Hoe te voorkomen dat kip aan de grill blijft plakken (4 eenvoudige manieren)

Stop met het plakken van je kip aan de grill. Van koolzaadolie tot grillborstels, deze vier eenvoudige trucs houden je gegrilde vlees mals en intact.

Hoe te voorkomen dat kip aan de grill blijft plakken

Inhoudsopgave


  1. Waarom blijft vlees aan de grill?
  2. Olie het vlees
  3. Maak je grill schoon
  4. Gebruik olie met een hoog rookpunt
  5. Verwarm je grill voor

Er zijn weinig dingen die meer onder de huid van een grillmaster kruipen dan wanneer kip aan de grill kleeft.

Nadat je over de grill hebt geslagen, kan het echt ontmoedigend zijn om de helft ervan weg te zien komen wanneer je het van je grillroosters probeert te tillen.

Hoe voorkomen we dit?

Kortom, het kan worden voorkomen met vier eenvoudige trucs.

kippendijen en -poten koken op grill

De eerste is om je kip lichtjes met olijfolie te kosten voordat je hem op de grill legt. De tweede is om te proberen uw kip binnen een temperatuurbereik van 425 ° F-450 ° F te houden. Als je hierboven gaat, blijft je kip geneigd om aan de grill te kleven.

Het gebruik van olie met een hoog rookpunt zorgt ervoor dat uw olie geen temperatuur bereikt waarbij het een koolstoflijm begint te produceren, waardoor het vlees en de roosters effectief worden gehecht.

Tot slot is tijd een cruciale factor. Probeer je kip 4 en een halve minuut per kant te grillen. Als je de kip probeert om te draaien of te verwijderen en hij plakt nog steeds, sluit dan gewoon het deksel van je grill en geef hem nog eens 30-60 seconden.

Dat zijn de vier principes om je aan te houden. Laten we eens nader bekijken hoe je er altijd voor kunt zorgen dat je kip nooit aan de grill blijft plakken.

olie aanbrengen op kipspies kabobs
Het aanbrengen van olie op kip voor het grillen kan voorkomen dat het blijft plakken

Waarom blijft vlees aan de grill?

De belangrijkste redenen waarom vlees zoals kip, vis of rundvlees aan je grillroosters kleeft, zijn dat het vlees niet heet genoeg is, of dat je grillroosters vies zijn of niet genoeg olie hebben om als glijmiddel te fungeren.

In wetenschappelijke termen is het wanneer de eiwitten in het vlees zich hechten aan het metaal van de roosters, die alleen ongedaan kunnen worden gemaakt als de buitenste laag van het vlees begint te drogen en grillsporen ontwikkelt.

Daarnaast, als uw vlees rijke smaakmakers of sauzen bevat, kan het suikergehalte hiervan veranderen in koolstof terwijl ze koken en aan de roosters blijven plakken.

Olie het vlees

We denken vaak aan olie als een smeermiddel voor onze grill- of kookoppervlakken, maar vaak vergeten we dat dat slechts de helft van de vergelijking is.

Het aanbrengen van een dunne laag olie op je kip kan ervoor zorgen dat het vlees van het vlees niet vast komt te zitten aan het grilloppervlak.

Gebruik papieren handdoek om je kip lichtjes te deppen. Breng uw smaakmaker aan en gebruik vervolgens een grillborstel om lichtjes een dunne laag of olijfolie op het vlees aan te brengen.

Leg de kip op de grill. Als je kip huid heeft, leg dan eerst die laag op de grill. Dit komt omdat die kant de neiging heeft om minder vlees te hebben dat zich aan de roosters kan hechten.

Tegen de tijd dat je deze kant een paar minuten hebt laten koken, zou de andere kant een beetje moeten zijn gaan drogen, waardoor het op zijn beurt minder waarschijnlijk is om aan je grill te blijven plakken wanneer je hem omdraait.

Kook de kip 4,5 minuten aan elke kant voordat je ze vervolgens omdraait en nog eens 4,5 minuten kookt.

Als de kip nog steeds aan de roosters kleeft, laat hem dan gewoon nog 30-60 seconden koken voordat je hem opnieuw probeert om te draaien of te verwijderen.

Maak je grill schoon

Kijk, ik weet dat het schoonmaken van je grill na elk gebruik een hele klus is, en helemaal niet een waar ik van geniet.

Maar het is veilig om te zeggen dat bij elk gebruik uw grill lagen vuil en chemicaliën ontwikkelt die uw vlees bij elk extra gebruik kunnen beïnvloeden.

Je grillroosters bestaan uit metaal dat met poriën is ontpit, en extra toepassingen verstoppen deze en creëren extra oppervlakte voor je vlees om aan te kleven.

Laat je grill na elk gebruik iets afkoelen, maar maak hem nog steeds schoon terwijl hij nog redelijk warm is, zodat de oliën en het vuil wat losser zijn. Maak het schoon met een schrobblok en een sopje. Zorg ervoor dat je je roosters grondig laat drogen voordat je ze terug in je grill legt, anders laat je ze gevoelig voor roestontwikkeling.

Voor een volledige gids over schoonmaken, bekijk mijn bericht over het reinigen van gietijzeren grill graten.

Gebruik olie met een hoog rookpunt

borstelolie op grillmand

Hoewel veel gidsen je zullen vertellen om olie op je roosters aan te brengen, is dat slechts de helft van het verhaal.

Het is absoluut noodzakelijk dat u ook olie gebruikt die een hoog rookpunt heeft. Oliën die zich aan de onderkant van de schaal bevinden, zullen roken voordat ze een doeltemperatuur van 400 ° F bereiken, wat betekent dat ze in koolstof veranderen en de bindmiddelen creëren waarmee uw vlees aan het grilloppervlak kan blijven kleven.

Oliën zoals zonnebloemolie of palmolie hebben rookpunten van ongeveer 450 ° F, wat een idee is voor barbecuegrillen. Koolzaadolie heeft ook een hoog rookpunt, van ongeveer 400 ° F.

Verwarm je grill voor

Hoewel het verleidelijk is om vlees meteen op de grill te leggen en het zijn werk te laten doen, is het belangrijk om je grill altijd eerst op te warmen tot je doeltemperatuur voordat je er vlees naartoe overbrengt.

Het is leuk om dat prachtige zinderende geluid te horen als je het vlees op het grilloppervlak legt, maar het gaat om veel meer dan alleen dat.

Wanneer het vlees het hete vlees van de roosters raakt, zal het stoom creëren. Dit helpt voorkomen dat de eiwitten in het vlees zich hechten aan het metaal van de roosters.