Gegrilde varkenskoteletten zonder been

Gegrilde karbonades zonder been die op hoog vuur op de grill worden geschroeid. Bereid met een eenvoudige dry rub kruiden, dit eenvoudige grillrecept is het perfecte doordeweekse diner en duurt minder dan 30 minuten om te maken.

gegrilde karbonades zonder been

Inhoudsopgave


 1. Wat zijn karbonades?
 2. Waar moet je op letten bij het kopen van karbonades?
 3. Hoe karbonades zonder been te bereiden om te grillen
 4. Hoe te voorkomen dat karbonades uitdrogen op de grill
 5. Is het OK om varkensvlees medium-rare te koken?
 6. Hoe varkenskoteletten zonder been te grillen
 7. Gegrilde varkenskoteletten zonder been

Karbonades werden praktisch gemaakt voor de grill. Deze heerlijke vleessnede is mals en heeft een smaak die kan wedijveren met spek. Dit eenvoudig gegrilde varkenskarbonade zonder been recept is de perfecte manier om te genieten van deze unieke vleessnede, of je nu van je vlees gekookt medium houdt of met een beetje roze in het midden.

Karbonades zijn een Amerikaans hoofdbestanddeel, maar veel mensen verwerpen het gerecht omdat ze in het verleden zijn verbrand door droge, taaie karbonades. Maar wanneer u uw karbonades op de juiste manier bereidt en ze tot in de perfectie grillt, worden ze snel een van de meest gevraagde maaltijden in uw huis.

Van het kopen van de beste karbonades tot een goede vleesbereiding, hier is hoe de beste karbonades zonder been te grillen elke keer weer.

gegrilde karbonades zonder been

Wat zijn karbonades?

Karbonades zijn het varkensvleesequivalent van biefstukken en komen uit hetzelfde deel van het dier – de lendenen van het varken. Varkenslende loopt van de heup naar de schouder. Karbonades kunnen worden afgebroken tot schouderkarbonades, ribkarbonades, lendenkarbonades en entrecotekarbonades.

Waarom botloos? Met het bot verwijderd, zijn karbonades veel lager in vet. Naast gezonder, maakt dit ze veel gemakkelijker te trimmen en te bereiden en veel sneller te koken. Met het bot erin, maken gerookte karbonades beter gebruik van het rijke vetgehalte door laag en langzaam te koken.

Waar moet je op letten bij het kopen van karbonades?

Het selecteren van een hoogwaardige karbonade zonder been is essentieel. Een stuk vlees van hoge kwaliteit zal de smaak van het afgewerkte gerecht drastisch verbeteren. Zoek bij het winkelen voor een karbonade zonder been naar een gelijkmatige kleur. Vermijd karbonades met een donkerder gekleurd gedeelte gescheiden door een stuk vet.

Sluit indien mogelijk vriendschap met je lokale slager! Er is niets mis met een in de winkel gekochte karbonade. Maar als je met een slager kunt werken en weet waar je karbonades vandaan komen, krijg je altijd een verser, beter stuk vlees.

Hoe karbonades zonder been te bereiden om te grillen

Hoewel kan worden gesteld dat karbonades met been meer smaak hebben, is dat niet noodzakelijkerwijs waar, afhankelijk van de bereiding. Karbonades zonder been zijn vaak beter om te grillen omdat ze snel kunnen worden gekookt en je niet het risico loopt een bot te verbranden.

Helaas is het ook heel gemakkelijk om een karbonade zonder been op de grill uit te drogen. Daarom is het cruciaal om je karbonades op de juiste manier voor te bereiden.

Omdat karbonades zonder been al zijn bijgesneden, hoeft u zich geen zorgen te maken over het snijden van de karbonades of het verwijderen van vet. Meer vet staat gelijk aan meer smaak!

Een geweldige manier om smaak te geven en het vocht in je varkenskoteletten zonder been te verhogen, is door ze te marineren of te pekelen. Een goede marinade zal het vlees malser maken en smaakvoller maken.

Een van de gemakkelijkste marinades die je kunt proberen, gebruikt slechts een paar ingrediënten

 • Sojasaus
 • Bruine suiker
 • Mosterd
 • Knoflook
 • Zwarte peper
 • Worcestersaus

Combineer de ingrediënten naar uw gewenste smaak en pas aan of u uw karbonades een beetje zoeter of hartiger wilt hebben. Je kunt ook rode pepervlokken of een vleugje cayennepeper toevoegen voor een kick.

Meng de marinade-ingrediënten goed met een garde en leg vervolgens je karbonades zonder been in de marinade. Masseer de karbonades met de marinade zodat deze in contact komt met alle zijkanten van de karbonades voordat je ze bedekt en minstens 30 minuten en maximaal vier uur in de koelkast bewaart.

Voor dit recept gebruiken we onze gegrilde karbonadekruiden. Hoewel je een in de winkel gekochte rub kunt gebruiken, levert onze rub-kruidenmix een zoete maar subtiele smaak die perfect past bij varkensvlees.

Hoe te voorkomen dat karbonades uitdrogen op de grill

Er is niets erger dan een droge, taaie karbonade. Het gebruik van een marinade zal een lange weg gaan om je karbonades vochtig en heerlijk te houden, maar er zijn ook een paar grilling tips en trucs om sappige resultaten te garanderen.

