Hoe kipfilet te roken in een elektrische roker [Boneless & Skinless]

Rook kipfilets op de gemakkelijke manier met dit recept voor elektrische rokers. Kipfilets zonder been en zonder vel bereid met een gemakkelijke droge wrijfkruiden en gekookt over appelhout. Dit barbecuerecept is sappig en rokerig, en een instant publiekstrekker!

elektrische roker kipfilet recept

Inhoudsopgave


 1. Vlees prep
 2. Elektrische roker kipfilet

Soms zijn de beste recepten voor elektrische rokers de eenvoudigste, en deze gerookte kipfilets zijn daar het bewijs van. Ze hebben minimale vleesvoorbereiding nodig en worden slechts een uur gekookt in uw elektrische roker voordat ze klaar zijn om te gaan.

Kipfilets zonder vel en zonder been zijn een van de beste stukken kip voor barbecue. Ze zijn misschien veel kleiner dan andere klassieke gerookte stukken, zoals hele kip of bierblikjes, maar ze zijn net zo sappig en mals als alle andere.

Ik raad aan om kipfilets zonder vel en zonder been te krijgen voor dit recept. Dit kookt gelijkmatig door de hele periode, zonder dat enig bot de rook die door het vlees dringt verstoort. Borsten zonder been zijn gemakkelijk en goedkoop te kopen en zouden verkrijgbaar moeten zijn bij bijna elke vleesbalie in de winkel of supermarkt.

elektrische roker kipfilet recept

Vlees prep

Rauwe kipfilets worden meestal netjes verpakt en met heel weinig werk voor u om te doen. Ik raad aan om ze een snelle blik te gunnen voordat je gaat roken, waarbij je kleine reepjes vet wegsnijdt die aan het vlees hangen. In dit geval dient het vet niet veel doel, dus het is het beste om het kwijt te raken.

Ik gebruik geen pekel als ik zelf kipfilets rook. De rooktijd voor dit recept is slechts ongeveer een uur, dus het gebruik van een pekel is niet nodig. Als je er echter de voorkeur aan geeft om er een te gebruiken, zorg er dan voor dat je jezelf een paar uur hebt gegeven om de kip in de pekeloplossing te laten. Alles tussen de twee en vijf uur zou genoeg moeten zijn.

zoete bbq dry rub op rauwe kipfilet voor het koken elektrische roker

Gebruik ten slotte een droge rub voor het koken. Een goede kruidenmix zal veel smaak in de kip brengen, waardoor die duidelijke barbecuesmaak ontstaat.

Mijn go-to voor kip is mijn all-purpose BBQ chicken rub. Ik gebruik het voor mijn hele kip, mijn spatchcock chicken, en deze beenloze borsten zijn niet anders. Het bevat een mix van paprika, tijm en chilipoeder, waardoor de kip een subtiele hint van kruid en kruiden krijgt. Volledige ingrediënten en meting in het onderstaande recept.

elektrische roker kipfilet recept

Speld

4.86 Van 61 Stemmen

Elektrische roker kipfilet

Rook kipfilets op de gemakkelijke manier met dit recept voor elektrische rokers. Bereid met een eenvoudige kruiden BBQ dry rub en gekookt over appelhout, deze gerookte kipfilets zonder been barsten van de barbecuesmaak.
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voorbereidingstijd 10 notulen
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 notulen
Porties 4

Uitrusting

 • Roken van houtsnippers (appel, perzik of kers)

Ingrediënten

 • 4 grote kipfilets huidloos en zonder been
 • 3 Eetl olijfolie

BBQ Dry Rub

 • 1 Eetl tijm
 • 2 Eetl chilipoeder
 • 2 Eetl cayennepeper
 • 1 Eetl knoflookpoeder
 • 1 Eetl ui poWder
 • 1 Eetl koosjer zout
 • 2 Eetl gemalen zwarte peper

Aanwijzingen

 • Start elektrische rokers op tot 225 ° F (107 ° C). Doe appel-, perzik- of kersenhoutsnippers in de bak of rookdoos.
 • Bestrijk de kipfilets met een dun laagje olijfolie. Meng alle dry rub ingrediënten in een kleine kom. Breng dry rub kruiden aan op elke borst en bedek gelijkmatig aan alle kanten.
 • Breng borsten over naar elektrische roker. Sluit de deur en rook totdat de interne temperatuur 160 ° F (71 ° C) heeft bereikt, ongeveer 1 uur.
 • Verwijder kipfilets van de roker en leg op de snijplank. Tent in aluminiumfolie en laat 5-10 minuten rusten, of totdat de interne temperatuur is gestegen tot 165 ° F (74 ° C).
 • Serveer in zijn geheel of in plakjes.