Sous Vide Runderribbetjes [Easy Water Bath Beef]

Soms kunnen we niet naar de BBQ-roker of grill reiken, maar in plaats van voor de oven te gaan, is er een andere kookmethode die de ultieme back-up is om te barbecueën. Het sous vide fornuis is een redder in nood en kan de sappige, malse runderribben repliceren die we van onze BBQ-roker zouden willen.

sous vide runderribbetjes recept
Foto: Steven Depolo

Inhoudsopgave


 1. Voordelen van Sous Vide Beef Ribs
 2. Wat is het beste stuk rundvlees voor Sous Vide-ribben?
 3. Beef Back Ribs vs. Short Ribs
 4. Sous Vide Beef Ribs Temperatuur
 5. Hoe lang om Sous Vide Beef Ribs te koken?
 6. Hoe het membraan van runderribben te verwijderen
 7. Hoe Sous Vide Beef Ribs Mals te maken
 8. Sous Vide Beef Back Ribben

Van tijden, doeltemperatuur en vleesvoorbereidingsgids, ontdek alles wat u moet weten met ons recept. Hier leest u hoe u sous vide rundvleesribbetjes kookt.

Voordelen van Sous Vide Beef Ribs

Sous vide kookt vlees urenlang langzaam op een lage temperatuur en brengt het langzaam op onze doeltemperatuur. Het vlees is vacuüm verpakt in plastic, zodat er geen risico is dat het uitdroogt door blootstelling aan hete lucht, en in plaats daarvan laat het vlees in zijn eigen sappen zitten terwijl het kookt.

Het is een van de beste kookmethoden voor het produceren van perfect gekookt, mals vlees.

close-up van instellingen op sous vide machine

Het is ook een geweldige hands-off vorm van koken. Hoewel barbecue roken ons in staat stelt om vlees urenlang te laten koken, moet je het nog steeds van tijd tot tijd controleren. Met sous vide koken kunnen we het waterbad bijna volledig verlaten om zijn ding te doen. Geen gezeur. Geen omdraaien. Gewoon koken.

Als je net zo lui bent als ik, is het een no-brainer.

In het geval van rundvlees breekt het langzaam het bindweefsel af dat in het vlees wordt aangetroffen in de loop van 24-36 uur (ja, echt!).

Wat is het beste stuk rundvlees voor Sous Vide-ribben?

Voor dit recept gebruiken we runderrugribben. Deze worden soms verward met spareribs van rundvlees, maar wees niet gealarmeerd als dit is wat je slager je geeft: rundvlees spareribs zijn ook prima voor dit recept.

De meeste mensen beschouwen rugribben als de go-to cut voor runderribben, en met goede reden. Hoewel er meestal minder vlees op rugribben zit dan op korte ribben, is het vlees erg mals. Het is perfect voor een lange slow cooking methode zoals sous vide! Vergeet niet om ons recept voor gerookte runderribben te bekijken om te zien hoe het uitpakt met lage en langzame barbecue.

Beef Back Ribs vs. Short Ribs

Als je op zoek gaat naar runderribben, heb je de keuze tussen rugribben en korte ribben. Rugribben worden, trouw aan hun naam, van de rug van de koe gesneden in de buurt van de schouders. Rugribben zijn langer en magerder, waarbij het meeste vlees tussen de ribben vandaan komt.

Korte ribben komen uit het deel van de ribbenkast dat de korte plaat wordt genoemd. Het korte bord ligt lager op het lichaam van de koe, bij de brisket en vlak onder de runderribben. Short ribs hebben meer vlees omdat je het tussen en bovenop de botten kunt vinden. Korte ribben hebben ook een laag vet erop, waardoor ze vetter zijn dan rugribben.

Zowel rugribben als short ribs zijn heerlijk. Je kunt ze meestal door elkaar gebruiken, zolang je maar meer vet toevoegt als je rugribben vervangt door korte ribben. Bij het koken van sous vide zijn rugribben echter beter dankzij hun magere textuur. Het koken van vlees op laag vuur voor een lange tijd malser maakt hardere stukken zoals runderribben. Je kunt ook sous vide short ribs, maar voor een optimale smaak en textuur, kies voor rugribben.

Sous Vide Beef Ribs Temperatuur

Omdat rugribben niet te vlezig zijn, willen we ze op een zeer lage temperatuur koken om een goed niveau van mals te bereiken, zodat we die zachte en sappige afwerking kunnen bereiken die we willen.

