Hoe kip op een gasgrill te grillen (7 eenvoudige stappen)

Het koken van kipfilets zonder been wordt gezien als een van de gemakkelijkste bbq-vaardigheden om onder de knie te krijgen. Maar rustig aan daar, mijn grillvriend. Er zijn een paar tips die je zullen helpen om van BBQ-fan naar BBQ-pro te veranderen. Hier leest u hoe u kip op een gasgrill kunt grillen.

hoe kip op gasgrill te koken

Inhoudsopgave


 1. Kies voor biologische kipfilet zonder vel
 2. Bereid met een vlees pounder
 3. Pekel gedurende 30 minuten
 4. Gebruik een BBQ rub
 5. Streef naar 425 °F
 6. Voorseizoen
 7. Grilltijd
 8. Gas gegrilde kipfilet
 9. FAQ

Recepten voor gegrilde kip zijn al lang een hoofdbestanddeel in ons huishouden. Het is mijn favoriete vlees om op de een of andere manier te koken, waarbij het centraal staat in enkele van mijn beste BBQ-recepten. Mijn dierbaarste herinneringen aan de zomer zijn het koken van prachtige kipfilets op ons terras.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog steeds dol op gegrilde hamburgers en steaks, maar geen van beide komt voor mij in de buurt van kip. Of het nu gaat om eenvoudige kipburgers of uitgebreide kebabs, er is een geweldig recept voor gegrilde kip voor elke vleeseter.

gegrilde gestreepte kip op een grill

Maar het grillen van kip is iets dat niet zo eenvoudig is als het lijkt. Ze kunnen heel snel uitdrogen, wat genoeg is om elk BBQ-feest plat te laten.

Kip kan gemakkelijk worden gekookt op een gasgrill op 425 ° F / 220 ° C. Gril gewoon 5 minuten aan elke kant, of totdat de interne temperatuur van het vlees 165 ° F / 75 ° C bereikt.

Het geheim van een perfect gegrilde kip ligt niet alleen in de tijd op de grill, maar ook in de bereidingstijd ervoor. Met pre-kruiden en pekelen als een cruciale stap als elke andere.

Hier is mijn stapsgewijze handleiding om je te laten zien hoe je kip op een gasgrill kunt grillen.

Kies voor biologische kipfilet zonder vel

Hoewel iedereen zijn favoriete type kip heeft gesneden – persoonlijk ben ik meer een wings-fan (de snit, niet de band) – koken we vandaag specifiek met kipfilet.

Het vlees zonder been van kipfilet maakt het gemakkelijk te koken en gaat briljant, alleen als bijgerecht of als onderdeel van een hamburger. Het is waar dat hoe groter het voedsel, hoe langer het duurt om te koken, maar ik denk dat dat zoveel meer flexibiliteit geeft met waar je ze daadwerkelijk voor gebruikt.

Als het gaat om het plukken van je borst, probeer dan biologisch te kiezen. Niet alleen zijn er duidelijke ethische redenen achter het kopen van biologisch kippenvlees, maar biologisch vlees is altijd veel beter in kwaliteit.

Biologisch kippenvlees heeft vaak een veel betere textuur en smaakkwaliteit dan niet-biologische variëteiten.

Probeer ook huidloos te kopen. Het vlees in kipfilet is over het algemeen erg mager, maar de huid kan vetlagen bevatten die vettig kunnen worden wanneer ze op de grill worden gekookt.

Bereid met een vlees pounder

Met een rollende pen of vleesbeuker beuk je de kip voorzichtig op een aanrecht of tafeloppervlak. Doe dit totdat ze ongeveer een halve centimeter dik zijn over de borst. Doe dit voor elke borst.

Waarom doen we dit? Zoals met veel kookmethoden, is een van de grootste uitdagingen van grillen het gelijkmatig doorkoken van vlees. Als we ons vlees uniform in dikte maken, helpen we het probleem te voorkomen, terwijl we het ook gemakkelijker maken om te eten en te snijden.