Verwarm je grill voor en laat je karbonades op kamertemperatuur komen voordat je ze kookt. Dit zorgt voor gelijkmatig koken en minder tijd op de grill, zodat ze niet uitdrogen.

Een van de beste manieren om je karbonades mals en sappig te houden, is door een reverse-sear-methode te proberen. Kook ze laag en langzaam op de grill op indirecte warmte totdat ze de gewenste interne temperatuur bereiken en schroei ze vervolgens snel over een hete vlam om de sappen af te sluiten. U kunt ze ook doorzoeken met behulp van de meer traditionele methode. Nadat je de karbonades aan elke kant hebt dichtgeschroeid, verplaats je ze naar indirecte hitte en ga je door met koken gedurende 2-6 minuten per kant totdat ze een veilige interne temperatuur bereiken. Hoewel de karbonades over indirecte hitte zijn, hoef je ze niet om te draaien. Sluit het deksel van je bbq en laat het werk doen.

Is het OK om varkensvlees medium-rare te koken?

Goed gedaan varkensvlees is meestal droog en taai, maar veel mensen zijn bang om varkensvlees te eten als het in het midden nog steeds roze is. Gelukkig is het volgens de nieuwste USDA-richtlijnen volkomen veilig om varkensvlees te eten dat medium-rare is gekookt. De aanbevolen interne temperatuur voor varkensvlees is 145 graden Fahrenheit.

Het is de moeite waard om te investeren in een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat uw varkensvlees veilig is om te eten voordat u het van de grill trekt. Als u geen thermometer wilt gebruiken, bereikt u die temperatuur door uw karbonades ongeveer 6-8 minuten per kant te grillen (afhankelijk van hun grootte). Als je je varkensvlees zonder roze in het midden wilt, kook het dan tot een interne temperatuur van 160 graden F, 8-10 minuten per kant.

Hoe varkenskoteletten zonder been te grillen

Je bent officieel klaar om op te stappen als grillmeester! Laten we een paar laatste tips bespreken om ervoor te zorgen dat je de lekkerste karbonades in de stad hebt voordat je ze op de grill zet.

Terwijl uw karbonades op kamertemperatuur komen, steekt u uw grill aan en verwarmt u voor tot middelhoog (400 ° F). Zet één kant van je grill op directe warmte en één op indirecte warmte. Je grill moet minstens 10 minuten voorverwarmen voordat je de karbonade aanbrengt.

Zodra je karbonades op kamertemperatuur zijn, giet je wat olie op de karbonades en wrijf je ze in voordat je ze op smaak brengt met je gewenste kruidenmengsel. Karbonades hebben een laag vetgehalte om aan de grill te kleven. Door ze in te oliën voorkomt u dit.

Als ze eenmaal op de grill liggen, vermijd ze dan te veel om te draaien. Als je het juiste warmteniveau hebt, zullen je karbonades mooie grillsporen ontwikkelen zonder te gaar te worden. Door ze te veel te verplaatsen, wordt de kooktijd langer en neemt het risico op uitdroging toe.

Tot slot, zodra je karbonades van de grill komen, geef ze 5-10 minuten om te rusten. Hierdoor kunnen de sappen door het vlees worden verdeeld, zodat je perfect malse en vochtige gegrilde varkenskarbonades hebt om in te snijden wanneer het tijd is voor het avondeten.

gegrilde karbonades zonder been

Speld

4.50 Van 2 Stemmen

Gegrilde varkenskoteletten zonder been

Gegrilde karbonades zonder been die op hoog vuur op de grill worden geschroeid. Bereid met een eenvoudige dry rub kruiden, dit eenvoudige grillrecept is het perfecte doordeweekse diner en duurt minder dan 30 minuten om te maken.
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 5 notulen
Kooktijd 20 notulen
Totale tijd 25 notulen
Porties 4

Uitrusting

 • Vleesthermometer

Ingrediënten

 • 4 karbonades zonder been
 • 2 Eetl koolzaadolie

Droog wrijven

 • 2 Eetl gerookte paprika
 • 1 Eetl koosjer zout
 • 1 Eetl gemalen zwarte peper
 • 1 Eetl bruine suiker
 • 1 Theelepel knoflookpoeder
 • 1 Theelepel uienpoeder
 • ½ Theelepel gemalen mosterd
 • ½ Theelepel cayennepeper

Aanwijzingen

 • Steek uw grill aan tot 400 °F (205 °C). Ingesteld voor indirect koken met 2 zones.
 • Meng de dry rub ingrediënten in een kleine kom. Gebruik een vork om eventuele knobbels die zich kunnen vormen te verpletteren.
 • Breng een dun laagje koolzaadolie aan op de karbonades. Breng de dry rub royaal aan en wrijf aan alle kanten.
 • Kook gedurende 8-10 minuten per kant, totdat het vlees een interne temperatuur van 145 ° F (62 ° C) bereikt voor medium-rare of 160 ° F (70 ° C) voor medium en geen roze in het midden. Gebruik een vleesthermometer voor een nauwkeurige meting.
 • Haal van het vuur en laat 10 minuten rusten. Serveer en geniet.