BBQ Tip: Hoeveel Pulled Pork heb je nodig per persoon?

Zeg ‘pulled pork’ tegen elke BBQ-vleesfan en je zult worden geconfronteerd met een kwijlende menigte. Hoewel het leuk is om te maken, is het gemakkelijk om overboord te gaan en te veel overschot te hebben. Hier leest u hoe u afval kunt verminderen terwijl u iedereen tevreden houdt.

pulled pork in broodje rustend op tafel

Inhoudsopgave


  1. Hoeveel pulled pork per persoon?
  2. Pulled Pork Calculator
  3. Hoe pulled pork restjes te bewaren

Hamburgers en hotdogs zijn geweldig, maar ze kunnen een beetje… Dof. Soms wil je avontuurlijker zijn en pulled pork is een geweldige kans om je BBQ-vaardigheden te laten zien.

Het is al lang een publiekstrekker op mijn grillfeesten, en met goede reden.

Als het goed wordt gedaan, komt gerookte pulled pork eruit als een mooie smelt-in-je-mond stapel mals en sappig vlees. Voor vleeseters is het daarboven als een van de beste gerechten die je kunt hebben. En als je het aanbiedt aan gasten, blijft het niet lang hangen. Vertrouw me nou maar.

Een probleem waarmee mensen vaak worden geconfronteerd met pulled pork is echter dat ze niet weten hoeveel ze moeten maken. Je wilt niet opraken voordat iedereen zijn zin heeft gehad, en je wilt ook niet achterblijven met bergen van het spul nadat iedereen is vertrokken.

Hoeveel pulled pork per persoon?

Gemiddeld zal een pond BBQ-varkensvlees drie mensen voeden, dus serveer een derde pond pulled pork per hoofd. Wanneer pulled pork wordt gekookt en versnipperd, verliest het de helft van zijn gewicht. Een rauwe varkensschouder van 8 pond levert bijvoorbeeld 4 pond geraspte pulled pork op, die ongeveer 12 mensen bedient.

Pulled Pork Calculator

Het kennen van de perfecte hoeveelheid varkensvlees komt neer op twee eenvoudige regels:

REGEL #1: Een pond gekookte pulled pork is genoeg om drie mensen te voeden. Probeer dus te werken door een derde van een pond per hoofd te serveren.

REGEL #2: Rauw varkensvlees resulteert meestal in de helft van zijn gewicht in gekookte pulled pork. Dus verwacht voor elk pond rauw varkensvlees ongeveer een half pond resulterende pulled pork.

Dus hoe werken we dit uit als een formule?

Hoeveel pulled pork per persoon grafiek

De twee bovenstaande regels betekenen dat de berekening wordt opgesplitst in het eerst vermenigvuldigen van uw verwachte aantal gasten met 0,3 pond varkensvlees.

Hierna vermenigvuldig je het met 50% opbrengst. Dit betekent in wezen een verdubbeling, omdat gekookt pull pork de neiging heeft om met de helft te verminderen.


Als u bijvoorbeeld 10 gasten verwacht

10 gasten x 1/3 pond vlees = 3,33 pond vlees

3,33 lbs/50% (of 0,5) opbrengst = 6 2/3 pond ongekookt varkensvlees nodig


Hoewel het geweldig is om een eenvoudige formule te hebben om te volgen, zijn er een paar extra factoren die u in gedachten moet houden bij het berekenen van hoeveel u nodig hebt.

Kinderen: Ondanks wat ze zeggen, is het onwaarschijnlijk dat kinderen zoveel kunnen eten als volwassen gasten. In de regel probeer ik tussen de 1/2 en 2/3 te maken van wat ik normaal per hoofd zou doen voor eventuele kinderen. Voor de eenvoud probeer ik de formule te veranderen in ongeveer het vermenigvuldigen van het aantal gasten met 0,25 om uit te rekenen hoeveel gekookt varkensvlees ik nodig heb.

Het evenement: Ik heb de neiging om te vinden dat sit down maaltijden meer voedsel nodig hebben dan stand-up socials of feestjes.

Tijdstip van de dag: Mensen hebben de neiging om meer te eten tijdens het avondeten dan voor de lunch.

Stijl van het gerecht: De hoeveelheid die je nodig hebt, zou niet zoveel moeten zijn voor sandwiches als het zou zijn als het varkensvlees wordt geserveerd aan de zijkant van bijvoorbeeld een salade. Als je een buffet maakt dan zeg ik altijd om wat liberaler te zijn met porties. Als een ruwe gids hebben sandwiches of broodjes de neiging om ongeveer 5 gram varkensvlees te bevatten.=, dus zorg ervoor dat u uw berekeningen aanpast in overeenstemming met waar u het in serveert.

Broodjes pulled pork

Het menu: Als je een feest van hamburgers en hotdogs serveert, dan heeft het ook niet echt zin om een enorme berg pulled pork te creëren. Probeer je een beetje terug te trekken als de pulled pork deel uitmaakt van a larger feest. Als u naast de pulled pork ook andere hoofdgerechten serveert, kunt u uw hoeveelheid om te koken met een derde verminderen.

Hoe pulled pork restjes te bewaren

Ondanks de meest grondige berekeningen, kan het zijn dat je restjes hebt om mee om te gaan. Maar hé, er zijn ergere dingen om mee om te gaan dan een grote berg heerlijke pulled pork!

Hier leest u hoe u er veilig voor kunt zorgen en op een manier die ervoor zorgt dat u zoveel mogelijk van de kwaliteit behoudt.

Serveer de pulled pork mix in een luchtdichte container (je hebt er misschien meer dan één nodig). Zorg ervoor dat je ook overtollige saus inschenkt om het te helpen zijn smaak te behouden.

Bewaar in de koelkast als je van plan bent om het binnen de komende twee dagen te hebben. Als je het op lange termijn wilt bewaren, breng het dan over naar de vriezer. Pulled pork kan ongeveer 4 maanden bevroren blijven.

Vlees kan veel kwaliteit verliezen wanneer het wordt opgewarmd van bevroren, maar soms dicteren de omstandigheden een oplossing voor de langere termijn! Gelukkig zijn die er eenvoudige manieren om pulled pork opnieuw op te warmen.

Je pulled pork roken? Bekijk onze gids voor het beste hout voor pulled pork