Omgekeerde gebakken kipfilet [Recipe & Walkthrough]

Deze BBQ reverse seared kipfilet brengt het beste van twee werelden samen. De kip wordt laag en langzaam gerookt voor sappig, mals vlees, voordat het wordt afgewerkt met een hoge hitte sear om het die verkoolde afwerking te geven waar we allemaal van houden!

omgekeerde gebakken kipfilet 2

Inhoudsopgave


  1. Kipfilet dry rub
  2. Omgekeerde gebakken kipfilet

Ik ben dol op barbecuekip.

En van alle verschillende kipsneden moet mijn favoriet verreweg kipfilet zijn.

Ja, kippendijen zijn smelt-in-je-mond heerlijk, en kipkwartieren bieden malse smaken, maar niets is zo bevredigend als bijten in een grote snee prachtig gekookte kipfilet.

kipfilet met bbq grill sear marks

De uitdaging bij het roken of grillen is om een gegrilde dichtgeschroeide afwerking te bereiken terwijl de binnenkant sappig en zacht blijft.

Voer de reverse sear-methode in.

Omgekeerd schroeien wordt normaal gesproken geassocieerd met rood vlees, met name rundvlees. Zo zie je vaak recepten voor reverse seared tri-tip, of flank steak.

kip rustend op barbecue grill roosters

Het is de perfecte methode om de binnenkant van je vlees perfect te koken laag en langzaam, voordat je het afwerkt op een verschroeiend hoog vuur om je vlees de finish te geven waar we van houden bij het BBQ-grillen.

Het zorgt voor de perfecte balans tussen de sappige smaken van BBQ-roken, terwijl alles behouden blijft wat we leuk vinden aan gegrild vlees.

Kipfilet dry rub

Ik heb een snelle zelfgemaakte dry rub voor de kip toegevoegd. Ik gebruik het voor bijna alle kip die ik op de roker doe, en dit is niet anders.

De ingrediënten zijn:

  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el tijm
  • 2 el chilipoeder
  • 2 el cayennepeper
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el koosjer/keukenzout
  • 2 el zwarte peper

Het is een vrij eenvoudig recept met mijn favoriete BBQ-smaken: paprika, cayennepeper, ui.

Als je nerveus bent over kruiden, kun je gemakkelijk een beetje minder cayennepeper en chilipoeder gebruiken om jezelf iets zachter te geven.

Als je liever iets in de winkel koopt, raad ik een van deze aan:

omgekeerde gebakken kipfilet

Speld

4.70 Van 33 Stemmen

Omgekeerde gebakken kipfilet

Deze BBQ reverse seared kipfilet brengt het beste van twee werelden samen. De kip wordt laag en langzaam gerookt voor sappig, mals vlees, voordat het wordt afgewerkt met een hoge hitte sear om het die verkoolde afwerking te geven waar we allemaal van houden!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voorbereidingstijd 1 uur
Kooktijd 1 uur 10 notulen
Totale tijd 2 uren 10 notulen
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 kipfilets zonder been en zonder vel

BBQ Kip Dry Rub

  • 2 Eetl gerookte paprika
  • 1 Eetl tijm
  • 2 Eetl chilipoeder
  • 2 Eetl cayennepeper
  • 1 Eetl knoflookpoeder
  • 1 Eetl uienpoeder
  • 1 Eetl koosjer zout
  • 2 Eetl gemalen zwarte peper

Aanwijzingen

  • Spoel de kip af onder een koude kraan en dep droog met een paper handdoek
  • Combineer alle BBQ dry rub ingrediënten in een kleine kom. Gebruik een eetlepel om te mengen en probeer eventuele klonten die zich hebben gevormd af te breken.
  • Leg kipfilets op snijplank of aanrechtoppervlak. Bedek de kip royaal met de rub en zorg ervoor dat je ook de onderkant van het vlees bedekt.
  • Breng de kip over in een ziploc-zak (mogelijk moet u er twee of meer gebruiken om alle kip erin te passen). Zet in de koelkast en laat een uur staan.
  • Stel uw grill of roker in voor indirect koken met 2 zones. Streef naar een kooktemperatuur van 225 ° F.
  • Kook de kip op 225 °F, totdat de interne temperatuur 150 °F heeft bereikt
  • Haal de kip van de grill en dek af.
  • Verhoog de kooktemperatuur naar hoog en leg de kip terug op de grill, direct op het vuur. Grill gedurende één minuut aan elke kant.
  • Streef naar een interne temperatuur van 160 ° F
  • Verwijder de grillafdekking in folie. Laat tien minuten rusten. Serveer en geniet.