Wanneer Brisket inpakken [Temperature, How-To & Smoking Tips]

Het inpakken van brisket is een van de meest effectieve manieren om je barbecue gerookt rundvlees te verheffen. Ontdek waarom de BBQ-techniek werkt en hoe je brisket kunt inpakken met onze eenvoudige rookgids.

Wanneer Brisket inpakken [BBQ Tip]

Inhoudsopgave


  1. Waarom zou je Brisket inpakken?
  2. Wat is de Texas Crutch?
  3. Wat is precies de wetenschap achter de Texas Crutch?
  4. Welke temperatuur om Brisket in te pakken?
  5. Wat zijn de voordelen van Wrapping Brisket?
  6. Hoe zit het met de nadelen?
  7. Waar moet ik Brisket in wikkelen?

Als je maar één nietje BBQ-vlees onder de knie wilt krijgen, moet het brisket zijn.

Het is niet alleen doordrenkt van een rijke geschiedenis van de Amerikaanse barbecue, maar het is ook notoir moeilijk onder de knie te krijgen. En om die reden is het toegestaan dat iedereen die een gemene snee brisket kan roken, de opschepperij rond de vuurkorf heeft.

Een van de dingen die het zo moeilijk maakt om grip op te krijgen, is dat het een worsteling kan zijn om het op temperatuur te brengen en tegelijkertijd te voorkomen dat het droog wordt.

Een van de manieren waarop we dit kunnen omzeilen, is door het in te pakken.

Maar wanneer moeten we brisket inpakken? Bij welke temperatuur? En hoezo?

Vandaag gaan we alles bekijken wat je moet weten, zodat je de beste brisket in de stad kunt koken.

Beef Brisket barbecue Traditionele Texas Smoke House

Waarom zou je Brisket inpakken?

Veel pitmasters wikkelen hun briskets in, maar kunnen stomverbaasd zijn als je ze precies vraagt waarom ze het doen.

Het staat in een lange traditie van vlees dat vaak in aluminiumfolie wordt gewikkeld wanneer het wordt gekookt.

In het geval van brisket is het belangrijk om te begrijpen wat algemeen bekend staat als ‘The Texas Crutch’ en zijn rol bij het inpakken van briskets.

barbecue gerookte brisket rustend in roze bakpapier

Wat is de Texas Crutch?

Als je bekend bent met een BBQ-kookprogramma of YouTube-kanaal, heb je deze term waarschijnlijk wel eens gehoord, maar het zou je vergeven zijn als je niet precies weet wat het is.

In een notendop, de Texas Crutch-methode houdt in dat je je brisket in aluminiumfolie houdt terwijl deze kookt. Het is vooral handig voor lang koken zoals barbecue roken, waarbij we kunnen helpen om het kookproces te versnellen.

Het is een techniek die decennium na decennium in populariteit is gegroeid en nu wordt gezien als een fundamentele stap bij het roken van competitie briskets, evenals in sommige restaurants.

Het is nu een goed gebruikte stap geworden voor BBQ-fans van alle kookniveaus, en het helpt niet alleen om dingen in beweging te krijgen, maar helpt ook om ervoor te zorgen dat je brisket voldoende vocht vasthoudt om het extra sappig te maken, en helpt het vlees door de gevreesde BBQ-kraam te komen.

En hoe zit het met die naam? Mijn gok is dat het een beetje een grap is en zacht gejoel dat het een ‘kruk’ is voor pitmasters om op te vallen als ze dingen rond de roker willen versnellen.

Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat het geen aluminiumfolie hoeft te zijn. Veel mensen zweren ook bij slagerspapier omdat het meer ventilatie rond de brisket mogelijk maakt. Dit betekent dat het nog steeds kan helpen vocht vast te houden zonder het risico te lopen drassig te worden. Mensen die zweren bij deze methode wijzen er ook op dat je met deze methode een veel betere kans hebt om een schors op de brisket te ontwikkelen.

Wat is precies de wetenschap achter de Texas Crutch?

Het doel hier is om een brisket te creëren die sneller rookt, maar vooral ook ongelooflijk zacht en sappig is.

Immers, als het drassig of flauw uitkomt, wat heeft dit dan voor zin?

Het probleem met laag en langzaam koken is dat de interne temperatuur van het vlees eerst stijgt, wat op zijn beurt het vocht naar het oppervlak van het vlees duwt. Dit betekent dat het vocht en de sappen in het midden van het vlees eerst uitdrogen, waardoor je een droge plak rundvlees overhoudt.

Wat ook kan gebeuren is dat de temperatuur niet meer stijgt, maar de verdamping doorgaat. Dit is wat gewoonlijk ‘de kraam’ wordt genoemd.

Het inpakken van het vlees kan ons helpen dit te omzeilen. Het kan helpen om het vocht en de temperatuur in te sluiten, waardoor het vlees effectief wordt gestoofd en je een stuk prachtig malse en sappige runderborst krijgt.

