BBQ Tip: Hoe lang duurt het om baby rugribben te roken?

Dit eenvoudige recept voor gerookte babyrugribben geeft je een rek met prachtig gerookt vlees, gelaagd in mosterd, BBQ-rub en BBQ-saus. Ze zijn val-van-het-bot heerlijk en kunnen niet eenvoudiger te maken zijn!

bbq gerookte baby rug ribben

Inhoudsopgave


 1. 10 snelle tips voor betere ribben
 2. Ga niet te groot
 3. Gebruik aluminiumfolie
 4. Hoe mals wil je je ribben?
 5. Ga rustig aan met de rook
 6. Vergeet de saus niet
 7. Verblijf op 225 °F
 8. Verwijder het membraan
 9. Vergeet niet om te kruiden
 10. Marinade, Marinade, Marinade
 11. Kies het juiste hout
 12. Hoe babyrugribben te roken
 13. Gerookte babyrugribben

Baby back ribs zijn een van de meest iconische BBQ gerechten. Elke rokerliefhebber zou trots moeten kunnen zijn op het maken van een perfect gekookt rek met ribben.

225 ° F is meestal de gouden regel voor het roken van vlees, en het geldt ook voor babyrugribben. Maar hoe lang moeten we ze roken?

Het korte antwoord ligt tussen de 4 en 6 uur. Na drie uur zou je moeten zien dat het vlees van het bot begint af te komen en het rek een mooie BBQ-kleur ontwikkelt.

Texas Style Baby Back Varkensribbetjes

Maar voordat u wegrent om te beginnen met het opladen van uw roker, is het belangrijk op te merken dat er veel variabelen zijn die de rooktijd voor babyrugribben kunnen beïnvloeden.

In mijn gids van vandaag ga ik je door elk van deze leiden, zodat je precies kunt weten hoe lang je ze moet roken.

10 snelle tips voor betere ribben

Hoewel het roken van ribben relatief eenvoudig is, zijn er veel potentiële obstakels die je onderweg kunt tegenkomen. Hier zijn 10 belangrijke dingen om in gedachten te houden voor je volgende rib cook-off!

gerookte baby rug ribben recept

Ga niet te groot

De eenvoudige regel is dat hoe groter het stuk vlees, hoe langer het duurt om te koken. Als richtlijn zou ik aanraden om een rek te krijgen dat ongeveer 2,5 pond in gewicht is, maar je kunt groter gaan als je roker het zal accommoderen.

Wees gewoon voorbereid om tijdens het proces met een tandenstoker te controleren op gaarheid. Dit doe je door een tandenstoker in het vlees te steken. Als het zonder weerstand naar binnen glijdt, zijn je ribben goed om te gaan en moeten ze mooi zacht zijn.

Als ze dit stadium nog niet hebben bereikt, laat ze dan gewoon langer roken.

Gebruik aluminiumfolie

Het gebruik van folie verdeelt veel mensen, en ik zie de voor- en nadelen aan beide kanten van het debat.

Het gebruik van aluminiumfolie kan helpen het vlees te beschermen tegen ongewenste rook- of houtskoolsmaken, het kan helpen de sappen van het vlees te recyclen en meer smaak toe te voegen en het kan het kookproces versnellen.

Het grote nadeel is dat de iconische BBQ ‘schors’ die zich op het oppervlak van het vlees kan ontwikkelen, niet naar voren komt als het vlees in folie is gewikkeld. Dit zal helpen om het vlees mals te maken en zijn mooie kleur te behouden (in plaats van dat het te donker of zwartgeblakerd wordt).

Persoonlijk val ik er graag ergens tussenin. Ik doe de eerste één of twee uur zonder folie, en dan halverwege wikkel ik de ribben in folie en breng ik wat BBQ-saus aan. Dit helpt het vlees langzamer te koken, een laag schors toe te voegen en helpt ook te voorkomen dat het uitdroogt.

In totaal duurt dit meestal ongeveer 4 uur.

Leer hoe je ribben rookt op een gasgrill

Hoe mals wil je je ribben?

Hoewel velen van ons altijd willen dat vlees zo mals mogelijk is, is dit soms een kwestie van persoonlijke smaak.

Vooral voor ribben willen veel mensen dat ze ‘van het bot vallen’ mals zijn. Dit is een smelt-in-de-mond-achtige consistentie, waarbij het vlees van het bot valt als je het begint te eten.

De standaard bij veel BBQ-wedstrijden is echter ‘bite through’ malsheid. Dit betekent dat een bepaalde beet vlees het vlees netjes van het bot zal trekken, terwijl het resterende vlees intact blijft op het bot.

