Deze BBQ reverse seared kipfilet brengt het beste van twee werelden samen. De kip wordt laag en langzaam gerookt voor sappig, mals vlees, voordat het wordt afgewerkt met een hoge hitte sear om het die verkoolde afwerking te geven waar we allemaal van houden!

Inhoudsopgave
- Kipfilet dry rub
- Omgekeerde gebakken kipfilet
Ik ben dol op barbecuekip.
En van alle verschillende kipsneden moet mijn favoriet verreweg kipfilet zijn.
Ja, kippendijen zijn smelt-in-je-mond heerlijk, en kipkwartieren bieden malse smaken, maar niets is zo bevredigend als bijten in een grote snee prachtig gekookte kipfilet.

De uitdaging bij het roken of grillen is om een gegrilde dichtgeschroeide afwerking te bereiken terwijl de binnenkant sappig en zacht blijft.
Voer de reverse sear-methode in.
Omgekeerd schroeien wordt normaal gesproken geassocieerd met rood vlees, met name rundvlees. Zo zie je vaak recepten voor reverse seared tri-tip, of flank steak.

Het is de perfecte methode om de binnenkant van je vlees perfect te koken laag en langzaam, voordat je het afwerkt op een verschroeiend hoog vuur om je vlees de finish te geven waar we van houden bij het BBQ-grillen.
Het zorgt voor de perfecte balans tussen de sappige smaken van BBQ-roken, terwijl alles behouden blijft wat we leuk vinden aan gegrild vlees.
Kipfilet dry rub
Ik heb een snelle zelfgemaakte dry rub voor de kip toegevoegd. Ik gebruik het voor bijna alle kip die ik op de roker doe, en dit is niet anders.
De ingrediënten zijn:
- 2 el paprikapoeder
- 1 el tijm
- 2 el chilipoeder
- 2 el cayennepeper
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 el koosjer/keukenzout
- 2 el zwarte peper
Het is een vrij eenvoudig recept met mijn favoriete BBQ-smaken: paprika, cayennepeper, ui.
Als je nerveus bent over kruiden, kun je gemakkelijk een beetje minder cayennepeper en chilipoeder gebruiken om jezelf iets zachter te geven.
Als je liever iets in de winkel koopt, raad ik een van deze aan: