Gerookte eland gebraden

Deze gerookte eland roast is mager maar vol van smaak. Dit stevige vlees is gemaakt met eenvoudige droge pekel en droge wrijfkruiden voordat je laag en langzaam over hickory kookt voor het perfecte barbecuewild. Leer hoe je elandengebraad rookt met ons eenvoudige recept.

gerookt eland gebraden recept

Inhoudsopgave


  1. Waar te koop Elk
  2. Tijden &Temperaturen
  3. Gerookte eland gebraden

Eland is een prachtig mager stuk vlees dat rijk is aan eiwitten en weinig vet bevat. Het is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen en wordt algemeen beschouwd als een van de beste vleeswaren van wild. Het wordt vaak vergeleken met hert, maar heeft weinig gamey smaak en is meestal slanker.

Net als bij hertenvlees kunnen we het net zo behandelen als met rundvlees. Sterker nog, voor onze gerookte elandgebraad gaan we het net zo behandelen als onze gerookte rundvlees top ronde. Het grote verschil is dat het lagere vetgehalte betekent dat we moeten oppassen dat we het niet laten uitdrogen. Om dit tegen te gaan, gaan we het een nacht drogen en ook een marinade-injectie gebruiken. Laten we erin gaan!

Waar te koop Elk

Uw toegang tot elanden kan beperkt zijn, afhankelijk van waar u zich bevindt, en u hebt meer kans om het te vinden bij een gespecialiseerde slagerij als u zich in de westelijke regio van Noord-Amerika bevindt. Buiten dit, zult u meer geluk hebben om online te bestellen.

Tijden &Temperaturen

Elanden moeten worden gerookt bij 225 ° F (107 ° C) gedurende een uur per pond vlees. We gebruiken een roast van 4 lb, dus streven naar vier uur rooktijd. Het belangrijkste is echter dat het vlees een interne temperatuur van 130 ° F bereikt, waarna we het van de roker zullen trekken. We wikkelen het dan in folie en laten het tien tot vijftien minuten rusten, zodat het stijgt tot een eindtemperatuur van 140 ° F-150 ° F. Alles hierover en de eland zal uitdrogen vanwege het lage vetgehalte.

gerookt eland gebraden recept

Speld

4.44 Van 57 Stemmen

Gerookte eland gebraden

Gerookt elandgebraad laag en langzaam gekookt over hickory hout voor het perfecte bord barbecuevlees. Bereid met een gemakkelijke droge pekel en Texas-stijl paprika en knoflook dry rub, is dit magere stuk wild boordevol smaak!
Cursus Hoofdgerecht
Keuken Barbecue
Voorbereidingstijd 10 notulen
Kooktijd 5 uren
Droge pekel 8 uren
Totale tijd 13 uren 10 notulen
Porties 8 volk
Calorieën 401Kcal

Ingrediënten

  • 4 pond eland gebraden
  • koosjer zout

Droog wrijven

  • ¾ kopje koosjer zout
  • ¾ kopje zwarte peper
  • 1 ½ Eetl knoflookpoeder
  • 1 ½ Eetl uienpoeder
  • 1 ½ Eetl paprika
  • 1 Theelepel cayennepeper poeder

Aanwijzingen

  • Spoel en dep droog elandgebraad. Breng koosjer zout aan over het vlees en laat het in de koelkast pekel. Laat minstens 4 uur staan, of idealiter een nacht.
  • Haal het gebraad uit de koelkast. Spoel overtollig zout af en dep droog. Laat vlees op kamertemperatuur komen.
  • Start de roker op tot 225 ° F (107 ° C). Als u een houtskoolgrill gebruikt, zorg er dan voor dat u zich instelt voor koken met 2 zones, met voldoende ruimte voor het gebraad van de elanden aan de indirecte kant van de roosters.
  • Plaats de waterpan in de rokerskamer en voeg houtsnippers toe aan de vuurhaard of kolen.
  • Injecteer eland met injectiemarinade. Breng aan op het hele vleesoppervlak en injecteer elke 1-2 inch.
  • Breng de dry rub aan over het hele vlees, aan alle kanten.
  • Leg elandgebraad op rookroosters en sluit de kamerdeur of deksel. Rook tot inwendige temperature bereikt 130 ° F, of ongeveer 4-5 uur.
  • Haal van de roker en wikkel in folie. Laat 10-15 minuten rusten. Indien stevig verpakt, moet de temperatuur stijgen tot 140 ° F-150 ° F. Snijd om te serveren.

Voeding

Calorieën: 401Kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 73g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Cholesterol: 178Mg | Natrium: 5856Mg | Vezel: 3g