Pellet Grill Kippendijen

Heerlijke kippendijen gerookt laag en langzaam op je Traeger of favoriete pelletgrill. Deze barbecue gerookte kipklassieker is mals, sappig en boordevol smaak.

pellet grill gerookte kippendijen 1

Inhoudsopgave


 1. Kippendijen uitgelegd
 2. Droog wrijven
 3. Tijd &temperatuur
 4. Snelle tips
 5. Pellet Grill Kippendijen

Pellet grill kippendijen zijn het perfecte probleemloze snelle barbecuevlees voor zowel rookprofs als nieuwkomers. Hun rijke donkere vlees biedt alle smaak, terwijl hun vetgehalte ervoor zorgt dat ze niet uitdrogen. Geen pekel en geen marinades. Gewoon een eenvoudige droge wrijf voordat je ze op de roosters van je pelletgrill gooit, en ze zijn binnen een uur klaar. Gemakkelijk.

Van vleesbereiding tot de beste houtpellets, ontdek hoe kippendijen te roken op uw pelletgrill Vandaag.

Kippendijen uitgelegd

pellet grill gerookte kippendijen 2

Kippendijen komen uit het bovenbeengedeelte van de kip, net boven de knie. De dijspieren zijn goed uitgewerkt, wat betekent dat het vlees donker en goed bewerkt is – een zeker ingrediënt voor een heerlijke smaak.

Dijen bevatten ook meer vet dan kipfilet, wat betekent dat ze perfect zijn om te roken. De lage en langzame kookmethode helpt het vet langzaam te renderen, waardoor de dijen zacht en sappig worden.

Deze gemakkelijk te koken vleessnede wordt met of zonder been verkocht en met de huid erop of eraf, waardoor het een veelzijdig vleesstuk is. Terwijl kipfilet gevoelig is om droog te worden tijdens het koken, blijven dijen sappig en zitten ze vol met veel meer smaak.

Voor dit recept gebruiken we bone-in en skin-on dijen. Deze zijn gemakkelijker en goedkoper te kopen dan bone-out, en bevatten ook meer smaak. Als u in plaats daarvan dijen zonder been wilt gebruiken, geen probleem – houd er rekening mee dat ze een tikkeltje sneller zullen koken, dus houd de lezing van uw vleessonde in de gaten.

Droog wrijven

Voor onze rub gebruiken we onze zelfgemaakte gerookte kip rub. Het bevat een mix van paprika, tijm en cayennepeper voor een aardse maar pittige kick. Als je kruiden-avers bent, ruil dan gewoon het chilipoeder en cayennepeper in voor meer paprika en een scheutje bruine suiker.

Zorg ervoor dat u de dijen dept met papieren handdoeken voordat u de rub aanbrengt. Dit helpt het oppervlak te drogen en zorgt voor een knapperige afwerking van je gerookte kippendijen.

Tijd &temperatuur

pellet grill gerookte kippendijen 4

Kippendijen moeten worden gekookt op 275 ° F (135 ° C) totdat ze een interne temperatuur van 165 ° F (74 ° C) bereiken. Dit duurt meestal tussen de 1 en 1 1/2 uur, maar factoren zoals de hoeveelheid vlees en of ze botvrij of botloos zijn, hebben invloed op de kooktijd. Kook altijd op temperatuur, niet op tijd.

Waarom niet roken op 225 ° F? Bij een lagere temperatuur krimpt de kippendijhuid aanzienlijk door een combinatie van het verdampen van het watergehalte van het vlees en het aanspannen van eiwitten. Bij een hogere kooktemperatuur kunnen we de kooktijd verkorten voordat de huid de kans krijgt om te krimpen.

Snelle tips

 1. Als je niet van kippenvel houdt, raad ik je aan om geen huidloze dijen te kopen. De schil bevat veel sappen die helpen de smaken van het uiteindelijke gerecht te verrijken. Dus, in plaats daarvan, rook deze skin-on en verwijder de huid na als je dat liever hebt. Verwijder het niet voordat je gaat koken.
 2. Zorg ervoor dat u de kippendijen met de huidzijde naar boven op uw rokersroosters plaatst. Dit zal helpen het risico te verminderen dat de huid uitdroogt en krimpt terwijl deze kookt.
pellet grill gerookte kippendijen 3
pellet grill gerookte kippendijen 1

Speld

4.60 Van 5 Stemmen

Pellet Grill Kip Dijen

Heerlijke kippendijen gerookt laag en langzaam op je Traeger of favoriete pelletgrill. Deze barbecue gerookte kipklassieker is mals, sappig en boordevol smaak.
Cursus Voorgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voorbereidingstijd 10 notulen
Kooktijd 1 uur 20 notulen
Rust 10 notulen
Totale tijd 1 uur 40 notulen
Porties 4

Uitrusting

 • houtpellets
 • aluminium pan
 • aluminiumfolie

Ingrediënten

 • 3 Lbs kippendijen bone-in en skin-on

Droog wrijven

 • 2 Eetl gerookte paprika
 • 2 Eetl chilipoeder
 • 1 Eetl gedroogde tijm
 • 2 Eetl knoflookpoeder
 • 2 Eetl komijn poeder
 • 1 Eetl koosjer zout
 • 2 Eetl gemalen zwarte peper

Aanwijzingen

 • Vuur pelletgrill op tot 275 °F (135 °C)
 • Snijd overtollig vet van kippendijen. Spoel af onder water en dep droog met keukenpapier.
 • Meng in een kleine kom de droge wrijfingrediënten. Gebruik een vork om eventuele knobbels die verschijnen te verpletteren of te verwijderen.
 • Breng droog wrijven aan op elke dij en bedek alle kanten. Werk in eventuele spleten of plooien in het vlees.
 • Schik kippendijen op grillroosters, met de huid naar boven. Sluit het deksel en rook tot de interne temperatuur van het vlees 165 ° F (74 ° C) bereikt, ongeveer 1 tot 1 1/2 uur.
 • Plaats de dijen in een aluminium pan (je hebt er misschien meer dan één nodig). Dek goed af met folie en leg terug op pelletgrill. Rook tot de vleestemperatuur 180 ° F (82 ° C) bereikt.
 • Verwijder de dijen van de pelletgrill. Rust 10 minuten voor het serveren.