Gerookte varkenslende [Temperatures, Times & Pro Tips]

Krijg je BBQ gerookte varkenslende elke keer goed met onze tijdgids en recept. Alles wat u moet weten over de interne temperatuur, houtkeuze, getrokken lendenen en meer.

gerookte varkenslende

Inhoudsopgave


 1. Wat is de beste temperatuur voor het roken van lendenen?
 2. Waarom je varkenslende moet pekelen
 3. Hoe varkenslende te pekelen
 4. Hoe varkenslende te trimmen
 5. BBQ rubs en sauzen voor gerookte varkenslende
 6. Wat is het beste hout voor het roken van varkenslende?
 7. Recept voor gerookt varkensvlees
 8. Gemakkelijk gerookte varkenslende

Zoals elk goed stuk vlees, moet gerookte varkenslende mals en sappig zijn. Doe het echter verkeerd en het kan taai en rubberachtig zijn. Dus hoe lang heeft varkenslende nodig in de roker voordat het klaar is?

Gesneden varkenslende moet ergens tussen de tweeënhalf en drie uur worden gerookt. Maar als u de voorkeur geeft aan pulled pork-lendenen, moet deze nog twee uur worden gerookt, waardoor u in totaal vijf uur maakt.

Dit hangt grotendeels af van uw kooktemperatuur en de interne temperatuur van het vlees. In mijn post van vandaag ga ik je de stappen laten zien die je moet volgen om een eenvoudige varkenslende te koken, en de verschillende variabelen die van invloed zijn op hoe lang het duurt om te koken.

gerookte varkenslende

Wat is de beste temperatuur voor het roken van lendenen?

Je zult hier twee sets temperaturen zien die worden genoemd. Een daarvan is de kooktemperatuur waar we onze roker op zetten, en de andere is de interne temperatuur die we willen dat ons varkensvlees bereikt.

De beste temperatuur om een varkenslende (d.w.z. de kooktemperatuur) te roken is 225°F/107°C. Sommige mensen gaan hoger om het sneller te koken, maar om de lekkerste resultaten te bereiken 225 ° F voor tussen de twee en een half en drie uur is je beste gok.

Zolang de interne temperatuur bereikt 145°F/63°C, het vlees zal mals, smaakvol en een mooie textuur hebben.

alt="hoe lang te roken varkensvlees lendene bbq skoked ossenhaas"

Houd er echter rekening mee dat dit is zodat u resultaten kunt bereiken om lendenen te krijgen die kunnen worden gesneden. Als je pulled pork wilt maken, heb je het nodig om wat steviger te worden. Hiervoor willen we een interne temperatuur van 203°F/95°C, waarvoor het halverwege in folie moet worden gewikkeld en nog twee uur moet worden gerookt.

Als je ervoor kiest om het te koken voor pulled pork, breng er dan na twee uur wat BBQ-saus op aan en gebruik twee lagen aluminiumfolie om het in te pakken. Voeg ook een beetje appelsap toe om ervoor te zorgen dat het niet te veel vocht verliest. Ga verder op 225 ° F en laat het nog een paar uur staan voordat je die gouden 205 ° F raakt.

Deze fase van het toevoegen van folie is belangrijk omdat naarmate de lendenen hogere temperaturen bereiken, deze begint uit te drogen (dit is de reden waarom sommige mensen de voorkeur geven aan vulling in gerookte varkenslende). Het hebben van een paar voeringen folie eromheen helpt de sappen te recyclen en ze in het vlees te laten opnemen. Wees voorzichtig wanneer u het uit uw roker verwijdert: de folie zal heet zijn en er zullen hete sappen tussen de vellen folie stromen. De resultaten zullen echter de moeite waard zijn, omdat het varkensvlees gemakkelijk zal versnipperen en geweldig zal gaan in broodjes of sandwiches, overgoten met BBQ-saus.

Zorg ervoor dat je hiervoor een goede digitale vleesthermometer gebruikt. Als je er nog geen hebt, zijn ze niet duur en de investering waard.

Als je toevallig een grotere lenden gebruikt, moet je misschien de rooktijden een beetje aanpassen, maar niet te veel. Varkenslende heeft de neiging om alleen groter te worden in lengte, dus vaak duurt het niet veel langer.

Als je besluit dat je het varkensvlees gaat gebruiken om in plakjes te snijden, raad ik je aan het vlees een nacht te pekelen om het vlees vochtig te houden. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om te injecteren, wat je op relatief korte termijn kunt doen, maar voor mij kan dit een beetje inconsistent zijn. Pekelen heeft de neiging om te zorgen voor een meer grondige en consistente behandeling van het vlees.

gerookte varkenslende

Waarom je varkenslende moet pekelen

Pekelen is het geheim van sappiger vlees en smaak. Hoewel het verleidelijk kan zijn om je varkensvlees te marineren, is pekelen echt de bereidingsmethode die je wilt volgen.

Kijk, varkenslende is vergelijkbaar met kipfilet in de zin dat het een zeer mager soort vlees is. Als het gaat om roken kan dit problematisch zijn, omdat het lage vetgehalte ertoe kan leiden dat het gemakkelijk uitdroogt.

