Over

Ik ben Denys Steffers en woon in West-Graftdijk (dat ligt tussen Alkmaar en Purmerend).
Zo’n 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met (het echte) barbecueën door een goede vriend en teamgenoot Herbert van barbecue-team “Lowland Smokers“ wat vanuit het “BBQ-Forum” is ontstaan.
Vanaf dat moment is het vuurtje gaan branden en vele barbecue’s later is het vuurtje nog steeds niet gedoofd.

Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan in het barbecue-circuit en vanaf 2009 mee gedaan aan veel (internationale) wedstrijden met als hoogtepunten het winnen van het Nederlands kampioen barbecue 2011 en 2012 (culinair) en in 2013 Nederlands kampioen “Tony Stone” Low & Slow en de daarbij horende uitnodiging naar de prestigieuze BBQ-wedstrijd “Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue” in de V.S.

In 2012 ben ik gecertificeerd(!) KCBS-judge geworden en heb een aantal keren mogen jureren bij een officiële KCBS wedstrijd om zo nog meer kennis op te kunnen doen  van het wedstrijd-BBQ’en.
Op deze manier eens aan de andere kant van de jurytafel te zitten en het van een ander perspectief te zien.

Ook buiten het wedstrijd-BBQ’en leg ik graag een goed stuk vlees op de BBQ maar ook groente en aardappelen liggen regelmatig in de rook. En omdat (bijna) alles op de BBQ kan klaargemaakt worden is een creatief dessert zoals chocoladecake met blauwe schimmelkaas een leuke uitdaging!

IMG-20180603-WA0023

Na heel wat catering gedaan te hebben voor familie, vrienden maar ook voor onbekende, kriebelde het al een tijdje om een eigen catering te gaan beginnen dus heb ik (samen met mijn vrouw Ellen) de stoute schoenen aangetrokken en de stap gemaakt.

Onze trots en karakteristieke Oklahoma Offset Smoker “Big L” was voor ons de start van een nieuw uitdaging.