8 Beste houtsoorten voor het roken van zalm (els, appel &meer)

Ontdek de best gearomatiseerde rookhoutsoorten voor een van de beste BBQ-vissen die er zijn: zalm. Els, hickory, esdoorn en meer.

beste hout om zalm te roken

Inhoudsopgave


  1. In één oogopslag: onze top 3 keuzes
  2. Els
  3. Appel
  4. Hickory
  5. Esdoorn
  6. Kers
  7. Eik
  8. Pecan
  9. Walnoot

Donker sterk vlees zoals varkenspeuk en brisket zijn al jaren BBQ-favorieten, maar er gaat niets boven zalm.

Als het gaat om koud rokende zalm, zal het hout dat u kiest een enorme impact hebben op de smaken en aroma’s van het eindproduct.

Kies iets te licht en je hebt een enorme kans gemist om je vlees naar een ander niveau te tillen. Ga voor iets te sterks en je zult je vis overmeesteren en verpesten.

Dus wat zijn de beste houtsoorten om zalm mee te roken? Hier zijn acht van mijn favorieten, zodat je meteen BBQ-vis kunt roken!

In één oogopslag: onze top 3 keuzes

Verkoop

Camerons Producten Els 100% All Natural

Camerons Producten Els 100% All Natural

Roken houtsnippers- Werkt met gasgrills, charocal grills en rookboxen.; Els Grof gesneden houtbrokken passen goed bij gevogelte, zeevruchten en varkensvlees.

17,99 dollar
−$ 4,00
13,99 dollar

Western Premium BBQ Roken Chips, Apple BBQ

Western Premium BBQ Roken Chips, Apple BBQ

Appelhout warmte behandeld om ongedierte, schimmels of rot te elimineren en te voorkomen. 100% Natuurlijk.; 180 kubieke inch grote Apple BBQ Smoking Chips per pakket.
15,01 dollar
Verkoop

Weber 17148 Hickory Hout brokken

Weber 17148 Hickory Hout brokken

Hickory hout brokken; Rijke subtiele zoete smaak; Geweldig voor gevogelte, varkensvlees en rundvlees; 350 cu. in. (0,006 m ^ 3) formaat zak
9,23 dollar
-1,54 dollar
7,69 dollar
beste hout om zalm te roken

Els

In tegenstelling tot veel rokende houtsoorten, is els een zacht hardhout dat een lichte en delicate noot van rokerigheid toevoegt aan zalm.

Hoewel het misschien gemakkelijk is om te denken dat dit te zwak zal zijn, is dit eigenlijk perfect omdat koud rokende zalm de neiging heeft om minstens een dag mee te gaan. Dit betekent dat we de zalm langzaam in els kunnen coaten zonder het risico te lopen hem te overmeesteren of de vis zuur te maken.

Deze subtiele smaak maakt het ook geweldig om te mengen met andere houtsoorten, evenals een geweldige match voor andere soorten vis. Ik heb het met groot effect gebruikt bij het koud roken van forel.

Els is al zo lang als ik me kan herinneren een favoriet van doorgewinterde rokers, en het is niet moeilijk te zien waarom. Het wordt echter vaak gezien als te zwak voor rood vlees en te sterk voor gevogelte. Zalm zit perfect in het midden.

Verkoop

Camerons Producten Elzen HoutRoker Chips ~ (2lb....

2.166 beoordelingen

Camerons Producten Elzen HoutRoker Chips ~ (2lb….

  • Roken houtsnippers- Werkt met gasgrills, charocal grills en rookboxen.
  • Barbecue Roken Brokken – Gemaakt van 100% natuurlijk ruw hout dat nauwkeurig is gesneden en in de oven is gedroogd.
  • Elzenrokerhout – Ontbrandde snel en com-busts volledig om een delicate rooksmaak te creëren.

Appel

Ondanks dat het een subtiel en zoet fruithout is, is appel zo populair dat het wordt gebruikt met een hele reeks verschillende soorten gerookt vlees.

Het heeft een zoete, frisse smaak met een matige hoeveelheid rookaroma. Dit geeft het de perfecte balans van rookachtige zoetheid zonder afbreuk te dreigen te doen aan de natuurlijke smaken van zalm

Als els te zwak voor je is, dan zou appel perfect voor je moeten zijn. Er is een reden waarom het zo goed gaat met de meeste vleessoorten. Het is het beste hout voor het roken van kip, het beste hout voor het roken van brisket en past zelfs goed bij kalkoen.

Als je wilt experimenteren, probeer dan appelhout te mengen met een vleugje mesquite. Dit moet een lichte aardse toon aan uw hout toevoegen en de gerookte aroma’s van uw hout versterken.

WESTERN 28065 Appel Gearomatiseerde Roken Chips, 180 cu...

WESTERN 28065 Appel Gearomatiseerde Roken Chips, 180 cu…

  • Apple BBQ Smoking Chips voor een houtskool-, gas- of elektrische grill. Zie beschrijving voor het koken…
  • Appelhout warmte behandeld om ongedierte, schimmels of rot te elimineren en te voorkomen. 100% Natuurlijk.
  • 180 kubieke inch grote Apple BBQ Smoking Chips per pakket.
zalmfilets koud roken in kamer

Hickory

Hickory is al tientallen jaren een zuidelijk grillgerecht, dankzij hoe goed het past bij spek en andere soorten varkensvlees.

Desondanks kan het eigenlijk goed samengaan met zalm en is het het perfecte hardhout als je iets uitgesprokens en aards hebt in plaats van delicaat.

De rook die het uitstoot is precies de juiste kant van krachtig en scherp, en vindt een goede balans tussen rokerig en zoet.

