Gerookte Hot Dog Verbrande Uiteinden

Gerookte hotdog verbrande uiteinden zijn het perfecte gerecht als je iets goedkoops en gemakkelijks wilt roken. Gerookt in slechts 90 minuten, deze kijk op barbecue hotdogs is zoet, pittig en een klassiek feest voorgerecht.

gerookte hotdog verbrande uiteinden recept

Inhoudsopgave


 1. Wat zijn Hot Dog Burnt Ends?
 2. Hoe hotdog verbrande uiteinden te roken
 3. Houtsnippers
 4. Snelle tip
 5. Gerookte Hot Dog Verbrande Uiteinden

Klassieke barbecue gerookte gerechten vereisen uren van zorgvuldige planning, vleesvoorbereiding en roken. Maar soms wil je gewoon iets snel en gemakkelijks voor een menigte, en dat is waar deze gerookte hotdog verbrande eindigt recept stapt in.

Met weinig meer dan een pakje standaard hotdogs en een handvol alledaagse ingrediënten, is dit een van de gemakkelijkste rookrecepten die ik kan bedenken. Perfect voor rokende nieuwkomers, maar ook voor doorgewinterde professionals die gewoon iets pijnloos willen.

hotdogs gecoat met mosterd en bbq wrijven op rookroosters

Wat zijn Hot Dog Burnt Ends?

Gerookte hotdogs verbrande uiteinden zijn in wezen gewone frankfurter of hotdog worsten, geserveerd in gehakte stukken. Ze worden in hun geheel gerookt voordat ze worden gehakt en gekookt in een bad met boter, suiker en BBQ-saus voor een verdere periode. Hierdoor kan het midden van de worst rijk en vochtig zijn, terwijl de buitenkant gekarameliseerd en heerlijk is. Ja, het is goed.

Deze korst bovenop het uiteindelijke gerecht zorgt voor een mooie balans. Aan de binnenkant van de worst heb je een sappig smaakvol varkensvlees en aan de buitenkant heb je een knapperige, suikerachtige crunch.

Je bent misschien bekend met brisket verbrande uiteinden, wat de meer traditionele kijk op ‘BBQ verbrande uiteinden‘. Het vetpuntuiteinde van de brisket wordt hergebruikt en omgezet in een BBQ-snack door het weggegooide vlees te hakken en te roken.

Hoewel ze afkomstig zijn van volledig verschillende stukken vlees, is het eindresultaat voor beide vlezige blokjes van snackformaat. Beide zijn gekarameliseerd, sappig en ronduit verslavend. Het voordeel van het gebruik van hotdogs is dat, terwijl een runderborst een hele middag kan duren om te roken, hotdog verbrande uiteinden slechts 90 minuten nodig hebben. Gemakkelijk.

Hoe hotdog verbrande uiteinden te roken

Dit rookrecept bevindt zich in twee verschillende fasen. De eerste omvat het roken van de hotdogs in zijn geheel gedurende een uur, gekruid in een mix van gele mosterd en BBQ dry rub. Hierdoor kan het vlees in de worst langzaam op temperatuur komen zonder uit te drogen.

De tweede fase wordt gedaan door de hotdogs in centimeters lange stukken te hakken en ze in een boterbad te doen, gegarneerd met bruine suiker en BBQ-saus. Dit wordt vervolgens op hoge temperatuur gekookt, waardoor de boter kan smelten en de suiker karamelliseert.

Houtsnippers

Hoewel houtsnippers vaak gereserveerd zijn voor langere rookbeurten, kun je hier nog steeds wat plezier hebben. Kersenhout heeft een sterke impact in slechts een uur en voegt een zoete smaak toe aan je worst. Wat ik echter echt leuk vind aan kersenhout, is de laag rood die het aan het vlees toevoegt. Kijk eens aan!

Als de zoetheid van de kleur van kersen niet naar wens is, kan een beetje eikenhout gemengd met pecan helpen een subtiel en diep aroma toe te voegen.

Vermijd sterke en robuuste houtsoorten zoals hickory of mesquite. Ze zijn gewoon te veel voor dit soort vlees en zullen je laatste portie voedsel overweldigen.

Snelle tip

 1. Hoewel de mosterd en droge wrijfkruiden moeten helpen om te voorkomen dat het vlees aan de roker of grillroosters blijft plakken, kan dit gebeuren. Voor het beste resultaat, zorg ervoor dat uw roker schoon is en probeer een dun laagje olie op de roosters te borstelen. Gebruik een olie met een hoog rookpunt, zoals zonnebloem- of palmolie.
gerookte hotdog verbrande uiteinden recept

Sim

4.60 Van 20 Stemmen

Gerookte Hot Dog Verbrande Uiteinden

Gerookt in slechts 90 minuten, deze kijk op barbecue hotdogs is zoet, pittig en een klassiek feest voorgerecht.
Cursus Voorgerecht, Bijgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voorbereidingstijd 5 notulen
Kooktijd 1 uur 30 notulen
Totale tijd 1 uur 35 notulen
Porties 4

Uitrusting

 • Aluminium pan of bakplaat

Ingrediënten

 • 1 inpakken Hotdogs
 • ½ kopje BBQ saus
 • 2 Eetl boter
 • ¼ kopje bruine suiker

Kruiderij

 • 2 Eetl mosterd
 • 2 Eetl droog wrijven

Aanwijzingen

 • Steek uw roker aan tot 225 °F (107 °C). Als u een houtskoolgrill gebruikt, stelt u deze in voor koken met 2 zones / indirect grillen.
 • Gebruik een bastingborstel om de mosterd op de hotdogs aan te brengen, bedekt met een dunne laag. Strooi droog wrijven over hotdogs, met mosterd die als lijm fungeert.
 • Plaats hotdogs op rookroosters. Rook een uur lang.
 • Verwijder de hotdogs van de roker en snijd elke worst in stukjes van 1 inch.
 • Doe hotdogstukjes in een aluminium pan of bakplaat. Voeg de boter toe en laat deze over de stukjes smelten. Meng de bruine suiker en BBQ saus er met een lepel door.
 • Plaats de pan of bak terug in de roker. Verhoog de temperatuur tot 350 °F-400 °F (176 °C-204 °C). Kook nog eens 20 minuten, of totdat de boter volledig is gesmolten en de suiker bovenop is gekarameliseerd.
 • Verwijder van de roker. Breng indien nodig meer BBQ-saus aan. Serveer en geniet.