Hoe te vertellen wanneer Jerky klaar is [5 Easy Ways]

Beef jerky is een van de beste kampeer- en wandelsnacks die er zijn en is ook een geweldige aanvulling op elke BBQ. Hier zijn 5 eenvoudige tips om te zien wanneer schokkerig is gedaan.

hoe te zien wanneer schokkerig is gedaan

Inhoudsopgave


  1. Koop een voedselthermometer
  2. Let goed op de tijd
  3. De droogtest
  4. Controleer de Surface
  5. Controleren op mondgevoel

Ik denk dat mijn liefdesrelatie met gerookte beef jerky begon toen ik 14 was, toen ik voor het eerst wat proefde tijdens een wandeltocht in Yosemite Park in Californië. Sindsdien heb ik het niet meer kunnen neerzetten.

Wandelen en kamperen zijn een van de perfecte situaties om schokkerig te worden. Er is een lange traditie tussen dat soort reizen en het eten. Jerky biedt onderweg veel eiwitten, evenals een goede opkikker op lange reizen.

close-up foto van donkere beef jerky op tafel

Wat nog belangrijker is, ze zijn absoluut heerlijk en een pak ervan is licht genoeg om onderweg in je zak te stoppen zonder je te verzwaren. Heck, als je op mij lijkt, kun je zelfs verschillende pakketten opbergen.

Zoals met zoveel voedingsproducten, is jerky veel gezonder en zuiniger om thuis te maken. In de winkel gekochte variëteiten hebben de neiging om een hoog zout- en suikergehalte te hebben, wat je allemaal kunt missen, vooral voor een vleesproduct.

Gelukkig kan het niet eenvoudiger om het thuis te maken, en als je het eenmaal hebt geprobeerd, ben je verslaafd aan het starten van batch na batch. Je bespaart veel geld, terwijl je directe controle hebt over het zout-, suiker- en vetgehalte van je schokkerig.

beef jerky rusten op grill
Foto: Michael Salazar

Ontdek de beste stukken rundvlees voor jerky

Voedsel dehydrators zijn heel gemakkelijk te bemachtigen en bieden een geweldig toegangspunt voor gebruikers die nieuw zijn in de wereld van schokkerig maken.

De grote uitdaging bij het maken van jerky is weten wanneer het klaar is. Het is niet altijd gemakkelijk, en als je het verkeerd doet, kan het een ramp betekenen voor je schokker: te vroeg en het zal nog steeds kwetsbaar zijn om te bederven; te laat en het zal te taai en droog zijn. In beide gevallen zal het een nachtmerrie zijn om veilig of in het oosten op te slaan.

Hier zijn 5 eenvoudige tips om te weten wanneer je schokkerig is.

ted barrera beef jerky chips
Foto: Ted Barrera

Koop een voedselthermometer

Elke vleesbereiding is het beste wanneer het wordt gedaan met een voedselthermometer, en schokkerig maken is niet anders. Het gebruik van een goede thermometer zal u helpen grip te krijgen op hoe lang u uw vlees moet drogen, en in een methode waarbij droogtijd absoluut de sleutel is, is dit van onschatbare waarde.

Verwarm je dehydrator voor op 145 graden Fahrenheit en laat een uur staan voordat je er voedsel in stopt. Dit zal helpen om schadelijke bacteriën te doden voordat vlees wordt aangebracht.

Het is ook belangrijk om je rundvlees te verwarmen tot een inwendige temperatuur van 165F voorafgaand aan uitdroging. Dit zal helpen de bacteriën in het vlees te elimineren.

Nadat je je dehydrator hebt voorverwarmd, is de temperatuur gedaald tot 130-140F, wat een ideale uitdrogingstemperatuur is.

Let goed op de tijd

Net als bij het koken hangt de droogtijd erg af van hoe dik of groot de stukken vlees zijn. Grotere stukken vlees vereisen langer dan dunnere, kleinere stukken.

In het geval van rundvlees kan dit ergens tussen de 4 en 12 uur zijn, maar in de meeste gevallen is 10 uur een goed cijfer om je beef jerky te testen.

De droogtest

De echte test zal echter komen wanneer je in staat bent om hands-on te zijn en het vlees daadwerkelijk te testen.

Gebruik een tang om je schokkerige uit de dehydrator te halen, één voor één. Laat een paar minuten afkoelen op een droogrek of op een papieren handdoek, zodat het kan afkoelen tot kamertemperatuur.

Zodra je schokkerig is afgekoeld, probeer je hem iets te buigen. De vorm en structuur die we willen nastreven is een reepje vlees dat gemakkelijk kan buigen, maar zonder te breken. Dit is het ideale niveau van droogheid dat we willen van onze schokkerigheid. Als het in het midden scheurt, is het nog niet voldoende uitgedroogd, terwijl als het knapt, het te droog is.

Controleer de Surface

Let goed op het uiterlijk van het oppervlak van de schokker. Als het er vettig uitziet en zacht aanvoelt, heeft het nog steeds meer tijd nodig in de dehydrator. Het ideale stukje schokkerig moet droog aanvoelen en er erg leerachtig uitzien.

Controleren op mondgevoel

Wat schokkerig zo lekker en geweldig maakt om te eten, is de taaie, kauwgomachtige textuur tijdens het eten. Het zou nergens zo bevredigend zijn om te eten als het wegsmolt als chocolade, of onmiddellijk verkruimelde tot stof.

Als de schokker gewoon in je mond verkruimelt, is hij zeker te gaar. We willen het ook niet zo taai dat het bijna onmogelijk is om op te kauwen. We hebben het nodig om een zekere mate van zachtheid te behouden. Het kan een dunne lijn zijn, maar dat is waar jerky om draait.