Brinkmann Smoke ‘N Grill [REVIEWED]

De Brinkmann Smoke ‘N Grill houtskoolroker heeft als doel een ideale ingang te bieden voor nieuwkomers op het gebied van barbecues. Ontdek alles wat u moet weten met onze diepgaande beoordeling.

brinkmann smoke n grill houtskool roker review

Inhoudsopgave


  1. Gestapeld verticaal ontwerp
  2. Waterpan
  3. Houtskoolafzetting
  4. Bouwkwaliteit
  5. Thermometer sonde
  6. Rokerscapaciteit
  7. Eindoordeel

Bekijk prijzen op Amazon

De Brinkmann Smoke N’ Grill is een budget instap houtskool smoker-grill combo die werkt als een geweldig instappunt voor gebruikers die nieuw zijn in het roken.

Het is gebouwd op een gelaagd verticaal skelet dat rook op natuurlijke wijze door je voedsel laat werken.

Het heeft een vrij zwakke bouw en biedt dus veel problemen met het vasthouden van warmte, maar voor toevallige nieuwkomers en gebruikers is dit een goed startpunt.

Dat geldt ook voor een rokerseenheid die zichzelf als een eersteklas roker noemt en lukt het om aan die verwachtingen te voldoen?

brinkmann rookkamer deksel

Gestapeld verticaal ontwerp

Vers uit de doos, dit ding ziet er een beetje ongewoon uit.

Het ziet er een beetje uit als een soort hybride tussen een kamado-grill en een houtskoolkuil, met zijn hoge en gestapelde ontwerp dat lijkt op iets dat in de buurt komt van de keramische Kamado-grills die we hebben gezien van Kamado Joe of Akorn.

brinkmann roker verticaal gestapeld ontwerp

Dat is echter waar de meeste overeenkomsten eindigen, en verder is het veel trouwer aan traditionele verticale rokers die we hebben gezien van andere merken zoals Pit Boss of Masterbuilt.

Het heeft een vermoeid rokende bouw, met de kolen, waterpan, kookroosters en deksel allemaal op elkaar.

Waterpan

De Brinkmann wordt geleverd met een waterpan inzetstuk dat perfect is ontworpen om in de voet van de rokerskamer te passen.

brinkmann rokers waterpan

Waar traditionele houtskoolrokers met offset of horizontale ontwerpen het zouden kunnen doen met een dunne aluminium pan, heeft Brinkmann een speciaal gemaakte bak geleverd die net zo goed fungeert als een schild als een middel om stoom te creëren.

Het verticale ontwerp van de roker betekent dat uw voedsel anders bijna altijd zou worden blootgesteld aan directe hitte, dus we zijn erg blij om te zien dat Brinkmann het initiatief neemt om dit te doen.

rook houtskool afzetting
De positionering van Brinkmann’s houtskool- en waterpan kan het moeilijk maken om kolen te herpositioneren of te vervangen Foto: JablesOutdoors

Houtskoolafzetting

Helemaal aan de voet van de kamer zit afzetting voor uw kolen. Dit gaat onder de waterpan door, met een paar centimeter gratie ertussen.

Dit biedt voldoende ruimte voor een rookbox, zodat u houtsnippers kunt toevoegen om de kookaroma’s van uw voedsel verder te verbeteren.

Dit is waar het compacte formaat van de rookroosters een probleem begint te worden, omdat de toegankelijkheid van de kolen ongemakkelijk kan zijn.

Bij toegang via de zijdeur is het erg moeilijk om toegang te krijgen tot kolen aan de andere kant van de kamer. Hoewel het zeker te doen is, betekent het dat je veel verstoring van je kolen veroorzaakt en ook dat je de deur langer open laat staan dan idealiter het geval zou zijn.

Iedereen met enige ervaring met houtskool roken zal weten hoe storend het is wanneer je je roker opent om kolen te verwisselen.

Helaas zorgt de onhandige positionering van de toegangsdeur en de beperkte houtskoolcapaciteit voor een combinatie die meer problemen oplevert die het oplost.

Bouwkwaliteit

Ik noemde Kamado-grills eerder en de vergelijking is redelijk als je meer dan alleen hun vorm in overweging neemt.

brinkmann heavy gauge staalbouw

Kamado keramische grills staan bekend om het genereren van hoge temperaturen dankzij hun solide bouw en luchtretentie.

En dit is vermeldenswaard omdat Brinkmann’s rokersgrill hier gewoon niet zo gunstig afsteekt.

De grillkamer is gemaakt van zwaar, koudgewalst staal dat veel lichter is dan andere soorten rokers. Desondanks is het zeer goed bestand tegen het type kromtrekken dat we hebben gezien bij andere soorten verticale rookroosters.

Nu, lichtgewicht zijn betekent niet noodzakelijkerwijs dat je slecht bent in het vasthouden van warmte. De bouw is echter niet te vergelijken met de dubbele isolatie die we vaak zien bij keramische ei-achtige fornuizen, en daarmee zagen we veel lagere hoge temperaturen en slechte temperatuurconsistentie.

brinkmann houtskoolroker op terras

Thermometer sonde

Brinkmann heeft een thermometersonde geleverd die op het bovenste rek kan zitten om u een omgevingstemperatuur te geven terwijl u kookt.

Als algemene regel vertrouw ik nooit de sondes die door fabrikanten worden geleverd met hun rokers of grills. Ze zijn meestal goedkoop en, nog belangrijker, frustrerend slecht in het retourneren van een nauwkeurige meting.

Helaas is de hier geleverde sonde niet anders. Het kan je een vaag idee geven van waar je warmteniveaus zich bevinden, maar in alle eerlijkheid zou ik zeggen dat je het beter kunt weggooien en investeren in een digitale grill oppervlakte thermometer.

Als je recht omhoog aan het grillen bent, of iets brooss als vis rookt, dan is dit een vage temperatuurmeting geen groot probleem.

Als je echter iets serieus als een brisket wilt roken, heb je een veel preciezere meting nodig.

brinkmann rokerscapaciteit en grootte van het grillgebied

Rokerscapaciteit

Het lijdt geen twijfel dat dit een compacte roker is, dus de kookruimte is beperkt. De Brinkmann biedt echter voldoende flexibiliteit om over twee niveaus te roken, zodat je het kookoppervlak effectief kunt verdubbelen door een extra rooster toe te voegen (dit wordt geleverd door Brinkmann, dus een pluim voor hen).

Hoewel de ruimte beperkt is, is er hier nog steeds genoeg om te koken voor kleine feesten of gezinnen. Maar als je besluit om iets speciaals te roken, zoals brisket of hele kip, dan zul je moeite hebben om er veel anders in te passen.

brinkmann houtskoolroker op tuin achtertuin patio

Eindoordeel

De Brinkmann Smoke ‘N Grill is een rokerscombo grill die precies weet wat het is.

Het is een instapmodel dat fungeert als de perfecte trainingswielen voor nieuwkomers op het gebied van BBQ-roken. Eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, het elimineert alle franjes die beginners intimiderend of ontmoedigend kunnen vinden bij het onder de knie krijgen van laag en langzaam koken.

Het vermogen om warmte vast te houden is niet geweldig, en sommigen vinden het kleine formaat misschien frustrerend, maar er is hier genoeg om van te houden voor casual fans van buiten koken.

Bekijk prijzen op Amazon