7 Beste BBQ-temperatuurregelaars van [Automatic & Manual]

Lees recensies en koop de beste temperatuurregelaars van topfabrikanten, waaronder BBQ Guru, Pitmaster, Flame Boss en meer.

beste automatische bbq temperatuurregelaar beoordelingen
Foto: Smobot

Inhoudsopgave


 1. In één oogopslag: onze toprokercontrollers
 2. Flame Boss 500-WiFi Rokers controller
 3. Pitmaster IQ120 BBQ Temperatuurregelaar Kit
 4. BBQ Guru DigiQ DX3
 5. BBQ Guru CyberQ Cloud BBQ Temperatuurregelaar
 6. Auber Instrumenten WiFi BBQ Controller
 7. Flame Boss 400-WiFi Rokers controller
 8. PartyQ BBQ Temperatuurregelaar
 9. Waarom zou je een temperatuurregelaar moeten aanschaffen?
 10. Hoe werken automatische temperatuurregelaars?
 11. Hoe een automatische temperatuurregelaar te installeren
 12. Verschil in ventilatoren

Het kopen van een BBQ-controller is de beste manier om uw rooktemperaturen de hele dag consistent te houden.

Na uren testen hebben we de beste BBQ-temperatuurregelaars gevonden voor uw verticale, offset- of drumroker.

Deze gids laat je alles zien wat je moet weten over functies, prestaties en beoordelingen, zodat je elke keer perfect kunt beginnen met het koken van je vlees.

In één oogopslag: onze toprokercontrollers

 • Flame Boss 500
 • Pitmaster IQ120
 • BBQ Guru DigiQ DX3
 • BBQ Goeroe CyberQ
 • Auber Instrumenten WiFi
 • Flame Boss 400
 • PartyQ BBQ Grote Groene Ei

De uitdaging voor veel mensen bij het gebruik van een BBQ-roker is om de kooktemperaturen van begin tot eind bij te houden. In sommige gevallen kan dit betekenen dat je uren in de buurt moet zijn. Laten we eerlijk zijn – niemand wil dit doen.

Gelukkig bieden BBQ-temperatuurregelaars de mogelijkheid om een meer ‘set and forget’-stijl van koken te gebruiken, wat betekent dat u veilig van uw tijd kunt genieten in de wetenschap dat uw eten in goede handen is.

Deze controllers werken door de luchtstroom in uw roker te reguleren en zorgen voor stabiele warmteniveaus in uw roker. Dat klopt. Dat betekent geen hotspots, geen opflakkeringen en geen geruïneerd vlees.

Ze helpen het giswerk weg te nemen over hoe de ventilatieopeningen van uw roker moeten worden ingesteld en laten u doorgaan met belangrijkere (en leuke) dingen. Zoals eten prep of als je net als ik bent… bier.

Hier zijn 7 van de allerbeste controllers om je te helpen je rookspel te verbeteren.

Flame Boss 500-WiFi Rokers controller

Flame Boss 500-WiFi Rokers controller

Bekijk het op Amazon

Flame Boss van nature, Flame Boss van nature. Dit is gewoon de beste allround WiFi automatische controller die er is.

Qua precisie is de Flame Boss een van de beste (zo niet de beste) controllers die er zijn. De mate waarin het de temperatuur kan regelen, betekent dat het zorgt voor nauwkeurige en consistente temperaturen. Dit maakt het heel gemakkelijk voor u om te gebruiken en kan u de vrijheid geven om zo hands-off te zijn als u wilt.

Wat de Flame Boss ook zeer effectief maakt, is de multi-speed ventilator. Hierdoor kunnen de interne ventilatoren met verschillende snelheden blazen, waardoor het zeer effectief is bij het regelen van de temperatuur.

In plaats van alleen de instellingen op uw ventilatieopeningen aan te passen, dragen deze ventilatoren direct bij aan de luchtstroom in uw roker, wat betekent dat de Fire Boss de zuurstofinname van uw roker of grill beter kan afstemmen dan veel handmatige temperatuurregelaars.

Hiermee kunt u de temperaturen vanaf uw telefoon of laptop controleren en regelen, zodat u het kunt verlaten en zijn ding kunt doen.

Ik denk dat een misvatting voor veel mensen zal zijn dat tools zoals deze moeilijk te gebruiken zijn. Bij de Flame Boss is dit gewoon niet het geval. Het is gemakkelijk te lezen en gemakkelijk in te stellen, terwijl de controller ‘leert’ van uw roker, zodat de prestaties in de loop van de tijd zullen verbeteren. Dit betekent wel dat de eerste paar keer gebruik een beetje een leercurve zullen zijn, niet alleen voor jou maar ook voor de Flame Boss, maar als je eenmaal bent geslaagd, zullen de dingen verbeteren.

