Beef Brisket Injection: Beste recept & gids

Het injecteren van marinade in je brisket is een van de beste manieren om het vocht, de textuur en de smaak van je gebarbecuede rundvlees te verbeteren. Ontdek alles wat u moet weten over het maken van de beste brisket injectiemarinade met onze tutorial en recept.

close-up van sojasaus worcestershiresaus injectie marinade

Inhoudsopgave


 1. Waarom Brisket injecteren?
 2. Dus waarom brisket niet conventioneel marineren?
 3. Brisket Injectie Recept
 4. In de winkel gekochte Brisket-injecties
 5. Wat je nodig hebt
 6. Moet u marinade de avond ervoor injecteren?
 7. Hoe Brisket te injecteren
 8. Beef Brisket Injectie Marinade
 9. FAQ

Runderborst is het ultieme rokende vlees.

Het staat voor alles wat mooi is aan barbecue. Kook een grote plak vlees urenlang op een lage temperatuur, breng het langzaam op temperatuur, waardoor het vet en bindweefsel langzaam kunnen renderen en het vlees met smaak kunnen vullen.

Het vat perfect alles samen wat ons dierbaar is in barbecue.

bbq beef brisket injectie marinade recept

Bij elk vleesvoorbereidingsrecept zie je vaak advies over marinades en pekel.

En hiermee zie je misschien advies over het injecteren van je gerookte brisket.

Een goed bewaard geheim onder veel pitmasters en wedstrijdexperts is hun go-to vleesinjectierecepten.

Veel van deze jongens hebben hun recepten in de loop der jaren geperfectioneerd, dus het is geen verrassing dat ze vaak zo strak in de mond zitten over wat er in hun prijsinjectiemethode zit.

bbq beef brisket injectie marinade recept

Waarom Brisket injecteren?

Het injecteren van vlees voorafgaand aan het roken is een geweldige manier om meer smaak toe te voegen, en ook om ervoor te zorgen dat het zijn vocht zoveel mogelijk vasthoudt.

Hoewel veel mensen zich misschien wenden tot een goede BBQ brisket rub om smaak toe te voegen, verbetert dit alleen maar de buiten van het vlees. Marinade-injectie helpt ons in plaats daarvan van binnenuit te werken.

Een goede vochtretentie is de sleutel tot gerookt vlees. Omdat het uur na uur wordt blootgesteld aan warme temperaturen, kan het kwetsbaar zijn om droog te worden.

Dit geldt vooral voor brisket. Bij het roken zal de flat van de brisket vocht verliezen. Marineren helpt ons dit te compenseren.

Door het te injecteren met een goede marinade krijgt de smaak en textuur van je BBQ brisket het niveau hoger dat je nodig hebt.

Dus waarom brisket niet conventioneel marineren?

Het injecteren van runderborst is veel eenvoudiger, schoner en tijdbesparend. Het laat je snel diep in het vlees van het rundvlees komen en kan zich snel door het vlees verspreiden.

Met slechts een paar gemengde ingrediënten en een vleesinjector kun je je zelfgerookte brisket naar een hoger niveau tillen.

Dus laten we er eens op ingaan.

Brisket Injectie Recept

Injectierecepten hebben de neiging om wild te variëren tussen dunne waterachtige mixen tot zwaardere sauzen. Dit geldt voor brisket, maar ook voor injectierecepten voor kalkoen en kip.

Mijn recept hieronder is mijn beproefde mix die me altijd goed heeft gediend.

Het houdt het simpel. We willen de natuurlijke smaken van de brisket niet overweldigen, maar gewoon verheffen. Oh, en we willen onze injector niet verstoppen!

Ik gebruik deze eenvoudige ingrediënten:

 • 1 volle theelepel runderbasis
 • 1 eetlepel Worcestershire saus
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 2 kopjes water

Verwarm het water gewoon in een kleine sauspan. Laat het niet koken of zelfs sudderen. Laat het gewoon opwarmen zodat het de andere ingrediënten kan oplossen.

Voeg de basis van het rundvlees toe en klop het erdoor. Volg de rest op.

In de winkel gekochte Brisket-injecties

Als alternatief, als je je niet op je gemak voelt om je eigen te maken, zijn er hier enkele in de winkel gekochte opties.

In de meeste gevallen komen ze in poedervorm en hoeft u ze alleen maar in heet water te mengen voordat u ze aan uw vleesinjector toevoegt.

Wat je nodig hebt

Vlees injector

De sleutel tot dit alles. Vleesinjectoren kunnen zich gemakkelijk een weg banen naar het diepste deel van vlees om marinade aan te brengen.

Er zijn een paar variëteiten die er zijn, maar ik dring er bij u op aan om een roestvrijstalen exemplaar te kopen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, robuust en worden niet zo snel afgeschreven als plastic modellen.

premiala vleesinjector en naalden gepresenteerd op tafel Oppervlak

Kijk uit voor injectoren die worden geleverd met een keuze aan naalden. Op zijn minst wil je een naald met een enkel gat aan het einde, en dan nog een naald met gaten langs de zijkanten. Dit zorgt voor een grotere verdeling van uw marinade door het vlees van de brisket en zorgt ervoor dat deze zijn vocht gelijkmatig behoudt tijdens het stuk rundvlees.

