Hoe houtsnippers te maken voor roken

Houtsnippers zijn de perfecte brandstof voor je barbecueroker. Maar kun je er zelf een maken? Leer hoe u houtsnippers maakt om te roken met onze eenvoudige stapsgewijze handleiding.

hoe houtsnippers te maken om te roken

Inhoudsopgave


  1. Waarom zou je je eigen chips maken?
  2. Beste houtsoorten
  3. Welke tools heb je nodig?
  4. Doorloop
  5. Hoe diy roken houtsnippers op te slaan

Denk je erover na hoe je houtsnippers kunt maken om te roken? Houtsnippers helpen je een unieke rooksmaak te krijgen. Er zijn niet veel methoden die hetzelfde soort resultaat kunnen opleveren. Laten we eens kijken hoe je je eigen kunt maken, zullen we?

Waarom zou je je eigen chips maken?

Het maken van uw houtsnippers heeft verschillende voordelen. De meest voor de hand liggende is dat het goedkoper is. Je kunt alle houtstukken gebruiken die je hebt, waardoor het zuiniger wordt. Zolang je er zeker van bent dat het hout je de smaak geeft die je nodig hebt om in je eten te worden gerookt. Het bespaart u ook tijd.

Beste houtsoorten

Verschillende houtsoorten kunnen worden gebruikt om te roken. Het is echter belangrijk om bewust te zijn over het type dat u kiest. Dit komt omdat ze elk een bepaalde smaak hebben die ze geven, dus kies verstandig. Hier zijn een paar opties waaruit u kunt kiezen:

Hickory

Dit hout heeft een zoete, rokerige smaak en wordt vaak gebruikt voor houtsnippers om voedsel te roken. Het heeft een sterke smaak, dus je moet op je hoede zijn voor hoeveel je ervoor kiest om aan de roker toe te voegen. Het brandt voor lange periodes en is geweldig wanneer je van plan bent om de roker urenlang te laten gaan.

Omdat hickory zo’n sterke smaak heeft, wordt het vaak gemengd met mildere houtsoorten, op deze manier overheerst het de smaak van het voedsel niet. Dit geldt vooral voor voedsel zoals wit vlees of zeevruchten. Hickory werkt goed voor het roken van kaas en de meeste vleeswaren.

Appelhout

Hout van appelbomen heeft een lichtzoete smaak waardoor het een goede keuze is voor wit vlees zoals vis en kip. Het is ook een veel voorkomende keuze voor ham, kaas, vleeswaren en spek. Het is favoriet vanwege zijn lichte en milde rokerigheid.

Kers

Kersenhout geeft een licht milde smaak met een niveau van zuurheid dat goed past bij varkensvlees, eend, gevogelte in het algemeen en hert. Laat je echter niet misleiden door deze selectie. Kersenhout past goed bij zowat elk type vlees, voedsel en groenten. De milde smaak maakt het gemakkelijk om kersenhoutsnippers te gebruiken.

Pecan

Pecanhout ligt heel dicht bij hickory-hout, hoewel het niet zo sterk is als hickory. Als je de smaak van pecannoten kent, denk er dan aan dat diezelfde smaak in je eten wordt toegediend. De nootachtige smaak past goed bij rundvlees, lamsvlees en zelfs gevogelte. Denk aan de soorten voedsel die goed samengaan met een nootachtige smaak, en je zult niet fout gaan met dit hout.

Eik

Eikenhout is niet zo licht als het fruitboombos, wat betekent dat de smaak niet zo zoet is. Hoewel het een sterk hout is, is het nog steeds lichter dan hickory. Het heeft een neutrale smaak en brandt voor lange periodes.

Perzik

Peachwood – een van mijn meest favoriete smaken. De zoete geur is een geweldige aanvulling op verschillende dingen, waaronder eten. Wanneer je perzikhout gebruikt voor het roken van voedsel, doordrenkt je het met dezelfde delicate en zoete tonen die je in het fruit vindt. Peachwood past goed bij wit en roze vlees.

Welke tools heb je nodig?

Als je je houtsnippers thuis wilt maken, heb je een paar gereedschappen nodig. Houtsnippers kunnen van zowat elk hout worden gemaakt. Het gaat erom dat je eindigt met kleine stukjes die je in je roker kunt stoppen. De gereedschappen die je nodig hebt, zijn onder andere een bijl of een zaag, zolang het een stuk hout in kleine stukjes kan hakken. Dit is als je de chips met de hand maakt.

De andere optie die je hebt is om het hout door een versnipperaar of een houtversnipperaar te halen.

Doorloop

Laten we nu eens kijken hoe u uw houtsnippers kunt maken. Om een houtversnipperaar te gebruiken, moet u deze mogelijk huren, omdat het misschien geen machine is die u in uw werkplaats hebt. De meer draagbare shredders nemen meestal takken aan die ongeveer 2 tot 3 inch in diameter zijn.

Als u een stuk hout hebt dat groter is dan dit, moet u mogelijk voor een houtversnipperaar van industriële kwaliteit gaan. Wanneer u een bijl gebruikt, hakt u het hout in kleine stukjes. Dit is de moeilijkere methode om te gebruiken, maar het is vaak degene die gemakkelijker kan worden gedaan omdat je waarschijnlijk al over de nodige hulpmiddelen beschikt.

Een kleine bijl zal goed werken bij het weghakken van het hout van de stam. Vergeet niet dat je niet probeert de log in tweeën te hakken, maar om kleine stukjes te krijgen. Als zodanig hak je schuin en hak je kleine stukjes tegelijk af. Het nadeel van het gebruik van een bijl is dat je waarschijnlijk niet zoveel kleine stukjes zult snijden als met een houtversnipperaar.

Bij het gebruik van een houtversnipperaar is dit een van de gemakkelijkere methoden om te gebruiken. Het nadeel is dat je misschien een machine moet huren. Om een versnipperaar te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de machine op een vlakke ondergrond staat en dat er geen kanteling is. Zorg er dan voor dat u de richting en snelheid van de machine veilig instelt. Volg altijd de veiligheidstips van de fabrikant.

Als de versnipperaar wielen heeft, zorg er dan voor dat deze vergrendeld zijn. Zodra het is ingesteld, moet u ervoor zorgen dat u het correct aansluit en vervolgens kunt u de chips in de machine invoeren. Zorg ervoor dat u de instructies volgt over welke maat hout u in de versnipperaar kunt voeren. Terwijl u het hout in de versnipperaar voert, mengt u droge en natte bladeren om de versnipperaar te helpen.

Hoe diy roken houtsnippers op te slaan

U kunt uw houtsnippers opslaan in dozen met gaten erin. Zorg ervoor dat de chips op een koude en droge plaats staan. Een doos met gaten houdt de chips droog. U kunt de chips ook opslaan in een plastic container met gaten voor vrije luchtcirculatie.