Gerookte bodem rond gebraden [Barbecue Beef, Dry Brine & Wood]

Gerookte bodem rond gebraden geroosterd laag en langzaam gekookt over eikenhout voor het perfecte bord barbecue rundvlees. Bereid met een sneldrogende pekel en Texas-stijl paprika en knoflook dry rub, kan deze heerlijke rundvleessnede een menigte voeden! Leer hoe je onderen kunt roken met ons eenvoudige rookrecept.

barbecue gerookte runder bodem rond gebraden recept

Inhoudsopgave


 1. Wat is Beef Bottom Round Roast?
 2. Bottom Round vs. Top Round Roast
 3. Waar te kopen Bottom Round Roast
 4. Beste hout
 5. Droge pekel
 6. Tijd &temperatuur
 7. Snelle tips
 8. Gerookt rundvlees bodem rond

Vandaag kijken we naar de basisprincipes van de onderste ronde, van droog pekelen tot kruiden, en hoe je het kunt roken voor het perfecte bord malse gesneden rosbief.

Net als gerookte bovenste ronde, wordt rundvlees onder het ronde gebraden vlees het best gesneden geserveerd. Dit maakt het geweldig voor sandwiches of in combinatie met andere mooie gerookte bijgerechten.

barbecue gerookte runder bodem rond gebraden recept

Wat is Beef Bottom Round Roast?

Onderste ronde is afgeleid van de achterpoot en romp van de koe, vaak bekend als de ronde. Er zijn hier verschillende subsecties van rundvleesronde te vinden, waaronder bovenrond, onderste rond en oogrond.

Omdat het been een goed geoefend onderdeel van de koe is, heeft de onderste ronde een laag vetgehalte en marmering. Dit maakt het mager en gevoelig voor droog of taai worden. Als gevolg hiervan worden langzame ‘vochtige’ warmtemethoden, zoals sous vide of slow cooking, vaak gebruikt om het te bereiden. Met een goede zoutdroge pekel kunnen we het echter efficiënt op de roker koken.

Bottom round wordt meestal geserveerd in dunne plakjes en kan worden gedroogd of gerookt om schokkerig te worden, of gewoon alleen of in een BBQ-sandwich worden gegeten.

Bottom Round vs. Top Round Roast

Rundvlees boven en onder gebraden worden vaak verward, maar er zijn duidelijke verschillen tussen de twee. Hoewel beide stukken het beste langzaam kunnen worden gekookt in vochtige omgevingen, moeten ze nog steeds op iets andere manieren worden behandeld.

Bovenste ronde is een rundergebraad gesneden uit de binnenkant van de ronde, of de achterpoot van vee, terwijl de onderste ronde wordt gesneden van de buitenkant van de ronde. Dus waarom de namen? De ronde oer “wordt op het slagersblok geplaatst met de buitenkant aan de onderkant en de binnenkant aan de bovenkant, dus deze sneden werden bekend als onder- en bovenronde.”

Een groot verschil is dat de bovenste ronde malser is dan de onderste ronde. Bodem is een meer goed werkende spier, waardoor het slanker en lager in vetgehalte. Het heeft een meer authentieke ‘vlezige’ smaak omdat het afkomstig is van een oersnede dichter bij de spier van het dier.

Terwijl de bovenkant meestal in zijn geheel of gehalveerd wordt gekocht, bestaat de onderkant uit drie secties: het oog, de platte en de hiel. Voor dit recept gebruiken we een hele bodemgebraad.

barbecue gerookte runder bodem rond gebraden recept

Waar te kopen Bottom Round Roast

Bodemgebraad komt niet zo vaak voor in supermarkten en slagerijen omdat ze moeilijker te verkopen zijn dan andere stukken. Dat gezegd hebbende, is het mogelijk om ze op sommige locaties te vinden.