Welke temperatuur om Brisket in te pakken?

De sleutel tot de perfecte brisket hier is timing, en het punt waarop je je brisket inpakt, is cruciaal voor het succes van je barbecue.

We willen niet dun beginnengs af met je brisket al ingepakt, maar we willen het ook niet te laat doen als het vlees al droog is.

We willen wachten op twee belangrijke dingen. We willen dat er een mooie schors is gevormd bovenop de brisket, en we willen ook dat de interne temperatuur van de brisket 150 ° F (65 ° C) heeft bereikt.

Het kan een tijdje duren voordat dit gebeurt, dus raak niet in paniek en wacht niet aan de zijde van je roker. Het kan een paar uur duren voordat je brisket in de buurt komt van die 150 ° F-markering.

Snelle herinnering: als je nog geen digitale vleesthermometer hebt, kan ik niet aanraden om er een te kopen.

Wat zijn de voordelen van Wrapping Brisket?

Het gebruik van de Texas Crunch kan de kooktijd aanzienlijk verkorten. Door u deze snelkoppeling door de gevreesde ‘stal’ te laten lopen, kunnen we onze doeltemperatuur sneller bereiken zonder het risico te lopen dat het rundvlees uitdroogt.

  1. Vermindert directe blootstelling aan rook: Wanneer uw vlees urenlang in rook wordt gesmoord, kunnen de natuurlijke smaken worden overmeesterd. En als uw kolen of houtsnippers chemicaliën of additieven bevatten, riskeert u zelfs onaangename smaken die hun weg naar uw voedsel sluipen. Door een folie of papieren laag te maken, kan het inpakken van de brisket helpen om het te beschermen tegen schadelijke chemicaliën.
  2. Maakt de brisket extra lekker: Roken stelt ons in staat om het vetgehalte in vlees weer te geven, waardoor het door het vlees van het vlees kan doordringen en het in een rijke smaak kan brengen. Ga echter te ver en het droogt snel uit. Het inpakken helpt de sappen langer vast te houden.
  3. De brisket kan zijn temperatuur langer ‘vasthouden’: Veel mensen wikkelen vlees vers van de roker in folie om te voorkomen dat het snel afkoelt. Dit zal helpen om het langer op doeltemperatuur te ‘houden’, waardoor de sappen de smaken van het vlees nog verder kunnen verrijken.
  4. Je verbrandt minder hout: Door de kooktijd te versnellen, hebben we niet zoveel brandstof nodig. Houtsnippers kunnen moeilijk (en duur!) zijn om te vinden, dus het kan geweldig zijn om een besparing te maken. Minder tijd besteed aan het verbranden van hout terwijl je vlees daar gewoon zit voor die 6 tot 10 uur in de stal betekent minder hout verbrand (en meer geld voor je bespaard!).

Hoe zit het met de nadelen?

  1. Kan schors bederven: Het creëren van een laag schors op je runderborst is een van de redenen waarom we zo dol zijn op het heerlijke rundvlees dat zo wordt gesneden. Het wikkelen in folie kan de kans op het ontwikkelen van die heerlijke laag verminderen en geeft je in plaats daarvan een nat, slordig stukje aangekoekt vlees.

Waar moet ik Brisket in wikkelen?

Aluminiumfolie

De standaard go-to is al jaren aluminiumfolie. Het is goedkoop, het is veelzijdig en het doet het werk geweldig.

Wikkel je brisket in een zakje van aluminiumfolie om jezelf een malse brisket te geven die in een kortere tijd is gekookt. Het enige nadeel is dat je de kans dat je die mooie schors erop krijgt enorm verkleint, maar het kan met oefening.

Zorg er wel voor dat je de brisket zo strak en stevig mogelijk inpakt. Als je folie te veel geeft, kunnen de sappen zich op de bodem verzamelen en een zwembad vormen, waardoor stoom ontstaat en je vlees wordt verpest.

Slager Papier

Dit is een relatief recente onthulling, maar slagerspapier geeft iets meer ventilatie aan je brisket, wat betekent dat je je kansen op het krijgen van schors verbetert en iets meer rook binnenlaat om de smaak te helpen verbeteren.

Het enige nadeel is dat het moeilijk kan zijn om goed slagerspapier te bemachtigen, hoewel ik er hier op Amazon een aantal heb gevonden (Opmerking: affiliate link).

Geen verpakking (de naakte methode)

Yep, we kunnen het naakt doen… Bij wijze van spreken. Je kunt helemaal afzien van de wrap en je brisket bloot koken.

Het duurt langer om te koken en is meer een uitdaging om te stoppen met uitdrogen, maar je hebt een grote kans om schors te ontwikkelen aan de bovenkant van de brisket.