Hoe u uw roker kunt isoleren [Thermal Blanket & Firebox Insulation]

Op zoek naar een manier om je BBQ-roker de winter door te brengen? Leer hoe u uw roker kunt isoleren, zodat u deze het hele jaar door kunt gebruiken.

hoe u uw roker kunt isoleren

Inhoudsopgave


 1. Waarom zou je je roker isoleren?
 2. Isolatie jassen
 3. Isolatie dekens
 4. Lasdekens
 5. Hoe u de vuurhaard van uw roker kunt isoleren
 6. Vonnis

Je onderzoekt misschien hoe je je BBQ-roker kunt isoleren omdat je niet wilt dat een goed moment stopt. Vlees roken is iets wat al heel lang wordt gedaan. Het is een geweldige manier om vlees te genezen en een rooksmaak te geven.

Roken zorgt voor een intense smaak. Niets is te vergelijken met voedsel dat langzaam is gekookt en gerookt. Helaas zijn sommige rokers niet voldoende geïsoleerd in die mate dat ze de rook niet vasthouden, waardoor de kwaliteit van het vlees in gevaar komt. Je zult je realiseren dat roken een bepaald niveau van vaardigheid vereist, evenals de juiste apparatuur. In dit artikel kijken we hoe je je barbecueroker kunt isoleren.

sneeuw op traeger rook isolatie blanke

Waarom zou je je roker isoleren?

Het isoleren van uw barbecueroker is een noodzakelijke stap die uw kookproces effectiever zal maken. Het feit dat dit een buitenkookgereedschap is, betekent dat het vatbaar is voor elementen van de natuur. Wanneer de koude wintermaanden ronddraaien, of ze nu gepaard gaan met slechts lage temperaturen of ze zijn een mengsel van neerslag met kille winden, ze kunnen mogelijk schadelijk zijn voor uw barbecueroker.

Het isoleren van uw roker zal helpen warmte vast te houden en te genereren, zelfs als er regen, sneeuw, ijs, stof, vuil en zelfs de zon is. Het punt van het roken van je vlees is om een constante warmtebron te hebben gedurende lange perioden. Dit is hoe je de unieke smaak kunt geven die roken aan je eten geeft.

Isolatie jassen

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je roker zijn essentie niet verliest. Een van die manieren is om isolatiemantels te gebruiken. In de meeste gevallen zijn ze gemaakt van een met aluminium bedekte stof of silicium. Deze twee materialen houden warmte vast en zorgen zo voor isolatie. Ook zal aluminium warmte reflecteren en het is een van de beste manieren om een roker te isoleren.

U kunt uw isolatiejas zelf maken of er gewoon een kopen. Het einddoel is om een hogere warmteretentie te krijgen en de meest efficiënte manier om alle rook binnen te houden. Dit is handig, vooral in de winter wanneer kou en warmte gemakkelijk kunnen ontsnappen.

Pros

 • Isolatiemantels zijn gemakkelijk te vinden
 • Ze werken goed met verticale rokers
 • Eenvoudig in gebruik

Tegens

 • De jas brandt als deze de vuurhaard bedekt
 • Ze moeten op maat passen.

Isolatie dekens

Een andere manier om warmte vast te houden en je rook op te krijgen, is door een isolatiedeken te gebruiken. Hoewel deze twee misschien lijken alsof ze hetzelfde zijn, zijn ze dat niet. Het belangrijkste verschil zit in de positionering van de aluminiumlaag. Op de jas zit de aluminium laag op de buitenste laag. Op de isolatiedeken zit de coating echter in de deken.

Hoewel er een verschil is in de manier waarop ze zijn geïsoleerd, is het resultaat ongeveer hetzelfde. Het mooie van het gebruik van een isolatiedeken is dat je het op zowat elke roker kunt gebruiken. Je hebt geen specifieke maat nodig zoals je zou doen met een isolatiemantel. Het enige dat u hoeft te doen, is de deken om de roker wikkelen, zodat u de geproduceerde warmte vasthoudt. Wikkel het stevig genoeg om rond de roker te bedekken en zorg ervoor dat u de vuurhaard vermijdt.

Pros

 • One size fits all betekent dat je geen aangepaste pasvorm nodig hebt
 • Het is gemakkelijk te gebruiken
 • Het houdt effectief warmte binnen.

Tegens

 • Als je het niet goed inpakt, heb je misschien geen veilige pasvorm, waardoor het doel wordt verslagen.

Lasdekens

achtertuin barbecue roker bedekt met lasdeken voor de winter

Door een uitstekende warmteretentie en isolatie tegen koude wintertemperaturen te combineren, biedt het gebruik van een lasdeken voor uw roker een verrassende optie voor winterbarbecueventilatoren.

Een andere manier om je barbecueroker te isoleren is door lasdekens te gebruiken. Het is een geweldige vervanging als je geen isolatiejas of deken hebt. Deze zijn speciaal gemaakt om een lasser te beschermen tegen eventuele vliegende vonken als las. Ze houden warmte vast en bedekken ook de persoon die de warmtebron hanteert – allemaal cruciale kenmerken voor een isolatiedeken.

Een lasdeken werkt in just ongeveer op dezelfde manier als een isolatiedeken; u hoeft geen aangepaste pasvorm te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is de deken om de roker te wikkelen en ervoor te zorgen dat deze er goed en strak omheen zit.

Hoe u de vuurhaard van uw roker kunt isoleren

Terwijl de isolatiedeken en de mantel uit de buurt van de vuurhaard moeten blijven; je kunt het nog isoleren. Het verschil is dat je voorzichtig moet zijn en specifieke materialen moet gebruiken. Je moet een materiaal gebruiken dat brandwerend is, en een cementplaat doet dit uitstekend. Een cementen muur isoleert de vuurhaard van binnenuit, in plaats van van buitenaf zoals de isolatiedeken en de mantel.

Om de vuurhaard te isoleren, moet u ervoor zorgen dat de vuurhaard uit staat. Meet vervolgens de binnenmuren vuurhaard op, zodat je weet welke afmetingen je de cementplaat moet maken. U kunt deze metingen vervolgens gebruiken om de metingen op het bord te markeren en uit te snijden. Zodra je de zijkanten van de muur hebt uitgesneden, gebruik je de planken om de binnenkant van de vuurhaard te bekleden.

De reden voor het gebruik van een cementplaat is omdat deze is gemaakt van zeer duurzaam tegen de hitte die de rook zijn kant op zal brengen. Verschillende fabrikanten maken cementplaten. Voordat u besluit er een in de buurt van uw voedsel te gebruiken, wilt u misschien controleren hoe veilig de ingrediënten zijn om rond voedsel te gebruiken en hoe ze reageren wanneer ze gedurende de meest langdurige uren op warmte worden geïntroduceerd.

Vonnis

Het isoleren van uw barbecueroker zal u helpen een beter resultaat te krijgen. Hoewel er verschillende manieren van isolatie zijn, zijn de manieren die we hierboven hebben vermeld de meest voorkomende. Wij geven de voorkeur aan een isolatiedeken omdat u zich geen zorgen hoeft te maken of deze past of niet. Zelfs als u het type barbecueroker dat u heeft, verandert, kunt u nog steeds dezelfde isolator gebruiken. De methode die u kiest, is aan u en uw behoeften.