BBQ Brikettenstarter | Weber, Boretti, Bastard & Kamado Joe

BBQ Brikettenstarter | Weber, Boretti, Bastard & Kamado Joe

In Nederland houden we van lekker eten en wat is er beter dan een gezellige barbecue op een mooie zomeravond? Een van de belangrijkste onderdelen van een barbecue is het aansteken van de kolen. Dit kan soms een lastige klus zijn, maar met de juiste brikettenstarter wordt het een fluitje van een cent. In dit artikel gaan we in op de voordelen van een brikettenstarter, welke verschillende merken er zijn en welke het beste bij jou past.

Wat is een brikettenstarter?

Een brikettenstarter is een handig apparaat om de kolen voor je barbecue snel en gemakkelijk aan te steken. Hierbij wordt een cilinder gebruikt die gevuld wordt met houtskool of briketten en aan de onderkant aangestoken wordt. De bovenkant van de cilinder wordt vervolgens op de barbecue geplaatst en na ongeveer 15 minuten zijn de kolen klaar om te gebruiken.

Voordelen van een brikettenstarter

Het gebruik van een brikettenstarter heeft verschillende voordelen ten opzichte van het traditionele aansteken van kolen met aanmaakblokjes. Ten eerste is het sneller en gemakkelijker. Met een brikettenstarter heb je de kolen binnen 15 minuten op de juiste temperatuur, terwijl het met aanmaakblokjes veel langer kan duren. Daarnaast is het gebruik van een brikettenstarter veiliger, omdat je geen gevaarlijke vloeistoffen hoeft te gebruiken. Tot slot zorgt het gebruik van een brikettenstarter voor betere resultaten, omdat de kolen gelijkmatiger branden en er minder rookontwikkeling is.

Verschillende merken brikettenstarters

Er zijn verschillende merken brikettenstarters verkrijgbaar, waaronder Weber, Boretti, Bastard en Kamado Joe. Hieronder gaan we in op de verschillende merken en wat hun kenmerken zijn.

Weber

Weber is een bekend merk op het gebied van barbecues en accessoires en heeft een breed assortiment aan brikettenstarters. Het assortiment varieert van de Weber Rapidfire Brikettenstarter tot de Weber Compact Rapidfire Brikettenstarter. De Rapidfire Brikettenstarter is geschikt voor de wat grotere barbecues en heeft een inhoud van ongeveer 6 liter. De Compact Rapidfire Brikettenstarter is geschikt voor de wat kleinere barbecues en heeft een inhoud van ongeveer 4 liter.

Boretti

Boretti is een merk dat bekend staat om zijn luxe barbecues en heeft ook een aantal brikettenstarters in het assortiment. De Boretti Brikettenstarter heeft een inhoud van ongeveer 5 liter en is geschikt voor de meeste barbecues. Het handvat is voorzien van een siliconen grip, waardoor je het apparaat veilig kunt gebruiken.

Bastard

Bastard is een merk dat zich richt op kamado barbecues en heeft ook een aantal brikettenstarters in het assortiment. De Bastard Brikettenstarter heeft een inhoud van ongeveer 3 liter en is geschikt voor de wat kleinere barbecues. Het handvat is gemaakt van roestvrij staal en is hittebestendig.

Kamado Joe

Kamado Joe is een merk dat zich ook richt op kamado barbecues en heeft een aantal brikettenstarters in het assortiment. De Kamado Joe Brikettenstarter heeft een inhoud van ongeveer 5 liter en is geschikt voor de meeste barbecues. Het handvat is voorzien van een siliconen grip, waardoor je het apparaat veilig kunt gebruiken.

Welke brikettenstarter past het beste bij jou?

Welke brikettenstarter het beste bij jou past, hangt af van verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de grootte van je barbecue. Voor een grote barbecue kun je het beste kiezen voor een brikettenstarter met een inhoud van ongeveer 6 liter, terwijl voor een kleinere barbecue een inhoud van 3 tot 4 liter voldoende is. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het merk en de prijs-kwaliteitverhouding. Boretti en Kamado Joe staan bekend om hun goede kwaliteit, terwijl Weber een breed assortiment heeft voor verschillende soorten barbecues.

Conclusie

Een brikettenstarter is een handig apparaat om je kolen snel en gemakkelijk aan te steken voor een gezellige barbecue. Er zijn verschillende merken verkrijgbaar, zoals Weber, Boretti, Bastard en Kamado Joe, die elk hun eigen kenmerken hebben. Welke brikettenstarter het beste bij jou past, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je barbecue en de prijs-kwaliteitverhouding.

FAQs

1. Kan ik ook houtskool gebruiken in een brikettenstarter?
Ja, je kunt zowel houtskool als briketten gebruiken in een brikettenstarter.

2. Hoe lang duurt het voordat de kolen klaar zijn?
Na ongeveer 15 minuten zijn de kolen klaar om te gebruiken.

3. Is het veilig om een brikettenstarter te gebruiken?
Ja, het gebruik van een brikettenstarter is veiliger dan het gebruik van gevaarlijke vloeistoffen.

4. Moet ik de brikettenstarter op de barbecue laten staan?
Nee, nadat de kolen klaar zijn kun je de brikettenstarter van de barbecue halen.

5. Moet ik de brikettenstarter schoonmaken na gebruik?
Ja, het is aan te raden om de brikettenstarter schoon te maken na gebruik voor een optimale levensduur.