Hoe chicken wings te pekelen (met recept!)

Als je klaar bent om je BBQ-vleugels naar een hoger niveau te tillen, maak je dan klaar om dit eenvoudige recept voor kippekel uit te proberen. Met slechts een paar ingrediënten kan het niet eenvoudiger zijn om te maken. Hier leest u hoe u kippenvleugels kunt pekelen.

rauwe kippenvleugels zittend in pittige pekel

Inhoudsopgave


 1. Wat je nodig hebt voor pekel van kippenvleugel
 2. Waarom zouden we kippenvleugels pekelen?
 3. Hoe lang moet je kippenvleugels pekelen?
 4. Wat heb je nodig voor pekel van kippenvleugel?
 5. Meet 2 kopjes tot 1 pond water
 6. Meet je zout af
 7. Combineer water, zout &suiker
 8. Voeg uw specerij &kruiden toe
 9. Dompel de kippenvleugels onder
 10. Droog je vleugels af
 11. Kun je pekelkippenvleugels drogen?
 12. Kan ik ze pekelen in bier?
 13. Easy Chicken Wing Pekel Recept
 14. Over naar jou

Als het gaat om kippenvleugels, hebben veel andere BBQ-liefhebbers de neiging om gewoon voor een eenvoudige rub of marinade te gaan en hopen op het beste. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van wrijven en marinades, maar ik bied een nog betere oplossing om je vlees met smaak te doordrenken: Pekelen.

Nu, hoor me hier: ik weet dat pekelen veel mensen intimideert. Met zijn relatief lange voorbereidingstijd en methode is het meer werk.

Maar de resultaten zijn zo, zo goed.

Easy Chicken Wing Pekel Recept

Als het goed wordt gedaan, is gepekelde vlees sappig en mals, en een briljante manier om in een lading smaak te verpakken in zelfs het meest bescheiden vlees.

Veel mensen hebben een pekelrecept waar ze graag naar verwijzen, maar het is ook belangrijk dat je het goed toepast, en het is echt belangrijk om die uiterst belangrijke metingen goed te krijgen.

Dus hier ben ik om te helpen met een korte handleiding voor het pekelen van kippenvleugels, inclusief mijn favoriete ingrediënten om te gebruiken, en de exacte metingen die je moet kijken om te gebruiken.

Easy Chicken Wing Pekel Recept (5) 2 exemplaar

Wat je nodig hebt voor pekel van kippenvleugel

Mis je iets? Hier zijn enkele snelle Amazon-links om u te helpen

 • Koosjer zout
 • Bruine suiker
 • Rode pepervlokken
 • Zwarte peper
 • Cider azijn
 • Grote kom of container

Als je andere vleesvoorbereidingsgidsen wilt zien, bekijk dan mijn gids over hoe lang je varkensschouder moet pekelen.

krokante kippenvleugels naast bbq-saus op tafel

Waarom zouden we kippenvleugels pekelen?

Zoals u misschien weet, is pekelen een vleesbereidingsproces dat helpt voorkomen dat vlees uitdroogt. Dit is vooral belangrijk voor BBQ en roken, waar vlees gedurende lange tijd wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, waardoor ze uitdrogen.

Dit is nog belangrijker voor kip omdat het een zeer magere vleessoort is, met heel weinig vetgehalte. Dit maakt het gevoelig om in slechts enkele minuten van sappig naar droog te veranderen.

Voeg daarbij het feit dat vleugels de neiging hebben om minder vlees te dragen dan stukken zoals borst, en we vragen veel moeite als we niet de juiste voorbereiding doen.

Een bereide pekel van water, zout en kruiden kan worden gemengd en gebruikt om de kip onder te dompelen. Zout is een uitstekend middel om vlees te helpen zijn sappen en smaken vast te houden. Dit betekent dat als het eenmaal gaar is, het mooi vochtig en zacht blijft.

Hoe lang moet je kippenvleugels pekelen?

Kip is een mager vlees, dus het heeft veel langer nodig om te pekelen dan ander vetter vlees, zoals varkensvlees. Je kunt huidloze kippenvleugels een paar uur pekelen, maar om de echte volledige effecten te krijgen, zou ik veel langer gaan.