Ik heb al eerder lage temperaturen gedaan met sous vide beef, net als met onze sous vide tri-tip. Het is wat ons de beste resultaten geeft en het beste uit het rundvlees haalt.

We zullen ze koken op 150 ° F (65 ° C) om een medium-zeldzame afwerking te bereiken. Als u de voorkeur geeft aan iets dat dichter bij medium ligt, stel dan uw sous-vide in op 165 ° F (71 ° C).

Hoe lang om Sous Vide Beef Ribs te koken?

We koken ze 24-38 uur in de sous vide. Dit is een lange tijd, maar is de beste manier om ons vlees op temperatuur te laten komen, terwijl het ook de malse en fall-off-the-bone consistentie garandeert die we willen van barbecue runderrugribben.

Hoe het membraan van runderribben te verwijderen

Tenzij uw slager het al heeft verwijderd, zou u een dun laagje huid of membraan (ook wel zilveren huid) over de bovenkant van het rundvleesrek. Hoewel sommige mensen pleiten voor het behouden ervan, ben ik een groot voorstander van het verwijderen ervan. Het kan voorkomen dat warmte en smaken zich een weg banen naar het vlees van het vlees, en het kan rubberachtig worden wanneer het wordt gekookt.

Het verwijderen ervan is hetzelfde als hoe je het membraan van varkensribbetjes zou verwijderen, hoewel je misschien merkt dat de huid veel hardnekkiger is om op de rug van rundvlees te verwijderen.

Om het te verwijderen, schuif je een bot mes onder de huid. Gebruik een papieren handdoek om er wat aankoop op te krijgen en trek het langzaam weg. Het kan in één keer wegkomen, maar als dat niet het geval is, maak je dan geen zorgen. Het is prima om het in stukjes weg te pellen.

Wrijf vervolgens je runderribbetjes in met je kruidenwrijven. Je kunt het zo eenvoudig maken, met alleen koosjer zout en zwarte peper, of zo complex als je wilt. Zorg er wel voor dat je het vlees op smaak brengt voor het koken.

Hoe Sous Vide Beef Ribs Mals te maken

Iedereen wil malse runderribben en de sous-vide-kookmethode is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je ze krijgt. Zorg ervoor dat je ribben koken op een lage temperatuur, rond 150 tot 165 graden Fahrenheit. Kies voor een langere kok, tot 24 tot 36 uur. Hoe langer je runderribbetjes kookt, hoe malser ze zullen zijn.

Daarom is sous vide zo’n geweldige kookmethode, vooral voor hardere stukken zoals rugribben. Vlees is mals zonder dat je je zorgen hoeft te maken over te gaar worden.

sous vide runderrugribben

Speld

4.79 Van 46 Stemmen

Sous Vide Beef Back Ribben

Deze sous vide runderrugribben zijn prachtig mals en hebben een mooie fall-off-the-bone finish. Sappig en boordevol smaak, ze worden bereid met een eenvoudige rub en afgewerkt op de grill voor de beste sous vide rundvlees ribben die er zijn!
Cursus Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voorbereidingstijd 30 notulen
Kooktijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 30 notulen

Ingrediënten

 • 2 Rekken runderrug of spareribs
 • 1 kopje BBQ saus facultatief

Droog wrijven

 • 2 Eetl koosjer zout
 • 2 Eetl gemalen zwarte peper

Aanwijzingen

 • Knip het vet van de ribbenrekken. Verwijder de zilveren huid en overtollig vet over het oppervlak van het rek. Laat ribrek intact (d.w.z. snijd niet in individuele ribben)
 • Bereid de rub door een deel koosjer zout te mengen met een deel zwarte peper. Meng grondig voordat je royaal over het oppervlak van de ribben wrijft, zorg ervoor dat je in eventuele dips of spleten op de rekken werkt.
 • Plaats de rekken elk in een vacuümzak en sluit af.
 • Plaats zakken in sous vide waterbad en stel de temperatuur in op 150 ° F. Laat 24-38 uur staan.
 • Haal zakken uit het water en open zorgvuldig verzegelde zakken met een schaar.
 • Dep droog met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
 • Breng rundvlees over op voorverwarmde grill en schroei op hoog direct vuur. Gedurende 1-2 minuten aan elke kant.
 • Breng ribben over van grill naar aanrechtoppervlak. Kerven en serveren.