Houd er rekening mee dat als je een Kamado-stijl roker hebt, je de Flame Boss Kamado-controller moet kopen en niet de Universal Flame Boss. Ik denk dat het niet werkelijk universeel.

Als u echter andere modellen heeft, zoals een Weber Kettle, tals de Universal prima werkt.

Qua bruikbaarheid is het een fantastische controller. Het heeft een uitstekend display dat u alles laat zien wat u moet weten: uw doeltemperatuur, de werkelijke pittemperatuur en de interne temperatuur van uw voedsel. Allemaal weergegeven op één groot en duidelijk display.

Flame Boss 500-WiFi Roker Controller (Stalen...

Flame Boss 500-WiFi Roker Controller (Stalen…

 • PAST NIET bij Big Green Egg, Ceramic of Kamado stijl rokers, gasgrills of elektrische ovens *…
 • EENVOUDIG TE GEBRUIKEN – Eenvoudige apparaatconfiguratie in combinatie met ongeëvenaarde klantenondersteuningsgaranties …
 • NIEUWSTE TECHNOLOGIE – Gepatenteerde software en blower met variabel toerental produceren nauwkeurige temperatuurregeling….

Pitmaster IQ120 BBQ Temperatuurregelaar Kit

Pitmaster IQ120 BBQ Temperatuurregelaar Kit

Bekijk het op Amazon

Als de Fire Boss buiten je budget valt, dan is dit toestel van Pitmaster absoluut de beste budget automatische temperatuurregelaar.

Temperatuurregelaars zijn niet goedkoop, dus het is geweldig dat merken zoals Pitmaster budgetmodellen aanbieden om gebruikers een goed toegangspunt tot controllers te bieden.

Het is ook geweldig om een meer uitgekled model te hebben voor gebruikers die niet van plan zijn om gebruik te maken van zaken als datalogs en ventilatorsystemen.

Ondanks dat het een ‘budget’ model is, biedt de Pitmaster nog steeds een fantastische temperatuurregeling, tot op een graad F marge.

Ik heb al eerder geschreven over het belang van dubbele temperatuursondes, en de Pitmaster heeft dit. Het heeft een 2 6-inch sondes: een voor de omgevingstemperatuur van uw grill of roker en de andere voor de interne temperatuur van uw vlees.

Het draagt bij aan de luchtstroom door een slang in plaats van een ventilator. Het heeft een klein LED-display en een ingebouwd alarm om u te waarschuwen als de pittemperatuur veel hoger of lager is dan uw doel.

Het kan eenvoudig heel snel worden ingesteld, maar moet worden aangesloten. Dit kan een klein ongemak zijn om te overwegen bij het opzetten van uw roker of grill.

Toegegeven, het heeft niet de WiFi-mogelijkheid, smartphonesynchronisatie of groot digitaal display van andere modellen, maar het is nog steeds aan de taak terwijl het een veel goedkopere optie blijft.

Ook een lichte reden tot bezorgdheid is dat de plastic slang die lucht in de kamer voert, is gemaakt van plastic. Dit voelt voor mij een beetje als een verplichting, omdat plastic geen fantastische bescherming tegen hitte is. Dit kan de installatie lastig maken, of op zijn minst betekenen dat het op een gegeven moment zal smelten en dat je een vervanging moet krijgen. Een duurzamer materiaal zou veel logischer zijn geweest.

Over het algemeen is dit een geweldig en betaalbaar toegangspunt voor gebruikers die nieuw zijn in het gebruik van dit soort tools. Hoewel het minder functies heeft dan andere, duurdere modellen, is het nog steeds uiterst effectief om u in staat te stellen de temperatuur te bewaken en te regelen.

IQ120 BBQ Temperatuurregelaar Kit met Standaard...

IQ120 BBQ Temperatuurregelaar Kit met Standaard…

 • De IQ120 pit controller regelt nauwkeurig de kooktemperatuur in een houtskoolkuil voor…
 • Digitaal display geeft ook de werkelijke kooktemperatuur en voedseltemperatuur aan! Knop is eigenlijk…
 • Programmeerbaar – wijzig automatisch de kooktemperatuur op basis van de voedseltemperatuur of op basis van een tijdsvertraging!…

BBQ Guru DigiQ DX3

BBQ Guru DigiQ DX3

Bekijk het op Amazon

Ook meer aan de budgetkant van de schaal is de DigiQ van BBQ Guru.

