Deze gerookte eland roast is mager maar vol van smaak. Dit stevige vlees is gemaakt met eenvoudige droge pekel en droge wrijfkruiden voordat je laag en langzaam over hickory kookt voor het perfecte barbecuewild. Leer hoe je elandengebraad rookt met ons eenvoudige recept.

Inhoudsopgave
- Waar te koop Elk
- Tijden &Temperaturen
- Gerookte eland gebraden
Eland is een prachtig mager stuk vlees dat rijk is aan eiwitten en weinig vet bevat. Het is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen en wordt algemeen beschouwd als een van de beste vleeswaren van wild. Het wordt vaak vergeleken met hert, maar heeft weinig gamey smaak en is meestal slanker.
Net als bij hertenvlees kunnen we het net zo behandelen als met rundvlees. Sterker nog, voor onze gerookte elandgebraad gaan we het net zo behandelen als onze gerookte rundvlees top ronde. Het grote verschil is dat het lagere vetgehalte betekent dat we moeten oppassen dat we het niet laten uitdrogen. Om dit tegen te gaan, gaan we het een nacht drogen en ook een marinade-injectie gebruiken. Laten we erin gaan!
Waar te koop Elk
Uw toegang tot elanden kan beperkt zijn, afhankelijk van waar u zich bevindt, en u hebt meer kans om het te vinden bij een gespecialiseerde slagerij als u zich in de westelijke regio van Noord-Amerika bevindt. Buiten dit, zult u meer geluk hebben om online te bestellen.
Tijden &Temperaturen
Elanden moeten worden gerookt bij 225 ° F (107 ° C) gedurende een uur per pond vlees. We gebruiken een roast van 4 lb, dus streven naar vier uur rooktijd. Het belangrijkste is echter dat het vlees een interne temperatuur van 130 ° F bereikt, waarna we het van de roker zullen trekken. We wikkelen het dan in folie en laten het tien tot vijftien minuten rusten, zodat het stijgt tot een eindtemperatuur van 140 ° F-150 ° F. Alles hierover en de eland zal uitdrogen vanwege het lage vetgehalte.