Hoe een BBQ-eiland te bouwen met stalen noppen

Bouw je eigen BBQ-eiland met stalen noppen op de gemakkelijke manier. Onze stapsgewijze handleiding laat u alles zien wat u moet weten om uw metalen buitenframe te plannen, voorbereiden en instellen. Tracks, afmetingen en bouwtechnieken voor de beste grillstructuur.

hoe een bbq-eiland te bouwen met stalen noppen

Inhoudsopgave


 1. Planning &afmetingen
 2. BBQ eiland gereedschap
 3. Stalen noppen & rupsbanden
 4. Leg composietplaten neer
 5. Leg de sporen neer
 6. Het eerste spoor waterpas of loodrecht maken
 7. Voeg de noppen naar de tracks
 8. Bevestig de bovenste track
 9. Pas je kleinere studs in
 10. Bouw de structuur uit
 11. De elektrische kabels instellen
 12. Panelen en tellers installeren

Als je ooit het gevoel hebt gehad dat je je binnenopstelling of je bestaande bent ontgroeid outdoor BBQ keuken, dan kan het plannen van je eigen outdoor BBQ de juiste keuze zijn.

In plaats van de duizenden dollars uit te geven aan hulp van buitenaf, heb je misschien het idee om het zelf te doen en je eigen hulp mee te nemen DIY BBQ eiland ideeën tot leven..

Dit is echter niet zo gek als het klinkt. Stalen noppen hebben duizenden BBQ-fans geholpen hun eigen aangepaste constructies te bouwen. Deze fungeren als eenvoudig te monteren frames om het skelet van uw eiland te bouwen en kunnen gemakkelijk worden gekocht bij winkels en online retailers.

Zo ga je aan de slag.

stalen frame voor bbq eiland met ingebouwde grill
Foto: Orogrande

Planning &afmetingen

Niet voorbereiden en voorbereiden om te falen. Voordat u zich laat meeslepen door het kopen van uw onderdelen, of zelfs fantaseert over uw droom ingebouwde grill, moet u uw nieuwe set-up goed plannen.

Dit omvat het meten van de exacte afmetingen van uw kookoppervlak en wat u bij uw grill wilt opnemen. Dit kunnen extra functies zijn zoals een gootsteen, kasten of laden. Als je dit eenmaal hebt besloten, zou je een idee moeten kunnen krijgen van hoeveel ruimte je nodig hebt.

Veel bouwmarkten en leveranciers bieden uitgebreide maattabellen voor al hun producten, die u de exacte afmetingen laten weten die u nodig heeft.

Hier zijn enkele geweldige voorbeelden van BBQ-eilandplannen om u te helpen een idee te krijgen van wat u kunt verwachten.

voorbeeld bbq eilandplan en blauwdruk
Een voorbeeld BBQ eilandplan

Wat u ook besluit, zorg ervoor dat u uw afmetingen dubbel en driedubbel controleert. Het kan niet worden overschat hoe belangrijk het is om fouten in dit stadium te vangen, in plaats van erachter te komen als je bijna klaar bent

BBQ eiland gereedschap

Veel gereedschappen voor dit project zullen vergelijkbaar zijn met alle andere: bijvoorbeeld niveaus, hamerboor, schroevendraaier. Er zijn er echter een paar die meer gespecialiseerd en specifiek zijn voor het opzetten van stalen noppen.

Dit zijn:

 • Metalen snijzaag
 • Schroefpistool
 • Bevestigingsmiddelen
 • Marker
 • Laser-level/Plumb bob |
 • C-klemmen

Stalen noppen & rupsbanden

Het hoofdgedeelte van je structuur bestaat uit twee belangrijke componenten: de noppen en de sporen.

frame van bbq-eiland gebouwd met stalen noppen en sporen om skelet te vormen

Hoewel ze qua structuur verschillend zijn, is de gemakkelijkste manier om ze te bedenken dat sporen grotendeels de horizontale elementen van de structuur vormen (ze ‘volgen’ langs de grond), terwijl de noppen voornamelijk verticaal werken.

U moet beide zorgvuldig plannen om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid van elk krijgt. Te weinig en uw constructie zal zwak zijn, te veel en het zijn onnodige verspilde kosten.

Als algemene regel proberen veel mensen 1 stud te gebruiken voor elke 12 inch horizontale structuur. Dit werkt goed voor het vormen van de muren van uw eilandstructuur en helpt een goede hoeveelheid dekking te bieden.

De meest populaire vorm van stud is 25-gauge en verkrijgbaar bij de meeste goede bouwmarkten of online retailers. Ze kunnen op lengte worden gesneden of worden geleverd als onderdeel van een vooraf ontworpen kit.

Je kunt er hier een aantal vinden op Home Depot

Leg composietplaten neer

Als je je plan als leidraad gebruikt, moet je een samengesteld bord gebruiken om de vorm van je eiland te bepalen. Dit heeft een praktisch voordeel van hemu begeleidt u door de constructie, maar het helpt ook om uw hele structuur waterpas en stevig te houden en helpt schade aan de metalen frames te verminderen.

Leg de sporen neer

Nu beginnen we aan de bouw.

Onze eilandbouw begint met de lagere sporen. Lagere sporen zijn groter dan de belangrijkste stalen noppen en kunnen veel gewicht vasthouden, dus ze zijn perfect om de basis van ons eiland te vormen en helpen een stevige basis te creëren waarop de rest ervan kan worden gebouwd.