Luister echter niet naar de BBQ-inhoudsexperts: wat je verkiest, is absoluut prima. Als je wilt dat ze malser zijn tot het punt van ‘van het bot vallen’, dan moeten ze nog 30-45 minuten worden gekookt.

Ga rustig aan met de rook

Ribben zijn een delicaat stuk vlees dat niet hetzelfde volume vlees heeft als andere stukken vlees. Dit betekent dat het vlees niet tegen dezelfde amou kan.nt van blootstelling aan rook als, laten we zeggen, brisket.

Probeer het slechts licht te beïnvloeden met de rook in plaats van het te overspoelen. Dit is waar folie je vriend kan zijn.

Vergeet de saus niet

Saus staat soms ter discussie met andere soorten vlees, maar ribbetjes zonder goede BBQ-saus zijn gewoon geen ribben.

Als je saus wilt toevoegen, voeg het dan alleen toe tijdens de laatste tien tot vijftien minuten koken en laat het “instellen” op het vlees.

Als je de saus oververhit, zal deze verdorren en over karamelliseren, waardoor de suikers verbranden en korsten.

Om saus toe te voegen, haal je de ribben uit de roker en open je de foliebehuizing. Gebruik een kwast om royaal op de saus te plakken, net op de bovenste laag. Plaats terug in de roker zodat de saus kan uitharden.

Verblijf op 225 °F

Er is een beetje discussie over de beste temperatuur voor het roken van ribben, waarbij sommige hoger gaan om ze te schroeien, en sommige lager gaan om die zachte textuur echt uit te hameren.

Het probleem met hogere temperaturen is dat ze het vlees aanspannen en uitdrogen, evenals bbq-ribwrijven of sauzen die je hebt aangebracht. Ik zeg niet dat gevoelige ribben niet kunnen worden bereikt, maar het vereist veel vaardigheid.

Wat betreft lagere temperaturen, hoe lager je gaat, hoe meer tijd je toevoegt. Het kan een echte test van geduld zijn als je 5 uur bereikt en je nog steeds ergens van gekookte ribben af bent.

Dit kan ook problematisch zijn als uw vuur vuile rook begint te produceren naarmate uw vuur steeds meer zuurstofarm wordt.

225 ° F (of 110 ° C) is een geweldige balans tussen de twee, terwijl u er nog steeds voor zorgt dat u een perfecte ‘doorbijt’ of ‘van het bot valt’ malsheid kunt bereiken.

Verwijder het membraan

Wanneer je je ribben klaarmaakt, zul je een dun laag glanzend membraan opmerken dat de onderkant van de botten bedekt. Dit is op zich niet schadelijk, maar kan je ribben erg taai en taai maken als ze worden gekookt.

Gelukkig is het heel gemakkelijk om het membraan van ribben te verwijderen.

Schuif aan het ene uiteinde van de ribben een tafelmes tussen het membraan en het rek om ze te scheiden. Scheur langzaam het membraan van de ribben.

Vergeet niet om te kruiden

De sleutel tot elke goede BBQ is een goede rub. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, maar hier is een eenvoudig goed schuurrecept als uitgangspunt.

Welke rub je ook kiest, voeg het royaal toe aan beide kanten van de rub.

Bestrijk ook een dun laagje mosterd na het kruiden van de ribben. Dit zal helpen om een beetje meer smaak te injecteren en het een beetje malser te maken.

Marinade, Marinade, Marinade

Om niet te worden overtroffen door kruiden, is een goede marinade een geweldige manier om je ribben te verbeteren.

Zodra je de ribben hebt gekruid, gebruik je plasticfolie om ze stevig in te pakken en zet je ze vervolgens een nacht in de koelkast. Hierdoor kunnen de kruiden en mosterd echt in het vlees weken.

Zodra je roker is opgewarmd, pak je de ribben uit en breng je opnieuw op smaak met meer wrijven en mosterd.

Kies het juiste hout

Een van mijn favoriete dingen over roken is het matchen van mooi vlees met het juiste hout.

Ik raad aan om een fruitig hout te matchen met ribben. Iets als kersenhout of appelhout werkt heel goed zonder het vlees te overweldigen.

We willen het vlees niet overmeesteren, dus voeg alleen een paar brokken hout toe aan de roker.

Hoe babyrugribben te roken

Baby rugribben zijn een van de meest iconische rookrecepten je kunt maken, en ze kunnen niet eenvoudiger te maken zijn.