Heeft ook geen WiFi en kan niet worden gecontroleerd of bediend via uw telefoon of laptop.

Het heeft twee sondes, met een voor het meten van de interne vleestemperatuur en de andere voor de omgevingstemperatuur van uw roker of grill.

De controller is eenvoudig in te stellen en kan op de meeste rokers worden gebruikt (maar controleer altijd of deze compatibel is met uw grill of roker voordat u deze koopt).

Het is een zeer duurzaam model en het is bewezen nauwkeurig te zijn in tests. De sondes zijn gemaakt van platina RTD, wat meestal zorgt voor nauwkeurige en stabiele sondemetingen.

Het heeft een ingangsventilator, hoewel het automatisch werkt end kan niet direct handmatig door u worden bediend. Deze ingangsventilator kan echter een hoogtepunt bereiken (CFM), wat betekent dat het vooral geweldig is voor grotere rokers.

De DigiQ helpt temperatuurpieken te voorkomen door zichzelf te draaien wanneer de kamer op uw grill of roker wordt geopend. In andere modellen zouden de ventilatoren hun vermogen verhogen om te proberen de temperatuurdaling te compenseren, waardoor de interne temperatuur eigenlijk onstabiel wordt zodra je het deksel sluit. Door af te sluiten totdat de kamer gesloten is, weet de DigiQ dit te voorkomen.

BBQ Guru DigiQ DX3 BBQ Temperatuurregelaar en...

326 beoordelingen

BBQ Guru DigiQ DX3 BBQ Temperatuurregelaar en…

 • Los het probleem van onstabiele temperatuurschommelingen op die resulteren in taai, gedroogd vlees met deze BBQ …
 • Deze eenvoudig in te stellen, eenvoudig te gebruiken BBQ-temperatuurregelaar volgt automatisch de …
 • U kunt multitasken terwijl u kookt – deze BBQ-temperatuurregelaar zal alarmen laten afgaan wanneer uw…

BBQ Guru CyberQ Cloud BBQ Temperatuurregelaar

BBQ Guru CyberQ Cloud BBQ Temperatuurregelaar

Bekijk het op Amazon

Een van de beste eigenschappen van deze uitstekende controller van BBQ Guru is de multi-probe thermometer. Terwijl veel andere modellen een dubbele sonde hebben, heeft de CyberQ een enorm indrukwekkende Vier Sondes. De ene is voor de omgevingstemperatuur van je kamer, terwijl de andere drie allemaal voor voedsel zijn. Hiermee kunt u meerdere items van voedsel tegelijk koken, wat een grote tijdsbesparing en gemak is.

Niet alleen dit, maar alle vier kunnen worden gekoppeld aan uw smartphone of apparaat, en vanaf daar worden gecontroleerd of bestuurd, en omdat het op WiFi staat, zult u nooit buiten bereik zijn, op voorwaarde dat u zich op hetzelfde netwerk bevindt. Het is schandalig handig.

De CyberQ zal ook ‘leren’ over hoe uw roker reageert op demperaanpassingen, zodat de prestaties van de controller in de loop van de tijd zullen verbeteren naarmate u hem meer gebruikt.

Het moet de doeltemperatuur en alarminstellingen invoeren, wat betekent dat u altijd weet hoe uw barbecue eraan komt.

Het is ook perfect geschikt voor grotere kamers, omdat het wordt geleverd met een Pit Viper-ventilator die de temperaturen in grotere gebieden veel gemakkelijker kan regelen.

Net als andere meer geavanceerde controllers heeft het een logfunctie die u gedetailleerde feedback en grafieken over de prestaties van uw fornuis kan geven. Dit zal u helpen uw rookvaardigheden in de loop van de tijd te verbeteren, omdat u kunt zien hoe de aanpassingen aan de luchtstroom van uw kamer de putomgeving beïnvloeden.

Al met al is het een fantastische investering voor BBQ-fans van alle niveaus.

CyberQ Cloud BBQ Temperatuurregelaar, 1 Digitale...

38 beoordelingen

CyberQ Cloud BBQ Temperatuurregelaar, 1 Digitale…

Auber Instrumenten WiFi BBQ Controller

Bekijk het op Amazon

Deze eenheid won amazingribs.com’s Platinum Medal award in 2018. Veel lof inderdaad.

Dus wat onderscheidt het van andere doorsnee pitcontrollers?

Het Auber Instrument is een eenheid die wordt bestuurd via uw smartphone en biedt stabiele PID-besturing die strakker is dan veel van zijn collega’s.