Een nadeel van het gebruik van hickory is dat het sterke smaakprofiel betekent dat je extreem voorzichtig moet zijn bij het roken van zalm ermee. Als uw vis er uren aan wordt blootgesteld, kunnen alle rijke natuurlijke smaken van het hout het vlees overweldigen, waardoor het extreem bitter en praktisch oneetbaar wordt.

Verkoop

Weber Hickory Hout Brokken, 350 Cubic Inch (0.006...

Weber Hickory Hout Brokken, 350 Cubic Inch (0.006…

  • Hickory hout brokken
  • Rijke subtiele zoete smaak
  • Geweldig voor gevogelte, varkensvlees en rundvlees
Stapel versnipperde houtsnippers voor het roken van vlees

Esdoorn

Aan de andere kant van de schaal zit esdoorn. Het is een hardhout dat veel delicater en zoeter van smaak is en zo mild is dat het niet echt het risico loopt om je zalm te overweldigen.

Dus geen bitterheid. Geen dikke lagen rook. Gewoon mooie, subtiele zoete noten.

Het is een hardhout dat normaal wordt gebruikt bij gevogelte, groenten en kaas, en het is niet moeilijk te zien waarom.

Verkoop

Western Premium BBQ Producten Esdoorn BBQ Roken...

12.910 beoordelingen

Western Premium BBQ Producten Esdoorn BBQ Roken…

  • Maple BBQ Smoking Chips voor een houtskool-, gas- of elektrische grill. Zie beschrijving voor het koken…
  • Esdoornhout warmtebehandeld om ongedierte, schimmel of rot te elimineren en te voorkomen.
  • 180 cubic Inches van groot formaat Maple BBQ Smoking Chips per pakket.

Kers

Kersenhout is een stuk meer versaitli dan je zou denken, en is vooral geweldig wanneer het wordt gebruikt met gevogelte en fih.

Het heeft een milde zoete smaak die nog steeds de natuurlijke smaak van de zalm centraal stelt.

Ook als je je avontuurlijk voelt, kan kersenhout worden gebruikt om een mooie en dikke rode kleur op je eten te schilderen.

Kers wordt vaak gecombineerd met els, eiken of pecan om heerlijk rijke en genuanceerde rookprofielen te creëren.

Camerons Producten Roken Houten Brokken (Cherry) ~...

Camerons Producten Roken Houten Brokken (Cherry) ~…

  • Cherry Smoking Wood Chunks Bag weegt ongeveer 10 pond
  • Week houtbrokken gedurende 20 minuten en plaats op hete kolen voor maximale smaak
  • 840 cu. in. (0.013m³) Cherry is perfect hout voor zalm, zeevruchten en groenten
citroenzalm roken op grill

Eik

Het zal geen verrassing zijn dat eikenhout krachtiger is dan fruithout zoals appel of kers. Het is echter lichter dan andere traditionele houtsoorten zoals hickory of mesquite.

Wat eikenhout zo populair maakt, is dat het op zeer hoog vuur kan branden, wat betekent dat het een larg heefte temperatuurbereik en kan zeer veelzijdig zijn.

Het zal je zalm doordrenken met een medium zoete smaak, maar een die iets anders is dan fruithout.

Pecan

Pecanhout is slechts een van de krachtigere bossen die er zijn. Het maakt deel uit van het hickory-houthuishouden dat iets minder krachtig is dan hickory, maar krachtiger dan fruitbossen. Je moet voorzichtig zijn met het gebruik van pecan rookhout, omdat het je zalm warm en scherp kan maken in het geval dat je er veel van gebruikt.

Dit is echt een koel brandend hout dat, wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt, vis en vlees een delicate smaak geeft. Je hoeft alleen voorzichtig te zijn om er zeker van te zijn dat je het niet te veel gebruikt.

Verkoop

Weber Pecan Hout Brokken, 350 Cubic Inch (0.006...

Weber Pecan Hout Brokken, 350 Cubic Inch (0.006…

  • Pecanhout brokken
  • Biedt een rijke & zoete smaak
  • Gebruik met vis, Port, gevogelte, lamsvlees, & rundvlees

Walnoot

Walnoothout om te roken, afkomstig uit verschillende bossen, heeft een opmerkelijk krachtige smaak en kan uw zalm bitter maken als het in overmaat wordt gebruikt. De meeste mensen kiezen ervoor om het te gebruiken voor rood vlees, maar je kunt het samen met zalm gebruiken als je voorzichtig bent.

Wanneer je de perfecte gerookte zalm probeert te maken, rijk aan rooksmaken, heb je veel keuze.

Wat je kiest, komt grotendeels neer op hoe lang je van plan bent om het te roken, hoe je het rookt en hoe sterk je van je smaken houdt.

Als uitgangspunt raad ik els altijd aan. Het heeft genoeg smaak om first timers tevreden te stellen zonder ooit overweldigend te zijn.

Als je wat meer wilt geestdrift voor je zalm dan wil je misschien appelhout proberen, misschien zelfs gemengd met hickory.

Ruby Lil 1.10Lb/500G Roken Houten Brokken, Pecan...

Ruby Lil 1.10Lb/500G Roken Houten Brokken, Pecan…

  • Verbeter de smaak – Een perfecte mix van hickory, appel en cherry hardhout die perfect combineren …
  • Geweldig hout – Gestookte smaak: Voeg pure hardhoutsmaak toe aan alles wat je grillt, rookt, bakt,…
  • Smoker Shavings – Gemaakt van natuurlijk rauw fruithout, de oven is natuurlijk gedroogd en de rokerige…

Laatste update op -12-16 / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API