Ik raad aan om kip ’s nachts (8 uur) op zijn minst te pekelen, maar ik zou ook aanraden om een volledige 24 uur te proberen om het maximale uit de pekel te halen.

Wat heb je nodig voor pekel van kippenvleugel?

Voor het maken van een pekel van de kippenvleugel heb je nodig:

 • Kippenvleugels (zorg ervoor dat ze volledig ontdooid zijn. Hier leest u hoe u kip op de juiste manier kunt ontdooien)
 • Elke vloeistof kan het doen – bier, wijn, azijn of vruchtensap – maar ik ga bijna altijd gewoon voor goed ouderwets water. Hoewel je misschien van plan bent om een andere smaak pekel te maken door een andere vloeistof te gebruiken, vind ik dat water geweldig werk doet zonder veel weg te nemen van de smaken van het vlees zelf. Gebruik warm water.
 • Tafel- of koosjer zout. Zorg ervoor dat het geen advertentie bevatditives, omdat deze de zuiverheid van je mix kunnen beïnvloeden. Omdat koosjer zout geen jodiumgehalte heeft, kan het klonten vormen, waardoor het ideaal is om te pekelen.
 • Een grote container. Vermijd elke container die kan corroderen bij gebruik. De beste containers zijn meestal plastic of roestvrij staal.
 • Een gewicht. Een bord kan in dit geval volstaan, waardoor je vlees ondergedompeld blijft in het water
 • Suiker. Dit helpt om je vlees een mooie knapperigheid te geven wanneer het wordt gerookt of gebarbecued.
 • Uw keuze uit extra’s. Bijvoorbeeld rode pepervlokken, witte peper, zwarte peper. Deze toegevoegde smaken komen neer op uw persoonlijke voorkeur, maar als absoluut minimum heb ik de neiging om zwarte peper op te nemen.

Volg deze zes eenvoudige stappen en je hebt licht werk gemaakt van je kippenvleugelpekel.

Meet 2 kopjes tot 1 pond water

Dit is een zeer belangrijke stap, omdat u wat metingen aan de vloeistof moet doen om te gebruiken. De hoeveelheid vloeistof die je nodig hebt, hangt af van het aantal kippenvleugels dat je verwacht te koken. Te veel en ze zullen zacht en moeilijk te koken zijn, te weinig en ze zullen heel gemakkelijk uitdrogen.

Voor de beste manier om de hoeveelheid water te meten die je nodig hebt, plaats je de vleugels in een grote kom. Begin met het gieten van warm water en stop zodra het het vlees heeft ondergedompeld en op ongeveer 3 centimeter boven de bovenkant van de vleugels zit. U kunt dit water vervolgens in een meetcontainer gieten zodat u deze kunt gebruiken wanneer dat nodig is.

Snelle tip: Een ruwe gids is om 6 kopjes water per 3 pond kippenvleugels te gebruiken.

Meet je zout af

Veel mensen zeggen dat 1:16 de beste basisverhouding van zout tot water is. Wat onze taak echter moeilijk maakt, is dat verschillende soorten zout een verschillend kristalgehalte en dus gewicht hebben. Een kopje keukenzout komt overeen met tweemaal het gewicht van een kopje koosjer zout.

In plaats daarvan raad ik aan om op gewicht te gaan. 10 gram zout per liter water is mijn favoriete gids. Schaal af op basis van uw gemeten watervolume en bereken de hoeveelheid zout die vanaf daar nodig is.

Snelle tip: als je 6 kopjes water hebt, heb je een derde van een kopje keukenzout nodig, of een half kopje koosjer zout.

Combineer water, zout &suiker

Roer met je reeds afgemeten water het zout en de suiker erdoor. Roer voorzichtig totdat alle vaste deeltjes zijn opgelost. vergeet ook niet om suiker toe te voegen en voorzichtig te roeren totdat de vaste deeltjes volledig zijn opgelost. Suiker zorgt ervoor dat je kip een mooie bruine schil ontwikkelt wanneer hij gekookt is.