Wat we er leuk aan vinden, zijn de drie belangrijkste ventilatormodi. Puls, proportioneel en handmatig.

Pulse wijkt af tussen je ventilator die aan en uit staat, terwijl proportioneel een constante ventilatorsnelheid is die op een lage snelheid blijft. Handmatig is precies hoe het klinkt.

Het wordt geleverd met een 6,5 cfm-ventilator, maar kan met verschillende maten worden geleverd als je iets krachtigers wilt. Deze 6,5 cfm zou echter prima moeten zijn voor de meeste grills of rokers.

De sondes van de Auber maken gebruik van PT1000 RTD-sensortechnologie, wat vrijwel de gouden standaard is voor sensoren zoals deze. De resolutie in PT1000s is hoger dan veel van zijn concurrenten, wat betekent dat het temperaturen met een veel grotere nauwkeurigheid kan lezen. In ruil daarvoor betekent dit een veel betere rookervaring en natuurlijk veel beter eten.

Flame Boss 400-WiFi Rokers controller

Flame Boss 400-WiFi Rokers controller

Bekijk het op Amazon

Als je houdt van data-inzichten in hoe je roker presteert, is de Flame Boss 400 misschien wel johuw droomroker controller.

De Flame Boss 400 biedt variabele snelheid, wat helpt om de temperaturen in ruwe omstandigheden (denk aan regen, sneeuw, wind) te regelen, evenals eventuele eigenaardigheden of specifieke kenmerken van uw kookeenheid. Dit is wat elitemodellen als deze en standaardcontrollers onderscheidt.

Je kunt het bedienen via je smartphone, maar connectiviteit hangt niet alleen af van een WiFi-verbinding. Als je een smart home-opstelling hebt, kan deze ook worden gekoppeld aan je Alexa- of Google Home-bedieningseenheid. Als je geen technofoob bent, dan is dit een controller die stevig aan deze kant van de 21e eeuw zit.

De Flame Boss Het is compatibel met de meeste grills, waaronder Kamado en koepelvormige fornuizen.

Flame Boss 400-WiFi Roker Controller...

Flame Boss 400-WiFi Roker Controller…

 • NIEUWSTE TECHNOLOGIE – Gepatenteerde software en blower met variabel toerental produceren nauwkeurige temperatuurregeling….
 • EENVOUDIG TE GEBRUIKEN – Eenvoudige apparaatconfiguratie in combinatie met ongeëvenaarde klantenondersteuningsgaranties …
 • Past op Kamado-stijl houtskool grills en rokers: Kamado Joe – All Sizes, Primo Grills – Alle…

PartyQ BBQ Temperatuurregelaar

PartyQ BBQ Temperatuurregelaar

Bekijk het op Amazon

De BBQ Guru PartQ is een van de beste budget rokers controllers die er vandaag de dag zijn. Deze lichtgewicht controller ziet er misschien eenvoudig uit qua uiterlijk, maar laat je niet misleiden door dat. Het kan nog steeds een heleboel werk doen.

Het is compatibel met de meeste grills of rokers, inclusief Big Green Eggs, en is een van de gemakkelijkste die er zijn om op te zetten. De sonde zit op je grillroosters en je stelt gewoon je doeltemperatuur in.

De eenvoud betekent wel dat je de voortgang niet kunt volgen via een app of kookgegevens kunt loggen, maar dit is geen belangrijk criterium voor alle pitmasters.

Een geweldige budgetoptie voor gebruikers die niet geobsedeerd zijn door kookgegevens of statistieken.

PartyQ BBQ Temperatuurregelaar voor Grote Groene...

108 beoordelingen

PartyQ BBQ Temperatuurregelaar voor Grote Groene…


Heb je brandende vragen over temperatuurregelaars? Hier zijn mijn snelle vragen en antwoorden om u te helpen de juiste voor u te krijgen.

Waarom zou je een temperatuurregelaar moeten aanschaffen?

Als het gaat om barbecue, is de belangrijkste factor die uw BBQ kan maken of breken niet voedselbereiding, vleeskeuze of brandstof.

Het is temperatuurregeling.

Als u uw ventilatieopeningen onbeheerd laat, zal de interne temperatuur van uw roker enorm variëren, waardoor het bijna onmogelijk is om goed te koken. Deze grafieken van BBQ Guru laten zien hoeveel deze kunnen variëren in tegenstelling tot rokers die de juiste temperatuurregeling gebruiken:

onbeheerde temperatuurschommelingen
nauwkeurige temperatuurregeling

Leren hoe u de ventilatieopeningen van uw roker kunt reguleren om de temperatuur onder controle te houden, is cruciaal. Het is echter niet eenvoudig. Het kan ook veel werk zijn en kan voorkomen dat u uw fornuis voor een bepaalde periode alleen laat.

