Heerlijke kippendijen gerookt laag en langzaam op je Traeger of favoriete pelletgrill. Deze barbecue gerookte kipklassieker is mals, sappig en boordevol smaak.

Inhoudsopgave
- Kippendijen uitgelegd
- Droog wrijven
- Tijd &temperatuur
- Snelle tips
- Pellet Grill Kippendijen
Pellet grill kippendijen zijn het perfecte probleemloze snelle barbecuevlees voor zowel rookprofs als nieuwkomers. Hun rijke donkere vlees biedt alle smaak, terwijl hun vetgehalte ervoor zorgt dat ze niet uitdrogen. Geen pekel en geen marinades. Gewoon een eenvoudige droge wrijf voordat je ze op de roosters van je pelletgrill gooit, en ze zijn binnen een uur klaar. Gemakkelijk.
Van vleesbereiding tot de beste houtpellets, ontdek hoe kippendijen te roken op uw pelletgrill Vandaag.
Kippendijen uitgelegd

Kippendijen komen uit het bovenbeengedeelte van de kip, net boven de knie. De dijspieren zijn goed uitgewerkt, wat betekent dat het vlees donker en goed bewerkt is – een zeker ingrediënt voor een heerlijke smaak.
Dijen bevatten ook meer vet dan kipfilet, wat betekent dat ze perfect zijn om te roken. De lage en langzame kookmethode helpt het vet langzaam te renderen, waardoor de dijen zacht en sappig worden.
Deze gemakkelijk te koken vleessnede wordt met of zonder been verkocht en met de huid erop of eraf, waardoor het een veelzijdig vleesstuk is. Terwijl kipfilet gevoelig is om droog te worden tijdens het koken, blijven dijen sappig en zitten ze vol met veel meer smaak.
Voor dit recept gebruiken we bone-in en skin-on dijen. Deze zijn gemakkelijker en goedkoper te kopen dan bone-out, en bevatten ook meer smaak. Als u in plaats daarvan dijen zonder been wilt gebruiken, geen probleem – houd er rekening mee dat ze een tikkeltje sneller zullen koken, dus houd de lezing van uw vleessonde in de gaten.
Droog wrijven
Voor onze rub gebruiken we onze zelfgemaakte gerookte kip rub. Het bevat een mix van paprika, tijm en cayennepeper voor een aardse maar pittige kick. Als je kruiden-avers bent, ruil dan gewoon het chilipoeder en cayennepeper in voor meer paprika en een scheutje bruine suiker.
Zorg ervoor dat u de dijen dept met papieren handdoeken voordat u de rub aanbrengt. Dit helpt het oppervlak te drogen en zorgt voor een knapperige afwerking van je gerookte kippendijen.
Tijd &temperatuur

Kippendijen moeten worden gekookt op 275 ° F (135 ° C) totdat ze een interne temperatuur van 165 ° F (74 ° C) bereiken. Dit duurt meestal tussen de 1 en 1 1/2 uur, maar factoren zoals de hoeveelheid vlees en of ze botvrij of botloos zijn, hebben invloed op de kooktijd. Kook altijd op temperatuur, niet op tijd.
Waarom niet roken op 225 ° F? Bij een lagere temperatuur krimpt de kippendijhuid aanzienlijk door een combinatie van het verdampen van het watergehalte van het vlees en het aanspannen van eiwitten. Bij een hogere kooktemperatuur kunnen we de kooktijd verkorten voordat de huid de kans krijgt om te krimpen.
Snelle tips
- Als je niet van kippenvel houdt, raad ik je aan om geen huidloze dijen te kopen. De schil bevat veel sappen die helpen de smaken van het uiteindelijke gerecht te verrijken. Dus, in plaats daarvan, rook deze skin-on en verwijder de huid na als je dat liever hebt. Verwijder het niet voordat je gaat koken.
- Zorg ervoor dat u de kippendijen met de huidzijde naar boven op uw rokersroosters plaatst. Dit zal helpen het risico te verminderen dat de huid uitdroogt en krimpt terwijl deze kookt.
