Traeger Silverton 620 &810 Pellet Grill Beoordeling [Special Edition]

De Traeger Silverton 620 is een special edition pelletgrill van het merk dat al jaren voorop loopt in het moderne pellet grillen. Het is moeilijk te vinden, maar is het de extra kosten en moeite waard om te ontdekken? Onze beoordeling gaat dieper in op wat het apparaat te bieden heeft.

Traeger Special Edition Silverton Grill

Inhoudsopgave


 1. Traeger Silverton Specificaties
 2. Silverton alternatieven
 3. Roestvrijstalen constructie
 4. Grote trechtercapaciteit
 5. Gen 2 motor serie
 6. Grillkracht
 7. Hitteschild
 8. Heeft de Traeger Silverton WiFire?
 9. Hoe de Traeger Silverton schoon te maken

Traeger heeft lang de fakkel voor pelletrokergrills in handen gehad, waarbij het merk aan het einde van de 20e eeuw een van de eersten was die het type fornuis in de achtertuin verdedigde.

Met andere merken die nu stevige concurrentie bieden, hoe houden nieuwere aanbiedingen van Traeger stand?

Een van hun meest recente toevoegingen is de Silverton, die in 2018 uitkwam als een speciale editie grill.

traeger silverton pellet grill beoordeling

Dit is een special edition grill van Traeger die een beperkte oplage had. Het is de moeite waard om te zeggen dat het voor zover ik weet niet langer in productie is, maar ik zie er wel af en toe een opduiken op tweedehands verkoopsites.

Is de update een upgrade? Hoe verhoudt het zich tot andere pelletrokers van rivaliserende merken? Laten we eens dieper kijken in deze Traeger Silverton grill review.

Traeger silverton pellet grill review 2

Traeger Silverton Specificaties

Grillgebied van 615 vierkante inch

Trechter met een capaciteit van 25 lb

Gen2 motor en cleanout

12-inch gietijzeren rooster

Digitale pro controller

Silverton alternatieven

Als je dol bent op een gloednieuwe Traeger-grill, kijk dan eens naar de Pro Series 22 (de originele versie van de Silverton). Lees onze volledige Traeger Pro Series 22 review.

Verkoop

Traeger Pro Serie 22

Traeger Pro Serie 22

Veelzijdig barbecue koken: warm en snel, of laag en langzaam, de Traeger Pro Series 22 pelletgrill biedt 6-in-1 veelzijdigheid om te grillen, roken, bakken, braden, stoven en BBQ-eten tot sappige perfectie

Roestvrijstalen constructie

De Traeger SIlverton fungeert als een geweldige upgrade van de Traeger 22-serie, die de afgelopen jaren een van hun bestsellers is geweest.

Als onderdeel van dit nieuwe en verbeterde model heeft Traeger een roestvrijstalen constructie aan de binnenkant van de grillkamer opgenomen. Dit elimineert de poedercoating die aan de binnenkant van je grill verschijnt tijdens het koken, wat een welkome functie is in mijn boek!

Aan de binnenkant van de kamer zitten dubbele gietijzeren kookroosters, beschermd door een robuuste en heldere niet-toxische coating. Deze bieden twee niveaus van in totaal 600 vierkante centimeter kookruimte, waardoor je meer dan genoeg ruimte hebt om de meeste klassieke barbecues en gegrild eten aan te nemen.

Traeger silverton pellet grill review 2

Grote trechtercapaciteit

Waar de 22-serie een hoppercapaciteit van 18 pond had, overschaduwt de Silverton dat met een aanbod van 25 pond. Dit komt neer op ongeveer 5 liter pellets, waardoor het een van de meest opvallende trechtervolumes is die we de afgelopen jaren hebben gezien.

Niet alleen dit, maar het heeft ook een pelletdumpdeur, die u helpt om pellets te recyclen voor uw volgende grillsessies, en op zijn beurt helpt om uw trechter schoon te houden.

Hoewel de pellet dump deur op zich niet nieuw is, wat wel nieuw is, is hoe het werkt. Traeger heeft het schuine ontwerp van de trechter herwerkt om pellets beter uit de trechter te leiden, wat helpt om de trechter schoon te houden.

Gen 2 motor serie

De vijzel is uitgerust met Traeger’s Generatie 2 motor series, die tot nu toe vooral werden gebruikt op hun high-end pelletgrills, zoals de Timberline.

In de praktijk hebben de Gen 2 motoren veel voordeel ten opzichte van de Gen 1. Ze zijn DC-aangedreven en hebben de D2 direct aangedreven borstelloze vijzelmotoren. In reële termen is dit ongeveer 8 keer het vermogen van hun Gen 1 vijzelmotoren.

Ze hebben ook verstoppingssensoren die ongewenste pelletophopingen oppikken en in omgekeerde beweging kunnen gaan om het gevaar te verwijderen.

Het is een geweldige upgrade en een die we graag zien in een limited edition pelletgrill-assortiment.

Het wordt geleverd met een andere warmteafgifte dan wat we in het verleden van Traeger hebben gezien, wat helpt om kromtrekken na continu gebruik te elimineren.

Grillkracht

De Silverton is gebouwd met dubbele voering om warmte vast te houden en de duurzaamheid te maximaliseren. Deze extra warmteretentie helpt de 610 en 820 grills te beschikken over een vermogen van gelijk aan 32.000 BTU’s kookvermogen.

Het heeft een herwerkt ‘downdraft’ ontluchtingssysteem naar eerdere modellen. Weg is de rookstapel, en in plaats daarvan is een ventilatiesysteem dat de uitlaatrook en lucht naar buiten leidt.

