Gerookt Spek Jerky [Honey Marinade & Applewood Pork]

Omhuld met honing en bruine suiker, deze barbecue spek schokkerig is anders dan alles wat je eerder hebt gehad. Zo maak je de beste bacon jerky op een roker.

gerookt spek schokkerig recept

Inhoudsopgave


 1. Wat is Bacon Jerky?
 2. Hoe smaakt Bacon Jerky?
 3. Thick Cut vs. Regulier Spek
 4. Welke temperatuur voor Bacon Jerky?
 5. Hoe voor te bereiden
 6. Hoe bacon jerky te roken
 7. Beste hout voor het roken van Bacon Jerky
 8. Hoe Bacon Jerky te bewaren
 9. Gerookt Spek Jerky
 10. FAQ

Als je een fan bent van in de winkel gekochte jerky, ben je hier aan het juiste adres. Deze barbecue bacon jerky is gemakkelijk te maken in de achtertuin op je roker, en het beste van alles is dat het volledig pijnloos is om te koken.

Gemaakt met alleen spek, bruine suiker en honing als kerningrediënten, is het na slechts een paar uur op de roker klaar.

Hoewel er tal van uitstekende zelfgemaakte bacon jerky recepten zijn die vragen om het gebruik van een dehydrator of je thuisoven, kan deze klassieke snack het beste op de roker worden gemaakt. Vlees wordt bijna altijd het best genoten via de barbecue, en deze bacon jerky is niet anders.

hoe spek schokkerig te maken

Wat is Bacon Jerky?

Bacon jerky heeft een heerlijke en kauwbare textuur die net zo verslavend is als zijn rundvlees tegenhanger. Maar wat het onderscheidt, is dat het nog steeds dat onmiskenbare spekaroma heeft dat ons allemaal doet kwijlen. Bedenk maar eens hoeveel beter het ruikt van je barbecueroker.

Als het kijken naar voeding jouw ding is, kun je gerust zijn. Met zeer weinig additieven is deze schokkerigheid gezonder dan uw standaard in de winkel gekochte tarief.

Gemaakt met uw keuze uit dunne of dikke plakken, is dit recept eenvoudig en perfect voor nieuwkomers op de barbecue, net zo goed als voor doorgewinterde professionals.

Hoe smaakt Bacon Jerky?

Het zal geen schok zijn dat deze schokkerig veel naar spek smaakt. Ondanks dat het gedroogd is, is de smaak veel rijker dan gewoon spek en de twee uur laag en langzaam roken brengt het naar een heel nieuw niveau.

Het draagt ook een mild pittige en zoete smaak dankzij de toevoeging van bruine suiker, honing en hete saus.

Thick Cut vs. Regulier Spek

Hoewel je voor dit recept dik of standaard gesneden spek kunt gebruiken, raad ik aan om dik te gebruiken. Ze dragen meer smaak en hebben genoeg vlees om onze honing en hete sausmarinade te absorberen.

Als je van een knapperige of knapperige textuur houdt, gebruik je misschien liever een standaard dunne snit. U moet uw rooktijd dienovereenkomstig aanpassen en regelmatig het gevoel en het uiterlijk van het spek controleren terwijl het kookt om ervoor te zorgen dat het niet te gaar wordt.

hoe varkensvleesspek schokkerig te roken

Welke temperatuur voor Bacon Jerky?

De beste rooktemperatuur is 190°F-200°C (88°C-93°C). Dit is een beetje lager dan onze gebruikelijke rooktemperatuur van 225 ° F, maar onze prioriteit hier is het langzaam uitdrogen van het spek. Dit zal ons helpen de smaken van het vlees en de marinade vast te leggen.

Hoe voor te bereiden

Voor dit recept gebruiken we een eenvoudige marinade gemaakt met honing, hete saus en een paar snufjes kruiden. Hoewel ik hete saus in het recept heb vermeld, kun je ook je keuze van BBQ-saus of sriracha gebruiken. Misschien vind je het een beetje zoet, dus probeer niet overboord te gaan!

Meng de ingrediënten van de marinade gewoon in een kleine kom en breng het aan op elke spekreepjes met een bastkwast.

Omdat spek geen enorm stuk vlees is, laat ik het alleen marineren terwijl mijn roker opwarmt (ongeveer 20-30 minuten). Het marineren van vlees bij kamertemperatuur is gevaarlijk omdat het bacteriën in staat stelt zich te vermenigvuldigen op rauw vlees (bron). Daarna strooien we de bruine suiker erop en zijn we klaar om te gaan.

Hoe bacon jerky te roken

Met uw roker op 200 ° F en uw spek gemarineerd, kunnen we doorgaan met het echte plezier.

Breng het vlees over op de kookroosters en laat ongeveer een centimeter tussen elke reep. Leg een bakplaat onder de roosters om eventuele vetvette druppels op te vangen. Misschien wilt u het bekleden met folie om het gemakkelijker schoon te maken.

Rook twee uur lang. Controleer het spek elke 30 minuten om er zeker van te zijn dat het niet is uitgedroogd en dat de bakplaat niet is gevuld met vet. Als dit het geval is, moet u de lade legen voordat u deze terug in de rokerskamer plaatst.

Open na 90 minuten de rookkamer en draai het spek om. Dit is simpelweg om een goede rookdekking te garanderen, maar geeft ons ook een opportunity om de voortgang van onze schokkerigheid te controleren.