Plaats de sporen langs de omtrek van het composiet om het onderste deel van het frame te vormen. Voor de langere zijden van je eiland, laat je de tracks ongeveer 6 inch overlappen. Dit moet ervoor zorgen dat je eiland stabiel blijft.

Bevestig uw sporen aan de composietplaten door deze in elke hoek van de sporen te boren. Veel noppen- en rupssets worden geleverd met gaten voor eenvoudige bevestiging, maar als je apart hebt gekocht, moet je deze gaten misschien zelf op hun plaats boren.

Het eerste spoor waterpas of loodrecht maken

Als je de onderste sporen goed krijgt, bepaalt dit het succes (of falen!) van de rest van je eiland, dus als deze eenmaal op hun plaats zijn, neem dan de tijd om ervoor te zorgen dat ze recht en vlak zijn.

U kunt dit doen met behulp van uw keuze uit een loodje bob, een laserniveau of een eenvoudige waterpas. Als je een van deze wilt kopen, zou ik een laserniveau aanbevelen. Ze zijn meestal gemakkelijker te gebruiken en veel efficiënter.

Als u merkt dat een punt van uw onderste spoor ongelijk is, moet u het misschien aan één uiteinde strakker aan het samengestelde bord bevestigen.

Voeg de noppen naar de tracks

Nu is het tijd om verticaal te gaan bouwen. De beste aanpak hier is om sectie voor sectie te gaan, dus concentreer je op één uiteinde van je structuur zodat je kunt beginnen met het installeren van de noppen.

noppen in rupsen bevestigen

Steek je eerste stud in de baan door deze eerst zo uit te lijnen dat de vorm van het gat in de voorkant naar beneden wijst. Pas het uiteinde van de noppen in de baan aan, zodat de randen van beide loodrecht staan.

Draai de stud 90 graden zodat de stud in de baan past, met het gezicht van de stud naar buiten gericht en de flenzen naar binnen gericht. Dit moet een hoek vormen.

Gebruik je c-klemmen om de noppen op zijn plaats te houden en gebruik je waterpas om ervoor te zorgen dat de nop verticaal recht is. Schroef de noppen op zijn plaats en vergrendel hem om een hoek te vormen met je track. Zodra u beide zijden hebt geschroefd en hebt gecontroleerd of de schroeven veilig zijn, verwijdert u de c-klemmen. Herhaal het proces voor de noppen aan de andere kant van de baan.

Bevestig de bovenste track

Nu we de onderste en zijdelen van ons frame hebben, kunnen we de bovenste rail bevestigen. Draai de uiteinden van de noppen heel lichtjes om ze tussen de flenzen van de baan te passen. Stel de baan zo in dat deze aan elke kant een perfecte hoek vormt.

Gebruik je c-klem om de rail aan het ene uiteinde op de nok vast te maken. Cruciaal is dat voordat u de andere kant bevestigt, u een geest- of laserniveau gebruikt om ervoor te zorgen dat de bovenste track waterpas is. Als dit niet het geval is, moet u het misschien aan het losse uiteinde aanpassen.

noppen schroeven en rupsbanden bevestigd om hoek te vormen
Foto: DIY Eddie

Zodra het recht is, gebruikt u uw meetlint om de lengtes van het onderste uiteinde van de structuur met de bovenkant te vergelijken. Als er een verschil is, moet u opnieuw aanpassen hoe de noppen tegen de bovenste baan zijn geplaatst.

Zodra u ervoor hebt gezorgd dat het bovenste spoorniveau recht is en dat het bovenste uiteinde van de structuur overeenkomt met de lengte van de onderkant, gebruikt u uw c-klemmen om het andere uiteinde van de baan te bevestigen. Schroef de vier hoeken van de baan vast met je boormachine.

Pas je kleinere studs in

Om meer structuur en stabiliteit aan ons eiland toe te voegen, moeten we een extra stud in het frame bevestigen. Dit doen we met onze kortere noppen.

Meet met behulp van uw meetlint precies halverwege horizontaal langs het frame en markeer het. Doe dit voor zowel de onderste als de bovenste sporen. Plaats uw noppen gewoon onder een hoek zodat deze tussen de flenzen van de sporen past en draai hem vervolgens zodat deze op zijn plaats past. Lijn het uit met uw markeringen en bevestig het uw klemmen en boor om het vast te zetten.

Bouw de structuur uit

Nu je je eerste deel van de stud-structuur compleet hebt, kun je beginnen met het uitbouwen van de rest ervan. Zorg ervoor dat je het beetje bij beetje zorgvuldig doet, waarbij je altijd controleert of je eiland waterpas is met behulp van een spirit- of laserniveau.

De elektrische kabels instellen

Rijg de kabels door de gaten/knock-outs van de noppen. Ik raad aan om de gaten te bekleden met plastic bussen of banden. Dit zal helpen om schade aan de c te voorkomenkan van de scherpe randen van de gaten, vooral als de kabels tegen de randen wrijven.

initiële lambrisering en contra-installatie op eilandoppervlak

Panelen en tellers installeren

Idealiter zou je hiervoor beton gebruiken, maar als je iets goedkopers nodig hebt dan zijn multiplex of houten panelen ook een goede pasvorm. Houd er rekening mee dat ze niet zo weerbestendig zijn als beton.

Voor tellers raad ik aan om voor graniet te kiezen.

aanrechtbladen gemonteerd op outdoor bbq eiland