Dit is echter op veel niveaus onpraktisch, maar de belangrijkste is dat kooktijden van 12+ uur voor bepaalde vleessoorten niet ongehoord zijn. Vlees gekookt laag en langzaam is Het beste hoewel, dus deze lange kooktijden zijn niet iets dat we willen opgeven.

Het bewaken van de kamertemperatuur met een goede grilloppervlakthermometer is cruciaal, maar leren hoe je kunt regelen dat temperatuur net zo belangrijk is.

De ventilatieopeningen op uw roker moeten voortdurend worden aangepast, omdat de snelheid van de luchtstroom door de dempers wild zal fluctueren gedurende de enkele uren kooktijd die u nodig hebt.

Het is een veeleisende vaardigheid en een die veel gebruikers afschrikt.

Het gebruik van een automatische temperatuurregelaar is echter een geweldige manier om de interne temperatuur van uw roker te regelen zonder dat u er een hele dag op hoeft te passen. Dit zal je het vertrouwen geven om je roker zijn magie te laten werken.

Hoe werken automatische temperatuurregelaars?

Een van de belangrijkste bronnen van brandstof voor uw vuur is zuurstof, dus het reguleren van de luchtstroom zowel in als uit uw rokers- of grillkamer is zeer belangrijk.t.

Lucht komt de kamer binnen en verlaat deze via de ventilatieopeningen van uw grill, met de inlaatdemper aan de onderkant en de uitlaatdemper aan de bovenkant.

Temperatuurregelaar helpt deze stroom te regelen door een ventilator op uw inlaatdemper te installeren, die vervolgens wordt aangesloten op het centrale besturingssysteem. Op basis van de meting van de temperatuursonde zal de ventilator de zuurstofopname aanpassen om uw doeltemperatuur te behouden.

Temperatuurschommelingen gebeuren in alle grills en rokers, en ze kunnen om een aantal redenen gebeuren, niet alleen de luchtstroom. Het is onvermijdelijk. Hoe u hierop reageert, is echter de sleutel en temperatuurregelaars zijn een van de beste manieren om dit te doen.

Modernere modellen hebben zelfs WiFi, wat betekent dat u ze vanaf uw telefoon bedient en instelt op de gewenste interne temperatuur. Als je een beetje een statistieken-nerd bent zoals ik, maken ze zelfs heel coole grafieken met de temperatuurlogboeken van je grill of roker.

ventilatorregeling bij inlaatdemper van roker

Wanneer u uw ventilatieopeningen handmatig probeert aan te passen, overcompenseert u vaak, waardoor een lage temperatuur volledig de andere kant op gaat, of omgekeerd. Dit is niet goed voor laag en langzaam koken, waar temperatuurstabiliteit zo cruciaal is.

Een controller zal de temperaturen controleren en na verloop van tijd daadwerkelijk leren hoe uw grill of roker reageert op aanpassingen in de luchtstroom, wat betekent dat het een veel efficiënter middel wordt om een constante temperatuur in de put te houden.

Hoe een automatische temperatuurregelaar te installeren

Voor de meeste controllers is de installatie heel eenvoudig. De meeste kits hebben een adapter die op de onderste ventilatieopening van uw grill is geïnstalleerd. Op grotere grills of rokers heb je misschien meer dan één inlaatdemper, waarin je hem op één installeert en de rest sluit.

Het monteren van de adapter hangt grotendeels af van het model dat u hebt, omdat de instrumenten van merk tot merk verschillen.

Verschil in ventilatoren

De meeste ventilatoren die in controllersystemen worden geleverd, zijn eenvoudige aan-uitventilatoren. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen deze alleen worden ingesteld als aan of uit, met niets ertussenin.

Voor veel systemen is dit absoluut prima. Recenter hebben sommige modellen nu echter een reeks ventilatorsnelheden opgenomen om te proberen de temperaturen beter te regelen. De recente modellen van Fire Boss (zoals de 500, gerangschikt op nummer één in mijn lijst) hebben deze instellingen.

Persoonlijk denk ik niet dat deze instellingen een enorm verschil maken voor de algehele temperatuur van je grill. Waar ze wel helpen, is de temperatuur stabiel houden nadat je je grilldeksel hebt geopend.

Niet gevonden wat je leuk vindt? Bekijk onze Savannah Stoker pellet grill controller review.

Laatste update op -12-15 / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API