Pekel gedurende 30 minuten

Nu om de pekel te starten. Dit proces helpt de borsten vochtig te houden en stelt ze in staat om mooi te karamelliseren op de grill.

kipfilets weken in pekel met tijm

Voeg een deel zout, een deel suiker en acht delen water toe aan een pan. Combineer zo goed mogelijk.

Haal de kip uit de plastic zakken en leg voorzichtig in de pan. Zet de pan in de koelkast en laat een half uur staan. Niet langer in de koelkast bewaren.

Als je een goede pekel nodig hebt, bekijk dan het recept voor kipvleugelpekel dat ik gebruik.

Gebruik een BBQ rub

Ik ben dol op barbecuewrijven. Ik gebruik ze op bijna elk vlees dat ik maak, en kip is een vlees dat briljant gaat met een goede rub.

Veel BBQ-fans hebben hun eigen rub-recept waar ze loyaal aan blijven, maar als je niet zeker weet waar je moet beginnen, is hier een eenvoudig recept voor kip BBQ-rub.

gegrilde gestreepte kip op een grill

Streef naar 425 °F

Verwarm je gasgrill op een hoog vuur. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan ongeveer 425 °F / 220 ° C. Dit kan een beetje tijd kosten, afhankelijk van je grill.

We willen een omgeving creëren waarin de borsten eensnel gegrild worden op een hoog vuur, dus zorg ervoor dat de grill goed opwarmt.

Dit zal ook helpen voorkomen dat je kip aan de grill blijft plakken.

Voorseizoen

Haal de kip uit de koelkast en droog de pekel af met een papieren handdoek. Breng ze voor door ze te borstelen met wat olijfolie en te besprenkelen met zout.

Grilltijd

Leg elke borst op de grill en zorg ervoor dat er een beetje ruimte tussen elke borst overblijft. Sluit de grill niet, want we willen de borst regelmatig draaien en de grilltemperatuur zo goed mogelijk regelen.

Grill op 425 ° F (of 220 ° C), grill gedurende ongeveer 5 minuten aan elke kant. Draai de kip vaak totdat we onze beoogde interne temperatuur van 165 ° F (75 ° C) bereiken. Ik raad ten zeerste aan om een vleesthermometer te kopen om de interne temperatuur van de kip te meten.

hoe kip op gasgrill te koken

Sim

5 Van 2 Stemmen

Gas gegrilde kipfilet

De makkelijke manier om kipfilet perfect te koken op een gasgrill. Helemaal gaar, met knapperige schil en sappig mals vlees.
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voorbereidingstijd 1 uur
Kooktijd 15 notulen
Totale tijd 1 uur 15 notulen
Porties 4

Ingrediënten

 • 4 Kipfilets huidloos
 • BBQ wrijven
 • Bakolie

Voor de pekel

 • 1 .part koosjer zout
 • 1 .part suiker
 • 8 delen koud water

Aanwijzingen

 • Malse kipfilets
 • Maak pekel in een grote kom of pekelemmer. Breng kipfilet over op pekeloplossing en breng over naar de koelkast. Laat 30-60 minuten staan.
 • Haal uit de koelkast. Laat 30 minuten op het droogrek staan. Dep af met keukenpapier om de overgebleven oplossing te verwijderen.
 • Breng BBQ-wrijf royaal aan op kipfilets, aan alle kanten
 • Verwarm de grill voor op 425°F/220°C
 • Gebruik een bastingborstel om kipfilets te borstelen met een dun laagje bakolie
 • Leg elke borst op de grill. Gril gedurende 5 minuten aan elke kant. Blijf koken tot de interne temperatuur van de kip 165 ° F / 75 ° C heeft bereikt.

FAQ

Heb je een andere benadering van het grillen van kip? Wat is je favoriete grillrecept? Laat het ons weten in de reacties hieronder!