Gerookte Lamsribbetjes

Gerookte lamsribbetjes zijn mals en boordevol smaak. Leer hoe je lamsribbetjes rookt met ons eenvoudige barbecuerecept.

gerookte lamsribbetjes recept 7

Inhoudsopgave


 1. Vlees prep
 2. BBQ Dry Rub
 3. Rooktijden & Temperatuur
 4. Beste hout voor het roken van lamsribbetjes
 5. Gerookte Lamsribbetjes

Het zou moeilijk zijn om een vleesliefhebber te vinden die niet van zijn ribben houdt. Als je een barbecueroker hebt, heb je geluk. Niets is zoiets als lamsribbetjes die urenlang laag en langzaam boven rook worden gekookt.

Ons gerookt lamsrib recept is niet anders. Deze uitgeklede versie van onze gerookte lamsrack wordt bereid met een prachtige BBQ dry rub, langzaam gerookt en vervolgens bedekt met barbecuesaus. Deze schoonheden zijn sappig en vol van smaak en er is niets dat er op lijkt.

gerookte lamsribbetjes gesneden en geserveerd op bord met side bbq saus

Vlees prep

Als je in het verleden runderribben hebt gerookt, zul je blij zijn te weten dat het kookproces voor lamsvlees niet veel anders is. Kruiden en smaken verschillen enigszins, maar de vleesvoorbereiding en benadering van roken zijn vrijwel hetzelfde.

De eerste stap in onze vleesvoorbereiding is het verwijderen van het membraan uit het ribbenrek. Voor de onbekende is dit een laag zilverleer die aan de onderkant van het ribbenrek zit. Het wordt op dezelfde manier gevonden op varkensribbetjes en runderribben, en lamsvlees is niet anders.

Sommige pitmasters en barbecuefans houden het liever aan, maar ik vind het taai en oneetbaar als het wordt gekookt. Laten we er vanaf komen.

Zoek waar het membraan of de zilveren huid begint aan het einde van het rek. Gebruik een dof mes (of een lepel als je dat liever hebt) om onder de huid te glijden en voorzichtig uit het rek te verwijderen.

Begin het langzaam weg te trekken totdat je er twee vingers onder kunt krijgen. Gebruik dan je handen om het weg te trekken. Probeer zo zacht mogelijk te zijn, zodat er geen risico is dat de huid breekt of snijdt.

Gebruik een papieren handdoek om te kopen, verwijder langzaam de huid en zorg ervoor dat deze intact blijft. Als het scheurt, maak je geen zorgen – gebruik gewoon het papieren handdoekje om zoveel mogelijk stukjes van het membraan te verwijderen.

BBQ Dry Rub

De beste manier om onze lamsrack op smaak te brengen, is door een dry rub te gebruiken. Je kunt in de winkel gekochte kruidenmixen kopen, maar ik ga veel liever doe-het-zelf. Wat is een betere manier om de smaak van je gerecht aan te passen dan om je eigen gerecht te maken?

Onze dry rub is eenvoudig en vereist slechts vier eenvoudige ingrediënten van gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, gemalen zwarte peper en knoflookzout. De combinatie van deze vier componenten geeft ons een mooie smaakbalans zonder ons af te leiden van het lamsvlees.

Meng de vier ingrediënten gewoon in een kleine kom. Zodra ze grondig zijn gecombineerd, breng je de blend royaal aan op het lamsrack. Werk het in beide zijden van de ribben en je bent klaar om te gaan.

Rooktijden & Temperatuur

Lamsribbetjes moeten ongeveer drie uur worden gerookt bij 225 ° F (107 ° C). In tegenstelling tot andere soorten vlees, hoeven we voor ribben niet op interne temperatuur te gaan. In plaats daarvan moeten we uitkijken naar veranderingen in de textuur en het uiterlijk van het vlees.

Net als wanneer we zien of varkensribbetjes klaar zijn, kunnen we de tandenstokertest gebruiken. Om dit te doen, drukt u voorzichtig een tandenstoker in het vlees tussen de botten op het rek. Je ribben zijn klaar als de tandenstoker glijdt met weinig of geen weerstand.

Als u zich comfortabeler voelt op basis van de interne temperatuur, is de aanbevolen meting 145 ° F of 63 ° C (bron).

Beste hout voor het roken van lamsribbetjes

Lamsvlees heeft een sterke smaak, dus past goed bij robuuste houtsoorten zoals hickory of mesquite. Hickory is al jaren een populaire keuze voor barbecuehout dankzij de robuuste en nootachtige smaak.

Evenzo heeft mesquite een gedurfd smaakprofiel en is het een hoofdbestanddeel van met name een barbecue in Texas-stijl. Het scherpe en intense rookaroma heeft het tot een klassieke houtkeuze gemaakt.

Het is gemakkelijk om overboord te gaan met zowel hickory als mesquite, dus ik raad aan om slechts een klein handjevol chips te gebruiken om mee te beginnen.

Als je een vleugje fruit aan je rook wilt toevoegen, probeer dan wat appelhout te mengen met je hickory. Dit zou een milde en zoete noot aan je ribben moeten toevoegen.

gerookte lamsribbetjes recept 7

Speld

4.47 Van 15 Stemmen

Gerookte Lamsribbetjes

Gerookte lamsribbetjes zijn mals en boordevol smaak. Leer hoe je lamsribbetjes rookt met ons eenvoudige barbecuerecept.
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voorbereidingstijd 20 notulen
Kooktijd 3 uren
Totale tijd 3 uren 20 notulen

Ingrediënten

 • 1 reklamribbetjes
 • BBQ saus facultatief
 • olijfolie

Droog wrijven

 • 1 Eetl gedroogde rozemarijn
 • 1 Eetl gedroogde tijm
 • 1 Theelepel gemalen zwarte peper
 • 1 Theelepel knoflookzout

Aanwijzingen

 • Knip vet van ribben en verwijder het membraan (dit kan al worden verwijderd).
 • Meng in een kleine kom de wrijfingrediënten. Royaal aanbrengen over ribbenrek en beide zijden bedekken.
 • Steek uw roker aan tot 225 °F (107 °C). Als u een houtskoolgrill gebruikt, stelt u deze in voor koken met 2 zones.
 • Leg lamsrack op rookroosters. Sluit de kamerdeur en rook de ribben gedurende 2-3 uur, of totdat de interne temperatuur 145 ° F (63 ° C) heeft bereikt. Op dit punt moeten de ribben zacht zijn.
 • (Optioneel) 10 minuten voordat ze gaar zijn, bedek de rib met BBQ-saus. Rook voor de resterende tijd.
 • Verwijder de ribben van de roker en laat 10 minuten rusten. Serveer en geniet.