Gerookte Top Round

Gerookte top rond gekookt laag en langzaam over eikenhout voor het perfecte bord van barbecue rundvlees. Bereid met een gemakkelijke droge pekel en Texas-stijl paprika en knoflook dry rub, is dit bescheiden stuk vlees boordevol smaak! Leer hoe je top rond rookt met ons recept.

gerookt rundvlees top rond gebraden recept

Inhoudsopgave


 1. Wat is topronde?
 2. Hoe de bovenste ronde op te slaan
 3. Gerookte Top Round

Vandaag stoken we de roker op om een gerookt rundvleesstuk op te ritselen dat vaak wordt genegeerd ten gunste van entrecote en flank. Hopelijk laat deze walkthrough je zien waarom het een plaats verdient in je repertoire van barbecuerecepten.

Beef top round is geweldig om te roken, maar in tegenstelling tot meer bekend vlees zoals brisket of chuck, wordt het het best geserveerd in plakjes. Dit kan zijn voor sandwiches, taco’s of fajita’s…. of zelfs gewoon op zichzelf. Niemand oordeelt.

rundvlees top rond koken op rokersroosters

Wat is topronde?

Top ronde biefstuk komt van de achterpoot en romp van de koe, ook wel bekend als ‘de ronde’. Rundvleesronde is verdeeld in verschillende delen, waaronder de bovenste ronde, onderste ronde en oogronde.

Het been is een goed geoefend gebied van de koe, wat betekent dat de bovenste ronde een relatief laag vetgehalte en marmering heeft. Dit maakt het mager en vrij moeilijk om te eten, terwijl het ook gevoelig is voor uitdroging wanneer we het proberen te grillen of roken. Om deze reden wordt het meestal gekookt met langzame ‘vochtige’ warmtemethoden, zoals stoven of langzaam koken in een crockpot. Het kan ook worden genoten als rosbief, of als malse steaks.

Topronde wordt vaak geserveerd in dunne plakjes en kan worden gedroogd of gerookt om schokkerig te maken, of gewoon op zichzelf of in een BBQ-sandwich worden genoten.

Wanneer goed gekookt, heeft topronde een ongelooflijk sappige smaak. Omdat het echter zo mager is, is het ook een stuk rundvlees dat heel gemakkelijk te gaar is en taai of zelfs droog wordt.

Koop Top Round

Een stevige spier van het achterbeen van rundvlees. Extreem mager en zonder veel vet, kook het zeldzaam voor de beste resultaten.

KOOP OP PorterRoad.com
porter road beef rond

Hoe de bovenste ronde op te slaan

Als de meeste biefstuksneden, top ronde kan worden bewaard in de koelkast voor drie of vier dagen. Je kunt het tot een jaar invriezen, maar je moet het stevig in slagerspapier of vacuümafdichting wikkelen.

Als u het na het koken wilt bewaren, moet u het inpakken of in een luchtdichte container plaatsen voordat u het in de koelkast plaatst. Je moet dit niet langer dan twee uur na het koken doen. Je kunt het ook invriezen, maar het begint na twee maanden zijn kwaliteit te verliezen.

gerookt rundvlees top rond gebraden recept

Speld

4.37 Van 22 Stemmen

Gerookte Top Round

Gerookte top rond gekookt laag en langzaam over eikenhout voor het perfecte bord van barbecue rundvlees. Bereid met een gemakkelijke droge pekel en Texas-stijl paprika en knoflook dry rub, is dit bescheiden stuk vlees boordevol smaak!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voorbereidingstijd 20 notulen
Kooktijd 5 uren
Droog pekelen (’s nachts) 8 uren
Totale tijd 13 uren 20 notulen

Ingrediënten

 • 5-8 pond rundvlees top rond
 • koosjer zout

Droog wrijven

 • ¾ kopje koosjer zout
 • ¾ kopje gemalen zwarte peper
 • 1 ½ Eetl knoflookpoeder
 • 1 ½ Eetl uienpoeder
 • 1 ½ Eetl gerookte paprika
 • 1 Theelepel cayennepeper poeder

Aanwijzingen

 • Bestrijk de bovenkant rond met koosjer zout. Laat een nacht in de koelkast pekel drogen.
 • Start rook op tot 225 ° F (107 ° C). Als u een houtskoolgrill gebruikt, stelt u deze in voor koken met 2 zones met indirecte warmte. Voeg eikenhoutsnippers toe aan vuurhaard of kolen.
 • Meng in een kleine kom alle droge wrijfingrediënten. Breng dry rub aan op de bovenkant rond en bedek alle kanten.
 • Leg rundvlees op rook- of grillroosters. Rook gedurende 5 uur, of totdat de interne temperatuur 130 ° F (55 ° C) heeft bereikt voor medium-rare. Gebruik een rokersthermometer om nauwkeurigheid te garanderen.
 • Wanneer de bovenste ronde klaar is, verwijder dan van de roker. Laat 10 minuten rusten. Serveer door tegen het graan te snijden.