Hoewel de pellet dump deur op zich niet nieuw is, wat wel nieuw is, is hoe het werkt. Traeger heeft het schuine ontwerp van de trechter herwerkt om pellets beter uit de trechter te leiden, wat helpt om de trechter schoon te houden.

traeger silverton special edition op patio achtertuin

Traeger heeft ook de afvoer van buiten de kamer naar nu binnen verplaatst. Dit heeft geholpen bij het uitroeien van een echte insectenbeer van mij, namelijk dat de afvoer die buiten de grill liep, betekende dat veel vetafvoer zijn weg zou vinden naar de vloer of de grond rond je grill, wat niet zo hygiënisch is.

Het Silverton-trechtersysteem bevindt zich nu in de unit en is toegankelijk via de deuren aan de voet van de unit. Dit helpt om alles schoner en veiliger te houden tijdens het grillen.

Hitteschild

Traeger heeft ook hun hitteschildsysteem opnieuw uitgevonden voor de Silverton. Weg is het doosachtige schild van hun 22-model, en in plaats daarvan wordt een afgerond schild geleverd dat als een regenboog boven de vuurdoos zit.

traeger silverton controller display |

De vorm betekent dat het veel efficiënter bestand moet zijn tegen kromtrekken.

De lekbak zit dan boven de warmtewisselaar, maar onder de roosters van de grill, gemakkelijk in staat om eventuele afvloeiing op te vangen en in de afvoer te trechteren.

De Silverton heeft porseleinen geëmailleerde roosters voor een goede warmteverdeling en opflakkeringsreductie, hoewel het wordt geleverd met een toegevoegde gietijzeren roosterinzet die bovenop het porselein zit om een betere schroei voor uw vlees te bieden. Dit is een van die dingen waarvan ik me niet realiseerde dat het een ding moest zijn totdat ik het zag. Waarom bieden niet meer grills dit aan?

Er is een goede afstand tussen de hoofdroosters en het verwarmingsrek, dus je hebt voldoende ruimte om mee te werken.

De totale grillgrootte is ongeveer 18 inch diep en 24 inch breed, wat betekent dat de capaciteit geen probleem is voor de Silverton. Hele kalkoenen, bierblikje kip, hele hammen. Het kan allemaal passen.

traeger silverton kookruimte grill oppervlak

Heeft de Traeger Silverton WiFire?

Het goede nieuws is dat ja, de SIlverton 610- en 820-modellen hebben beide WiFire-mogelijkheden. De Silverton synchroniseert met de WiFire-app van Traeger, zodat u uw pelletgrill op afstand kunt bewaken en bedienen. Het klinkt misschien als een gimmick, maar het gemak dat dit toevoegt aan het roken van je barbecue is niet te onderschatten.

Hoe de Traeger Silverton schoon te maken

Onderhoud en netheid moeten prioriteit krijgen als het gaat om uw pelletgrill. Net als bij een auto, moet je dingen schoonhouden om ervoor te zorgen dat je er op de lange termijn de beste prestaties uit haalt.

Je hebt nodig:

 • Grill reinigingsvloeistof: Ik ben een grote fan van Traeger’s eigen All Natural Cleaner (Koop op Amazon)
 • 6-in-1 schildersgereedschap: Red Devil’s tool is gemakkelijk om mee te werken en vrij goedkoop (Koop op Amazon)
 • Mini stofzuiger: Pellets kunnen veel stof veroorzaken en leiden tot verstoppingen. Een kleine stofzuiger zoals de Craftsman is een handig hulpmiddel om rond te hebben (Koop op Amazon)

Begin met het legen van de pellettrechter van overgebleven pellets of vuil. De beste manier om dit te doen is door uw pelletdeur te openen en de inhoud van de trechter in een emmer te legen. We kunnen ze later hergebruiken, dus gooi de pellets niet weg. Zorg ervoor dat je bewaar de pellets in een luchtdichte container om ze te beschermen tegen vocht en vocht.

Open de rookkamer en schraap de kookroosters af met je borstel. Begin met de bovenste roosters en werk van boven naar beneden en verwijder overtollig vuil of kruimels. Draai hierna voorzichtig elk rooster om en schraap de onderkant van elk rooster. Besteed speciale aandacht aan de temperatuursensor aan de binnenkant van uw grill en zorg ervoor dat u deze niet klopt of beschadigt. Verwijder de roosters volledig als je klaar bent.

Nu op naar de grillkamer. Gebruik het gereedschap van uw schilder om overtollig vuil of residu aan de binnenkant van de kamer licht weg te schrapen. Maak je geen zorgen over kleine stukjes die zijn aangekoekt. Gebruik de snavel op het gereedschap van de schilder om in elk moeilijk bereikbaar hoekje en gaatje in de kamer te werken. Laat alle kruimels en vuil op de bodem van de kamer vallen, zodat het gemakkelijker is om ze op te ruimen als je er eenmaal bent. Gebruik een droge handdoek om de binnenoppervlakken af te vegen.

Verwijder de lekpan, het bakje en de warmtedeflector. Nogmaals, schraap gewoon lichtjes met het gereedschap van de schilder en veeg af met een handdoek. Gebruik de stofzuiger om alle oppervlakken en delen van de grill schoon te maken, inclusief de vuurpot en trechter. Hoe meer as je kunt verwijderen, hoe beter.

Als u klaar bent, plaatst u alle verwijderde onderdelen terug in de grill. Navultrechter met pellets.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk meer pelletgrills van Traeger op Amazon

Laatste update op -12-17 / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API