Gietijzeren plaat The Bastard Medium

Gietijzeren plaat The Bastard Medium

Als je op zoek bent naar de perfecte gietijzeren plaat om je BBQ-ervaring te verbeteren, dan is The Bastard Medium een uitstekende keuze. Deze plaat is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en heeft een breedte van 40 cm en een diepte van 22 cm. Het is ontworpen voor gebruik op de The Bastard en andere kamado BBQ’s. In dit artikel zullen we de eigenschappen van deze plaat bespreken en waarom deze een must-have is voor elke BBQ-liefhebber.

Voordelen van The Bastard Medium

De The Bastard Medium is ontworpen voor gebruik op kamado BBQ’s en biedt vele voordelen ten opzichte van andere soorten gietijzeren platen. Ten eerste is het gemaakt van hoogwaardig gietijzer, wat betekent dat het duurzaam en bestand is tegen hoge temperaturen. Hierdoor gaat het lang mee en hoef je niet snel een nieuwe plaat aan te schaffen.

Een ander voordeel van The Bastard Medium is de grootte. Met een breedte van 40 cm en een diepte van 22 cm is er voldoende ruimte om meerdere gerechten tegelijk te bereiden. Dit is ideaal als je voor een grote groep mensen kookt of als je verschillende soorten voedsel wilt bereiden.

Daarnaast zorgt de plaat voor een gelijkmatige verdeling van de warmte, wat resulteert in een gelijkmatige garing van het voedsel. Dit is vooral belangrijk als je delicate gerechten bereidt, zoals vis of groenten.

Gebruik van The Bastard Medium

De The Bastard Medium kan op verschillende manieren worden gebruikt. Een van de meest voorkomende manieren is om het te gebruiken als een grillplaat. Hierdoor krijg je mooie grillstrepen op het voedsel en blijft de smaak behouden.

Een andere manier om het te gebruiken is als een bakplaat. Hiermee kun je voedsel bereiden dat anders door de roosters van de BBQ zou vallen, zoals kleine stukjes groenten of garnalen.

Als je The Bastard Medium gebruikt, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Dit betekent dat je het na elk gebruik moet schoonmaken en eventueel moet inbranden. Hierdoor blijft de plaat in goede conditie en gaat het langer mee.

FAQs

1. Wat is de beste manier om The Bastard Medium schoon te maken?
Antwoord: Na elk gebruik moet je de plaat schoonmaken met warm water en zeep. Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsjes, omdat dit de coating kan beschadigen.

2. Kan ik The Bastard Medium gebruiken op een gas-BBQ?
Antwoord: Nee, The Bastard Medium is ontworpen voor gebruik op kamado BBQ’s en kan niet worden gebruikt op gas-BBQ’s.

3. Hoe kan ik voorkomen dat voedsel blijft plakken aan The Bastard Medium?
Antwoord: Om te voorkomen dat voedsel blijft plakken, moet je de plaat goed invetten voordat je begint met koken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld olijfolie of een andere plantaardige olie.

4. Kan ik The Bastard Medium gebruiken om pizza’s te bereiden?
Antwoord: Ja, The Bastard Medium is uitstekend geschikt voor het bereiden van pizza’s. Het zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en zorgt ervoor dat de korst knapperig blijft.

5. Hoe kan ik The Bastard Medium inbranden?
Antwoord: Om The Bastard Medium in te branden, moet je het eerst schoonmaken en drogen. Vervolgens smeer je de plaat in met olie en plaats je het op de BBQ. Laat het gedurende 30-60 minuten op hoge temperatuur staan. Herhaal dit proces indien nodig.

Conclusie

The Bastard Medium is een uitstekende gietijzeren plaat voor elke BBQ-liefhebber. Het biedt vele voordelen ten opzichte van andere soorten platen en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Door het goed te onderhouden gaat het lang mee en kun je er jarenlang van genieten.