Weber Gevogeltestomer | Weber, Boretti, Bastard & Kamado Joe

Weber Gevogeltestomer | Weber, Boretti, Bastard & Kamado Joe

Als je op zoek bent naar een BBQ die geschikt is voor het bereiden van gevogelte, dan is de Weber Gevogeltestomer zeker een goede keuze. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties op de markt, zoals de BBQ’s van Weber, Boretti, Bastard en Kamado Joe. In deze long form article zullen we de verschillende opties op een rijtje zetten en kijken welke BBQ het meest geschikt is voor het bereiden van gevogelte.

Wat is een gevogeltestomer?

Laten we eerst even kijken naar wat een gevogeltestomer eigenlijk is. Dit is een accessoire voor de BBQ waarmee je gevogelte rechtop kunt laten staan tijdens het bereiden. Hierdoor wordt het vlees gelijkmatig verwarmd en blijft het sappig en mals. Daarnaast zorgt de gevogeltestomer ervoor dat het vet uit het vlees kan druppelen, waardoor je een gezondere maaltijd krijgt.

Weber Gevogeltestomer

De Weber Gevogeltestomer is een accessoire dat speciaal is ontworpen voor de Weber BBQ’s. Het is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is geschikt voor kippen tot 2 kg. Het is eenvoudig te gebruiken: je plaatst de gevogeltestomer in de BBQ en zet de kip er bovenop. Vervolgens sluit je de deksel en laat je de kip gaar worden. De Weber Gevogeltestomer is verkrijgbaar voor verschillende modellen van Weber BBQ’s, waaronder de Weber Master Touch, de Weber Compact en de Weber Smokey Mountain Cooker.

Boretti BBQ

Naast Weber heeft ook Boretti een aantal BBQ’s in het assortiment die geschikt zijn voor het bereiden van gevogelte. De Boretti Barilo is bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Deze BBQ heeft een groot grilloppervlak en een handige zijbrander, waardoor je ook andere gerechten kunt bereiden terwijl de kip gaar wordt. Daarnaast heeft de Boretti Barilo een ingebouwde thermometer, waardoor je altijd de juiste temperatuur kunt instellen.

Bastard BBQ

Ook de Bastard BBQ’s zijn populair onder BBQ-liefhebbers. De Bastard Large is bijvoorbeeld een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een BBQ waarmee je gevogelte kunt bereiden. Deze BBQ heeft een groot grilloppervlak en is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor hij zeer duurzaam is. Daarnaast heeft de Bastard Large een handige aslade, waardoor je de BBQ eenvoudig kunt reinigen.

Kamado Joe BBQ

Tot slot hebben we nog de Kamado Joe BBQ’s. Deze BBQ’s zijn gebaseerd op de traditionele Japanse kamado’s en zijn zeer geschikt voor het bereiden van gevogelte. De Kamado Joe Classic II is bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Deze BBQ heeft een groot grilloppervlak en is voorzien van een ingebouwde thermometer. Daarnaast heeft de Kamado Joe Classic II een handige aslade, waardoor je de BBQ eenvoudig kunt reinigen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een BBQ waarmee je gevogelte kunt bereiden, dan zijn er verschillende opties op de markt. De Weber Gevogeltestomer is een uitstekende keuze als je al een Weber BBQ hebt. Als je nog geen BBQ hebt, dan zijn de Boretti Barilo, de Bastard Large en de Kamado Joe Classic II goede alternatieven. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van het grilloppervlak, de aanwezigheid van een thermometer en de eenvoud van het reinigen.

FAQs

1. Wat is een gevogeltestomer?
Een gevogeltestomer is een accessoire voor de BBQ waarmee je gevogelte rechtop kunt laten staan tijdens het bereiden.

2. Welke BBQ’s zijn geschikt voor het bereiden van gevogelte?
Er zijn verschillende BBQ’s geschikt voor het bereiden van gevogelte, waaronder de Weber, Boretti, Bastard en Kamado Joe.

3. Wat is het voordeel van een gevogeltestomer?
Een gevogeltestomer zorgt ervoor dat het gevogelte gelijkmatig wordt verwarmd en sappig en mals blijft. Daarnaast druppelt het vet uit het vlees, waardoor je een gezondere maaltijd krijgt.

4. Waar moet je op letten bij het kopen van een BBQ voor gevogelte?
Bij het kopen van een BBQ voor gevogelte is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het grilloppervlak, de aanwezigheid van een thermometer en de eenvoud van het reinigen.

5. Is een gevogeltestomer geschikt voor alle soorten gevogelte?
Een gevogeltestomer is geschikt voor de meeste soorten gevogelte, waaronder kip, eend en kalkoen.