Je kunt honing en elke saus naar keuze mengen. U kunt nu de koelbakken voorbereiden terwijl u koelrekken bovenop plaatst. Je moet ervoor zorgen dat de stukjes spek geen direct contact hebben met het hout.

Als de schokkerigheid bijna twee uur duurt, zet je je oven aan op 190 ° F. Zodra de oven is opgewarmd, breng je het spek over naar de oven en kook je nog twee uur. Dit zal helpen om de schokkerige uit te drogen, waardoor meer overtollig vocht wordt afgevoerd.

Haal schokkerig uit de oven. Op dit punt had het een mooie, diepe en donkere kleur moeten ontwikkelen, met een bekende schokkerige textuur.

Laat de schokker op een koelrek liggen totdat deze volledig is afgekoeld. Dep af met keukenpapier om meer overtollig vet of vocht te verwijderen.

Beste hout voor het roken van Bacon Jerky

De beste rookbossen voor bacon jerky zijn fruit hardhout zoals appel, kers, pecan en esdoorn. Hoewel sommige mensen ook graag hickory gebruiken, raad ik aan om bij een fruithout te blijven om je een milde en zoete smaak te geven. Het zal prachtig combineren met het varkensvlees, evenals de honing en bruine suiker in de marinade. Om deze reden raden we vaak aan om milde fruithouten te gebruiken met pulled pork, en deze schokkerig is niet anders.

Hoe Bacon Jerky te bewaren

Omdat spek bederfelijk is, moet je schokkerig kort na het koken worden bewaard om ervoor te zorgen dat het vers en veilig blijft om te eten. Voor het beste resultaat laat je het volledig afkoelen voordat je het dept met een droge papieren handdoek. Dit verwijdert overtollig vet of vocht op het oppervlak van het vlees.

Pro tip: Bekleed de bodem van een luchtdichte container met een papieren handdoek. Dit absorbeert na verloop van tijd langzaam afgevend, overtollig vocht in de schokkerige.

gerookt spek schokkerig recept

Speld

4 Van 3 Stemmen

Gerookt Spek Jerky

Bedekt met honing en bruine suiker, is deze barbecue bacon jerky anders dan alles wat je eerder hebt gehad. Zo maak je de beste bacon jerky op een roker.
Cursus Voorgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voorbereidingstijd 5 notulen
Kooktijd 4 uren
Totale tijd 4 uren 5 notulen

Uitrusting

 • Smoker (houtskool, pellet, propaan of elektrisch)
 • Klont houtskool
 • Appelhoutsnippers
 • Basting borstel
 • Ziploc zak of luchtdichte container (voor opslag)

Ingrediënten

 • 2 Lbs spek
 • 1 Eetl bruine suiker

Marinade

 • ½ kopje hete saus of BBQ saus/sriracha
 • 1 Eetl honing
 • ½ Theelepel knoflookpoeder
 • ½ Theelepel uienpoeder
 • 1 knijpen koosjer zout
 • 1 knijpen gemalen zwarte peper

Aanwijzingen

 • Begin met roken en verwarm tot 200 °F (93 °C). Gebruik je rookdempers en thermometer om deze rooktemperatuur op peil te houden. Als u uw houtskoolgrill gebruikt, zorg er dan voor dat u deze geschikt maakt voor koken met 2 zones.
 • Zodra de temperatuur stabiel is, voegt u houtsnippers toe aan de vuurhaard.
 • Meng in een kleine kom de ingrediënten van de saus grondig. Gebruik een deegkwast om op spek aan te brengen en bedek beide zijden. Bestrooi met bruine suiker.
 • Leg spekreepjes op rookroosters en laat een ruimte van een halve centimeter tussen elk stuk. Plaats er een bakplaat onder om druppels op te vangen.
 • Rook gedurende 2 uur bij 200 °F (93 °C). Draai spek om op ongeveer 90 minuten om een gelijkmatige dekking te garanderen. Controleer ook of de bakplaat niet overvult met vet of vet.
 • Haal spek uit de roker en giet vet af. Breng over naar een voorverwarmde oven op 190 °F (88 °C). Kook nog twee uur om schokkerig uit te drogen, of wanneer het spek schokkerig is geworden.zoals textuur en kleur.
 • Haal jerky uit de oven en laat volledig afkoelen. Dep af met een droge papieren handdoek. Wanneer u helemaal afkoelt, bewaar dan in een luchtdichte container of Ziploc-zak.

FAQ

Zit je met een brandende vraag? Onze antwoorden op de veelgestelde vragen van onze lezers zijn hier om te helpen.

Wat is het verschil tussen Bacon Jerky en Candied Bacon?

Deze twee soorten spek worden vaak ten onrechte door elkaar gebruikt, maar er zijn verschillen tussen de twee. Gekonfijt spek heeft een knapperigere textuur, is gelaagd met meer suiker en is vaak sneller te koken. Jerky, aan de andere kant, wordt laag en langzaam gerookt om een veel taaier consistentie te creëren.

Moet ik zelfgemaakte jerky koelen?

Ja. Nadat je bacon jerky is afgekoeld, moet je het in een Ziploc-zak of een luchtdichte container bewaren en in de koelkast bewaren. Spek is bederfelijk, zelfs als het gedroogd is, en moet binnen drie dagen na het roken worden geconsumeerd.