Dat wil niet zeggen dat je geen vettere stukken vlees moet pekelen. Sterker nog, ik heb eerder een varkensschouderpekel gebruikt, ondanks het feit dat varkensschouder veel dikker is dan lendenen.

Terwijl marinades alleen maar smaak toevoegen aan het oppervlak van de lendenen, gaan goede pekel nog verder door het vlees vochtig te houden. Met slechts een eenvoudige zout- en wateroplossing kunnen we het vocht van het vlees veel efficiënter vasthouden.

Het magische ingrediënt hier is zout, waarbij het natriumgehalte de echte sleutel is. Natrium helpt vlees malser te maken door de eiwitten af te breken.

Hoe varkenslende te pekelen

Zo weet je nu dat je waarom je moet je vlees pekelen, het is tijd om te leren hoe.

Gelukkig kan het niet eenvoudiger. Je hebt geen fancy recept nodig, en de twee dingen die je nodig hebt, moet je al in je keuken hebben: Zout en water.

Het enige dat u moet onthouden, is de beste verhouding van zout tot water om te gebruiken, wat een eetlepel zout is voor elke kop water.

Vergeet niet dat je genoeg water moet gebruiken om je lendenen in een grote kom of container te kunnen onderdompelen.

Doe eerst het water in de kom (niet het vlees) en voeg de juiste hoeveelheid zout toe in overeenstemming met onze magische verhouding. Meng het zout tot het is opgelost voordat je je varkenslende voorzichtig in de kom legt.

Zet de kom in de koelkast en laat twee uur pekelen. Je kunt het langer laten staan als je wilt, maar twee uur zou genoeg moeten zijn voor het zout om zijn magie op het eiwit van het varkensvlees te laten werken.

Hoe varkenslende te trimmen

Hoewel het hebben van een vetgehalte in de lendenen belangrijk is, omdat dat is wat veel van de smaken biedt bij het roken, is het echter niet ongebruikelijk dat stukken vlees overtollig vet bevatten. We willen hier vanaf, en gelukkig is het heel gemakkelijk te doen voor varkenslende.

Je kunt een vleesschaar gebruiken of je kunt er gewoon stevig aan trekken om het overtollige af te rukken.

Je kunt ook een laag zilverleer aan één kant vinden. Sommige mensen houden dit graag, maar persoonlijk vind ik dat het snijden van het vlees later wat te taai wordt. Gebruik een scherp mes om het te verwijderen.

BBQ rubs en sauzen voor gerookte varkenslende

Zoals met zoveel andere stukken vlees, willen we een goede BBQ-rub op het vlees aanbrengen voordat we het roken.

Ik heb de neiging om gewoon een eenvoudige BBQ-rub te gebruiken, met dank aan Small Town Woman.

Zoete droge rub ingrediënten

 • 1 1/2 tl paprikapoeder
 • 1/4 theelepel cayennepeper
 • 1 el bruine suiker
 • 1 el komijn
 • 1 1/2 theelepel chilipoeder

Wat is het beste hout voor het roken van varkenslende?

Een van mijn favoriete dingen over het roken van vlees is experimenteren met het mengen van verschillende houtsoorten met vlees.

Varkensvlees is hier bijzonder goed voor omdat het een vlees is dat van nature goed past bij zoete smaken, vooral fruit. Of je nu een varkensschouder bereidt of een hele ham probeert te roken, het gaat allemaal heel goed met fruitige houtsoorten. Persoonlijk vind ik het erg leuk:

 • Appel
 • Esdoorn
 • Perzik
 • Pecan
 • Oranje

Recept voor gerookt varkensvlees

Hier is een heel eenvoudig recept voor gerookte varkenslende. Het gebruikt 225 graden Fahrenheit als een gids voor roken, maar voel je vrij om aan te passen als je een bijzonder groot stuk varkensvlees hebt. De sleutel is om een interne temperatuur van 145 graden Fahrenheit te bereiken.

gerookte varkenslende

Sim

4.43 Van 14 Stemmen

Gemakkelijk gerookte varkenslende

Barbecue gerookte varkenslende bereid in een gemakkelijke pekel en droge wrijven. Perfect als BBQ diner voor alle seizoenen.
Cursus Diner
Keuken Barbecue

Ingrediënten

 • 1 varkenslende
 • 3 Eetl wrijven naar keuze
 • ¼ kopje BBQ saus

Aanwijzingen

 • Verwarm uw roker tot 225 °F met uw keuze van hout. Persoonlijk raad ik esdoorn aan.
 • Terwijl de roker opwarmt, snijdt u het vet op uw varkensvlees.
 • Pas uw keuze toen wrijf royaal over de lendenen.
 • Zodra uw roker 225 ° F heeft bereikt, plaatst u het vlees in de roker.
 • Rook gedurende 2,5-3 uur, of totdat het vlees een interne temperatuur van 145 ° F bereikt.
 • Met nog ongeveer 30 minuten te gaan, breng je BBQ-saus aan op het vlees.
 • Stop met roken, verwijder van de roker en laat 15-20 minuten afkoelen voordat je het snijdt en serveert.