Hier is mijn gedetailleerde gids voor het koken van het perfecte rek, evenals een print-off recept dat u kunt volgen terwijl u kookt. Genieten! Je hebt het volgende nodig:

 • 1 rek, baby rug ribben
 • 4 el dijon mosterd
 • BBQ wrijven
 • BBQ saus

Begin met het voorverwarmen van uw roker tot 225 °F / 110 °C. Dit dient vaak als een populaire temperatuur voor het roken van vlees, en het roken van ribben is niet anders.

De eerste belangrijke fase hier is om het membraan van de achterkant of onderkant van het rek te verwijderen. Er zijn mensen die dit liever laten zitten, maar naar mijn mening verandert dit in een oneetbare laag vet die alleen maar harder wordt als het rookt. U kunt dit thuis zelf verwijderen, of uw slager vragen om het voor u te doen.

Ga dan verder met het aanbrengen van je rub. Veel mensen hebben BBQ-rubs dat ze loyaal blijven, maar als je er geen hebt, raad ik aan om dit prachtige dry rib rub-recept te proberen.

Begin met het aanbrengen van een laag dijonmosterd over het rek en ga dan verder met het wrijven. Wees bij het aanbrengen van je rub niet verlegen. Breng een echt royale laag aan en zorg ervoor dat deze aan de mosterd blijft plakken.

Je ribben zijn nu klaar om te roken! Doe ze in je voorverwarmde rookoven en plaats een vleesthermometer in het vlees tussen de botten van de ribben.

Als je geen thermometer hebt, bekijk dan mijn gids voor vleesthermometers. Het is echt belangrijk dat we de interne temperatuur van de ribben nauwkeurig kunnen lezen, zodat we weten wanneer ze ons doel van 195 ° F bereiken.

Na ongeveer 3 uur zouden je ribben rond de 170 ° F-markering moeten zijn. Verwijder op dit punt de ribben van de roker en wikkel ze in aluminiumfolie. Dit zal de ribben helpen koken in hun eigen sappen terwijl ze klaar zijn.

Plaats de ingepakte ribben terug in de roker, steek de thermometer opnieuw in en laat nog een uur koken.

In deze tijd zou de interne temperatuur van het vlees onze doeltemperatuur van 195 ° F moeten bereiken.

Haal de ribben van de roker en pak de folie uit. Bestrijk de bovenkant van de ribben met BBQ-saus.

Plaats de ribben terug in de roker en laat koken tot de vleestemperatuur weer 195 °F bereikt.

Zodra we onze streeftemperatuur hebben bereikt, verwijder je de ribben van de roker en laat je 10-15 minuten afkoelen, voordat je de ribben snijdt en serveert.

gerookte baby rug ribben recept

Sim

5 Van 3 Stemmen

Gerookte babyrugribben

Dit eenvoudige recept voor gerookte babyrugribben geeft je een rek met prachtig gerookt vlees, gelaagd in mosterd, BBQ-rub en BBQ-saus. Ze zijn val-van-het-bot heerlijk en kunnen niet eenvoudiger te maken zijn!
Cursus Hoofdgerecht
Keuken Barbecue
Dieet Glutenvrij
Voorbereidingstijd 10 notulen
Kooktijd 5 uren
Totale tijd 5 uren 10 notulen

Ingrediënten

 • 1 rek met babyrugribben
 • 4 Eetl dijon mosterd
 • BBQ saus
 • BBQ wrijven

Aanwijzingen

 • Verwarm uw roker voor op 225°F/110°C
 • Schil het membraan van de achterkant of onderkant van de ribben. Begin met het gebruik van een mes in de hoek van het rek. Zodra je grip hebt op de hoek van het membraan, trek je het langzaam af met je handen.
 • Breng de dijonmosterd aan op alle kanten van het rooster. Volg door de BBQ royaal aan te brengen en erop te drukken om hem aan de mosterd te laten kleven.
 • Plaats ribben in de roker en steek een vleesthermometer in het vlees van de ribben.
 • Rook de ribben gedurende 3 uur. In deze tijd moet de interne temperatuur van het vlees ongeveer 175 ° F / 80 ° C zijn.
 • Verwijder de ribben van de roker en wikkel in aluminiumfolie. Steek de thermometer opnieuw in de ribben en plaats de ribben terug in de roker.
 • Rook nog 1 uur. In deze tijd moeten de ribben de doeltemperatuur van 195 ° F / 90 ° C bereiken.
 • Haal de ribben uit de roker en pak uit. Bestrijk het bovenoppervlak van de ribben met BBQ-saus.
 • Plaats de ribben terug in de roker en laat koken tot de vleestemperatuur weer 195 °F bereikt.
 • Zodra we onze streeftemperatuur hebben bereikt, verwijder je de ribben van de roker en laat je 10-15 minuten afkoelen, voordat je de ribben snijdt en serveert.