Pizzasteen | Weber, Boretti, Bastard & Kamado Joe

Pizzasteen | Weber, Boretti, Bastard & Kamado Joe

Als je van barbecueën houdt, dan weet je dat een goede pizzasteen onmisbaar is. Een pizzasteen helpt je om de perfecte pizza te bakken op je barbecue. Maar welke pizzasteen moet je kiezen? In dit artikel bespreken we de beste pizzastenen van de merken Weber, Boretti, Bastard en Kamado Joe. We leggen uit wat een pizzasteen is, hoe je hem moet gebruiken en welke pizzasteen het beste bij jouw barbecue past.

Wat is een pizzasteen?

Een pizzasteen is een plaat van steen of keramiek die je op de barbecue legt. Het is een ideale manier om pizza’s te bakken op de barbecue. De pizzasteen zorgt ervoor dat de pizza gelijkmatig wordt verwarmd en dat de bodem lekker knapperig wordt. Daarnaast zorgt de pizzasteen ervoor dat de pizza niet aanbrandt en dat de kaas mooi smelt.

Hoe gebruik je een pizzasteen?

Om een pizzasteen te gebruiken, moet je hem eerst opwarmen. Leg de pizzasteen op de barbecue en verwarm hem voor op de hoogste temperatuur. Dit duurt meestal zo’n 10 tot 15 minuten. Als de pizzasteen warm is, kun je de pizza erop leggen. Sluit de deksel van de barbecue en laat de pizza ongeveer 10 minuten bakken. Houd de pizza goed in de gaten, want de baktijd kan verschillen per barbecue en per pizzasteen.

Welke pizzasteen moet je kiezen?

Weber Pizzasteen

Weber is een bekend merk op het gebied van barbecues. De Weber pizzasteen is gemaakt van cordieriet keramiek en is geschikt voor de Weber GBS barbecues. De pizzasteen heeft een diameter van 36,5 cm en is 1,2 cm dik. Hierdoor is de pizzasteen geschikt voor grote pizza’s. De Weber pizzasteen is bestand tegen hoge temperaturen en kan daarom lang mee.

Boretti Pizzasteen

Boretti is een merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige barbecues. De Boretti pizzasteen is gemaakt van cordieriet keramiek en is geschikt voor de Boretti barbecues. De pizzasteen heeft een diameter van 35 cm en is 1 cm dik. Hierdoor is de pizzasteen geschikt voor middelgrote pizza’s. De Boretti pizzasteen is bestand tegen hoge temperaturen en kan daarom lang mee.

Bastard Pizzasteen

De Bastard is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn keramische barbecues. De Bastard pizzasteen is gemaakt van cordieriet keramiek en is geschikt voor de Bastard barbecues. De pizzasteen heeft een diameter van 36 cm en is 1,5 cm dik. Hierdoor is de pizzasteen geschikt voor grote pizza’s. De Bastard pizzasteen is bestand tegen hoge temperaturen en kan daarom lang mee.

Kamado Joe Pizzasteen

Kamado Joe is een merk dat bekend staat om zijn keramische barbecues. De Kamado Joe pizzasteen is gemaakt van cordieriet keramiek en is geschikt voor de Kamado Joe barbecues. De pizzasteen heeft een diameter van 45,5 cm en is 1,3 cm dik. Hierdoor is de pizzasteen geschikt voor grote pizza’s. De Kamado Joe pizzasteen is bestand tegen hoge temperaturen en kan daarom lang mee.

FAQs

1. Kan ik een pizzasteen ook in de oven gebruiken?
Ja, een pizzasteen is ook geschikt voor gebruik in de oven. Verwarm de pizzasteen voor op de hoogste temperatuur en leg de pizza erop. De baktijd kan verschillen per oven en per pizzasteen.

2. Moet ik de pizzasteen schoonmaken?
Ja, het is belangrijk om de pizzasteen schoon te maken na gebruik. Laat de pizzasteen eerst afkoelen en veeg hem daarna schoon met een vochtige doek.

3. Kan ik de pizzasteen in de vaatwasser doen?
Nee, het is niet aan te raden om de pizzasteen in de vaatwasser te doen. De pizzasteen kan hierdoor beschadigd raken. Maak de pizzasteen schoon met een vochtige doek.

4. Hoe lang gaat een pizzasteen mee?
Een pizzasteen gaat lang mee als je er goed mee omgaat. De levensduur kan variëren per merk en per gebruik.

5. Kan ik de pizzasteen buiten laten liggen?
Het is niet aan te raden om de pizzasteen buiten te laten liggen. De pizzasteen kan beschadigd raken door de elementen. Berg de pizzasteen na gebruik op in een droge ruimte.

Conclusie

Een pizzasteen is een onmisbaar accessoire als je van barbecueën houdt. In dit artikel hebben we de beste pizzastenen van de merken Weber, Boretti, Bastard en Kamado Joe besproken. Een goede pizzasteen zorgt ervoor dat je pizza gelijkmatig wordt verwarmd en dat de bodem lekker knapperig wordt. Kies de pizzasteen die het beste bij jouw barbecue past en geniet van de perfecte pizza.