Wat zijn BTU’s? Gas Grill Power uitgelegd

Wat is een BTU? Hoe belangrijk zijn ze voor propaangasgrills en hoeveel heb je er nodig? Ontdek alles wat u moet weten met onze BTU-gids.

wat zijn btus

Inhoudsopgave


  1. Wat zijn BTU’s?
  2. Misvattingen over BTU-kracht
  3. Warmteflux
  4. Wat is een goede BTU voor gasgrills?
  5. Hoe haal ik meer warmte uit mijn gasgrill?
  6. FAQ

Een van de meest gestelde vragen is “Hoeveel BTU’s heb ik nodig voor mijn gasgrill?”. Het is een terechte vraag. U wilt ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk waar voor uw geld krijgt bij het kopen van uw propaanfornuis. Vaker wel dan niet, BTU is de eerste term die opduikt.

Er is veel verkeerde informatie en misverstanden over de meeteenheid, dus deze gids is hier om u te helpen de ruis te doorbreken. Ontdek wat ze zijn, waarom ze belangrijk zijn en op welk aantal u moet letten bij het kopen van uw volgende propaangasgrill.

outdoor propaangasgrill close-ups

Wat zijn BTU’s?

BTU staat voor Britse thermische eenheden en is een maat die wordt gebruikt om warmte-eenheden uit te drukken. Het is de maat die wordt gebruikt om te bepalen hoeveel energie nodig is om de temperatuur van een pond water met één graad Fahrenheit te verhogen. Het is een metriek die niet alleen wordt gebruikt bij het roosteren van propaan, maar ook voor verwarmingstoestellen, zoals airconditioning.

BTU’s zijn belangrijk bij het roosteren van propaan omdat het de hoeveelheid brandstof aangeeft die per uur wordt gebruikt. Een grill met een hoge BTU-waarde heeft meer brandstof nodig dan een grill met een lage rating.

Misvattingen over BTU-kracht

In veel gevallen zijn er verschillende misvattingen als het gaat om BTU’s. Dat komt omdat het een term is die vaak wordt genoemd met betrekking tot propaangrills. Een van de meest voorkomende misvattingen is dat hoe hoger de BTU’s, hoe hoger de warmteafgifte. Dit is niet waar. De BTU-rating kan gemakkelijk misleidend zijn. Ze weerspiegelen meestal de warmte die per uur wordt geproduceerd voor de hoofd- en primaire branders.

De BTU van de zijbranders kan afwijken van de BTU’s van de hoofdbranders. Als zodanig is het essentieel om beide te kennen. De grootte van de kookruimte draagt aanzienlijk bij aan de totale warmteafgifte en niet noodzakelijkerwijs alleen aan de BTU’s. Als u het totale kookoppervlak van de grill niet kent, wordt het bijna zinloos om de BTU’s te kennen. Controleer daarom de BTU’s per gebied. Zo kun je een beter beeld krijgen van hoe heet de grill wel of niet is.

Ook worden hogere BTU’s vaak geassocieerd met beter koken. Integendeel, u wilt controleren hoe goed de grill de warmte verspreidt en hoe gelijkmatig deze kookt. Dit zijn essentiële kenmerken. Het is beter om hogere BTU’s te vermijden. In veel gevallen is dit meestal de truc van een fabrikant om u slecht vakmanschap over het hoofd te laten zien.

Pas op voor BTU’s die extreem laag of hoog zijn. Als ze te laag zijn, is er een mogelijkheid dat dit betekent dat de grill lang duurt om op te warmen na het openen van de grill of dat het lang duurt om voor te verwarmen.

Je zult zien dat veel grillfabrikanten opscheppen over hun BTU’s, maar BTU-beoordelingen zijn niet het laatste woord over warmteopwekking.

propaangasgrill 6 brander regeltemperatuurknoppen

BTU-classificaties zijn afkomstig van een berekening die is afgeleid van de gasdruk, de grootte van de gasklep en het type gas dat wordt gebruikt. Dit betekent dat BTU eigenlijk duidt op meer verbruikte brandstof en niet op hogere warmte.

Een grote grill heeft bijvoorbeeld meer brandstof nodig omdat deze een groot kookgebied moet bedekken. Een kleinere grill kan minder brandstof gebruiken om dezelfde warmte te bereiken en heeft daarom een lagere BTU-classificatie.