Naalden worden geleverd met een keuze aan gatbreedte. Smalle gaten passen bij dunne marinades en breed past dik. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar je zou verbaasd zijn hoeveel mensen ze door elkaar halen.

Ik heb hier een volledige verzameling vleesinjectoren gedaan, maar als je een snelle aanbeveling wilt, kijk dan eens naar de Premiala op Amazon.

Kookplaat of pan

Het zou geen verrassing moeten zijn dat wanneer vleesbehandeling en injectie botsen, er rommel zal zijn.

Door je brisket in een diepe pan of kookplaat te plaatsen, kun je overtollig sap of marinade verzamelen terwijl je werkt.

Kleine mengkom

Een kleine kom zorgt voor een eenvoudige overdracht van uw marinade naar uw injector. U kunt uw injector slechts een beetje per keer vullen, dus een kom zal helpen het mengsel vast te houden terwijl u het aanbrengt.

Moet u marinade de avond ervoor injecteren?

Traditionele marinades vereisen vaak dat je vlees ’s nachts in de koelkast onderdompelt, dus het is logisch dat mensen dezelfde vraag hebben over het injecteren van brisket.

Het goede nieuws is echter dat dat niet hoeft.

Traditionele marinades worden ’s nachts gedeeltelijk gelaten, zodat ze zich een weg door het vlees kunnen banen en in de vezels van het rundvlees kunnen komen.

In het geval van injecteren hebben we het harde werk al gedaan door dwars door te snijden.

Daardoor is het niet belangrijk om dit zo lang van tevoren te doen.

Ik doe het graag een half uur voor het roken, gewoon om de marinade wat tijd te geven om wat extra werk te doen.

Hoe Brisket te injecteren

Volg deze snelle stapsgewijze handleiding voor het injecteren van brisket en je bent in een mum van tijd op weg naar competitiewaardig rundvlees.

Snijd het vlees bij

Snijd je runderborst zoals je normaal zou doen. Knip het vet aan alle kanten bij tot de gewenste dikte.

Zodra je dit hebt gedaan, breng je het resterende stuk rundvlees over naar de diepe pan of kookplaat.

Bereid je marinade voor

Meng uw injectievloeistof in heet water en laat alle ingrediënten oplossen. Als een ruwe gids heb je ongeveer 1 ons vloeistof per pond vlees nodig. Breng het mengsel over in een kleine mengkom.

Laad uw vleesinjector voorzichtig met marinade. Als de naald gaten langs de zijkanten heeft, zorg er dan voor dat je de hele naald in je mix onderdompelt.

Voer het rundvlees

Identificeer de graanrichting in uw rundvlees. Ik injecteer graag met het graan (in plaats van ertegen) omdat ik vind dat het de neiging heeft om beter te verdelen in de brisket.

Steek de naald in het vlees en zorg ervoor dat alle gaten van uw naalden in het vlees zitten.

Begin heel langzaam de naald eruit te trekken terwijl u tegelijkertijd op de zuiger duwt om de vloeistof vrij te geven.

Herhaal dit proces om de paar centimeter over het vlees in een rasterachtig patroon.

Giet overtollige marinade over de brisket voordat je het overbrengt naar je roker.

close-up van sojasaus worcestershiresaus injectie marinade

Speld

4.53 Van 21 Stemmen

Beef Brisket Injectie Marinade

Het beste marinade recept om je runderborst mee te injecteren. Verhoog de kwaliteit van uw gebarbecuede vlees met sojasaus en Worcestershire-saus om een malse en sappige gerookte brisket te garanderen!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Kooktijd 20 notulen
Totale tijd 20 notulen

Uitrusting

 • Vleesinjector
 • Diepe kookpan
 • Kleine mengkom

Ingrediënten

 • 1 Theelepel rundvlees basis
 • 1 Eetl Worcestersaus
 • 1 Eetl sojasaus
 • 2 Cups Water

Aanwijzingen

 • Verwarm water in een kleine pan tot middelhoog vuur. Pas op dat je het niet aan de kook brengt of laat sudderen.
 • Voeg de basis van het rundvlees toe en roer door warm water. Voeg andere marinade-ingrediënten toe en roer om op te lossen.
 • Zodra alle ingrediënten zijn opgelost, breng je de marinade over in een kleine mengkom.
 • Breng bijgesneden brisket over naar een ondiepe kookpan. Laad de vleesinjector met marinade en zorg ervoor dat alle gaten op de naald in de marinade worden ondergedompeld.
 • Zoek de korrelrichting op je brisket. Injecteer de marinade in lijn met het graan voor een betere verdeling. Zorg ervoor dat alle gaten in de naald in het vlees van het vlees zijn gestoken en trek de injector langzaam terug terwijl u op de naaldzuiger duwt.
 • Herhaal over het hele oppervlak van het vlees in een rasterachtig patroon, met 1-2 inch tussen elke inbrenging.
 • Giet eventueel overgebleven marinade over het vlees. Breng brisket over naar de roker om te koken.

FAQ

Moet ik ’s nachts brisket injecteren?

Nee. U moet brisket injecteren onmiddellijk voordat u het rookt. Als je het een nacht in de koelkast marineert, zal de temperatuurdaling de marinade-oplossing uit het vlees duwen.

Moet je brisket injecteren?

Runderborst is een groot en dik stuk vlees, dus het is een goed idee om een injector te gebruiken om extra smaak en vocht op de diepste delen van het rundvlees aan te brengen.