De beste manier om onderste ronde braadstukken of een ander stuk rundvlees te kopen, is door rechtstreeks bij de slagerij te bestellen. Als u er echter niet persoonlijk kunt komen en online een gebraad koopt, zorg er dan voor dat de verkoper ’s nachts verzendt, zodat uw vlees vers aankomt.

Beste hout

Het beste hout voor het roken van runderenbodem rond gebraden is eikenhout. Het breken van het hout in dunne stukjes, of spaanders is beter om te roken dan brokken omdat het gelijkmatiger brandt.

barbecue gerookte runder bodem rond gebraden recept

Droge pekel

Om de magere bouw van de bodem rond te compenseren, gebruiken we een zout droge pekel om het rundvlees vochtig en zacht te houden. Het zou ook moeten helpen om de natuurlijke smaken in de vleessnede te verbeteren.

Voor een goede droge pekel hebben we alleen een halve theelepel koosjer zout per pond vlees nodig. Voor dit recept gebruiken we een bodemronde van 3 pond, dus gebruiken we 1 1/2 theelepel zout. Breng gewoon een avondlaag van zout aan over het rundvlees, voordat u het een nacht of minimaal twee uur in de koelkast laat staan.

Tijd &temperatuur

Probeer de ronde ongeveer 30-40 minuten per pond vlees te roken bij 225 ° F (107 ° C). Voor onze 3-pond rundvleesbodemronde roken we 90 tot 120 minuten, of totdat de interne temperatuur relk 130 ° F (55 ° C) voor medium-zeldzame gaarheid.

barbecue gerookte runder bodem rond gebraden recept

Snelle tips

 1. Rundvlees mag niet worden gekookt na middelmatige gaarheid om te voorkomen dat het vlees uitdroogt
 2. Wikkel je braadstukken dubbel in folie als je wilt dat het eerder klaar is en je je zorgen maakt over het uitdrogen van het vlees
 3. Als je gaat bedekken met folie, zorg er dan voor dat het het rundvlees niet raakt tijdens het koken, omdat dit kan leiden tot stomen en te gaar worden van het gebraad
 4. Haal het gebraad 40 minuten voor het koken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
barbecue gerookte runder bodem rond gebraden recept

Sim

4.67 Van 36 Stemmen

Gerookt rundvlees bodem rond

Gerookte bodem rond gebraden geroosterd laag en langzaam gekookt over eikenhout voor het perfecte bord barbecue rundvlees. Bereid met een sneldrogende pekel en Texas-stijl paprika en knoflook dry rub, kan deze heerlijke rundvleessnede een menigte voeden!
Cursus Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voorbereidingstijd 10 notulen
Kooktijd 2 uren
Droge pekel 2 uren
Totale tijd 4 uren 10 notulen
Porties 6

Ingrediënten

 • 3 pond runderbodem rond gebraden
 • 5 9 Theelepel koosjer zout
 • gele mosterd

Droog wrijven

 • ¾ kopje koosjer zout
 • ¾ kopje gemalen zwarte peper
 • 1 ½ Eetl knoflookpoeder
 • 1 ½ Eetl uienpoeder
 • 1 ½ Eetl gerookte paprika
 • 1 Theelepel cayennepeper poeder

Aanwijzingen

 • Bereid het gebraad door het gelijkmatig te bedekken met een dun laagje koosjer zout. Laat het 2 uur drogen in de koelkast.
 • Start rook op tot 225 ° F (107 ° C). Zet op voor indirect koken en voeg houtsnippers toe aan kolen.
 • Meng in een middelgrote kom de wrijfingrediënten.
 • Bestrijk het rundvlees met een dun laagje gele mosterd. Breng de rub aan op het rundvlees en bedek alle kanten.
 • Leg het braadstuk op de rookroosters. Sluit de deur of het deksel en rook tot de interne temperatuur van het rundvlees 130 ° F (55 ° C) is voor medium-rare, ongeveer 2 uur.
 • Haal gebraad uit roker en tent met folie. Laat 10-15 minuten rusten.
 • Snijd rundvlees dun om te serveren.