Warmteflux

In werkelijkheid wordt de warmteafgifte van een grill berekend door iets dat ‘warmteflux’ wordt genoemd. In eenvoudige bewoordingen is dit de BTU per vierkante inch kookgedeelte over de roosters van uw grill.

Om de warmteflux van uw grill te berekenen, deelt u de totale BTU-classificatie door het hoofdkookoppervlak in vierkante centimeters. Neem de warmhoudrekken of zijbrander niet mee. Als uw 4-pits grill bijvoorbeeld 48.000 BTU’s en een kookoppervlak van 500 vierkante inch heeft, levert dit een warmtefluxnummer van 96 op.

Aan de andere kant heeft een 6-pits grill met 72.000 BTU’s en een primaire grill van 900 vierkante inch een warmteflux van 80. Dit laat zien hoe de hogere BTU-metriek meer energie moet leveren om te compenseren voor het grote grillgebied en in werkelijkheid over het algemeen minder warmte levert.

Een goed doelwarmtefluxgetal is 85, maar het is geen perfect getal. Andere factoren zoals constructie, warmtebehoud en plaatsing van de brander kunnen allemaal van invloed zijn op de botto van een grillm lijn vermogen.

Wat is een goede BTU voor gasgrills?

Er is geen bepaalde BTU-waarde die uniform is voor elke grill. In plaats daarvan is het afhankelijk van verschillende factoren, zoals het kookgebied. Hoewel er niet één cijfer is, kunt u echter rond een ballpark-figuur werken. Om de BTU uit te werken, kunt u de BTU van de primaire brander delen door de vierkante centimeters.

Dit komt omdat BTU’s u een idee geven van hoeveel brandstof een grill in een uur zal verbranden. Hoe groter het koken is, hoe meer gas er tijdens het koken wordt opgebrand. Warmteflux is de hoeveelheid warmte per vierkante inch, en dit is waar u op moet letten om de efficiëntie en kracht van uw grill te kennen.

In de meeste gevallen is de warmtefluxeenheid ongeveer 85. Het kan echter ook variëren tussen 75 en 100 per vierkante inch. Dit werkt met een convectieve grill, maar je moet gaan voor tussen de 50 en 80 BTU’s voor infraroodgrills.

Hoe u uw grill gebruikt, bepaalt de BTU’s die u nodig heeft. Voor regelmatig thuisgebruik kunt u een grill krijgen met ongeveer 80 tot 100 BTU’s. Dit is genoeg voor een grill op gezinsformaat. Een vierpits grill, om meer mensen te voeden, kan een BTU van 96 hebben. Dit kan zijn voor commerciële doeleinden of grote familiebijeenkomsten met ongeveer vier branders.

Een draagbare grill met één brander kan in totaal 12 000 BTU’s hebben, en dit is ongeveer hetzelfde voor de meeste tafelbladen en kleine grills.

Hoe haal ik meer warmte uit mijn gasgrill?

BTU’s gaan meer over de hoeveelheid warmte die u per uur gebruikt voor uw grillgrootte. Hoe hoger het getal, hoe meer je zak het uitschreeuwt. Het zou dus verstandig zijn om te zoeken naar manieren om de hoeveelheid warmte die wordt gebruikt te minimaliseren. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je grill heter te maken en het meeste uit je grill te halen.

Isoleer de grill. Je kunt stenen bouwen rond de grillpijpen. De stenen zullen dan uit het gas geleiden en op hun beurt de warmteafgifte voor het hele kookproces verhogen.

Houd je grill schoon. Dit is niet alleen voor hygiënische doeleinden. Wanneer je grill vies is, belemmert dit de gaswarmte. Houd je grill schoon en de warmte heeft vrije toegang tot het kookoppervlak.

Je kunt ook tinfolie gebruiken om je eten in te wikkelen en dingen te verwarmen. De folie versnelt het kookproces, waardoor je minder warmte kunt gebruiken.

Een van de belangrijkste dingen is ervoor te zorgen dat uw grill functies en materialen heeft die een minimaal energieverbruik ondersteunen.


FAQ

Heb je brandende vragen over British Thermal Units voor je propaangrill voor buiten? Onze antwoorden op veelgestelde vragen zijn er om u te helpen.