Rook kipfilets op de gemakkelijke manier met dit recept voor elektrische rokers. Kipfilets zonder been en zonder vel bereid met een gemakkelijke droge wrijfkruiden en gekookt over appelhout. Dit barbecuerecept is sappig en rokerig, en een instant publiekstrekker!

Inhoudsopgave
- Vlees prep
- Elektrische roker kipfilet
Soms zijn de beste recepten voor elektrische rokers de eenvoudigste, en deze gerookte kipfilets zijn daar het bewijs van. Ze hebben minimale vleesvoorbereiding nodig en worden slechts een uur gekookt in uw elektrische roker voordat ze klaar zijn om te gaan.
Kipfilets zonder vel en zonder been zijn een van de beste stukken kip voor barbecue. Ze zijn misschien veel kleiner dan andere klassieke gerookte stukken, zoals hele kip of bierblikjes, maar ze zijn net zo sappig en mals als alle andere.
Ik raad aan om kipfilets zonder vel en zonder been te krijgen voor dit recept. Dit kookt gelijkmatig door de hele periode, zonder dat enig bot de rook die door het vlees dringt verstoort. Borsten zonder been zijn gemakkelijk en goedkoop te kopen en zouden verkrijgbaar moeten zijn bij bijna elke vleesbalie in de winkel of supermarkt.

Vlees prep
Rauwe kipfilets worden meestal netjes verpakt en met heel weinig werk voor u om te doen. Ik raad aan om ze een snelle blik te gunnen voordat je gaat roken, waarbij je kleine reepjes vet wegsnijdt die aan het vlees hangen. In dit geval dient het vet niet veel doel, dus het is het beste om het kwijt te raken.
Ik gebruik geen pekel als ik zelf kipfilets rook. De rooktijd voor dit recept is slechts ongeveer een uur, dus het gebruik van een pekel is niet nodig. Als je er echter de voorkeur aan geeft om er een te gebruiken, zorg er dan voor dat je jezelf een paar uur hebt gegeven om de kip in de pekeloplossing te laten. Alles tussen de twee en vijf uur zou genoeg moeten zijn.

Gebruik ten slotte een droge rub voor het koken. Een goede kruidenmix zal veel smaak in de kip brengen, waardoor die duidelijke barbecuesmaak ontstaat.
Mijn go-to voor kip is mijn all-purpose BBQ chicken rub. Ik gebruik het voor mijn hele kip, mijn spatchcock chicken, en deze beenloze borsten zijn niet anders. Het bevat een mix van paprika, tijm en chilipoeder, waardoor de kip een subtiele hint van kruid en kruiden krijgt. Volledige ingrediënten en meting in het onderstaande recept.