Kamado Joe Classic vs Classic II (Wat is het beste?)

De Kamado Joe Classic is een van de beste keramische grills de barbecuewereld heeft te bieden. Maar moet je de Classic I of de Classic II krijgen? Onze Kamado Joe grillgids is hier om je alles te vertellen wat je moet weten.

Kamado Joe Classic vs Classic II

Inhoudsopgave


  1. Bouw en ontwerp
  2. Kamado Joe Classic I vs Classic II
  3. Kamado Joe Classic II vs. Classic III
  4. Welke Kamado Classic is het beste?

De Kamado Joe Classic II is de betere grill. Het heeft grote verbeteringen gezien in zijn warmteretentie en luchtstroom om meer dan te rechtvaardigen dat je een beetje meer betaalt.

Je kunt het hier op Amazon krijgen

Laten we eens dieper kijken met onze diepgaande vergelijking.

rook die uit kamado joe classic top luchtrooster stroomt

De Kamado Classic-serie is een van de meest populaire kamado-grills die er tegenwoordig zijn. Het is een keramisch fornuis van perfect formaat voor gebruikers die op zoek zijn naar de perfecte waar voor hun geld.

De little grill kan werken als roker net zo goed als een grill, en kan zelfs worden gebruikt als een oven voor pizza’s.

Ondanks zijn grootte is het perfect gebouwd om te passen bij grillen op hoge temperatuur en staat het bekend om zijn uitstekende warmteretentie.

Maar welke versie krijg je?

zijbakken op kamado joe classic ii met bbq vlees

Kamado is nu toe aan hun derde iteratie van de serie, met de Kamado Classic, Classis II en Classic III nu allemaal beschikbaar.

Garandeert elk model een verbetering van de prestaties en kwaliteit? Of bieden de oudere versies een betere prijs-kwaliteitverhouding?

Bouw en ontwerp

Het komt misschien als een verrassing dat elke versie van de Classic-serie eigenlijk heel veel met elkaar gemeen heeft. Qua bouw hebben ze allemaal een dikwandige keramische schaal die een uitstekende warmtereflectie en -retentie garandeert.

Elke versie heeft een gesplitste warmtedeflectoraccessoire om u te helpen kookzones efficiënt te beheren in de kamer van uw Kamado.

Ze hebben allemaal een ijzeren kar ontwerp om wendbaarheid gemakkelijk te maken. Dit lijkt misschien een klein punt, maar er is veel te zeggen voor het in en uit de opslag kunnen rijden van je grill.

kamado joe classic ii recensie

Kamado Joe Classic I vs Classic II

Hoewel de Classic I en II qua kamerbouw erg op elkaar lijken, zijn er enkele belangrijke verschillen in het ontwerp van hun rookopeningen, evenals hun pakking, deksel en vuurhaard.

De bovenste ventilatieopening heeft een upgrade gekregen, waarbij deze nu is gemaakt met gepoedercoat gegoten aluminium. Dit maakt het beter bestand tegen de elementen en is nu schimmel- en waterbestendig voor eenvoudigere reiniging.

De bovenste ventilatieopening helpt nu om een consistentere luchtstroom te genereren, zelfs als u het deksel opent. Dit maakt het koken een stuk eenvoudiger en je bent nu in staat om de beoogde kooktemperaturen beter te handhaven.

Nieuw bij Kamado koken? Bekijk onze gids voor het gebruik van je Kamado-grill.

Dit is echter niet de enige upgrade die de Classic heeft gezien. Kamado Joe’s gepatenteerde ‘Air Lift Hinge’-systeem heeft ook een make-over gekregen en is nu gemakkelijker op te tillen zonder afbreuk te doen aan de structurele integriteit.

De pakking in het deksel is opgewaardeerd naar een betere luchtdichte afdichting en met een materiaal waarvan nu wordt beweerd dat het een veel langere levensduur heeft dan de originele Kamado Joe Classic.

De Firebox van de Classic is opnieuw ontworpen tot een zesdelige vuurhaard, waardoor deze elastischer is bij blootstelling aan hogere temperaturen. Dit zorgt voor een grote verbetering van het vermogen om hitte te weerstaan zonder het risico te lopen te barsten of te breken.

Kamado Joe Classic II vs. Classic III

Dus hoeveel is de Classic III verbeterd ten opzichte van de vorige modellen?

Het ‘Verdeel en Heers’-kooksysteem heeft een revisie ondergaan en heeft nu een extra derde laag. Dit voegt effectief 50% meer totale kookoppervlak toe, waardoor veel meer voedsel tegelijk kan worden gegrild of gerookt.

Kamado Joe heeft ook een ‘SloRoller’ rookkamerinzet geïntroduceerd. Dit is ontworpen om rook beter in de kamer te laten circuleren, waardoor de kwaliteit van uw gerookte voedsel wordt verbeterd. In plaats van gewoon rook door uw kamer te laten gaan van de inlaat tot uitlaatkleppen, verdeelt het het effectiever door de kamer, waardoor het volume rook dat u kookt, wordt verrijktr voedsel in één keer.

Welke Kamado Classic is het beste?

Onze keuze is de Kamado Joe Classic II.

De Classic I is een geweldige beginner niveau toegang tot keramisch grill koken, maar als je eenmaal de basis onder de knie hebt, kun je je gefrustreerd voelen door de beperkingen.

De Classic III heeft ongetwijfeld enkele verbeteringen en upgrades, maar op dit moment rechtvaardigen ze momenteel niet de extra kosten.

De Classic II zit er mooi tussenin en zo is onze keuze voor de beste Kamado Joe Classic grill.

Je kunt het hier op Amazon krijgen