zoals de naam al doet vermoeden, houdt dit in dat vlees in de loop van enkele uren op lage temperaturen wordt gekookt om het langzaam op de perfecte temperatuur te brengen. De reden dat dit zo belangrijk is, is dat de langzame stijging van de hitte het vet in het vlees in staat stelt om het te maken en te doordrenken met sappen en toegevoegde smaak.

Om dit goed te doen, moet u een consistente temperatuur in uw rokerskamer handhaven door de luchtstroom te regelen om een kooktemperatuur van 220 ° F / 105 ° C gedurende ten minste 2 uur te handhaven.