Snelle tip: Probeer ongeveer een derde van een kopje witte suiker te gebruiken.

Voeg uw specerij &kruiden toe

Dit is waar het allemaal het verschil maakt. Voeg al je gekozen specerijen en kruiden toe. Meng een kwart kopje witte azijn en rode pepervlokken en giet dit mengsel in het water. Voeg een eetlepel witte peper en twee eetlepels zwarte peper toe aan je pekeloplossing

Dompel de kippenvleugels onder

Leg je kippenvleugels in de pekelmix. Verplaats alles naar een grotere container als dat nodig is. Zorg ervoor dat al het vlees bedekt is met het water. Je kunt een bord gebruiken om je vlees te verankeren.

Plaats de container in de koelkast en laat een paar uur staan

Snelle tip: Laat 2 uur staan als je vleugels huidloos zijn, of 4 uur als ze nog huid hebben.

rauwe kippenvleugels ondergedompeld in pittige BBQ-pekel

Droog je vleugels af

Als je klaar bent met pekelen, haal je je kippenvleugels uit de pekel. Spoel ze voorzichtig af en droog het vlees voorzichtig door het te deppen om overtollige vloeistof en zout te verwijderen.

Droog kook het vlees door het te grillen of te roken. Je kunt het kruiden als je wilt, maar naar mijn mening is gepekelde vlees het beste op zichzelf.

Kun je pekelkippenvleugels drogen?

Zeker! Ik heb meestal alleen droge pekel gebruikt voor grotere stukken vlees (bijvoorbeeld hele kalkoenen). Dit komt omdat het een stuk netter is en minder rommel veroorzaakt door de afwezigheid van water. Voor kleinere stukken vlees zoals vleugels heb ik liever gedacht dat het weken in een natte pekel helpt om de huid en het vlees van het vlees grondiger te doordringen.

Ik denk dat er een goed argument is voor droog pekelende kippenvleugels. Door er eenvoudig zout op te wrijven zonder het gebruik van water, droogt de huid uit, wat leidt tot een prachtig goudbruine knapperige huid op de vleugels eenmaal gekookt.

Kan ik ze pekelen in bier?

Absoluut! Net als bij marinades en rubs is er veel ruimte om te experimenteren met de pekel die je gebruikt. Hoewel mijn recept hier mijn go-to is voor het maken van gekruide kippenvleugels, is bier een geweldig ingrediënt om te gebruiken voor een pekel.

Char-Broil heeft een geweldig bier-pekel recept dat bier, zout en bruine suiker gebruikt. Probeer het eens!

Easy Chicken Wing Pekel Recept

Speld

4.69 Van 38 Stemmen

Easy Chicken Wing Pekel Recept

Een makkelijk te maken kippekel die je vleugels mooi sappig en mals maakt.
Cursus Voorgerecht, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Barbecue
Voorbereidingstijd 10 notulen
4 uren
Totale tijd 10 notulen

Ingrediënten

 • : 0 Cups warm water warm
 • ½ kopje koosjer zout
 • kopje bruine suiker
 • 3 Eetl rode pepervlokken
 • 2 Eetl gemalen zwarte peper
 • ¼ kopje cider azijn

Aanwijzingen

 • Giet het warme water in een grote container. Voeg het zout en de suiker toe en roer grondig tot alle deeltjes zijn opgelost.
 • Voeg de rode pepervlokken, zwarte peper en ciderazijn toe. Meng.
 • Plaats de kippenvleugels voorzichtig in de pekel. Zorg ervoor dat ze onder het oppervlak van de pekel worden ondergedompeld. Gebruik een klein gewicht als dat nodig is.
 • Zet de hele container in de koelkast en laat 2-4 uur staan.

Over naar jou

Voel je je klaar om uit je comfortzone te stappen en vlees te pekelen? Deze kooktechniek is lang niet zo moeilijk als het lijkt, dus ik ben opgewonden om te zien dat jullie het eens proberen – en laat me zeker weten wat je ervan vindt!

Wat neem je graag op in je pekel? Liever iets met meer pit? Of meer zout? Wat is je favoriete kookmethode?